Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגלל שמכרתי את הרכב הקודם שלי המחיר הפסד, לא טרחתי אפילו למלא דלק והקונה קיבל אותו עם מחוג שמצביע על 0 עגול.

בהנחה ואתה לא סוחר, מה ציפית, למכור במחיר גבוה משקנית?...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור מוכר מעולם לא התחייבתי על שום דבר בבדיקה, בתור קונה אני כן מצפה שאם בבדיקה מתגלה שלרכב יש מכה בשאסי או בעיה במנוע, שהוא ישלם על הבדיקה.

גם הגעתי עד אליו, שרפתי זמן, הוא "שיקר" לי לגבי מצב הרכב ועוד אני צריך לשלם על הבדיקה?

מצב לא הגיוני. לדעתי זה פייר שהמוכר יתחייב על הדברים הבסיסיים ביותר.

פורסם

תן לראות אם הבנתי נכון. זה בסדר שאתה לא תתחייב אבל לא בסדר שכשאתה רוכש רכב, המוכר לא יתחייב, סך הכל הגיוני.

זה שהוא שיקר לך הופך אותו לבנאדם שפל אבל לשלם לך על הבדיקה? על מה ולמה?

אתה זה שביקשת לבצע בדיקה, אתה זה שהזמנת אותה לצרכיך בלבד, למה מוכר צריך לממן לך אותה, גם אם שיקר לך.

אני לא מצליח להבין את התפישה של חלק מהאנשים פה.

ולמען הסר ספק, אני לא מעודד רמאות במהלך מכירת רכב אלא אמירת האמת בלבד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עדכון:

הרכב נמכר במחיר הנדרש,לא בוצעה בדיקה כיוון שהקונה לא הרגיש צורך.

הקונה קיבל חצי מיכל דלק ואפוד זוהר :-D (צנוע,לא?)

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם
תן לראות אם הבנתי נכון. זה בסדר שאתה לא תתחייב אבל לא בסדר שכשאתה רוכש רכב, המוכר לא יתחייב, סך הכל הגיוני.

זה שהוא שיקר לך הופך אותו לבנאדם שפל אבל לשלם לך על הבדיקה? על מה ולמה?

אתה זה שביקשת לבצע בדיקה, אתה זה שהזמנת אותה לצרכיך בלבד, למה מוכר צריך לממן לך אותה, גם אם שיקר לך.

אני לא מצליח להבין את התפישה של חלק מהאנשים פה.

ולמען הסר ספק, אני לא מעודד רמאות במהלך מכירת רכב אלא אמירת האמת בלבד.

הבנת מאד לא נכון. לא אמרתי שזה בסדר, אמרתי שלא יצא לי להתחייב.

אתה שואל על מה ולמה?

אם אני קונה רכב והבנאדם טוען שהרכב מעולם לא עבר תאונה אז אני מחליט שאני אשקיע 500 שקלים ואבצע בדיקה מקיפה לרכב. עד כאן נכון?

ומה אם פתאום מתגלה שהרכב עבר תאונה חזיתית ויש מכה בשאסי?

בעצם אתה אומר שבמקרה כזה זה בעיה שלי?? ברור שלא אקח את הרכב אבל במקרה הזה לא רק ששרפתי זמן ועצבים אז עליי גם להוציא כסף על הבדיקה? זה פשוט לא הגיוני!

זה פייר לדרוש התחייבות על הדברים הבסיסיים כמו שאסי ומנוע מקורי.

פורסם
עדכון:

הרכב נמכר במחיר הנדרש,לא בוצעה בדיקה כיוון שהקונה לא הרגיש צורך.

הקונה קיבל חצי מיכל דלק ואפוד זוהר :-D (צנוע,לא?)

איזה כיף. תהנו.

פורסם

לאחרונה קניתי רכב לאישתי, המוכר אומנם סיפר לי מעט היסטוריה של הרכב אבל לא התחייב לכלום, ואני לא מאשים אותו אחרי שראיתי את הדו"ח.

אני שילמתי את עלות הבדיקה, ולא אכפת לי, כי השתמשתי בדו"ח להוריד במחיר של הרכב הרבה יותר מעלות הדו"ח (אדוני, רשום פה בלה בלה - אתה מוריד במחיר? כן? אה יופי.... רגע, אדוני רשום גם פה בלה בלה... אתה מוכן להוריד? וכו...)

באשר להעברת בעלות אני שילמתי.

באשר לבדיקה - אם אתה לא משתמש בבדיקה בכדי להוריד את המחיר של הרכב, חבל על הכסף...הכל קשקוש. ראיתי את הדו"ח נהיה לי שחור בעיניים, עשו את הרכב כאילו לגריטה....ובסוף אומר לי הבוחן "סה"כ חבוב - הרכב בסדר גמור".

ולפותח השרשור, חבר שלי חיפש מאזדה 5 טובה הרבה זמן, בסוף מצא יד 1 עם 90 אלף ק"מ. נסע, ראה, עשה סיבוב עם הרכב, התרשם מהרכב וגם מהמוכר, סיכמו מחיר, הלכו יחד לדואר להעברת בעלות בלי בדיקה ובלי בטיח.. ועד היום הוא מרוצה....

פורסם

מבחינתך תמיד עומדת לקונה הזכות לקנות בלי בדיקה. הוא רוצה בדיקה? בכיף. שישלם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קראתי את השרשור כולו, שמתייחס בעיקר לצד המוכר, ובתור מי שעומד לקנות רכב נשארתי עם טעם מעט מר...

הפעם האחרונה בה קניתי הרכב הייתה ב-2003. לקחתי אותו למוסך, שם תיאמתי מראש שיעיפו מבט. זה אחרי שבזבזתי כ-430 ש"ח על בדיקה של רכב אחר, שמצבו התברר כקטסטרופלי ונורא כאב לי עליהם. עם הבדיקה שנשארה אצלי ביד הייתי יכול רק לנגב.... מדובר היה באסקורט מודל 91, שהתברר כי הייתה בעבר ניידת משטרתית, עברה החלפת מנוע, ריתוכים בשלדה, ולא היה בה שום דבר תקין למעט מערכת פליטה וארבעה צמיגים שהוחלפו זה עתה. בדקתי במוסך כמה יעלה לתקן את הבעיות ושם הצביעו לי על סכום בו אפשר לקנות את הרכב (מחיר מגוחך, כשליש מהמחירון). המוכר, בטוב ליבו, צעק ואיים עליי. דרש שאגיע מיד לקנות את הרכב במחיר מחירון ואתקן לאט לאט, כי הוא נוסע כמו שראיתי, אז "מה הבעיה?".

היום אני עוצד לפני קנייה והמחשבה כמה בדיקות אצטרך לעבור מפחידה אותי. האם לדעתכם לא נכון יותר לעשות כך:

אם הקונה הפוטנציאלי רוכש את הרכב בסופו של דבר - הבדיקה עליו.

אם הוא לא רוכש, הבדיקה על המוכר והתוצאות נשארות אצל המוכר ביד.

המוכר מוזמן להציג את התוצאות למתעניין הבא (ואולי לדחוף את עלות הבדיקה או חלק ממנה בעלות הרכב).

אם המתעניין הבא לא מאמין ולוקח לבדיקה משלו - הוא ישלם את מלוא הסכום בכל מקרה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מי אמור לשלם על הבדיקה לפני קניה של רכב - המוכר או הקונה ?

אני מעוניין למכור את הרכב שלי - הקונה אמר שאם תהיה עסקה אז אני צריך לשלם את הבדיקה.

אם לא תהיה עסקה אז הבדיקה תהיה על חשבונו.

האם כך זה נהוג ?

פורסם

היי,

ממש לא כך נהוג.

הקונה משלם על הבדיקה גם אם הרכב נראה לו לאחריה וגם אם לא.

המוכר מצהיר בתחילת הבדיקה האם מתחייב לכך שהרכב עבר/לא עבר פגיעת שלדה- אך לא מעבר לכך!

אם אתה רוצה ראש שקט-טיפ אישי.

בשביל לחסוך לך את הכאב ראש, אני רכשתי מהקונה הפוטנציאלי הראשון(שלא רצה את הרכב) את הבדיקה בהשתתפות של מחצית ממחיר הבדיקה, ולקונה הפוטנציאלי הבא הצגתי את הבדיקה הקודמת עם אישור תיקון הליקויים

ואכן הרכב נמכר.

שוב לשיקולך.

פורסם

הנוהג המקובל הוא שמזמין הבדיקה הוא הקונה.

יש מוכרים שמתחייבים לשלם את הבדיקה אם יעלו בה ממצאים חמורים שלא יכלו להתקיים ללא ידיעתם כמו פגיעת שילדה או נזק משמעותי לאחר המכלולים המרכזיים.

כמובן שאתה יכול לחרוג מהנוהג אם אתה טוב לב, רוצה לזרז את המכירה או סתם פריאר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קונה משלם על הבדיקה מכיוון שהוא הגורם המעוניין לבדוק את הרכב לפני הקניה.

מבחינת המוכר, אין לו סיבה לבדוק את הרכב שנמצא ברשותו ולכן הוא לא הגורם המעוניין.

אתה בתור מוכר אל תתחייב ואל תחתום על כלום לפני הבדיקה. תמסור לקונה את כל המידה אודות הרכב שידוע לך אבל אל תתחייב אל תקינות מכלולים כאלה או אחרים.

פורסם

בעקרון אם תתבצע עסקה, אז מחיר הבדיקה הוא די זעום יחסית למחיר הרכב (בדרך כלל). העניין הוא שהבדיקה פותחת את המחיר למשא ומתן, שכן מתגלות בה הרבה תקלות - חלקם משמעותי וחלקם קשקוש כסת"ח.

אם ביקשת מחירון, והקונה מבקש להוריד מהמחיר את מחיר הבדיקה בלי לפתוח את הסכום למשא ומתן לאחר הבדיקה, ואם הממצאים לא יראו לו, אז מוכן לשלם על הבדיקה: זאת הצעה מצויינת!

• תוכן חדש...