Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:wink:

יוני, זה לא כזה פשוט ומצד שני מאוד פשוט...

הדברים קשורים האחד לשני: קצוות ריפודים נכנסים מתחת לגומיות החלון; בכדי לפתור את בעיית נזילת המים צריך להחליף את גומיות האטימה היבשות; בכדי לצבוע את הבודי כפי שצריך - יש להסיר חלונות.

במילים אחרות: על מנת לא לעשות פירוקי חלונות פעמיים או שלוש, הסדר הוא כזה:

1. תיקוני פיבר.

2. פירוק שמשות, פגושים ידיות דלתות וכדומה.

3. שיוף, מילוי והכנת הבודי לצבע.

4. צביעה על כל שלביה.

5. הרכבת פגושים, ידיות וכל מה שפורק מהבודי, למעט שמשות.

6. ריפודים.

7. זגגות.

8. השקה...:wink:

כל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים:

1

2

6

7

אני לא כל כך חושב שזה שינוי טוב,

בסופו הוא עלול למצוא את עצמו ללא שמשות, פגושים ידיות דלתות וכדומה,

וזה מצב שבד"כ לא רצוי .....

:-D :-D

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברכבים ישנים אני אוהב את הגוונים החלביים כתום עם חלב צהוב עם חלב וכד'

רעיון משוגע: הסגול של הלמברטה בחלב, היו פעם יונדאי כאלה...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש עוד זמן עד לבחירת הצבע, אם בכלל... הרבה זמן....

תרשו לי לזרוק אותכם חזרה ליום שבת בצהריים...

אני נכנס לדוכסית מתחת לבית של רענן, מתיישב, חולם על מזגן, מסובב את המפתח והדוכסית מניעה בנגיעה.

היות ולדוכסית יש מנוע משודרג, בנפח 1500 סמ"ק, עם כ- 57 סוסים (לכל סוס יש לסחוב כ- 13 קילו), היא יודעת להגיע, בקלות יחסית, אל המהירות המותרת בחוק בכבישי ארצנו, גם אם זה לוקח לה קצת זמן.

אי לכך, יש להקפיד ולהביט על מד המהירות, ולבדוק את המכמונות הפזורות בכבישי ארצנו.

זאת לא בעיה כל כך גדולה, אך הדוכסית מצליחה להפתיע גם כאן.

מעל מהירות מסויימת, מתחילים חלקי ספוג קטנטנים להתנתק ממה שהיה פעם הריפוד של דפנות הדוכסית, ומגיעות היישר אל העיניים של הנהג. זה בהחלט נחמד, הרי בשביל זה יש לנו שתי עיניים, אם כי כאשר נכנסים חתיכות לשתיהן בו זמנית, זה עשוי להקשות במעט על הנהיגה.

החלטתי הפעם לנסוע על כביש 1 עד לירושלים, ולא דרך 443 (בעל השיפוע המתון יחסית) כמו בפעם הראשונה.

הגיע הזמן לבדוק איך הדוכסית מתנהגת בעליות קשות יחסית - האם היא מתחממת, האם היא יודעת לקרר את עצמה בירידות, האם היא תעבור 40 בקסטל (בירידה, כמובן), ובאופן כללי, לאמץ אותה - לעלות על בעיות כאלו ואחרות.

עד שער הגיא, הכל עבד כשורה, המנוע לא התחמם, הדוכסית שמרה היטב על מהירות שיוט סביב החלק העליון של המהירות החוקית, והכל טוב ויפה.

מתחילים לטפס לירושלים, עין אחת עצומה בגלל חלקיק ריפוד, העין השניה מביטה בחשש בשעון החום, וכך אנו מטפסים. אמצע העליה - שעון החום מתחיל לטפס מעט, אך עדיין רחוק מהטווח העליון והמסוכן, הדוכסית שומרת על מהירות סבירה, כך שאין טעם להוריד הילוך ולאמץ את המנוע. משאית במסלול הימני... התלבטות האם לצאת לעקיפה תוך כדי זה שיש מצב שאכעב את התנועה שתגיע, או להוריד לרגע אתהרגל מהגז, ופשוט לנסוע אחרי המשאית.

נבחרה האפשרות הראשונה, מעבר לנתיב השמאלי, לחיצה על דוושת הגז והנה הדוכסית נוסעת במקביל למשאית הקלה. המבט של הנהג על בדוכסית בעוד זאת עוקפת אותו בעליות היה תמוה...

סיבוב שורש... היום הוא כבר הרבה פחות מאיים ממה שזכור היה לדוכסית מהגלגול הקודם שלה, והיא עוברת אותו בקלילות.

מגיעים לירידה לפני הקסטל, אני מוריד לחלוטין את הרגל מדוושת הגז, והדוכסית יורדת בירידה, תוך כדי שהיא מקררת היטב את חום המנוע שלה.

במחלף אבו גוש הרגל חוזרת אל דוושת הגז ולא עוזבת אותה עד למבשרת ציון - סוף העליה של הקסטל. הדוכסית עולה את הקסטל במהירות סבירה, בהילוך רביעי.

כעת נשאלת השאלה האם להוריד הילוך לקראת הירידה, דבר אשר גם יבלום את הדוכסית וגם יקרר אותה טוב יותר, או להשאיר ברביעי ולהשתמש בבלם בשעת הצורך.

כאן בחרת באפשרות השניה, היות והכביש היה ריק למדי.

יורדים... בין חלקי הריפוד שבעיניים אני מצליח ששעון החום יורד לו לאיטו, והנה אנו מגיעים כמעט עד לסיבוב מוצא, המכונית שלפניי בולמת, מורידה את המהירות לכ- 80, אני מחליט לעבור למסלול השמאלי ודווקא להאיץ. מאותת, מחזיק את ההגה בשתי ידיים, עובר למסלול השמאלי ומתחיל להאיץ. על פניו של אותו נהג אשר כלל לא הבין איך סוסיתא מגיעה למהירות כזאת נמרחת תדהמה, והדוכסית עוברת בשלום את הסיבוב.

אושר עילאי לנהוג בכלי הזה...

או שהנטיות בכבישים השתפרו מאז שהדוכסית היתה חדשה, או שהיא לא כל כך גרועה כמו שנצרב בזכרון הקולקטיבי של כולנו. יש לה התנהגות כביש סבירה לחלוטין, יחסית לרכב בן ארבעים, והיא בהחלט מגיבה לא רע בכלל.

הגענו הביתה, עייפים אך מרוצים, בועיקר בעיקר, שמחים!

יש עוד מה לעשות בדוכסית עד שהיא תגיע לשלב של הפחחות, ואני אשתדל לעדכן את ששת קוראיי בנעשה.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

היי יוני,

כרגיל, אני אץ מדי יום לראות האם יש עדכונים בשרשור הדוכסית. מעבר לעובדה שאני מאוד אוהב לקרוא על מעלליה של הגברת ועל הרפתקאותיו של הנהג הירושלמי בשפלת החוף, אני רוצה להיות נאמן לתפקידי כקורא על תקני מעבר לששת הקוראים התקניים, ולכן אני מקפיד לקרוא כל תו ותג כדי שלא אודח חלילה מתפקידי הרם.

בדרך כלל אני לא נוטה לתת עצות עיצוביות מכמה טעמים:

ראשית, כי על טעם וריח אין להתווכח.

שנית, אף פעם לא שומעים לעצותי.

שלישית, אני תמיד מעדיף להיצמד ככל הניתן לשחזור מקורי מדוייק ללא פטנטים והמצאות.

הפעם אחרוג ממנהגי מאחר ותפקידי כקורא על-תקני מחייב בתגובה, ורק אציין (אני לא מציע, רק מציין, יש הבדל) כי יש חן רב במקוריות המחוספסת של הדוכסית. בוא לא נשכח שהגברת כבר אינה ילדה צעירה, היא עברה פרק משמעותי בחייה, והקילומטראז' שהיא כבר נסעה ברוורס גבוה ממה שצעירות ממנה נסעו קדימה. יש חן בסימני הגיל שניכרים בה, היא למודת ניסיון ואינה מתיימרת להיות מה שאינה. היא כבר שכחה מזמן מה טעמו של וקס וגם אינה נזקקת לכך, היא לא ממש עושה עניין אם מנקים לה את השמשה או לא, והיא לא צריכה גם מערכת שמע מפונפנת. הדוכסית הינה מה שהינה וזה סוד הקסם והיופי שלה.

אין ספק שניתן לשפר את פנים הרכב על מנת שלא תתעוור חלילה וחס, וגם כיסוי הגה יכול להיות מעניין, וגם אם תתעקש להצמיד פרסה של סוס או נעל של תינוק נגד עין הרע - אני מניח שלא תשמע מהדוכסית ציוץ של מחאה, אבל אינני חושב שיש טעם בלפרכס את הגברת יתר על המידה. סתום את חורי הפיבגלס וחסל סדר נזילת מים. אין לך מה לחשוש מחלודה ככל שאני מבין.

זהו, מקווה שמילאתי את חובותי כקורא על תקני.

שנה טובה לך ולבני משפחתך, לדוכסית וגם ללמברטה.

שלומי

פורסם

הי יוני,

רציתי לחדד את דעתי,

(וכמובן שזו דעתי בלבד, ואני לא כופה אותה על אף אחד, והאקדח שאני מחזיק לא מכוון לראש שלך, זו רק אשליה, וגם אם אתה טוען שהוא טעון אתה צודק הוא טעון, ואני לא מתכוון לירות באף אחד שמסכים עם דעתי...)

הכוונה היתה שיש משהו ב Rat car appearance שלה. משהו בצבע המשופשף הכחלחל שלה - כאילו אומרת אני עוף-החול שקם מהמתים..

את פנים הרכב אין מניעה לטפח ולשפצר ולא תהיה שום סתירה מול החזות החיצנית.

יש לי איזה משהו אישי שאני אוהב ברכבים ישנים שניכרים בהם אותות הזמן, אך יחד עם זאת רואים שהם מטופחים ותקינים. מן תעודת מקוריות כזו שמוגשת באריזה יחודית. כאילו אתה שומר על הפוטנציאל שלה להיות משופצת אבל לא משפץ אותה בכוונה ובמודע...

אני אישית נמשך לכאלו רכבים במיוחד אם הם "כאילו" לא מיוחדים/עממים (מבלי להעליב ח"ח). כמו שיש כאלו שמחשיבים אובייקט עם פאטינה שהצטברה עם השנים מאובייקט מלוטש וצבוע.

אני מעדיף אותה כך על עוד איזו סוסיתא משופצת/צבועה/מלוקקת, כי כאלו כבר ראיתי, התלהבתי, וזה עבר לי, ואם תהיה עוד אחת כזו אני לא ממש אדע מה היא היתה ומאיפה הגיעה.

שלך תישאר מיוחדת כמו שהיא עם אמירה חזקה של משהו שהתעורר מהמוות.

אורן

פורסם
הי יוני,

רציתי לחדד את דעתי,

(וכמובן שזו דעתי בלבד, ואני לא כופה אותה על אף אחד, והאקדח שאני מחזיק לא מכוון לראש שלך, זו רק אשליה, וגם אם אתה טוען שהוא טעון אתה צודק הוא טעון, ואני לא מתכוון לירות באף אחד שמסכים עם דעתי...)

הכוונה היתה שיש משהו ב Rat car appearance שלה. משהו בצבע המשופשף הכחלחל שלה - כאילו אומרת אני עוף-החול שקם מהמתים..

את פנים הרכב אין מניעה לטפח ולשפצר ולא תהיה שום סתירה מול החזות החיצנית.

יש לי איזה משהו אישי שאני אוהב ברכבים ישנים שניכרים בהם אותות הזמן, אך יחד עם זאת רואים שהם מטופחים ותקינים. מן תעודת מקוריות כזו שמוגשת באריזה יחודית. כאילו אתה שומר על הפוטנציאל שלה להיות משופצת אבל לא משפץ אותה בכוונה ובמודע...

אני אישית נמשך לכאלו רכבים במיוחד אם הם "כאילו" לא מיוחדים/עממים (מבלי להעליב ח"ח). כמו שיש כאלו שמחשיבים אובייקט עם פאטינה שהצטברה עם השנים מאובייקט מלוטש וצבוע.

אני מעדיף אותה כך על עוד איזו סוסיתא משופצת/צבועה/מלוקקת, כי כאלו כבר ראיתי, התלהבתי, וזה עבר לי, ואם תהיה עוד אחת כזו אני לא ממש אדע מה היא היתה ומאיפה הגיעה.

שלך תישאר מיוחדת כמו שהיא עם אמירה חזקה של משהו שהתעורר מהמוות.

אורן

מחזק את הדברים :mm_yeah:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

חג שבא יחד עם סופ"ש, תמיד עושה טוב.

אפשר לעבוד הרבה על הדוכסית, לישון, לנוח, לטייל עם הדוכסית ועוד ועוד...

בשביל לטייל ביתר נוחות עם הדוכסית, כדאי לנסות להזיז את המושבים קצת אחורה, אחרי הכל, הגובה שלי מסתכם במעט יותר מאשר מטר וקרמבו.

מהיום הראשון בו ישבתי בדוכסית, ניסיתי להזיז את המושב לאחור, אך ללא הצלחה.

משכתי, דחפתי, צעקתי, קיללתי, דחפתי יותר חזק, ושומדבר... ללא זז רוורס (גם לא קדימה)...

אין ברירה, צריך לעשות מעשה.

המושבים פורקו מהמסילות, ובאופן מפתיע למדי, המסילות לא זזו על צירהן.

באמצעות שמן ולחץ פיזי מתון (מכות בכל הכח עם פטיש גומי), הצלחתי אט אט להזיז את המסילות, עד אשר ניתן היה להוציא אותן לחלוטין.

לאחר ניקוי, שימון וגירוז של המסילות, הן הוחזרו למקומן, וכעת ניתן להזיז בקלות (יחסית) את המושבים קדימה ואחורה.

עכשיו כבר יותר נח לנהוג בדוכסית.

=]

ובנושא אחר, משום מה הילדים החלו להתלונן שכאשר הם יושבים על הספסל האחורי, אין להם מקום לרגליים.

ידעתי שאסור לי להכניס אותם לדוכסית כי הם יעשו נזקים.

אנסה לפתור את הבעיה הזאת במועד מאוחר יותר...

1173609_10151841223974522_1312847013_n.jpg

פורסם

היי יוני,

הפתרון לגבי תלונות הילדים הוא פשוט יחסית - אנא הודע להם בטון אבהי וסמכותי שעם הם ישמיעו ציוץ נוסף על חוסר נוחות או חוסר מקום, לא תהיה לך ברירה אלא לנסר להם את הרגליים על מנת לפתור את הבעיה.

אני מניח שאחרי הסבר משכנע כזה לא תשמע יותר טענות ומענות.

תמיד שמח לעזור.

שלומי

פורסם

מחזק את דברי שלומי וברשותכם אוסיף כי תמיד ניתן להסביר לילדים שמה שלא הולך בכוח הולך בעוד יותר כוח ומומלץ להדגים שימוש בפטיש ( לא גומי ) לכיוון הברך ....

בברכת שבוע טוב , הקורא השמיני .

* דרך אגב - מה שלא הולך בעוד יותר כוח הולך באלימות !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
היי יוני,

הפתרון לגבי תלונות הילדים הוא פשוט יחסית - אנא הודע להם בטון אבהי וסמכותי שעם הם ישמיעו ציוץ נוסף על חוסר נוחות או חוסר מקום, לא תהיה לך ברירה אלא לנסר להם את הרגליים על מנת לפתור את הבעיה.

תמיד שמח לעזור.

שלומי

8):mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

פושעים ניזונים מסלחנותה של החברה הסובלנית.

פורסם

לפני הרבה שנים, כשחיפשתי לי רכב הראשון (ועוד לא היה לי בכלל רישיון!:-D )- אחת מהבחירות ה"אופציונאליות" הייתה "סוסיתא" כזאת, בצבע דומה, עם עיניים מצחיקות מקדימה על המכסה המנוע, שעמדה למכירה בשכונה ליד. בסוף, אחרי כמה חודשים כשקיבלתי את הרישיון- קניתי את האסקורט הצהובה שלי וכמובן אני לא מצטער לרגע- אך הסוסיתא המסכנה נשארה לעמוד עוד זמן-מה, ואז לא יודע מי, אולי הבעלים- גררו אותה למה שהיום טיילת בת-ים (ואז היה מקום ריק) ונטשו אותה שם, ומאז המשך ידוע: קודם שברו לה הכל ואחר-כך נעלמה כלא-הייתה... הייתי שמח היום לשים יד על אחת כזאת- אחת מהמכוניות החמודות לטעמי, יש מצב שגם הייתי משאיר/צובע אותה בצבע כזה ומשאיר "זרוקה" קצת...:-D אני עוד אעשה זאת, למי שיש לו ספק, כן? :wink:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
היי יוני,

תמיד שמח לעזור.

שלומי

מחזק את דברי שלומי וברשותכם אוסיף כי תמיד ניתן להסביר לילדים שמה שלא הולך בכוח הולך בעוד יותר כוח ומומלץ להדגים שימוש בפטיש ( לא גומי ) לכיוון הברך ....

בברכת שבוע טוב , הקורא השמיני .

* דרך אגב - מה שלא הולך בעוד יותר כוח הולך באלימות !

8):mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

לאחר דיונים ממושכים, הוחלט להשאיר את רגלי הילדים במקום.

הם עדיין צריכים אותן, אחרת איך הם ירדפו אחרי הדוכסית ממקום למקום?

פורסם
לאחר דיונים ממושכים, הוחלט להשאיר את רגלי הילדים במקום.

הם עדיין צריכים אותן, אחרת איך הם ירדפו אחרי הדוכסית ממקום למקום?

שלא לומר - איך ידחפו בשעת צורך?

• תוכן חדש...