Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר בלי לבקר במפעל הזכוכית של VW - הפייטון, ספינת הדגל של VW, החל מ-70,000 יורו. עם תוספות שונות יכול בקלות לחצות את ה-120,000יורו (בארץ זה כמובן לפני מיסים).

כל רכב שאתם רואים שם כבר הוזמן מראש, כלומר לא מתחילים לייצר עד שאין קונה.

85 אחוז מהקונים, אם אתם שואלים, הם מסין.

https://www.facebook.com/yaron.shalom.395/media_set?set=a.10201532882180923.1073741826.1143002809&type=3

פורסם

מדהים :shock:

האודי סטיישן בחזית הבניין היא ה- RS6 המפורסמת?

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

הייתה לבוס שלי כזו. הדגם עם מנוע 5 ל'.

יש למכונה הזו מומנט כמו מרכבה סימן 4.

אוטו מדהים.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

בסין אולי רואים פייטון כמו זבל, אך המכונית הזאת לא מצליחה בלשון המעטה, בכל שוק אחר בעולם. עם זאת, קברניטי VW לא מוכנים לוותר על מכונית הדגל ויתרה מכך - בעוד מספר חודשים תוצג הפייטון הבאה!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
בסין אולי רואים פייטון כמו זבל, אך המכונית הזאת לא מצליחה בלשון המעטה, בכל שוק אחר בעולם.

1. זה לא מזדה 3 או כל רכב ליסינג אחר - אתה לא אמור לראות כאלה כמו זבל

2. "בכל שוק אחר" - לא יודע, לא בדקתי, ואתה ?

בגרמניה, באזור DRESDEN כבר יצא לי לראות מספר מכוניות כאלה

3. אתה יודע מה זה השוק הסיני ?

לדעתי זה מספיק

4. לדעתי, היצרן לא היה מחזיק סתם רכב לא מוצלח מספר כל כך רב של שנים.

יתרה מזו, מתחילים את היצור של הדגם רק לאחר קבלת הזמנה, כלומר אין כאן כסף שמתבזבז סתם

על רכב שכבר קיים וממתין לקונה. כלומר מוציאים כסף רק לאחר קבלת התשלום - יותר טוב מזה ?

פורסם
1. זה לא מזדה 3 או כל רכב ליסינג אחר - אתה לא אמור לראות כאלה כמו זבל

3. אתה יודע מה זה השוק הסיני ?

לדעתי זה מספיק

4. לדעתי, היצרן לא היה מחזיק סתם רכב לא מוצלח מספר כל כך רב של שנים.

יתרה מזו, מתחילים את היצור של הדגם רק לאחר קבלת הזמנה, כלומר אין כאן כסף שמתבזבז סתם

על רכב שכבר קיים וממתין לקונה. כלומר מוציאים כסף רק לאחר קבלת התשלום - יותר טוב מזה ?

1. בהונג קונג יש מעל 10,000 מרצדס S קלאס משנתונים של 5 שנים אחרונות (מדגיש- מדובר רק על S קלאס!!!), חוץ מזה יש פה עוד הרבה מרצדסים מסדרות שונות, יש פה אלפי ב.מ.וו סדרה 7, יש מאות פורשה פנמרה ועוד ועוד.

בשקלול אני יכול לומר לך שבאופן יחסי יש פה כמות רכבי פאר ששווה לכמות רכבי הליסינג בארץ, אז אל תבהל כשמישהו אומר שיש רכב פאר כזה או אחר "כמו זבל".

3.זה שוק ענק שמאוד מאוד אוהב רכבי פאר של.....מרצדס וב.מ.וו, מי שלא יכול להרשות לעצמו אולי יקנה פייטון (והסינים זה עם ערס, הם אוהבים להראות שיש להם כסף, מבחינתם זו האמינות שלהם).

אגב, אני מבקר לא מעט בסין (פעם-פעמיים בחודש) וחייב לציין שלא ראיתי כמויות יוצאות דופן של פייטון, אולי בודדות.

4.ייצור פר הזמנה, זה כנראה הדבר היחיד שמחזיק את הפייטון בחיים כי זה דגם שמעולם לא הצליח מ-5 סיבות:

1.מרצדס S קלאס.

2.ב.מ.וו סדרה 7.

3.פורשה פנמרה.

4.אאודי A8 (תחרות מבית...).

5.כי מעבר לעובדה שהרכבים בסעיפים 1-4 טובים יותר- יש להם סמל שמוכר טוב יותר גם אם היו נחותים ביחס לפייטון.

חוזר לתחילת הפסקה הקודמת, אלמלא ייצור על פי הזמנה- לא היתה כל הצדקה להמשיך לייצר את הרכב הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
1. בהונג קונג יש מעל 10,000 מרצדס S קלאס משנתונים של 5 שנים אחרונות (מדגיש- מדובר רק על S קלאס!!!), חוץ מזה יש פה עוד הרבה מרצדסים מסדרות שונות, יש פה אלפי ב.מ.וו סדרה 7, יש מאות פורשה פנמרה ועוד ועוד.

בשקלול אני יכול לומר לך שבאופן יחסי יש פה כמות רכבי פאר ששווה לכמות רכבי הליסינג בארץ, אז אל תבהל כשמישהו אומר שיש רכב פאר כזה או אחר "כמו זבל".

נכון, אני יודע מה זה סין. אל תשכח שבהונג קונג התעשיה משגשגת, כך שלא חסר שם אנשים שיושבים טוב.

4.ייצור פר הזמנה, זה כנראה הדבר היחיד שמחזיק את הפייטון בחיים כי זה דגם שמעולם לא הצליח מ-5 סיבות:

1.מרצדס S קלאס.

2.ב.מ.וו סדרה 7.

3.פורשה פנמרה.

4.אאודי A8 (תחרות מבית...).

5.כי מעבר לעובדה שהרכבים בסעיפים 1-4 טובים יותר- יש להם סמל שמוכר טוב יותר גם אם היו נחותים ביחס לפייטון.

הרכבים הנ"ל יותר טובים זה נכון, אך גם עולים בהתאם - לא נראה לי פייר להשוות את הפייטון לדגמים הנ"ל.

אני מאמין ש-VW יודעים "קצת" יותר טוב מאיתנו מה ואיך לעשות.

נכון, ייצור לפי הזמנה זה דבר גאוני.

והנה עוד מספר דברים למחשבה:

1. הרכב נבנה רובו בעבודת יד.

2. הקונה יכול להיות מעורב במספר נקודות במהלך הייצור (דבר שאין למשל ב-AUDI, BMW...)

למשל בנקודת "החתונה" של המרכב והמנוע (הוא ילחץ על הכפתור שיוריד את המרכב למקום), או למשל

בעת הרכבת ההגה ועוד מספר נקודות.

3. שכחתי להזכיר שישנו מסלול ניסוי מתחת לאדמה בצמוד למפעל.

4. כשהרכב מוכן, מגיע הקונה לחדר מיוחד שבו מוצג הרכב ממש כמו שמציגים לעיתונאים דגם חדש, כולל מוסיקה, מצלמות...

5. הקונה נוהג מהחדרון החוצה עם הרכב ונוסע לשלום.

כלומר ניתן להגיע ל-DRESDEN למספר ימים, להיות מעורב בייצור ואז לנהוג עם הרכב הביתה.

לדעתי זה רעיון נחמד מאוד - וזה משהו שלא נראה לי שיש אצל יצרן אחר.

שלא נדבר על הכסף שהמפעל עצמו מכניס כל יום רק מהביקורים.

פורסם

בסין גם לא חסר אנשים שיושבים טוב, אל תדאג, גם בסין התעשייה משגשגת אבל יש הבדל משמעותי בין סין להונג קונג- בעוד בהונג קונג רוב הכסף הינו חוקי ומשולם עבורו מס, בסין רוב הכסף הוא מזומן ושחור.

לגבי מחיר, מי שרוצה להקרין עושר, הסיני העשיר למשל, יבחר באופציות היקרות ולא בפייטון אלא אם באמת הוא....לא עשיר.

פולקסוואגן לא נחשב לאיזה מותג מיוחד בסין בניגוד לישראל שבה המותג נחשב לפרמיום\יוקרתי.

אגב, אם אתה מדבר על מחיר אז בוא נכניס למשוואה גם סקודה סופרב, היא גם גדולה ומפוארת וגם זולה מהפייטון.

לגבי כל הגימיקים של מעורבות הלקוח בייצור, זה מגניב לאללה מבחינת הלקוח אבל בסופו של יום- אלה גימיקים ותו לא.

למה למרצדס וב.מ.וו אין את הגימיקים האלה?

כי יש להם רכבים מוצלחים עם סמל נחשק ואין להם צורך לייצר על פי הזמנה, הם יכולים להוציא דגם חדש ועוד לפני שהוא יעלה לכביש יהיו להם 10,000 הזמנות לרכב.

כשיצאו ה-S קלאס הקודמת (זו הנוכחית, לא החדשה שרק הוצגה) והסדרה 7 הנוכחית ביום ההשקה בהונג קונג כבר ראית לא מעט דגמים כאלה מסתובבים על הכביש, פשוט רוב הלקוחות שכבר מחזיקים רכבים כאלה מחליפים את הרכב כשיוצא הדגם החדש ולכן עוד לפני שהדגם עולה לכביש יוצרים איתם קשר נציגי המכירות ומוכרים מאות רכבים עוד לפני שהרכב הגיע להונג קונג.

אגב, זה משפיע חזק על שוק היד 2 של הרכבים האלה ומצויים עבור מי שרוצה רכב גדול, מפואר וזול.

אפשר למצוא פה S500 נניח שנת 2006 עם קילומטרז׳׳ נמוך באיזור ה-40k שקלים.

אם תעלה לכיוון 2009 תשלם כ-130k שקלים לאותו דגם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
1. 4. לדעתי, היצרן לא היה מחזיק סתם רכב לא מוצלח מספר כל כך רב של שנים.

אתה טועה ומטעה. בעולם היו וישנם מקרים של יצרני רכב שכמעט ומפסידים על כל מכונית שהם מיצרים, אך מתעקשים "לשמור על הגחלת", ולו בשל גאווה או שיגעון אישי של הקודקודים בחברה. זו דוגמא מובהקת למה שקורה עם פולקסווגן, שנאבקת בשיניים להחזיק מכונית דגל, למרות שמתחריה מבית נותנים לה בראש שוב ושוב.

אפילו מרצדס ויתרה על מייבאך לפני כמעט שנה, כשראתה שהיא מפסידה ולא מצליחה להגיע לקהלים הרצויים בעולם. במקרה שלהם, יש להם מכונית דגל "זולה" ונפוצה הרבה יותר, ה-S כמובן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

סופו של דבר, הפייטון, כמה טוב שלא יהיה, סובל מאותו סינדרום של הצרפתיות הגדולות; מי שרוצה רכב יוקרתי, מפואר וגדול, יקנה מרצדס\ב.מ.וו.\אודי, לא פולקסוואגן שזה רכב עממי (כמו שאמר edan82, לא בישראל) ובטח לא פיג'ו, שעל ה-607 שלהם נאמר שיוצרה רק עבור השרים בממשלה הצרפתית...

ואין לזה שום קשר לטיב\איכות הרכב עצמו אלא רק איך התדמית של היצרן נתפסת בציבור. בערך כמו שפיאט ייצרו מכוניות פאר (לא שהם לא ניסו, בהזדמנויות שונות).

פורסם
לגבי מחיר, מי שרוצה להקרין עושר, הסיני העשיר למשל, יבחר באופציות היקרות ולא בפייטון אלא אם באמת הוא....לא עשיר.

פולקסוואגן לא נחשב לאיזה מותג מיוחד בסין בניגוד לישראל שבה המותג נחשב לפרמיום\יוקרתי.

הפייטון, בניגוד למרצדס, אודי ו-BMW, הוא לא רכב מנקר עיניים, ומי שלא ממש "מבין" במכוניות

עלול אפילו לחשוב שזו סתם עוד PASSAT.

אין רק עשיר ולא עשיר, יש גם אנשים באמצע, והדגם הזה הוא כנראה בשבילם.

למה למרצדס וב.מ.וו אין את הגימיקים האלה?

גם ל-BMW יש כאן (די קרוב) מפעל מיוחד עם סיורים ואני מאמין שגם עם כל מיני גימיקים, אך לא היה לי זמן להגיע לשם.

אל תשכח שבניגוד למרצדס - VW מחזיקים כאן מפעל ענק לדגם אחד ספציפי.

אני לא רואה היכן ההפסד - אם מתחילים להוציא כסף רק אחרי שיש הזמנה. זה לדעתי "גימיק" שאפילו מרצדס

היתה מאוד רוצה שיהיה לה (כל חברה רוצה בסופו של דבר לעשות כמה שיותר ולהוציא כמה שפחות).

אגב, אם אתה מדבר על מחיר אז בוא נכניס למשוואה גם סקודה סופרב, היא גם גדולה ומפוארת וגם זולה מהפייטון.

לא נראה לי שהסקודה נמכרת החל מ-70,000יורו

ל-VW (או לכל חברה אחרת) יש דגמים שונים ברמות מחיר שונות וכל דגם פונה לקהל יעד שונה.

אתה טועה ומטעה. בעולם היו וישנם מקרים של יצרני רכב שכמעט ומפסידים על כל מכונית שהם מיצרים, אך מתעקשים "לשמור על הגחלת", ולו בשל גאווה או שיגעון אישי של הקודקודים בחברה. זו דוגמא מובהקת למה שקורה עם פולקסווגן, שנאבקת בשיניים להחזיק מכונית דגל, למרות שמתחריה מבית נותנים לה בראש שוב ושוב.

תראה, אין לי מניות בחברה, אך נראה לי שהיצרן השני או השלישי (אני לא יודע בדיוק) בגודלו בעולם

יודע להתנהל עסקית. לאודי מרצדס ו-BMW דגמים טובים יותר, יקרים יותר אך הם מיועדים לקהל שונה (לדעתי).

• תוכן חדש...