Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

בסרק עם אורות (קסנון אם זה משנה) 13.36

עם מערכת בווליום 27 סביר 13.20

עם מערכת במקס ווליום שאין רעשים 13.14

עם מערכת בווליום 40 (מקס בלי עיווטים) עם אורות 12.90

אני מחבר את הפרובים טוב לקוטבים, אפילו מחזיק אותם על הקוטבים, ולדעתי הם לא מלוכלכים,

מרק לא הבנתי, האם הכבל העבה האדום מחובר ישירות למצבר ?

ולגבי כל המדידות בטורים 2000 זה עולה במקס 0.2 וזה נע +-.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקיצור בכדי לפצות על צריכת הזרם הגבוהה בזמן שהמערכת השמע עובדת עלייך לשדרג את האלטרנטור שלך. אלטרנטור של 70 אמפר נחשב בימינו 'קטן'.

שדרג ל-90 אמפר או 110 אמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשלב ראשון בצע את הדברים הנדרשים ע"מ להשוות בין המתח על האלטרנטור למתח על המצבר.

אם הכבל בין האלטרנטור למצבר דק מידי, כדאי להחליפו באחד חדש עבה יותר.

לרוב, פתיחה של אומי ההידוק של הכבלים ( "+" על האלטרנטור ו- "+" על מצבר, וגם "-" על המצבר ו "-" על גוף המנוע\גיר) וניקוי נעלי הכבל עם נייר זכוכית, והידוק מחדש, פותרים את רוב בעיות מפלי המתח ומביאים את מצב המתח למצב שווה על האלטרנטור והמצבר עצמו.

אמליץ שוב, אם הכבל בין האלטרנטור למצבר דק מידי, החלף באחד עבה יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם לקחת את הכבל הטענה אדום להצמיד לאלטרנטור ואת התנין השני למצבר,

יתן לי אינדיקציה האם יש בעיה בכבל המקורי אם בחיבור ?

או שאם אחבר את שניהם יחד יכול להיגרם נזק ?

FRANCE

פורסם

אני חייב לשאול בנימה סקרנית וללא עוקצנות, ואני מתנצל אם זה ישמע מתנשא:

אם אתה באמת לא מבין מה אתה עושה, מדוע לך לסכן רכיבים באוטו כשייתכן ותגרום יותר נזק מתועלת? חיבורים לא נכונים עלולים לגרום לקצרים ושרפות והרבה בלאגן. אם תשכח אום \ בורג או תשבור הברגה זה יעלה אח"כ הרבה כסף לסדר. אם תרכיב משהו לא נכון \ הפוך זה אפילו יכל לעשות עוד יותר נזק.

אני באמת מבין את הרצון ללמוד ולהתעסק בזה בעצמך, אני חובב מושבע של ההתעסקות הזאת (בעיקר בעולם הדו"ג), אך לא עדיף לך לפנות לבעל מקצוע שיפתור לך את התקלה (וגם יסביר ויראה לך מה הוא עושה...) במקום כל הכאב ראש הזה?

...

פורסם

איך בדיוק אני יפתור את הבעיה במוסך ?

כל המוסכים באיזור חפרים, הרכב הזה לא רואה מוסך חוץ מטיפול טיימינג.

בכל אופן הבעיה נפתרה לפני כשעה.

פתחתי מכסה מנוע, לקחתי סט כלים והתחלתי לחזק את כל החיבורים שיש בהם +, אחרי חיזוקים של הכבלים חיזקתי הכבלים המצבר.

הטעינה בסרק נמדדה 13.95/13.9.

עם אורות יורד לכיוון 13.7, כולל מערכת (כאשר הבאס פועל) לא יורד מ13.4 בדרך כלל היה על 13.5, אבל לרוב לא יוצא שאני נוסע גם עם אור דלוק וגם ווליום כזה במערכת, בלילה עם אורות ומערכת על ווליום סביר, נמדד כרגע ב13.6 ב1500 סל"ד.

בכל אופן תודה רבה לכם על העזרה, עזרתם לי מאוד ונפתרה הבעיה !

(התמונות צולמו הרגע, כשעה וחצי אחרי התיקון ו2 נסיעות)

מה שכן הקסנון כבר לא מרצד, עכשיו רק קצת רועד כיוון שהפנס רועד קצת בסרק, גם את זה נצטרף לפתור איכשהו.

IMG_0249.jpg

IMG_0251.jpg

IMG_0250.jpg

IMG_0252.jpg

FRANCE

פורסם

חבל שלא פירקת וניקית את כול נעלי הכבל והחיבורים בין המצבר לאלטרנטור.

שכחתי לציין נקודה אחת חשובה. כאשר הטמפ' של האלטרנטור גבוהה מתח המוצא יורד ולהיפך לכן אם בדקת את טעינה כאשר

האלטרנטור קר בהחלט אתה עשוי למדוד מתח הגבוה ב-0.3-0.4 וולט לעומת בדיקה אחרי נסיעה.

פורסם
אני חייב לשאול בנימה סקרנית וללא עוקצנות, ואני מתנצל אם זה ישמע מתנשא:

אם אתה באמת לא מבין מה אתה עושה, מדוע לך לסכן רכיבים באוטו כשייתכן ותגרום יותר נזק מתועלת? חיבורים לא נכונים עלולים לגרום לקצרים ושרפות והרבה בלאגן. אם תשכח אום \ בורג או תשבור הברגה זה יעלה אח"כ הרבה כסף לסדר. אם תרכיב משהו לא נכון \ הפוך זה אפילו יכל לעשות עוד יותר נזק.

אני באמת מבין את הרצון ללמוד ולהתעסק בזה בעצמך, אני חובב מושבע של ההתעסקות הזאת (בעיקר בעולם הדו"ג), אך לא עדיף לך לפנות לבעל מקצוע שיפתור לך את התקלה (וגם יסביר ויראה לך מה הוא עושה...) במקום כל הכאב ראש הזה?

יפה שאתה דואג לחבר הפורום. בכול מקרה אם לא מנסים לא לומדים ואכן מחיר הלימוד הוא גם להרוס/לשבור ולשלם על זה.

אנחנו כאן בפורום מנסים לעזור לחובבי DIY עד כמה שאפשר דרך מסך המחשב ולמנוע נזקים.

פורסם

היי מרק, בדקתי גם עכשיו כאשר הטמפ׳ ירדה משמעותית מהצהריים ( הרכב לא נסע)

נע בין 13.93 13.95.

הקוטבים לא נראו לי מלוכלכים, בעבר ראיתי איך נראה אחד מלוכלך, האם עדיין צריך ניקוי?

אגב רוני אין בעיה בשאלתך, ואני מבין את הדאגה, אבל זה לא רק בגלל לחסוך כסף, תאמין שאני רוצה שמשהו יהיה כמו שצריך אין לח בעיה לשלם לבעל מקצוע את התשלום.

אבל בבעיה כמו זו שמוסך ישב כל האוטו שעות רק כדי לבדוק מאיפה הזליגה או מה דפוק יעלה לי הרבה כסף, ולפעמים אני מעדיף להיעזר בחברי פורום גם אם לפעמים אני עושה נזק קטן כמו שאמר מרק ככה לומדים.

תודה רבה לכם!

FRANCE

פורסם

נע בין 13.93 13.95.

הקוטבים לא נראו לי מלוכלכים, בעבר ראיתי איך נראה אחד מלוכלך, האם עדיין צריך ניקוי?

אגב רוני אין בעיה בשאלתך, ואני מבין את הדאגה, אבל זה לא רק בגלל לחסוך כסף, תאמין שאני רוצה שמשהו יהיה כמו שצריך אין לח בעיה לשלם לבעל מקצוע את התשלום.

אבל בבעיה כמו זו שמוסך ישב כל האוטו שעות רק כדי לבדוק מאיפה הזליגה או מה דפוק יעלה לי הרבה כסף, ולפעמים אני מעדיף להיעזר בחברי פורום גם אם לפעמים אני עושה נזק קטן כמו שאמר מרק ככה לומדים.

תודה רבה לכם!

אישית, אני לגמרי בעד :beerchug: - אם זה מה שאתה רוצה.

אין יותר כיף מלטפל בעצמך.

...

פורסם

נע בין 13.93 13.95.

תודה רבה לכם!

מתח הטעינה בסל"ד סרק ללא עומס נראה תקין לחלוטיין.

למה חיזקת רק את נעלי הכבל והאומים של + בלבד ? חזק גם את האומים של המינוסים.

טיפ קטן.

כאשר המנוע קר טבול מברשת שיניים בבנזין לבן (ניתן לקנות בטמבוריה) ונקה את כול הקטבים ולאחר מכן ייבש בעזרת סמרטוט.

תעבוד במקום מאוורר ואל תעשן.

פורסם

שכחתי לציין שחיזקתי גם נעלי - ,

אבצע את הניקוי הסופ״ש לראש השקט.

תודה מרק.

(לא מעשן)

FRANCE

• תוכן חדש...