Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :)

יש לי סיטרואן קסארה שנת 2001 לאחרונה החלה בעיה ברכב, שמדי פעם הוא מאותת שמאלה כשידית האיתות אינה לחוצה למטה או למעלה - היא באמצע ובמצב בו הרכב אינו אמור לאותת. זה קורה כשאני מתניעה את הרכב, או אחרי שאני מאותתת בפניה (או סטיה) ומוט האיתות חוזר למקומו המקורי (ואז האיתות שמאלה מתחיל לבד למרות שהמוט במקום). בבעיה זו הרכב מאותת שמאלה בלבד, לא קיים מצב בו הוא מאותת ימינה לבד. אני יכולה להפסיק את האיתות באמצעות נגיעה קטנה בידית האיתות - לפעמים זה מפסיק ישר את האיתות ולפעמים לא וצריך שוב.

חשוב לציין כי האוטו מאותת כמו שצריך ברגע שאני מאותת אך הבעיה מדי פעם צצה, כל נסיעה.

ניסיתי לנתק את המצבר ולחבר וזה לא עזר

אשמח לקבל עזרה איך אפשר לתקן את זה

תודה מראש!!

פורסם

צריך להחליף את ידית האיתות, זה מכלול שלם שכולל גם ידית מגבים וגם יחידה אלקטרונית בפנים.

• ספונסר פורום
פורסם

צודק BUKI התקלה אכן בידית האורות.

המבצע הנ"ל עדיין בתוקף אך עומד להסתיים בקרוב לאחר התקנה של כ-40 ידיות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=475417

אורן

פורסם

שלום רב,

התשובות שקיבלת נכונות אבל אני מאמין שמי שנכנסת לפורום רכב לא מצפה לתשובה הזאת ומצפה יותר לתשובה בסגנון "עשי זאת בעצמך".

ובכן, הקסנטיה האהובה שלי חולקת אותה ידית איתות כמו בקסארה שלך, מספרה בסיטרואנית הוא 6253-68 (וזה המקום להמליץ על אתר השירות החינמי המעולה של סיטרואן, מצריך רק מעבר לשפה האנגלית והרשמה), אלא שלהזמין חלקים כאלה מחו"ל יכול להיות סיפור שלא שווה את ההשקעה לטעמי.

מה ששולח אותנו לחברינו מהפירוקיות (ולא חסרות קסנטיות בפירוקיות, אני מניח שגם לא קסארות).

הבעיה היא שלידית האיתות הזאת יש נטייה להתיישן, וסיכוי טוב שגם בפירוקיות תקבלי ידית עם אותה מחלה או עם חיים משלה בצורה זו או אחרת.

אני הארכתי את חיי הידית בקסנטיה האהובה שלי כדלהלן:

פירוק חבק הגה (2 ברגים) ועוד 2-4 ברגים למכלול איתות, ניתוק מחבר-מהיר, והידית בידך.

כאן מתחיל הסיפור האמיתי שדורש קצת ידיים טובות והמון סבלנות (או המון ידיים טובות וקצת סבלנות)

אם אני זוכר נכון יש 2 קפיצים, אם הידית חוזרת למקום כפי שצריך ורק מאותתת עם חיים משלה - אז הקפיצים והפלסטיקים אצלך תקינים ככל הנראה.

יש בפנים כמה צ'ופצ'יקים מנחושת (צד ימין בתמונה רואים 2-3) שצוברים קורוזיה עם השנים, ניקוי באלכוהול או כל ממס דומה עושה פלאים למגעים ומחדש את ימי הידית כקדם.

למסילות גם לא יזיק ניקוי (צד שמאל), יש עוד חלק שאחראי להחזיר את הידית למקום בעת חזרת ההגה למצב ישר (לא בתמונה).

לסיום הפינוק מומלץ לחדש את הגריז לחלקים הנעים.

עכשיו מתחיל החלק הכיפי של לסגור את החלק עם כל הקפיצים.

הרכבה - כמו הפירוק רק הפוך.

*לפירוק החלק דרוש מברג טורקס T30 שיחזיר את עלותו (כמה גרושים) כבר בפעם הראשונה.

התמונה צולמה בזכות חברי הטלפוני, חבר הפורום YHANINA, שהמליץ להנציח את הרגע.

את ההשראה אני משער שקיבל מחבר הפורום שמיתן את פעילותו - שמר.

אנא חזרי לעדכן!

DSCF0414.JPG

פורסם

אני חושב שב2001 כל הקסארות כבר היו קסארה II, בכל מקרה לפי האתר של סיטרואן זו אותה ידית לקסארה I ו-II, ומי שהעלה את המק"ט זה אני, לא פות"ש.

נ.ב. מה שקורה לצופצ'יקים מנחושת (מתכת רכה יחסית) הוא שהם נשחקים עם הזמן והתיישנות הגריז ולכן בפעולה צריך גם לסובב אותם לכוון ניצב לכוונם המקורי (כך שהחריצים יהיו בין המסילות ולא יגעו בהן).

עוד שכחתי לציין את הפרוייקט המצולם של איציק נ. שמשמר את גחלת ההשראה לפרוייקטים של טיפול עצמי. הנה דוגמה לפרוייקט הרבה יותר מסובך מהפרוייקט המדובר.

לא לתפוס אותי במילה לגבי מידת מפתח הטורקס, כנראה שצריך T20.

וכן: בזמן הטיפול - מפתח מחוץ למתג!

פורסם
אני חושב שב2001 כל הקסארות כבר היו קסארה II

אתה טועה, היו 2 הצורות במודל הזה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ידית בקסארה 1 היא ידית רגילה של האורות ומאותתים בלבד, חדשה עולה סביב 300-400 ש"ח ואפשר (למייטב ידיעתי) להחליף אותה ללא פירוק גלגל ההגה.

תמונה ימנית.

בקסארה 2 הידית היא ידית COM2000, כוללת את כל המכולול (ידית מגבים ואורות), יש צורך בפירוק גלגל ההגה וכרית האוויר על מנת להחליפה.

תמונה שמאלית.

11.jpg

22.jpg

פורסם

לפי אתר השירות של סיטרואן גם חלק מהקסארה II הגיעו עם המכלול הנפרד. הסימפטום נשמע מתאים לידית עם המכלול הנפרד, אבל אני לא מכיר כל כך מבפנים את הCOM2000.

פות"ש - אפשר לברר בקלות לפי תמונה או לפי מספר שלדה באתר השירות של סיטרואן.

לגבי מה שהגיע בפועל לארץ - קטונתי.

פורסם
לפי אתר השירות של סיטרואן גם חלק מהקסארה II הגיעו עם המכלול הנפרד. הסימפטום נשמע מתאים לידית עם המכלול הנפרד, אבל אני לא מכיר כל כך מבפנים את הCOM2000.

פות"ש - אפשר לברר בקלות לפי תמונה או לפי מספר שלדה באתר השירות של סיטרואן.

לגבי מה שהגיע בפועל לארץ - קטונתי.

נכון. כמדומני היו דגמי ה 2.0 ליטר הראשונים שהגיעו כקסארה-II אבל עם ידית ישנה, ואני לא זוכר ב 100% אם גם היו דגמי 1.6 מהצורה החדשה שגם הגיעו עם ידית ישנה.

מאחר וקיימת אי וודאות מסויימת במודל הזה - ביקשתי מראש תמונה. הכי פשוט - הכי קל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...