Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו אימפרזה 1.6 לעומת 2.0 (2001~2003)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח במידה ותוכלו לחדד לי קצת (החדים מבינכם) את ההבדלים העיקריים בין שני הדגמים:

אימפרזה GX 2003 מנוע 2.0 - לעומת - אמיפרזה 2003/1 מנוע 1.6.

הבדלים כגון:

-צריכת דלק

-עלות טיפולים והחזקה

-עלויות ביטוחים (אם בכלל רלוונטי)

-חוות דעת אישית במידה ויש נסיון עם הרכבים.

-מה עדיף

תודה!

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

אני לא יודע מה לגביי ביטוח, את זה תוכל לבדוק באתרים כמו זאפ וכו'.

קח בחשבון שהמנוע 1.6 מאוד מאוד חלש, כשהוא חדש יש לו 95 כ"ס וסחיבה של משאית מהתקופה הקומוניסטית. צריכת הדלק בשמיים.

ב2.0 תקבל ככל הנראה בתוך העיר צריכת דלק גבוהה יותר, אבל לא בהרבה והאוטו יסחוב כמו שצריך. מחוץ לעיר ייתאמץ פחות ולכן צריכת הדלק אמורה להיות לפחות זהה ל1.6 אם לא טובה יותר.

צריך לזכור שה2.0 הוא AWD ולכן צריכת הדלק גבוהה יותר.

קשה לי לומר מה לבחור. אם אתה הולך לבלות הרבה עם הרכב מחוץ לעיר הייתי ממליץ לקחת את ה2.0.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב לסטודנט. שימוש של 90% בתוך העיר, ולא סתם עיר, הבירה - הכל הרים ירידות ועליות, מצד אחד יש לי חשש ש 1.6 לא יסחוב את העליות ומצד שני שה-2.0 תשתה ייתר על המידה והנסיעות בה לא ישתלמו. אני בדילמה רצינית.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

עכשיו נשאלות כמה שאלות:

1. אם אתה סטודנט, ובדרך כלל סטודנטים הם יחסית תפרנים בכל מה שקשור לרכב, למה מראש לקחת רכב לא חסכוני?

2. האם יש מה לדבר על רכב אחר מהקטגורייה של המשפחתיות שהוא חסכוני או חזק יותר?

3. למה דווקא משפחתית? אי אפשר איזו סופר מיני חזקה? למשל ראיתי שיש קליאו B או B II עם מנוע 1.6. אין סיבה שמנוע כזה לא יסחוב סופר מיני, וזה גם יקל עליך במציאת מקום חניה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אתה יכול בתקציב דומה לקחת פשוט רכב גרמני, כטורבו דיזל או כגז, ככה או ככה החיסכון יהיה עצום, מה שגם תיבת הילוכים ידנית יותר יעילה מאוטומט במיוחד ברכבים מבוססי דיזל.

פורסם
אתה יכול בתקציב דומה לקחת פשוט רכב גרמני, כטורבו דיזל או כגז, ככה או ככה החיסכון יהיה עצום, מה שגם תיבת הילוכים ידנית יותר יעילה מאוטומט במיוחד ברכבים מבוססי דיזל.

גז פוגע בסחיבת הרכב ובביצועיו, ומשתלם רק אם ההסבה בוצעה כמו שצריך ואם הוא מתכוון לנסוע הרבה.

לחפש רכב דיזל ב20-25 אלף ש"ח שזה בערך התקציב שלו, זה כמו לחפש מחט בערימת שחת. הסיכוי למצוא רכב נורמלי בתקציב הזה עם ק"מ סביר הוא נמוך מאוד. אפילו עם גיר ידני יהיה קשה למצוא.

פורסם

שלום, יש לי חבר עם אימפרזה 2.0.

הרכב אמין ביותר, מהנה לנהיגה, אוחז מעולה, טיפולים ווביטוחים לא יקרים.

אבל צריכת דלק בעיר, והוא לרוב נוסע בגוש דן, 7 ק"מ לליטר.

בירושלים חד משמעית מנוע 2 ליטר עדיף.

אבל גם אני לא מבין, בשביל מה סטודנט צריך רכב מהסוג הזה?

במקומך הייתי קונה סופר מיני דוגמת דייהטסו סיריון 2006+.

רכב חסכוני, זריז, אמין, נוח לחנייה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
עכשיו נשאלות כמה שאלות:

1. אם אתה סטודנט, ובדרך כלל סטודנטים הם יחסית תפרנים בכל מה שקשור לרכב, למה מראש לקחת רכב לא חסכוני?

2. האם יש מה לדבר על רכב אחר מהקטגורייה של המשפחתיות שהוא חסכוני או חזק יותר?

3. למה דווקא משפחתית? אי אפשר איזו סופר מיני חזקה? למשל ראיתי שיש קליאו B או B II עם מנוע 1.6. אין סיבה שמנוע כזה לא יסחוב סופר מיני, וזה גם יקל עליך במציאת מקום חניה.

1. לא מצאתי רכב חסכוני ואמין יותר מהאימפרזה בתקציב הזה שנראה טוב בעיניי. אני אוהב את הצורה של הרכב, פלוס זו אותה צורה של STI, כך אוכל להוליך עצמי שולל שיש לי רכב יותר ממה שהוא באמת.

2. ראה סעיף 1.

3. ראה סעיף 2 :roll:

הנה התחלנו.

אוקי, אז תודה למגיבים אבל כרגע אני לא מעוניין ברכב אחר נא לא להציע לי את מה שאתם אוהבים. תודה.

דרך אגב, גז זה מסוכן ויש אולי תחנת גז אחת בכל העיר ובנוגע לגרמני אתה מוכן לשלם לי החזקה?

פורסם
שלום, יש לי חבר עם אימפרזה 2.0.

הרכב אמין ביותר, מהנה לנהיגה, אוחז מעולה, טיפולים ווביטוחים לא יקרים.

אבל צריכת דלק בעיר, והוא לרוב נוסע בגוש דן, 7 ק"מ לליטר.

בירושלים חד משמעית מנוע 2 ליטר עדיף.

אבל גם אני לא מבין, בשביל מה סטודנט צריך רכב מהסוג הזה?

במקומך הייתי קונה סופר מיני דוגמת דייהטסו סיריון 2006+.

רכב חסכוני, זריז, אמין, נוח לחנייה.

אוהב אותה, בגלל המראה החיצוני והשוק החלש שכן אוכל לרכוש במחיר זול.

גם אני חושב שעדיף AWD בגלל כל ההרים, רק אם תוכל להתייעץ עם החבר שלך איך היא בנוגע לצריכת דלק,

האם יש הבדל בדלק כה משמעתי מ 1.6?

פורסם

אין מה להתייעץ - כתבתי לך, רכב בזבזני מאוד בעיר.

זה החיסרון הגדול, אולי היחיד.

החבר בוכה אבל לא מוכר, כי הרכב שלו מלוקק ברמות.

במחיר שהוא ימכור אין אפשרות לקנות משהו אחר נורמלי ובמצב סביר.

על אהבה צריך לשלם...

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כתבתי לך - 7 ק"מ לליטר דלק במקרה הטוב בעיר.

עם המזגן ופקקים 1:6.

פורסם
כתבתי לך - 7 ק"מ לליטר דלק במקרה הטוב בעיר.

עם המזגן ופקקים 1:6.

סלח לי, לא שמתי לב שכתבת. ראיתי בפעם השניה שקראתי את תגובתך הראשונה.

הנתונים האלו נראים לי קצת מוגזמים, אפילו צריכה לא הגיונית בעליל.

שמעתי שזה סביב ה 1:10, אבל לא 1:6/7.

פורסם

נראה לי שכבר החלטת לקנות

בבקשה ממך אל תתווכח עם כולם, הבנו שרק אתה צודק וכל השאר טועים.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

1 ל 7 בעיר זה נתון הגיוני מאוד וגם מנוע 2.0 ליטר בשנים האלו (גירסת 125 כ"ס) הוא יחסית חלש ומקביל בביצועים למכוניות עם מנוע 1.6 (הזריזות יותר שבהן).

• תוכן חדש...