Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לקטנוע כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דיגי אתה נשמע עצבני כך נשימה עמוקה ותרגע

זרקתה פה המון דברים שאני לא אגיב בהם,

לדוגמה זיוף המד מהירות אבל גם באוטו הוא מזייף

צריכת דלק טובה אבל מכל דלק קטן, נו באמת אתה רוצה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה? אז כן ויתרתי על מכל דלק גדול של אוטו בשביל צריכה טובה

על איזה אקסטה כסף אתה מדבר ריבונו של עולם?

בוא ניראה את ההוצאות שלי. קטנוע נקנה לפני 9 חודשים כפפות מעיל וקסדה מכלי הקודם נגיד שילמתי על זה 700 שקל

עוד ביטוח 2800

מאז מה שעשיתי זה בדיקה שהואריאטור תקין כנראה המוכר עשה טיפול חודש לפני שמכר לי.

החלפת ברקס קידמי וצמיג מאחור ו.... זהו! כבר 9 חודשים חוץ מזה לא רואה מוסך חוסך כל שקל מדמי נסיעות ואין לי הוצאות עליו.

אני לא עצבני, פשוט מעמיד דברים על מקומם, משום מה זה נראה לכם כאילו אני זורק דברים באוויר ללא ניסיון.

זיוף? סבבה, האוטו שלי מזייף במהירות, עדיין אני עומד בקצב התנועה? יופי.

אצלך ב125 סמ"ק, זה מזייף? אתה עדיין לא עומד בקצב התנועה? הבהרתי את עצמי.

מה הקשר שהביטוח שלך עולה 2800?? זה עניין של גיל וותק, הבחור חייל ועדיין לא הוציא רישיון, הוא יקבל את מלוא הזרנוק במחיר הביטוח, ממש לא 2800 ש"ח, נסה יותר לכיוון ה5+.

גם אני יכול להגיד לך כמה האוטו של לא צריך שום טיפול וכו', אני מדבר על אם היה לך רכב, מי מהם היה יותר זול.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גוסט באסטר, הלכת רחוק. זה כמו שמישהו יגיד שהוא לא עושה בנג'י בגלל הסיכון, ואתה תכתוב לו: "מה ההבדל בין בנג'י לפנסתר שייפול עליך ברחוב". אותו ההבדל, סבירות. על דו-גלגלי יש הרבה יותר דרכים להיפגע, וסבירות גבוה יותר שאחת מהן תתרחש, מאשר בתוך רכב. בנוסף, אתה הרבה יותר חשוף לטעויות של אחרים מסביבך. אתה באמת חושב שכלי דו-גלגלי, לא פחות בטיחותי מרכב? (כי זה מה שמשתמע מתגובתך).

זה עניין של בטיחות מול תועלת. אם חשובה לך הבטיחות, הישאר עם רכב. אם אתה מוכן להתפשר על הבטיחות שלך בשביל כל היתרונות שצוינו אצל אופנועים, קנה אופנוע בלי לחשוב פעמיים. אלה כל ההבדלים.

התגובה שלי הייתה פשוט כי הטענה של "יבוא מישהו יוריד אותך" פשוט מטומטמת. אני שונא אותה.

ברור שאני יודע שאופנוע הוא כלי פחות בטיחותי, אני רכבתי בעצמי בעבר וחוזר לזה בקרוב. האופנוע לא פחות בטיחותי כי הוא אוחז פחות או לא יודע מה, הוא פחות בטיחותי פשוט כי אין מסביבך פח, אתה הרבה יותר פגיע. אין שום דבר שיספוג בשבילך את המכה.

מצד שני, כשאתה נמצא באוטו, "פחית" אצלנו האופנוענים, אתה נמצא בתוך תחושה שאתה בטוח, תחושה שהיא אשליה. ובגלל האשליה הזאת רוב הנהגים לוקחים יותר סיכונים על הכביש כי הם חושבים שהאוטו מגן עליהם. כשאתה על אופנוע אתה מודע לעובדה שאתה בסכנה, אז אתה נזהר יותר, אתה עירני יותר, אתה מודע יותר. זה לפחות מה שקרה לי כשעליתי על קטנוע.

הבעיה הינה שבארץ, כמו שאמרו, "לא רואים אותך". פה כבר מתחיל החינוך, אבל זה כבר לנושא אחר.

אפשר לספר לעצמך הרבה סיפורים.

הסטטיסטיקה לא טועה ורוכבי דו גלגלי נפצעים הרבה יותר והרבה יותר קשה (יחסית לחומרת תאונה מקבילה ברכב). בדיוק בשבוע שעבר ריסק חבר את הקרסול מתאונה שברכב היה יוצא עם נזק פח. התוצאה - צליעה לכל החיים ו-20% נכות.

עכשיו, אם תגיד לי שאתה לוקח את הסיכון הזה בשביל ההנאה הגדולה שלך מרכיבה ספורטיבית באופנוע... לא אתווכח. כל אחד שייקח את הריזיקות שלו היכן שעושה לו טוב ומשפר את חייו. אבל לקחת את הסיכון בשביל להגיע יותר בקלות לבסיס?!

לדעתי, לא שווה את זה.

בשבילי, האופנוע זה לפאן, וכערך מוסף אני מקבל חיסכון בדלק, אי עמידה בפקקים, אי חיפוש חניה וכו'. וכן אני מוכן לשלם על זה יותר. סתם דרך אגב, גם כשרכבתי, על DRZ400SM, שמי שמכיר יודע שזה אופנוע שמאוד קל להתחרע איתו, הייתי נוסע רגוע. כמו שאמרתי, זה עניין של בן אדם, חינוך, הרגשה ועוד אלף דברים אחרים.

בשביל להתחרע היו לי פתרונות אחרים.

עכשיו, אם הלכת לפי סטטיסטיקות, אז לפי מחקר שנערך בישראל ושפורסם לאחרונה נקבע כי בתאונות בין רכב לאופנוע, ב75% מהמקרים הרכב אשם. מה שאומר שאם נהג הרכב לא היה עושה את מה שהוא עשה, האופנוע לא היה נפגע. שוב, נכנס כאן עניין של חינוך נהגים לבטיחות ולאו דווקא לבטיחות שלהם אלא לבטיחות אחרים. שוב, זה כבר לנושא אחר.

אין ספק, שבתאונת אופנוע אתה נפגע יותר. עם זה אין מה לעשות, למרות שגם לזה מנסים למצוא פיתרון (מעיל שהוא כרית אוויר, קסדות שעוברות מבחני ריסוק לא פחות מרכב, ועוד ועוד) אבל נכון להיום אין פה בכלל ספק.

לעניינו של פות"ש - רד מהאופנוע, תישאר על רכב. נשמה, אתה גר בשטחים. לא מספיק שתהיה בסכנה בטיחותית בגלל הנהגים המדופלמים של השטחים, אתה תהיה בסכנה כפולה ומכופלת מאבנים שייזרקו לעברך. רד מזה. תשמור את האופנוע למקום בטוח יותר.

DJ DANI, שכחת לציין את מחיר הרכישה. זה גם צריך להיכנס לשקלול. מבטיח לך שבחישוב שנתי, קטנוע ייצא לך יותר זול, כאשר ככל שאתה עולה במחיר הדו"ג, ההפרש מתקזז ואפילו עובר לטובת הרכב, אבל ככל שאתה עולה במחיר הדו"ג, אתה בדרך כלל גם עולה בסמ"ק ובפאן ואז המחיר כבר לא משנה כי אתה מכור.

גם אני עשיתי את החישובים שאתה עשית עם טבלת אקסל, והגעתי לשתי מסקנות. הראשונה היא שהאופנוע שלי יצא לי יותר זול מרכב. השנייה היא שצריך מזל, כי כשחבר עשה את זה יצא לו בדיוק הפוך כי האופנוע שלו עשה לו מלא בעיות והאוטו לא ראה מוסך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מכסח שדים יקר, הרכב והקטנוע, שניהם שווים 11 אלף, ולכן הרשתי לעצמי להשוות.

על כל מקרה, זה תלוי בהמון משתנים, ויכול להיות שלך יצא זול יותר האופנוע, אצלי זה הפוך.

פורסם
מכסח שדים יקר, הרכב והקטנוע, שניהם שווים 11 אלף, ולכן הרשתי לעצמי להשוות.

על כל מקרה, זה תלוי בהמון משתנים, ויכול להיות שלך יצא זול יותר האופנוע, אצלי זה הפוך.

אם הרכב שווה 11 אלף, אז למה אתה דורש עליו 16? סתם...מצטער הייתי חייב...

ב11 אלף, הפונטו תהיה שנת 2001-2 מקסימום, לעומת קטנוע שיהיה 2010 בערך...אולי אפילו 2011. תקן אותי אם אני טועה כי אני לא מכיר כל כך את מחירי הקטנועים אבל אני יודע שב12 אלף אפשר להביא קטנוע 125 חדש מהחברה.

רכב בן יותר מ10 יהיה עם יותר תקלות מדו"ג בן שנתיים-שלוש...

הDRZ שלי היה שנת 2008, קניתי אותי ב2009, היה אצלי במשך שנתיים, בלי תקלה אחת.

כל הכניסות שלי למוסך היו אך ורק לטיפולים, בלמים, שרשרת וגלג"ש - כל אלה דברים של בלאי שנדרשים להחלפה כל X קילומטרים ואינם תקלות. אני לא בטוח שרכב בן יותר מ10 שנים יראה את אותה אמינות. צריך לשקלל גם את זה.

בקיצור, בוא נסכים שמעבר לדו"ג יכול להראות מספר יתרונות לעומת מספר חסרונות, ושכל אחד צריך לעשות את השיקול שלו בהתאם לתנאים שלו ולסדרי העדיפויות שלו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לא קראתי את כל השרשור, אבל 20 ק"מ לכל כיוון על קטנוע 125 סמ"ק לא הייתי עושה.

יש לי חברים שעשו יותר ארוך וקשה מזה, אז אני לא אומר שזה לא אפשרי, פשוט שזה לא נוח בעליל ודי מסוכן...

עדיף לחסוך כסף בדברים אחרים, או מקסימום להתחיל לעלות באוטובוסים.

פורסם

הרבה זמן כבר יש מחלקות האם להחזיק קטנוע יותר זול מלהחזיק רכב, זה לא עניין חדש.

אני, אחרי כל החישובים שעשיתי, הגעתי למסקנה שהעלות האחזקה זהה לחלוטין. בקטנוע הביטוח והטיפולים יקר ומאידך אתה חוסך באגרת הרישוי ובדלק, זמן (שזה גם כסף) ואין לך בעיה של חניה. ברכב הטיפולים הם רחוקים יותר, הביטוח זול יותר ואם מדובר על רכב חדש אז גם תיקונים בד"כ אין או שהם במסגרת האחריות יצרן

איפה אכן יש פער? בירידת הערך, כי לרכב זה הרבה יותר מאשר בקטנוע.

אני (בן 40) רוכב על קטנוע כ - 3 שנים וחלק מהטיפולים אני מצליח לעשות לבד בכדי לחסוך אבל בגדול אין כמו הנוחיות של רכב. בחורף קר ובקיץ חם שלא נדבר על הרוחות צד והגב השבור. ואני מדבר רק על נסיעות בעיר, פעמיים נסעתי לת"א והמוח שלי התבשל בקסדה, שלא נדבר על הסכנה....

מאידך, בבוקר אני מגיע למשרד ב 20 דקות לעומת שעה באוטובוס או ברכב פרטי, אבל אם היה לי את האפשרות לרכוש רכב טוב, בשנייה הייתי מוכר את הקטנוע, פשוט לא שווה לי, כי הקטנוע שלי שווה אולי 3 אלף ש"ח - איפה תשיג מכונית נורמלי במחיר כזה?

פורסם
אם הרכב שווה 11 אלף, אז למה אתה דורש עליו 16? סתם...מצטער הייתי חייב...

כי אני רמאי.

תהנה מהקריאה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=484709&page=2&highlight=%D7%9E%D7%A2%D7%9C+%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F

ב11 אלף, הפונטו תהיה שנת 2001-2 מקסימום, לעומת קטנוע שיהיה 2010 בערך...אולי אפילו 2011. תקן אותי אם אני טועה כי אני לא מכיר כל כך את מחירי הקטנועים אבל אני יודע שב12 אלף אפשר להביא קטנוע 125 חדש מהחברה.

רכב בן יותר מ10 יהיה עם יותר תקלות מדו"ג בן שנתיים-שלוש...

מכרתי ג'וירייד 09 ב11, הלכתי עם אותם 11 ורכשתי פונטו 01.

קטנוע 125 חדש מהחברה ב12 אלף? מובי עולה 13.5, ב12 אפשר לקנות את התת רמה של ה125.

רכב בן עשר אם יותר תקלות? הקטנוע שלי היה בן שלוש וכבר הראה סימני עייפות, משקף מצהיב,אגזוז מרעיש, הקטנוע היה מטופל טוב וחונה עם כיסוי תמיד, אבל מה לעשות שלא ייצרו אותו כדי שישרוד הרבה.

הDRZ שלי היה שנת 2008, קניתי אותי ב2009, היה אצלי במשך שנתיים, בלי תקלה אחת.

כל הכניסות שלי למוסך היו אך ורק לטיפולים, בלמים, שרשרת וגלג"ש - כל אלה דברים של בלאי שנדרשים להחלפה כל X קילומטרים ואינם תקלות. אני לא בטוח שרכב בן יותר מ10 שנים יראה את אותה אמינות. צריך לשקלל גם את זה.

אז דבר ראשון, יש לך מזל, ודבר שני תתפלא, הרבה רכבים בגיל 10 נוסעים בלי צורך למוסך אחת לשנה.

בקיצור, בוא נסכים שמעבר לדו"ג יכול להראות מספר יתרונות לעומת מספר חסרונות, ושכל אחד צריך לעשות את השיקול שלו בהתאם לתנאים שלו ולסדרי העדיפויות שלו.

אין מה לסכם, מבחינתי, צריך לשקול את זה כל אחד לעומת התוואי דרך שלו ושלום על ישראל.

פורסם
אם כל הכבוד, זה המשפט הכי מטומטם שיצא לי לשמוע.

מה אתה אומר? זה המשפט הכי מטומטם? אני בטוח ששמעת גרועים יותר.

רק בוא תסביר לי מה מטומטם בלהעדיף זמן על נוחות? אני לא בן אלמוות, אני בן 24 - זה התקופה הכי כיפית של החיים, לא בא לי לבזבז אותה בפקק, אתה נהנה לשבת במקום בתוך עננת עשן אגזוזים? אני לא. כשקניתי את הקטנוע הראשון שלי (אקסאיבו 250) חסכתי לעצמי שעה וחצי בכל יום, תתפלא - אבל זה היה השיקול היחידי שלי, לא היה איכפת לי לשלם קצת יותר, פשוט לא רציתי לעמוד בפקקים!

היום, זה פחות קריטי, כי המסלול היומי שלי יחסית לא פקוק, אבל בכל פעם שאני קופץ למשפחה בת"א אני משתכנע מחדש, כשאני מתקשר אחרי חצי שעה להגיד שהגעתי ושומע "WTF?!" או כשאני ואבא שלי יוצאים משם ביחד והוא חוזר שעה אחרי, אני מבין שעשיתי את הבחירה הנכונה. אז כן, אני לא מבין למה בנאדם שגר ברחובות ועובד בת"א או גר בנתניה ועובד בראש העין מוכן לעמוד כל יום שעתיים בפקק (לכל כיוון) במקום לנסוע חצי שעה ולבלות ערב עם הילדים שלו.

בקשר לאחזקה - צמיגים לקטנוע עולים 700-800 לזוג, ומחזיקים 20K ק"מ בערך. צמיגים לרכב עולים 1400 לרבעייה ומחזיקים 50K. טיפולים אפשר לעשות לבד עם ארגז כלים בסיסי מאייס, באקסאיבו החלפתי רצועה בעלות חלקים בלבד (400 ש"ח) בזמן שבמוסך זה היה עולה אלפייה, לקח לי 20 דקות.

החלפת שמן לוקחת 10 דקות, בקטנועים המודרניים עושים את זה פעם ב500 ק"מ, קטנוע 250 זה כולה ליטר שמן 125 זה אפילו פחות.

באופן כללי אכן מכלולים נשחקים מהר יותר בדו"ג, בגלל שמשתמשים במכלולים בעלי יכולת גבוהה יותר מברכב, אבל 40K ק"מ זה ממש לא דד-ליין של קטנוע, קטנועי שליחים - שהם כלי הרכב הכי נאנס במדינה מגיעים ל40K בלי יותר מדי בעיות, וזה אחרי שהם פוגשים את הרצפה כמה פעמים, ולמרות האחזקה הפושעת שלהם. אז תאמין לי שקטנוע פרטי שטופל נכון יגיע גם ל70 וגם ל80K בלי הרבה בעיה.

בקשר למובי שהבחור רוצה לקנות, אם אתה 1.55 תחפש משהו קצת נמוך יותר, אני 1.79 והגעתי לרצפה עם קצות האצבעות במובי. יש קטנועים כמו VS שהם ידידותיים הרבה יותר לאנשים נמוכים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלייקס, אני מסכים, אבל שוב, הכל תלוי בתוואי דרך, לא כל אחד חייב קטנוע ולא כל אחד תל אביבי, אני לא רוצה להיכנס לדיון של מה יותר יקר, זה תלוי בהמון משתנים.

המשפט שלדעתי הוא מטומטם זה שאתה יכול לחסוך הרבה זמן עם הקטנוע כדי לבלות עם המשפחה, הסיכוי לתאונות בקטנוע גדול יותר, ולא רק הסיכוי שזה יקרה גדול, אלא חומרת הפציעה גבוהה משמעותית בתאונות על דו״ג, אף בן אדם שפוי לא קונה קטנוע כי הוא ממהר ליקיריו וההפך הוא הנכון, מי שחשוב לו להגיע למשפחה בסוף יום יעדיף רכב ולא קטנוע, מי שיודע שהידיים שלו הם מה שמפרנס את המשפחה שלו לא יעיז לעלות על דו״ג, ועזוב את הדוגמאות של ה שוגעים שיש אינספור, הם לא מלמדים על הכלל.

פורסם

לגבי המהירות הסופית של האופנוע אצלי בקטנוע שהמחוג מראה 100 אני נמצא ב8 אלף סל"ד מתוך 10.

ויש עוד לאן למשוך לעוד 17 קמ"ש מזוייפים:wink:

תמיר.

פורסם
שלייקס, אני מסכים, אבל שוב, הכל תלוי בתוואי דרך, לא כל אחד חייב קטנוע ולא כל אחד תל אביבי, אני לא רוצה להיכנס לדיון של מה יותר יקר, זה תלוי בהמון משתנים.

לרגע לא טענתי אחרת, שים לב שהתגובה שלי מכוונת ישירות אל יושבי הפקקים.

המשפט שלדעתי הוא מטומטם זה שאתה יכול לחסוך הרבה זמן עם הקטנוע כדי לבלות עם המשפחה, הסיכוי לתאונות בקטנוע גדול יותר, ולא רק הסיכוי שזה יקרה גדול, אלא חומרת הפציעה גבוהה משמעותית בתאונות על דו״ג, אף בן אדם שפוי לא קונה קטנוע כי הוא ממהר ליקיריו וההפך הוא הנכון, מי שחשוב לו להגיע למשפחה בסוף יום יעדיף רכב ולא קטנוע, מי שיודע שהידיים שלו הם מה שמפרנס את המשפחה שלו לא יעיז לעלות על דו״ג, ועזוב את הדוגמאות של ה שוגעים שיש אינספור, הם לא מלמדים על הכלל.

בקשר לחלק השני, סלח לי אבל זה בולשיט - אתה חלילה לא אשם, אתה בסך הכל משקף את הדעה הרווחת.

שים לב מי הם רוב המעורבים בתאונות דו"ג (רמז: ערבים על אופנועי ספורט וצעירים שעד אותו רגע היה להם יותר מזל משכל) ומי הם רוב המעורבים בתאונות רכב? ישראלים ממוצעים. דווקא הרוכבים השקולים, אחוז מעורבותם בת"ד נמוך מאד. ובדגש על אופנועים.

מה לעשות שזה יותר סקסי לכתוב על זה כותרת ושומעים על זה יותר?

אני לרגע לא מתמם ולא מנסה לטעון שדו"ג בטוח יותר, מצד שני מחקרים הוכיחו שישיבה מתמדת בפקקים מעלה את הסיכון להתקף לב..

אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אבל לקבוע "מי שחשוב לו להגיע למשפחה בסוף יום יעדיף רכב ולא קטנוע, מי שיודע שהידיים שלו הם מה שמפרנס את המשפחה שלו לא יעיז לעלות על דו״ג" זו פשוט דמגוגיה בגרוש, אף רוכב לא רוצה למות וכולם אוהבים את הילדים שלהם, אין כאן שום קשר לעניין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תמיר, הקטנוע לא יחזיק הרבה במצב הזה.

שלייקס, עזוב לרגע מי יותר מעורב, תתמקד בעובדה שגם הנהגים הכי טובים חשופים לפגעי מזג האוויר, תלאי הכביש, והסביבה, אז עזוב את הסטטיסטיקות בצד, כולם נופלים או נפלו פעם בחיים, ולרוב לא באשמתם.

כולם רוצים להגיע למשפחה בסוף יום, אבל מי שזה חשוב לו מאוד יוותר על הסיכון הגבוה יותר שיש באופנוע, אני לא רוצה להתווכח איתך אפילו כי אתה משוחד :-)

פורסם

הדיון קצת סטה מהשאלה המקורית לדעתי, להלן המסכנות מהנסיון שלי.

קצת רקע

אני בן 36 היום ומחזיק קטנוע 125 (HD125 - מקורר נוזל עם גלגלים גדולים) הקטנוע נקנה מהחברה ב2009 הוא הדו"ג הראשון והיחיד שלי עד כה.

לפני כן החזקתי מכוניות זולות רבות.

אם משווים בין אוטו לקטנוע בעלות של כ15000 ש"ח ללא צל של ספק הקטנוע זול בהרבה להחזקה. עדיין לא ראיתי רכב במחיר כזה ללא תקלות. במידה ורוכשים רכב יקר יותר הרי שירידת הערך היא גורם דומיננטי יותר ויש לקחת גם אותו בחשבון.

• נכון שהטיפולים בקטנוע יקרים יותר אך הוא ככלל אמין מאוד ללא או כמעט ללא תקלות.
  • בנוסף צריכת דלק נמוכה מאוד (נתוני היצרן משקרים, רכב שנוסע בפקק באופן יום יומי לא יגיע לנתוני צריכה קרובים לנתונים המדווחים ע"י היצרן, קטנוע כן)
  • ביטוח יקר יותר, אגרת רישוי זולה יותר
  • לא ניסיתי לטפל בקטנוע בעצמי אבל לא נראה לי מסובך מדי למשהו עם ידיים טובות וקצת זמן

בוודאות אין שום בעיה לרכב 20 ק"מ לכל כוון כולל כבישים בין עירוניים להוציא אולי את המהירים ביותר. ממילא בבוקר הכל עמוס ונוסע הרבה מתחת למהירות המרבית של הקטנוע. אני נוסע ממרכז פ"ת לפארק אפק וכ"ס ללא קושי על בסיס יומי. גם לרמלה ומודיעין הגעתי.

כמו שנאמר לך - יש צורך גם בקסדה מלאה מעיל וכפפות, לא כדאי לעלות בלי זה אתה עומד להחליק פעם או פעמיים בשנה הראשונה. מסיבה זו אל תקפיד על כלי יפה ומסודר, זה לא יישאר כך.

ועצה שלא הלכתי לפיה לצערי - תוציא רישיון A1 נכון שA2 מעט יותר פשוט להוציא אבל עכשיו אני ממתין שתעבור השנה לצורך הוצאת רישיון A

במידה ותחליט לעבור לדו"ג נסה לרכב לאט ובזהירות מאוד.

פורסם

רק רציתי להוסיף שהHD125 וJOYRIDE 125 בעלי מנועים זהים אבל חיצונית הם שונים אז כך בחשבון שכל מה שאמר בחור מעלי בקשר לקטנוע אפשר להגיד גם על JOYRIDE.

• תוכן חדש...