Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

לאחרונה רציתי לשדרג את התאורה בגינה שלי ורכשתי ארבעה גלילי "סטריפ לד" של 5 מטר כל אחד - מוגני מים.

כל גליל של 5 מטר מגיע עם שלט ובקר קטן עם עינית אינפרא אדום שמתחבר לרצועת לדים ושולט על החלפת הצבעים.

פה העניין מתחיל להסתבך. קניתי שנאי שמתחבר לחשמל ואמור לספק מתח לבקר לדים (כמו שנאי של לפטופ שממיר ממתח AC למתח DC של 12 וולט)

התכנון היה לחבר את השנאי לבקר אחד וממנו לשרשר את כל ארבעת הגלילים, אך כתוב על האריזה שכל בקר מסוגל להפעיל רק גליל אחד, לכן הזמנתי עוד שלושה שנאים.

האם יש פתרון יותר פרקטי מלחבר לכל גליל של 5 מטרים שנאי ובקר בתחילתו? ואיך למען השם אני עושה את כל העסק מוגן ממים? :idea:

תודה מראש על עזרתכם,

לירן.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

עליך לבצע חישוב ולראות כמה אמפר אתה צריך בסה"כ בשביל להפעיל כל רצועה, ולפי זה להסיק כמה אמפר אתה צריך עבור ארבעת הסטים שלך (אם כל סטריפ צריך 5 אמפר, אתה תצטרך 20 אמפר בטוטאל). יש שנאים גדולים וחזקים, אין צורך לקנות כמה שנאים.

צריכת הזרם תלויה בכמות הלדים שיש בכל סטריפ. יש כאלה שיש בהם 150 לדים ויש כאלה שיש להם 300 לדים (ואף יותר).

כמדומני חלק מהבקרים תומכים עד זרם של 8 אמפר, ואם תשים לב בחלק מהסטריפים (לא בכל הסטים זה קיים) אפשר לשרשר סטריפ אחרי סטריפ (יש מחבר זכר-זכר בקצה הסטריפ). ייתכן ותוכל לחבר כל 2 סטריפים לבקר 1.

ע"מ להגן על הכל ממים עליך לשים את השנאים בתוך קופסת ביקורת מרובעת עמידה למים, ולהוציא את החוטים רק מלמטה (כמובן) - עם כי עליך לקחת בחשבון שהשנאים זקוקים לאוורור ואני לא יודע כמה זה מומלץ (ייתכן ויהיה עליך למצוא פתרון אחר לשנאים: או בניה עצמית של הגנה ממים [גשם] או שתעביר אותם למקום מוגן אחר שעדיין מאוורר ותסלול 4 חוטים או יותר לסטריפים).

המלצה שלי: רכוש שנאים מתאימים, מיוצבים, עבור הסטים שלך (יש מלא ב EBAY במחירים טובים).

דוגמא: http://www.ebay.com/itm/DC-12V-5A-60W-Switching-Switch-Power-Supply-Driver-for-LED-Strip-light-Lamp-220V-/221057266184?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item33780a3208

שנאי של 30A עם מאוורר יעלה לך בערך 90-100 שח כולל משלוח

http://www.ebay.com/itm/12-24V-2-5-10-15-20-30A-24-60-120-180-240-360W-DC-Switch-Power-Supply-Driver-/190841780932?pt=AU_Lighting_Fans&var=&hash=item2c6f0e7ac4

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעיה שכל בקר תומך במקסימום 6 אמפר לכן אני לא חושב שאפשר לחבר הכל לשנאי אחד גדול ובגלל זה יש צורך לפצל לכמה שנאים.

מדובר בסט הזה:

http://www.ebay.com/itm/261066902388?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

הזמנתי שנאים כאלה:

http://www.ebay.com/itm/130574586846?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

עד 6 אמפר ביציאה, לא בכניסה.

בכניסה הוא יכול לקבל גם 12V מספק של 50 אמפר, זה לא משנה.

בנוגע לשנאים - אני עדיין ממליץ על השנאים מהקישורים בהודעה הקודמת שלי. יש לי ניסיון מצויין עימם (הם מיוצבים, מחזיקים מעמד ועובדים טוב) וזה חלק מהייעוד שלהם.

בנוגע לבקרים: ישנם מוכרים שטוענים שהטווח המקסימלי של הבקר הוא רצועת לדים של עד 10 מטר (ז"א שאפשר לשרשר 2 רצועות של 5). לא ניסיתי, אבל מאחר ובקר עולה כמה דולרים בודדים, לא יזיק לנסות. מקסימום הרסת בקר אחד, לא קרה כלום.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה לגבי שימוש בספק מחשב ישן לטובת העסק?

יעבוד?

הרי הבקר של הלדים יצרוך רק מה שהוא צריך, גם אם הספק ייתן 40 אמפר.. או שאני לא בכיוון?

פורסם
מה לגבי שימוש בספק מחשב ישן לטובת העסק?

יעבוד?

הרי הבקר של הלדים יצרוך רק מה שהוא צריך, גם אם הספק ייתן 40 אמפר.. או שאני לא בכיוון?

ספק כח של מחשב הוא גדול יותר, מיותר, יקר יותר ולמיטב זכרוני רחוק שנות אור מ 40 אמפר, יותר בכיוון של אמפרים בודדים.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי בבית בקר כזה שיש לו 2 יציאות 4 פינים לחיבור פסי לדים.

הוא גם דורש ספק של 2 אמפר בניגוד לכל אלה שדורשים 1 אמפר.

תחפש לך אחד כזה, זה יצמצם לך את כמות הבקרים בחצי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

צודק הסתכלתי עליו עכשיו

מוציא 12 וולט ב15 אמפר ו5 וולט ב35 אמפר.

לצורך העיניין יש לי ספק כזה זרוק וללא שימוש

היתרונות שהוא לא עולה לי כסף ויש לו מאוורר לקירור.

אני זקוק ליציאה של 12 וולט, אפשרי לחבר אותו לבקר הלדים?

לא יגרום נזק?

u8utegam.jpg

• תוכן חדש...