Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון אישי, אל תתחייב לכלום.

אני מכרתי רכב שמור, הייתי יד ראשונה עם 36 אלף ק"מ, מטופלת במוסך המרכזי ורק אני נהגתי עליו.

בבדיקה, שחטו לי את הרכב, המנוע מרשרש, הבולמים גמורים והכי הפתיע אותי, המכונית עברה תאונה והוחלפו חלקי פח.

אני 99% בטוח שלא הייתה קומבינה בין הרוכשת הפוט' למכון הבדיקה, פשוט מכון בדיקה דפוק לגמרי.

בגלל שהתחייבתי מול הרוכשת שאשלם חצי מהבדיקה במידה ויהיו ליקויים משמעותיים אז אכלתי אותה ושילמתי.

למחרת הלכתי עם המכונית למוסך המרכזי שבו המכונית מטופלת, בדקו את המכונית במשך יום שלם מול תוצאות הבדיקה של המכון.

המוסך הוציא לי מכתב חתום על ידי מנהל המוסך שהרכב תקין לחלוטין כולל שלא עבר תאונה וכל חלקי הפח מקוריים מהמפעל.

בקיצר, אל תתחייב על כלום, מכוני הבדיקה האלה רושמים שטויות שאין לך על זה שליטה וחבל שתשלם על השטויות שלהם.

מי שרוצה לקנות, שיקנה וישלם את הבדיקה, אם יצאו ליקויים לך למוסך יחד עם טופס הבדיקה ובדקו את הליקויים.

לדעתי, מי שקונה רכב רק על סמך בדיקה של מכון, הוא פשוט לקוח סיכון ענק.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוסף, כדאי לקונה לשלם על הבדיקה של הרכב שהוא כן קונה, שכן מכון הבדיקה אחראי על הבדיקה כלפי מזמין הבדיקה. אם אחרי הקנייה יתגלה פרט מהותי שעלם מעייני הבוחנים, הוא יוכל לתבוע פיצוי ממכון הבדיקה, רק אם הבדיקה בבעלותו.

:turn-l:
פורסם

מצרף לכם את תגובת הקונה לאחר שהצגתי בפניו את תשובתכם :

היי אני לא מתנהלת לפי מה שכתוב או לא כתוב בפורום כזה או אחר. אני מתנהלת לפי המציאות ולפי הניסיון שלי. זאת לא פעם ראשונה שאני קונה רכב יד 2 וככה זה נהוג - מוכר שבטוח שהרכב שלו במצב מכני מצוין, "מתחייב בבדיקה". המשמעות של מתחייב בבדיקה היא שהקונה והמוכר משלמים חצי חצי את עלות הבדיקה. אם האוטו יצא במצב מכני מצויין ואין איתו בעיות - הקונה בין אם הוא לוקח את הרכב ובין אם לא - משלם גם עבור החצי שהמוכר שילם (כלומר משלם את הכל). לעומת זאת - אם האוטו יוצא בבדיקה לא טוב, אז מן הסתם הקונה (שהגיע כדי לקנות רכב שהמוכר "התחייב בבדיקה" עליו, כלומר המוכר התחייב לו שהאוטו במצב מכני מצויין) לא ירצה לקנות את הרכב אחרי שהוא מגלה שהוא לא במצב מכני מצויין, ולכן המוכר יחזיר לקונה את החצי שהוא שילם. ככה זה עובד וזה הוגן מאוד. אני רצינית ואני לא באה לבזבז לך או לי את הזמן. אם אתה כמו שאמרת באמת מאמין שהרכב במצב מכני מצויין, ואתה מתחייב בבדיקה, אז אני לא רואה שום בעיה שנסכם על מה שעכשיו הצעתי (שכמו שאמרתי, זה מה שנהוג).

פורסם

תגיד למוכרת הרצינית מה המחיר שאתה מבקש על הרכב .

אתה אינך מתחייב לכלום , זו הכלה .

אם היא רוצה לבדוק , שתבדוק ושהיא תשלם עבור הבדיקה .

שלב הבא שהיא תרצה שתשלם לה את העברת הבעלות .

אתה בעל האוטו ואתה קובע את המחיר והנוהלים , לא אף אחד אחר .

לא מתאים לה , שתחפש רכב אחר .

פורסם (נערך)

הקונה חיה במציאות שלה, בניסיון רכישה של רכב בודד או שני רכבים, כאשר היא איכשהו מצאה מוכר שהסכים לשלם חצי מעלות הבדיקה. אולי סתם מספרת סיפורים.

אתה מוכר רכב, מי שרוצה לקנות, יכול לבדוק במכון, במוסך או לא לבדוק בכלל.

ואם יבואו 5 קונים, תשלם חצי בדיקה לכל אחד?

ואם היא לא תרצה לקנות את הרכב, תרדוף אחריה כדי היא תחזיר לך חצי בדיקה?

גם מה שיירשם בבדיקה במכון הבחורה יכולה לפרש כתקלות ולדרוש ממך עלות מלאה בגלל ליקויים כמו רעש שסתומים או נקישות בגיר ( כסת"חים קבועים של המכונים) . מה תעשה אז?

עריכה אחרונה על ידי vladclar
-

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

באוטו כזה שהוא כבר קצת ישן למרות הק"מ הנמוך יהיו הרבה תקלות בבדיקה.

ירשמו תקלות שאתה אפילו לא מודע להן.

אל תתחייב על כלום.

חצי ממחיר הבדיקה זה 250 שקל, סכום לא גבוה יחסית למחיר האוטו. כך או כך אחרי הבדיקה תצטרך להתפשר במחיר.

אל תתחייב על כלום. זה האוטו, זה הסטוריית טיפולים, זה כל מה שאני יודע עליו, תהיה הוגן וישר אבל אל תתחייב על דברים שאין לך אפשרות לעמוד מאחוריהם.

פורסם

האוטו עבר טסט ועשה טיפול בנובמבר.

כמובן שאני לא מתכוון לרדת במחיר,לא משנה גם אם ימצאו תקלות והיא יודעת את זה שקבעתי איתה על מחיר סופי.

אני כמעט בטוח שימצאו מכל מיני רג'קטים והיא תתעקש עליהם ולא תרצה לקנות ובסוף אני אוכל אותה ואצטרך לשלם 500 ש"ח על כלום.

פורסם

לפני שנה מכרתי רכב שעשה 25000 ק"מ בלבד .

בבדיקה כתבו דברים כמו בולמים גמורים , נקישות בגיר , וצמיגים שחוקים .

אפילו הקונה צחק . מתברר שזה חלק מהכסת"ח הקבוע של אותו מכון .

אתה לא מתחייב לכלום . זה המחיר .

האמן לי שאם יבוא קונה רציני אתה תדע והוא לא יבלבל לך את המוח על שטויות .

פורסם (נערך)

אמנם קצת משעשע המילון שהיא מחזיקה, אבל כך היא מתנהלת באמונה שלמה.

השאלה אם ראית בהתנהלות שלה עוד כל מיני פרנציפים ואז אם כן תחתוך את העניין.

אם לא והמחיר שסיכמתם מצויין, אולי כדאי שתסכם איתה גבולות גיזרה לממצאים שיפעילו את המנגנון שהיא מציעה.

למשל אם יש פגיעת שסי - אתה מחזיר את עלות הבדיקה. זה כמובן עניין אישי שלך. ולדעתי אתה אמור לדעת מידע כזה.

בכל מקרה לא להשאיר את הפעלת המנגנון על כל ליקוי - כי יהיו לא מעט.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כמובן שאני לא מתכוון לרדת במחיר,לא משנה גם אם ימצאו תקלות והיא יודעת את זה שקבעתי איתה על מחיר סו

לא אסטרטגיה נכונה. ברוב המצבים נאלצים להתפשר במחיר במועד הסגירה, כי אתה רוצה למכור, הקונה רוצה לקנות ואם אתה מבטל על העסקה בגלל 1000 או 2000 שקל, אולי תצטרך להמתין עוד הרבה זמן לקונה הבא.

בנתיים המחירון יירד עוד ותצטער שלא מכרת.

בגלל זה תמיד מפרסמים במחיר קצת יותר גבוה ממה שרוצים לקבל, כדי שיהיה לאן לרדת.

אנשים לא אוהבים ולא מקבלים את הגישה של "מחיר סופי לא מעניין אותי כלום ולא זז ממנו".

אם יש קונה רציני שבדק את הרכב ומציע קצת פחות ממה שביקשת, תמכור.

אבל שוב, אל תתחייב בבדיקה על כלום.

• תוכן חדש...