Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום מבקש עזרה בהתלבטות:

אני בתהליך רכישה וכרגע יש שני רכבים על הפרק:

טויוטה קורולה 2001, נסעה 156000. שמורה סהכ חוץ מקילופי צבע בגג מעסה מנוע

ובגאז. יד 3. ראיתי ספר טיפולים של ידיים ראשונות

טופלו סהכ בזמן ובלי תקךות מיוחדות. הוא צוסניך ןטיפל בעצמו

אבל עושה רושם של אדם אמין ואפילו די תמים אבל לעולם אין לדעת...

רוצה עבורה 23000.

שברולט אופטרה 2006. נסעה 80000. שמורה במצב טוב. יד 2

כאן אני מכיר את המוכר וסומך עליו ממש. רוצה 24000.

בשני הרכבים כמובן שאשלח את שני הרכבים לבדיקה.

אז בעצם ההתלבטות בין רכב מותג נחשב מעולה ואמין ישן יותר וקילןמטראז גבוה יותר,

לבין רכב שהבנתי נחשב בינוני אך מודל חדש וקילומוראז נמוך.

אשמח לתגובות.

פורסם

5 שנים הבדל בין מכוניות זה לא מעט.

אם האופטרה טופלה במוסכים מורשי יבואן סביר להניח שאחזקתה תהיה זולה יותר (גם החלפים שלה זולים יחסית)

א-ב-ל: בשוק המשומשות (בניגוד לקורולה) האופטרה נחשבת לסוס מת וסביר להניח שיהיה לך מאד קשה למכור אותה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בתקציב הזה ניתן לרכוש מאזדה לאנטיס מ04׳ או מיצובישי לנסר 05', אני לא רואה שום סיבה מוצדקת לרכוש את הקורולה במחיר כ״כ מוגזם. לגבי האופטרה הייתי בורח כמו מאש. השוק ברצפה והאמינות לא מהטובות בקבוצה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אם אמינות מופלגת, חסכון בדלק, 0 אבל ממש 0 תקלות לצד סחיבה מצוינת, מזגן נהדר תבחר בטויוטה.

אני מחזיק בטויוטה 01 , 00, והיו עוד 8 קודמות.

צריכת דלק שבדקתי אתמול היתה 1/12 בנסיעה שברובה עירונית עם מזגן.

לדעתי האישית תתרחק מהאופטרה, צרכן דלק, לא ניתן למכירה.

עיניין מכירת הרכב בעתיד הוא עיניין זניח לרכב שעולה 23 אלף שקל, ולא ריאלי לחשוב כמה תקבל עליו כשתרצה למכור.

זה מחזיר את האופטרה לתמונה אבל לדעתי הקורולה מנצחת ובגדול.

פורסם

כל דבר חוץ מהאופטרה. מנסיון של רכב ליסינג חדש שהיה לי ב 2006, ואחרי כמה חודשים הפלסטיקה התחילה להתפרק מעצמה.

אחרי חצי שנה הגיר נשלח לשיפוץ. ואני לא מדבר על צריכת הדלק ההיסטרית.

לא בהכרח הייתי קונה קורולה 2001, אבל באותו סכום, כמו שכתבו מעלי , הייתי שוקל (אם אתה רוצה רק רכבים מהמזרח) יפנית אחרת משנתון מתקדם יותר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כדאי לחשוב על מיצובישי לאנסר.

הקורולה כבר עכשיו היא סוס מת, מהסיבה הפשוטה שמדובר ברכב בן 12 שאתה קונה אותו בממון רב.

מה יהיה בעוד 3 שנים כשתרצה למכור? יהיה מחירון מצחיק של נגיד 15 אלף ש"ח, תמורת רכב שצריך לעשות לו אישור רכב מיושן וככל הנראה גם שני טסטים (יש כוונה להחמיר בעניין בקרוב). סביר להניח שתצטרך להתגמש לסביבות 6-7K כדי למכור אותה.

לעומת זאת, יש לך שפע של רכבים בתקציב שהם צעירים בהרבה. אפשר למצוא אימפרזה 2006 בסכומים האלה, לאנסר 2006, יונדאי אקסנט 2007 וכך הלאה. זה מינימום של 5-6 שנים פחות על הכביש, זה לא מעט וזה גם יהיה פאקטור במכירה של הרכב.

פורסם

אני לא הייתי חושב פעמיים ובוחר בקורולה. יש אנשים שפיתחו אנטי נגד הקורולה וגם אם היית משווה אותה לעגלה וסוס, היו ממליצים לך על העגלה. אין לאנשים מושג כמה המושג 0 תקלות חשוב וברוב המקרים הטויוטה עומדת בהבטחה הזו. האופטרה צמאה לדלק ובלתי סחירה בעליל.

פורסם
אם אמינות מופלגת, חסכון בדלק, 0 אבל ממש 0 תקלות לצד סחיבה מצוינת, מזגן נהדר תבחר בטויוטה.

אני מחזיק בטויוטה 01 , 00, והיו עוד 8 קודמות.

צריכת דלק שבדקתי אתמול היתה 1/12 בנסיעה שברובה עירונית עם מזגן.

לדעתי האישית תתרחק מהאופטרה, צרכן דלק, לא ניתן למכירה.

עיניין מכירת הרכב בעתיד הוא עיניין זניח לרכב שעולה 23 אלף שקל, ולא ריאלי לחשוב כמה תקבל עליו כשתרצה למכור.

זה מחזיר את האופטרה לתמונה אבל לדעתי הקורולה מנצחת ובגדול.

אני מצטער, אני לא רואה למה להעדיף את הקורולה המזדקנת הזו על פני האופטרה. האופטרה היא לא מכונית כ"כ טובה, ידוע. אבל למה להעדיף מכונית כזאת ישנה כמו הטויוטה? מדובר בהפרש של 5 שנים והפרש של יותר מ75K ק"מ. שלא נדבר גם על אופן הטיפול. דווקא את הקורולה מהשנתונים האלה אני די מחבב אני חייב להגיד (בכללי לדעתי קורולה לכל דורותיה כמעט היא מכונית טובה), אך במחיר כזה יש מכוניות מודרניות בהרבה שלא נופלות ממנה. הקורולה צפופה, לא ממש נוחה, לא יותר בטיחותית מהאופטרה ומיושנת יותר. לדעתי היא צריכה לרדת מהפרק, מחיר מופלג ולא שווה.

האופטרה היא מכונית קצת יותר מודרנית, ובמקרה שלך אתה מכיר את הבעלים שמחזיקים בה כרגע וככל הנראה היא במצב יותר טוב מהקורולה. שים לב שאופטרה לא מטופלת זה מתכון לחורים בכיסים. תבדוק לעומק אם הכל עובד ואין בעיות (שים לב לרצועת הטיימינג, רגישות ידועה של הרכב הזה), בקש לראות ספר טיפולים אם יש וקח אותה לבדיקה למכון מטעמך.

בסך הכל האופטרה היא מכונית די סבירה, אבל אי אפשר להגיד שהיא טובה. נוחות נסיעה טובה יחסית, מרווח מצוין, איכות חומרים נמוכה לרוב, איכות הרכבה גם לא גבוהה, מדי פעם נשמעים קרקושים וצקצוקים ממרכז הדשבורד והדלת, מושבים בינוניים, בידוד רעשים סביר, מנוע די חזק (109 כ"ס), גיר אוטומטי 4 הילוכים קצת מסרס בעל יחסי העברה ארוכים (פוגם בזריזות, אבל טוב לשיוט. המנוע ב-100 קמ"ש מסתובב סביב ה-2.1 טור), אמינות שנויה במחלוקת, טיפולים/ביטוחים/חלפים זולים, הגה מעורפל, ארוך ומעצבן, אחיזת כביש סבירה, התנהגות כביש לא טובה כל כך, צריכת דלק די גבוהה (1:8.5-1:9 ק"מ לליטר במשולב), ירידת ערך גבוהה, ביקוש נמוך, תא מטען די גדול ודי שימושי.

בנוסף תבדוק אפשרויות טובות נוספות כמו מיצובישי לאנסר קלאסיק, פורד פוקוס דור 1, ניסאן אלמרה 1.8 או מכונית מסגמנט נמוך יותר לדוג' יונדאי אקסנט.

בהצלחה.

פורסם

למה בכלל לחשוב רק על שתי דגמים לדעתי לא הטיוטה ולא האופטרה.

נכון שהטויוטה אמינה וטובה אבל בכל זאת מדובר ברכב בן הרבה שנים וכמה אמין שלא יהיה רכב בן 12 זה רכב בן 12,

במאוחד במחיר הזה זה לדעתי מכיר מוגזם מחיר שלא מצדיק את הקניה תרצה למכור בוד שנתיים נגיד אז המחיר יהיה טוב אולי אבל לא בטוח שמישהו בכלל ירצה לקנות. בקשר לאופטרה זה דייהו נובירה בתחפושת שזה אומר הכל.

יש לך עוד הרבה רכבים טובים בתקציב של 25k כמו סוזוקי ליאנה מיצובישי כמו שכתבו לך פה ניסן אלמרה אלו רכבים לא פחות אמינים מטויוטה. בדגמי אוטומט המיצובחשי והמאזדה אוכלות יותר דלק סוזוקי ליאנה הייתה לי 2004 אוכלת 1:12

קיה קארנס 2008 בנזין ופונטו ספייס 2005

פורסם

לא יודע לגביי האחרים, אבל אני החזקתי קורולה במשך 6 שנים ומכרתי אותה עם 290000 ק״מ. למעט טיפולים, הרכב לא ראה מוסך. לא יודע איך אנשים ממליצים על האופטרה, מבלי שנסעו ברכב. אני הייתי מנסה להוסיף עוד 5000 ש״ח לתקציב ומחפש קורולה 2003.

פורסם

^

כמו שכבר אמרתי, בעבר במשפחה שלנו החזקנו שברולט (דייהו) אופטרה כרכב יחיד. הרכב אולי לא היה שיא הפאר או האמינות, אבל כן הוא די משתלם במחירים האלה. בטח בהשוואה לקורולה מזדקנת (ודווקא יצא לי המון לנהוג על הקורולה מהשנתונים האלה. יופי שאתה חורץ דעה מבלי לדעת דבר אם נהגתי בה או לא).

אני לא ממליץ על האופטרה, אבל כן לדעתי היא עדיפה. אתה מקבל כאן רכב חדיש יותר, פחות ק"מ, פחות ידיים ושמור יותר במקרה הספציפי הזה. לדעתי כמו שכבר אמרתי עדיף לחפש מכונית משפחתית אחרת שתהיה במחיר כמוהן פחות או יותר, יהיו חדישות מהקורולה וגם לא פחות אמינות. (ראה בתגובה הקודמת שלי). קורולה היא מכונית טובה, זה נכון. אבל למה להתפשר עד כדי כך ולקנות רכב מיושן, לא כ"כ נוח וצפוף במחיר שאפשר למצוא בו מכונית מודרנית, מרווחת ונוחה יותר?..

ד"א השנתונים של הקורולה 2003-2004 שהגיעו מטורקיה נחשבו לפחות אמינים בשושלת הקורולה. מ-2005 עד 2007 הדגמים היו מאוד מוצלחים (ביחד עם מתיחת פנים קלילה). אם היא באה בחשבון, צריך לבדוק טוב אם טפלו בכל המחלות של הרכב הזה לפני הרכישה.

• תוכן חדש...