Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

buki , העניין הוא שכבר ירדתי איתה עוד לפני הבדיקה,לכן אני לא מתכוון לרדת עוד.

פגישה בשסי בוודאות אין.

בכל מקרה חתכתי ממנה כי אם היא עושה סיפור מ-500 ש"ח לפי דעתי היא לא רצינית.

אני יודע שאם אני אראה רכב שיותר גבוה מהתקציב שלי ב-1000/2000 ש"ח אז אני אלך עליו למרות הכל כי אם זה שווה את ההפרש אז למה לא.

איחלתי לה בהצלחה וזהו.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מנסיון אישי, אל תתחייב לכלום.

אני מכרתי רכב שמור, הייתי יד ראשונה עם 36 אלף ק"מ, מטופלת במוסך המרכזי ורק אני נהגתי עליו.

בבדיקה, שחטו לי את הרכב, המנוע מרשרש, הבולמים גמורים והכי הפתיע אותי, המכונית עברה תאונה והוחלפו חלקי פח.

אני 99% בטוח שלא הייתה קומבינה בין הרוכשת הפוט' למכון הבדיקה, פשוט מכון בדיקה דפוק לגמרי.

לפני הרבה שנים היה לי סיפור דומה. קונה תמימה, המfון שחט את הרכב הרבה מעבר למה שבאמת היה דפוק בו. ירדתי במחיר באיזה 40% רק כדי להפטר מהרכב.

כעבור שבוע מצאתי מודעה למכירה של אותו רכב (ואותו מספר טלפון, הסיפור היה ב-1990 ולא היה עודף מספרים) - מוצג כבובה מלוקקת.

די ברור לי שהקונה התמימה היתה סוחרת שמקומבנת עם מכון הבדיקה.

במחשבה יותר מאוחרת נראה כי גם כאשר קניתי את הרכב המוכר היה מקומבן עם המכון, ומכר לי רכב בינוני מינוס במחיר מופקע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מכרתי רכב שמור, הייתי יד ראשונה עם 36 אלף ק"מ, מטופלת במוסך המרכזי ורק אני נהגתי עליו.

בבדיקה, שחטו לי את הרכב, המנוע מרשרש, הבולמים גמורים והכי הפתיע אותי, המכונית עברה תאונה והוחלפו חלקי פח.

אני 99% בטוח שלא הייתה קומבינה בין הרוכשת הפוט' למכון הבדיקה, פשוט מכון בדיקה דפוק לגמרי.

בגלל שהתחייבתי מול הרוכשת שאשלם חצי מהבדיקה במידה ויהיו ליקויים משמעותיים אז אכלתי אותה ושילמתי.

למחרת הלכתי עם המכונית למוסך המרכזי שבו המכונית מטופלת, בדקו את המכונית במשך יום שלם מול תוצאות הבדיקה של המכון.

המוסך הוציא לי מכתב חתום על ידי מנהל המוסך שהרכב תקין לחלוטין כולל שלא עבר תאונה וכל חלקי הפח מקוריים מהמפעל.

בקיצר, אל תתחייב על כלום, מכוני הבדיקה האלה רושמים שטויות שאין לך על זה שליטה וחבל שתשלם על השטויות שלהם.

מי שרוצה לקנות, שיקנה וישלם את הבדיקה, אם יצאו ליקויים לך למוסך יחד עם טופס הבדיקה ובדקו את הליקויים.

לדעתי, מי שקונה רכב רק על סמך בדיקה של מכון, הוא פשוט לקוח סיכון ענק.

כשאני קניתי את הרכב הנוכחי הוא בדיוק היה אחרי החלפת טיימינג ועשו שם פאשלה קטנה במחזיר שמן הקדמי אז היה המון שמן שבעקבות הרוח השפריץ לכל כיוון. מכון הבדיקה קטל את אמא שלו , כמעט וצרח עלי לא לרכוש אותו.

חבר שמאוד מבין בתחום וברכב היה איתי בתהליך הקנייה ואמר לי לא להתייחס לשטות הזאת ובסופו של דבר זה באמת כל מה שזה היה.

הנזילה לא הייתה כל כך משמעותית אבל כשהלכתי לעשות טסט עשו עליה בעיות , נכנסתי למוסך קרוב למקום העבודה דאז והתחילו להמציא לי איך צריך לפרק את הטיימינג וגם את המנוע מהגיר , הצעת מחיר 2600ש"ח!

אמרתי להם תודה ולהתראות. הלכתי לסלמן (החבר'ה של הג'יפים יודעים מי זה) , הוא אמר לי עזוב אותך זה בטח סתם מחזיר שמן קדמי והרוח משפריצה את השמן לאחור על הגיר.

ובאמת הוא החליף את הגומייה של המחזיר שמן , שטף את הרכב מלמטה והרכב פרפקט מאז.

מוסר השכל:

מכונים מגזימים ומעדיפים להיות פסימיים.

מכונאי טוב ואמין שווה את משקלו בזהב.

:oops:

פורסם

על פניו נשמע לי בגבולות ה-הגון. אתה מעוניין למכור, הקונה מעוניינת לקנות. לא הרחת איזשהו סוחר ממולח. סיכמתם על מחיר שכולל כבר את הממצאים שימצאו בבדיקה. מקרה הכי גרוע הפסדת 250 ש"ח והרווחת טופס בדיקה עדכני עבור הרכב שלך לקונה הבא.

מקרה עוד יותר גרוע - יש איזושהי קומבינה בין הקונה למכון והרכב שלך יצא יותר שחוט ממה שהוא, הפסדת 250 ש"ח וטופס בדיקה שנראה כמו הצרות. אם יש לך עשרה מתעניינים אחרים (בהגזמה), אז תנפנף אותה.

בכל מקרה אם אתה מרגיש מטורטר מדי, או משהו נראה חשוד - תנפנף אותה.

פורסם

תעלה את המחיר שאתה דורש ב 1000 ש"ח ותסכם שאם היא קונה הבדיקה עליך ואם היא לא קונה הבדיקה עליה.

והניסיון שלה כקונה מרשים מאוד. תציע לה לכתוב את זה בקורות חיים שלה ולחפש עבודה בתחום.

פורסם

נשמע הזוי קצת הסיפור הזה.

מה שגם נשמע מוזר שלא מכרת אותה כבר.

לפני כשנתיים כשמכרתי גם 2 דיינאמיק 2008 (קילומטראז׳ נמוך , יד ראשונה תאונות פח אבל שילדה נקייה והכל מתוקן במוסך מורשה ללא דופי) - עמדו בתור כדי לראות את האוטו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היא רוצה התחייבות בבדיקה, לא שאתה תשלם על הבדיקה.

אני לא הייתי מתחייב. תרצה, תבדוק. היא מוזמנת לחסוך 500 ש"ח ולקנות בלי לבדוק.

משכנתא זה קל

פורסם
מצרף לכם את תגובת הקונה לאחר שהצגתי בפניו את תשובתכם :

היי אני לא מתנהלת לפי מה שכתוב או לא כתוב בפורום כזה או אחר. אני מתנהלת לפי המציאות ולפי הניסיון שלי. זאת לא פעם ראשונה שאני קונה רכב יד 2 וככה זה נהוג - מוכר שבטוח שהרכב שלו במצב מכני מצוין, "מתחייב בבדיקה". המשמעות של מתחייב בבדיקה היא שהקונה והמוכר משלמים חצי חצי את עלות הבדיקה. אם האוטו יצא במצב מכני מצויין ואין איתו בעיות - הקונה בין אם הוא לוקח את הרכב ובין אם לא - משלם גם עבור החצי שהמוכר שילם (כלומר משלם את הכל). לעומת זאת - אם האוטו יוצא בבדיקה לא טוב, אז מן הסתם הקונה (שהגיע כדי לקנות רכב שהמוכר "התחייב בבדיקה" עליו, כלומר המוכר התחייב לו שהאוטו במצב מכני מצויין) לא ירצה לקנות את הרכב אחרי שהוא מגלה שהוא לא במצב מכני מצויין, ולכן המוכר יחזיר לקונה את החצי שהוא שילם. ככה זה עובד וזה הוגן מאוד. אני רצינית ואני לא באה לבזבז לך או לי את הזמן. אם אתה כמו שאמרת באמת מאמין שהרכב במצב מכני מצויין, ואתה מתחייב בבדיקה, אז אני לא רואה שום בעיה שנסכם על מה שעכשיו הצעתי (שכמו שאמרתי, זה מה שנהוג).

מבלי קשר למי שישלם את הבדיקה, אל תתחייב לכלום, תקרא את אשר כתב אבי.

גם אני מכרתי לפני כמה שנים סיאט איביזה בת 12 יד ראשונה שטופלה רק במוסך מורשה ולא חסכתי שקל הכל טופל בזמן, כל חלק שרק הראה סימנים לא תקינים הוחלף.

בבדיקה "שחטו" לי את הרכב, לא להאמין שהאוטו בכלל נסע.

בגלל שהתחייבתי מול הרוכשת שאשלם חצי מהבדיקה במידה ויהיו ליקויים משמעותיים אז אכלתי אותה ושילמתי.

למחרת הלכתי עם המכונית למוסך המרכזי שבו המכונית מטופלת, בדקו את המכונית במשך יום שלם מול תוצאות הבדיקה של המכון.

המוסך הוציא לי מכתב חתום על ידי מנהל המוסך שהרכב תקין לחלוטין כולל שלא עבר תאונה וכל חלקי הפח מקוריים מהמפעל.

בקיצר, אל תתחייב על כלום, מכוני הבדיקה האלה רושמים שטויות שאין לך על זה שליטה וחבל שתשלם על השטויות שלהם.

מי שרוצה לקנות, שיקנה וישלם את הבדיקה, אם יצאו ליקויים לך למוסך יחד עם טופס הבדיקה ובדקו את הליקויים.

לדעתי, מי שקונה רכב רק על סמך בדיקה של מכון, הוא פשוט לקוח סיכון ענק.

פורסם (נערך)

לצורך העניין אני מצרף את טופס הבדיקה שלי כשקניתי את הרכב לפני כשנה.

*חשוב לציין שהרכב היה עם 49000 ק"מ עם טסט לשנה אך לא בוצע טיפול שנתי.

על הנייר האם טופס הבדיקה הזה נחשב לשחיטה ?

*כמובן שכל הבעיות תוקנו אבל החור בכיס הורגש.

כחלק מהטיפול השנתי באותה תקופה לאחר הבדיקה של המכון טסטים הוחלפו:

רפידות בלם,מסרק הגה,תושבת מנוע ימנית,מצבר ושאר חלפים קטנים כמו רצועה למזגן,מסננים ושמנים.

Scan0002.jpg

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

הבנתי,רק חבל שבדיעבד שילמתי המון כסף על תושבת מנוע ומסרק הגה שלבד עליה לי 1900 ש"ח.

אבל אין ברירה,הייתי חייב לתקן את הליקויים

פורסם

תושבות מנוע אכן הולכות בשלב מסוים , מסרק הגה זה חלק שאמור להיות מוחלף באחריות (אחת המחלות היחידות של הרכב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תשאל אותה איזה חומר היא מעשנת כדי שנוכל גם להתרשם ממנו. המונח "מתחייב בבדיקה" הינו חד משמעי ופירושו שאתה מוכר הרכב מתחייב שאין ליקויים משמעותיים בגיר,שלדה,מנוע ואם ישנם כאלה אתה תשלם את עלות הבדיקה. ושלא תאכיל אותך לוקשים.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...