Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קטע של רע אבל אתה מדבר כאילו אני עושה משהו לא טוב. אני לא מבין מה הבעיה להטיב טיפה לבן אדם שהולך לקראתך ונותן את הסכום המבוקש...

Kia Forte 1.6 126 HP

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ליאור קלה-למה להיות בגישה כזאת?

לבחור הובהר שהוא עושה פרסה אם הוא לא משלם את המחיר המבוקש.

אעדכן מחר איך נגמרה העסקה.

תודה לכולם :-)

חשוב מאוד שהבהרת לו . אני בטלפון אמרתי לבחור שרצה לקנות שאני מבקש 37 אלף שקלים. הגיע הבחור , ראה את הרכב ומשום מה רצה שאני אתחלק איתו בבדיקה חצי חצי. חיפשתי את המצלמה הנסתרת ואחרי זה כשהבנתי כשהוא רציני , אמרתי שאני מוכן לשלם חצי בדיקה אם ימצאו משהו מהותי במנוע ברמה של מנוע גמור. כמובן שידעתי שאין סיכוי כזה כי הרכב מלוקק. האדון הגיע , עשינו בדיקה, נוסעים לכיון הדואר ואז העלם חמודות אומר לי שאמרתי לו שאני מבקש 31 ואיך קפצתי ל-37. עצרתי את הרכב בצד , ביקשתי ממנו בנימוס לרדת ונסעתי משם. יש לציין שהוא היה שולח לי SMS כל כמה ימים לגשש. ולעניינו, אל תתחייב על שום דבר - אתה לא מכונאי. מקסימום תתחייב שיש לרכב גיר,מנוע ושלדה. :wink:

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אם תראה לי איפה כתבתי שאתה עושה משהו רע, תקבל התנצלות אישית.

אני פשוט בשונה ממך, מוכר את הרכב לאדם זר, לא מעוניין לשאת בעלות בדיקה שנועדה לו ורק לו, לא מעוניין להתחייב לעולם וזה כל הסיפור. זכותך המלאה לעשות כך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ישראלים תמיד מפחדים לצאת פראיירים, תתרגל לזה. אם אתה חכם אתה תדע גם לנצל את העובדה הזו לטובתך, בחיים בכלל.

לגבי התחייבות. אני אישית מאמין ביושר וכנות ובלהיות כמה שיותר הוגן. אבל בעסקה יש שני צדדים והרבה תלוי גם בצד השני, מאוד.

תבוא בראש טוב מלכתחילה, אם אתה מרגיש שהבחור שמולך הוא גם כן גבר ולא מנסה לנצל את טוב לבך, אז תזרום עם זה, אני הייתי עושה מה שהציעו לך כבר ומשאיר לו לשלם את הבדיקה, ומוכן להתחלק איתו חצי-חצי רק אם תתגלה בעיה ממש רצינית במנוע או השילדה. על גיר לא הייתי לוקח אחריות כי מכונים יכולים לכתוב מה שהם רוצים ואפשר לפרש גם דסקיות שחוקות כ"גיר גמור". גם ככה אין להם אחריות על גירים אז הם עושים מה שהם רוצים.

מצד שני אם אתה מרגיש שנפלת על אחד שמנסה לדפוק אותך, ולנצל את זה שאתה נחמד מידי, אז אני מציע לך להפוך את עורך ולהבהיר לו שאתה לא מתחייב על כלום, שהוא ישלם את הבדיקה ולא תשתתף איתו גם אם הרכב חתוך לחצי. חוץ מזה כמובן שגם הייתי שולח אותו עם טנק ריק ולא משאיר לו אפילו ריחנים שנשארו ברכב. במקרה הכי גרוע הוא לא יקנה ויחזור באוטובוס, שייהנה :)

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
חשוב מאוד שהבהרת לו . אני בטלפון אמרתי לבחור שרצה לקנות שאני מבקש 37 אלף שקלים. הגיע הבחור , ראה את הרכב ומשום מה רצה שאני אתחלק איתו בבדיקה חצי חצי. חיפשתי את המצלמה הנסתרת ואחרי זה כשהבנתי כשהוא רציני , אמרתי שאני מוכן לשלם חצי בדיקה אם ימצאו משהו מהותי במנוע ברמה של מנוע גמור. כמובן שידעתי שאין סיכוי כזה כי הרכב מלוקק. האדון הגיע , עשינו בדיקה, נוסעים לכיון הדואר ואז העלם חמודות אומר לי שאמרתי לו שאני מבקש 31 ואיך קפצתי ל-37. עצרתי את הרכב בצד , ביקשתי ממנו בנימוס לרדת ונסעתי משם. יש לציין שהוא היה שולח לי SMS כל כמה ימים לגשש. ולעניינו, אל תתחייב על שום דבר - אתה לא מכונאי. מקסימום תתחייב שיש לרכב גיר,מנוע ושלדה. :wink:

כנ''ל גם נעשה לבחור שהגיע היום...שלחנו אותו לשלום לאחר שהוא המציא לנו מחירים משלו :wink:

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

לא רוצה לנפץ את הבועה שלך אבל:

1. הכסת"ח במכוני בדיקה יגרמו אפילו למאזדה 6 בת יום להראות כמו עגלה מקרטעת, לכן אני אף פעם לא מתחייב.

2. מניסיון של מכירת כמה כלי רכב, הרבה פעמים הקונה אומר לך בטלפון שהוא מתכוון לשלם מחיר מסויים, ואז כשהוא מגיע הוא ממציא לך 1001 ודברים שלא קיימים בכלל ומנסה להוריד במחיר.

3. הכסת"ח הוא ברמה גבוהה מאוד, לדוגמה כמה סעיפים שאתה תראה שבטח יהיו רשומים:

לבדוק זמני טיפול ותזמון, רעשים ונקישות פנימיים,שריפת שמן, ניקוי תיקון מערכת קירור, לתקן ולכוון מערכת דל כללית והצתה, סיבובי מנוע לא יציבים, החלפת רצועת טיימינג.

החלפת הילוכים לקויה, חופש ונקישה בשילוב הילוכים ובהחלפה, לבדוק מצב שמן גיר במוסך

בלמים: לפרק גלגלים ולבדוק (כאילו אז למה הרגע שילמתי לכם?!)

זה פשוט רשום בכל בדיקת רכב אפשרית! כאילו הם עושים העתק הדבק לשורות האלה ורק אז מתחילים לרשום דברים אמיתיים על הרכב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

כאוס שחור - כמה לא נכון.

ההורים שלי הכניסו לבדיקה את הI30CW טרם מסירה לטרייד אין (בסוף נמכרה בפרטי). לא היה שום סעיף במנוע או גיר! איך זה? :) כיצד אתה מסביר?

(מעבר לעובדה שהקונה קיבל רכב מטופל אחריי טיפול 45 אלף ק"מ/3 שנים + רפידות ברקס)

הבדיקה הייתה סופר נקייה שבעולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני גם מצפה לבדיקה נקייה, מקווה שטיפול במוסך מורשה והעובדה שהכל בוצע בזמן+חלפים מקוריים תגרום לכך שהטופס יהיה כמה שיותר נקי.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

עלות הבדיקה היא בד"כ על הקונה. זו החלטה של הקונה ולכן עליו לשלם עליה (בארה"ב למשל, בכלל לא מקובל לקחת את הרכב לבדיקה לפני קניה).

אני לא יודע בן כמה הרכב הנמכר אך אל תצפה לדו"ח נקי או חד משמעי. לכן אני לא מציע לך להתחייב מראש על שם דבר בבדיקה, אך כמובן שבסוף - כמחווה של רצון טוב - אתה יכול ללכת לקראת הקונה ולהשתתף בעלות הבדיקה. אותו דבר לגבי הדלק.

אני אישית לא מתחשבן על סכומים קטנים כאלה וזה גורם לאווירה טובה ולכן אני בעד לתת מתנה לקונה אם הוא בחור טוב וחיובי שלא עושה לך בעיות בתהליך.

פורסם

הדבר היחיד שאני מוכן להתחייב עליו במכירת רכב זה תאונות שהוא עבר או לא עבר בתקופה שהחזקתי בו.

מעבר לזה אני מוכן להציג קבלות של כל הטיפולים שבוצעו ברכב ולתת לקונה הפוטנציאלי נסיעת מבחן ואת האפשרות לבדוק את הרכב באיזה מוסך או מכון שיבחר.

ב-2 הרכבים שהיו בבעלותי ומכרתי הקונים הבינו שיש להם עסק עם פדנט ובכלל לא לקחו את הרכב למכון בדיקה :shock:

אני מאוד הוגן מטבעי ומוכן שקונה פוטנציאלי יבדוק את הרכב באיזה מוסך שהוא רוצה ועל חשבונו בלבד.

אני לא מחפש לתת לקונה הרגשה טובה בזה שתדלקתי לו את הרכב (אבל לא אתן את הרכב על מיכל ריק), את ההרגשה הטובה הוא יקבל מכך שקנה רכב שמטופל ברמה הכי גבוהה ללא שיקול כלכלי ושטופל תמיד בתחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר, מה גם שעלות הבדיקה\העברת בעלות הינה שולית כאשר מדובר ברכב ששווה כמה עשרות אלפי שקלים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אל תתחייב על כלום. לעולם ! (כי אתה אינך יודע - אולי תיפול על בוחן ש"יחליט" סתם על כל מיני תקלות שהן כסת"חים ? או, אולי הרכב, אפילו אם הוא מיד ראשונה - עבר תאונה לפני מסירתו מהיבואן ללקוח ?)

גם על הבדיקה - אתה לא משלם שקל. הכל באחריות הקונה (בחירת המקום ותשלום).

alfa 156 2.5.

פורסם
אופציה 2 היא הנהוגה.

אני מכרתי לפני כמה ימים רכב עם מיכל דלק מלא, הרגשה של פספוס (סטודנט) :roll:

בגלל שמכרתי את הרכב הקודם שלי המחיר הפסד, לא טרחתי אפילו למלא דלק והקונה קיבל אותו עם מחוג שמצביע על 0 עגול.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

שמע, גם אתה רוצה להיות מאוד נחמד, בכל מקרה אל תחתום על כלום, אם כבר התחייבות אז בע"פ.

אני לא הייתי מתחייב לעולם על מנוע וגיר, אלא אם הרכב עבר טיפול ובדיקה מקיפה בשבוע שבועיים האחרונים. וכמו שנאמר כאן, יש כל כך הרבה סוגי הערות בכסת"ח של הבדיקה, שאתה כבר לא תדע מה חמור יותר או חמור פחות.

בכל מקרה התחייבות שלך צריכה להיות רק על שלדה -זה הדבר הוודאי היחיד שאתה יודע בבדיקה.

• תוכן חדש...