Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירה שלי - סקודה ראפיד 1.4TSI

matanff
שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בגלל שהרכב חדש בשוק ועדין אין עליו יותר מדי חוות דעתי החלטתי שאפילו שלא נסעתי עליו יותר מדי (מפאת חוסר הזמן, הרכב נמסר למשפחתנו ב19/4) אני כבר יודע עליו כמעט הכל ויכול לעזור לאנשים שמתלבטים או סתם מעוניינים לשמוע חוות דעת מגוף ראשון.

אז נתחיל בפרטים כלליים,

הרכב הוזמן ב31/3/13 בצבע שחור מטאלי (פנים הרכב בצבע קרם) ברמת גימור אלגנס + איתורן SAVE, חיישני רוורס ודיבורית בלוטוס בהתקנה מקומית - על הכביש כולל אגרת רישוי - 123 אלף ש"ח.

ההבדלים בין Ambition ל Elegance:

גלגלי מגנזיום עם צמיגים במידות 215/45/16

4 רמקולים + 2 טוויטרים (2 רמקולים יותר מהפחות מאובזרת)

מערכת בקרת שיוט

מערכת בקרת אקלים Climatronic

חסרונות בולטים של הרכב לדעתי הם:

קמצנות של היצרן - לנהג שליטה על חלונות החשמל הקדמיים בלבד (אחוריים חשמליים קיימים) ורק חלון הנהג אוטומתי וגם זה רק אם רוצים לפתוח אותו, בסגירה לא אוטומתי!

משענת יד אמצעית במושבים האחוריים לא קיימת אפילו לא כאופציה - בחו"ל קיים.

אין מראה בסוכך שמש של הנהג (כמה זה חסך להם? 5 שקל?)

בגלל כנראה הקמצנות במנגנון פתיחת החלונות, אין מרים שמשות אוטומתי, לא כאופציה, ולא בלחיצה ארוכה על השלט, בדוק.

אין פנסי ערפל עוקבי פניה - לא ברור לי למה, אולי לא הצלחתי להבחין בהם, אבל בדקתי ולא נראה שהם עובדים.

הDRL נדלקים בלחיצה על כפתור שנמצא משום מה בקופסת הפיוזים מתחת להגה - מדוע ולמה?

דיבורית בלוטוס לא מקורית למרות שאני לא רואה שום סיבה מדוע אין (קיים לחצן על ההגה והכל, האופציה פשוט חסרה ברדיו)

אין USB

מערכת בקרת האקלים לא מפוצלת (להבדיל מרוב דגמי הקונצרן שבאים עם מערכת בקרת אקלים שהיא כן מפוצלת)

פלסטיקים - משום מה יש על זה הרבה תלונות, לי אישית הם באמת מרגישים זולים, אבל לא משהו שהוא לא מקובל, השאלה היא למה אתם משווים, אם זה אאודי A4 אז כן, הם זולים, אבל אם זה I35 או פורס פוקוס - אין הבדל.

סקירה כללית:

עיצוב:

עיצוב מרענן וחדיש שהוא עניין סובייקטיבי לכל דבר אבל אותי הוא כבש ללא ספק.

הצבע השחור מטאלי יחד עם האינטריור קרם משדר יוקרה וכמובן לא משעמם ומדכא כמו השחור/אפור (שני האופציות הנוספות לצבעים פנימיים)

פנים הרכב:

אין ספק שהרכב מצטיין ללא מתחרים בתחום הזה, מרווח רגליים וראש עצומים מאחור, אפשר להכנס ולהתרווח בכיף גם שלושה מבוגרים.

תא מטען בנפח 530 ליטר שנראה שפשוט מיותר כי אין לי כל כך הרבה מה לשים בכל החלל העצום הזה.

הגה הרכב עשוי מעור נעים למגע, 4 צלעות, לקח לי בדיוק 5 דקות נסיעה בשביל להתרגל והוא כבר מרגיש כמו חלק ממני.

ידית ההילוכים מרגישה איכותית מבחינת מגע ומבחינת תפעול, שק העור גם מרגיש ונראה טוב, מה שהורס זה כיתוב DSG על הראש עצמו, כאילו הם רצו להזכיר ללקוח שאין לו קלאץ' ללחוץ עליו..

מערכת בקרת האקלים נבנתה "קצר ולעניין" - אין מה להסתבך - מצד אחד מגדיר עוצמה, מצד שני מגדיר טמפ' רצויה, באמצע מקשים בשביל ניתור האוויר וזהו, לא צריך יותר מיזה, מאכזב כמובן שהיא לא מפוצלת ואין יציאות אוורור לנוסעים מאחור.

גימור כרום מסביב לפתחי האוורור מאוד מוסיף לעיצוב של הרכב.

הרדיו הוא מדגם SWING מקורי של סקודה, מאוד פשוט ונוח, לא מסובך, קראתי עליו ממש טיפה והבנתי כבר הכל, כמו שכבר ציינתי ישנם 4 רמקולים (2 מקדימה, 2 מאחורה) ו2 טוויטרים מקדימה, סה"כ איכות סבירה למערכת מקורית.

כפתורי השליטה בהגה הם כפתור המענה לטלפון (במידה ויש דיבורית מקורית), גלגלת לבחירת עוצמה, וחץ קדימה אחורה למעבר בין תחנות רדיו, גם ההגה מצופה במספר חלקים בכרום כאשר באמצע הסמל החדש של סקודה שבעיני הכי יפה עד כה.

לוח השעונים משום מה אינו מציג טמפ' שמן מנוע ומד דלק, המד דלק עבר למסך של מחשב הדרך, ומד טמפ' שמן מנוע נעלם לחלוטין.

כמו שציינתי מקודם, מחשב הדרך אינו מציין את טמפ' המנוע וזה מאכזב כי זה נתון שלי אישית מאוד חשוב, מה שהוא כן מציג זה את מהירות הנסיעה (דיגיטלית) כמה נשאר לתדלוק, TRIP, זמן נסיעה, הגבלת מהירות וצריכת דלק בתנאים שונים (ק"מ לשעה, ליטר ל100 ק"מ וכדומה)

מנוע וגיר (1.4TSI DSG7):

אני מניח שרובכם מכירים את השילוב הזה בעיקר מהגולף, למנוע מגדש יחיד והוא מספק 122 כ"ס ו20 קג"מ מומנט שמשודכים לגיר DSG7 הידוע לשמצה.

הרכב תודלק רק פעם אחת בנתיים ועבר 700 ק"מ סה"כ כאשר רובם בין עירוניים, צריכת הדלק אחרי התדלוק הראשון הייתה 14.7 ק"מ לליטר.

על שיוט ב100 קמ"ש בכביש מישורי מד הסל"ד יעמוד על לא יותר מ1800-1900 סל"ד, בעליה (כביש 85 לכיוון כרמיאל, העליה לצומת גילון מי שמכיר) הרכב יהיה על 2000 סל"ד.

לגבי רעשים - ישנם מספר ביקורות שטוענות שבידוד הרעשים מצד הנהג לא 100%, האמת, עדין לא שמתי לב לשום דבר חריג או יוצא דופן, המנוע עצמו שקט בצורה מפחידה (רכב לDrive by)

סה"כ הרכב זריז מאוד, לא חסר כח ואני מרוצה מהשילוב (למרות אהבתו הגדולה של הDSG להגיע להילוך 7 כמה שיותר מהר)

נהיגה, התנהגות וכל השאר:

כמו שכבר אמרתי, הרכב לא עבר יותר מדי קילומטרים אבל יצא לי לקחת קצת פניות חדות כדי באמת לראות מה ואיך, אז לא הגעתי למצב שהמערכות בטיחות נכנסו לפעולה אבל בהחלט הרגשתי קצת כוחות ג'י בפניות ועם צמיגים די רחבים (215) אין ספק שהאחיזת כביש מצוינת, הצמיגים אגב למתעניינים הם Bridgestone Turanza ER300 .

כן מרגישים את הכביש דרך ההגה עד כמה שאפשר לצפות מהגה חשמלי, אין ספק שאפשר להנות מהרכב גם בפניות.

זהו בגדול, לכל מי שרוצה לשאול משהו/להעיר/לתקן/מתלבט לפני רכישה אני תמיד זמין ואשמח לענות על כל שאלה וללכת לרכב לבדוק בשבילי זה תענוג.

תמונות איכותיות (חבר שעושה לי בוק) - מחר!

שיהיה סוף שבוע מצוין לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אני גם מתלבט על הרכב הזה. נסעתי עליו הבינעירוני רגוע על 110 רכב הראה צריכת דלק 1:20. מעולה!!!

לגבי חלונות, אכן נושא מציק. דיברתי עם אחד הסוכנים וכנראה שהדגמים הבאים יביאו עם שליטה של חלונות חשמל גם לקדימה. לא פורמלי עדיין.

נסיעה ברכב נוטה להזכיר רכב קטן (פביה) ולא אוקטביה.

עזוב הכל תן בימנית :lol::lol::lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם מתלבט על הרכב הזה. נסעתי עליו הבינעירוני רגוע על 110 רכב הראה צריכת דלק 1:20. מעולה!!!

לגבי חלונות, אכן נושא מציק. דיברתי עם אחד הסוכנים וכנראה שהדגמים הבאים יביאו עם שליטה של חלונות חשמל גם לקדימה. לא פורמלי עדיין.

נסיעה ברכב נוטה להזכיר רכב קטן (פביה) ולא אוקטביה.

אני עברתי מג'אז שהיא באותה קטגוריה ומימדים של פאביה ואני חייב לציין שהרכב יותר מרגיש לי כמו ג'טה של החבר בה נהגתי הרבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור רכב ליסינג.

על מה לוקחים עליה 120K שח +-, חוץ ממנוע וגיר מתקדמים טכנולוגית אין בה כלום.

בפאביה של 70K אתה מקבל חלונות אוטומטיים לכל דלת, מרימי חלונות בלחיצה ארוכה.

מה שכן טוב זה הבקרת שיוט והג'אנטים 16.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור רכב ליסינג.

על מה לוקחים עליה 120K שח +-, חוץ ממנוע וגיר מתקדמים טכנולוגית אין בה כלום.

בפאביה של 70K אתה מקבל חלונות אוטומטיים לכל דלת, מרימי חלונות בלחיצה ארוכה.

מה שכן טוב זה הבקרת שיוט והג'אנטים 16.

איזה רכב חדש ב120K היום הוא לא רכב ליסינג?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הסקירה.

מניסיון שלי יעברו עוד הרבה חודשים עד שתבין את המאפיינים של הרכב וגם תשנה דעתך כמה פעמים.:lol:

ובכל זאת לצורך הסקירה הנוגעת לתפעול מערכות הרכב, האבזור או העדרו ורמת חומרי הפנים, מספיק אפילו הזמן הקצר בו הרכב בבעלותכם.

רק אציין שהשוואת חומרי הפנים לרמת הפוקוס איננה במקום, לכל הפחות הדשבורד של הפוקוס עשוי מחומר איכותי בהרבה מהראפיד. תמשש ותבין (נשמע טוב :shock: ).

כמו כן לגבי יחידת ההנעה רשמת בין היתר שלא חסר כוח, לא בדיוק מה שציפיתי לקרוא על יחידת ההנעה הזאת, הייתי מצפה לקרוא משהו כמו שיש עודפים של כוח.

תנסה לשים מצב ספורט בגיר שמושך את ההילוכים ואני מצפה שתרגיש הרבה הרבה יותר כוח. אבל חכה קצת, תן לרכב חיים קלים בהתחלה :)

מחכה לתמונות.

תתחדשו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הסקירה.

מניסיון שלי יעברו עוד הרבה חודשים עד שתבין את המאפיינים של הרכב וגם תשנה דעתך כמה פעמים.:lol:

ובכל זאת לצורך הסקירה הנוגעת לתפעול מערכות הרכב, האבזור או העדרו ורמת חומרי הפנים, מספיק אפילו הזמן הקצר בו הרכב בבעלותכם.

רק אציין שהשוואת חומרי הפנים לרמת הפוקוס איננה במקום, לכל הפחות הדשבורד של הפוקוס עשוי מחומר איכותי בהרבה מהראפיד. תמשש ותבין (נשמע טוב :shock: ).

כמו כן לגבי יחידת ההנעה רשמת בין היתר שלא חסר כוח, לא בדיוק מה שציפיתי לקרוא על יחידת ההנעה הזאת, הייתי מצפה לקרוא משהו כמו שיש עודפים של כוח.

תנסה לשים מצב ספורט בגיר שמושך את ההילוכים ואני מצפה שתרגיש הרבה הרבה יותר כוח. אבל חכה קצת, תן לרכב חיים קלים בהתחלה.

תתחדשו.

לגבי הכח - כן בהחלט יש, ואני בהרצה ומשתדל לנהוג רגוע, אין ספק שאם שדוושה עד הסוף מעלה חיוך אוטומתית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

..

סה"כ הרכב זריז מאוד, לא חסר כח ואני מרוצה מהשילוב (למרות אהבתו הגדולה של הDSG להגיע להילוך 7 כמה שיותר מהר)

...

...

תמונות איכותיות (חבר שעושה לי בוק) - מחר!

אתה יכול לנהוג במצב S כמובן שהרכב ירגיש יותר זריז, יאכול יותר דלק ויהיו עליות מתונות להילוכים.

תתחדש, מחכה לסשן צילומים :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מד חום מנוע לא קיים בהרבה מכוניות מודרניות, מד חום שמן מנוע שעל העדרו מתלונן הפותח, הוא אביזר נדיר מאוד ומאפיין מכוניות ספורט הרדקור ( או אלפות מאוד ישנות ) וכך היה תמיד. גם התלונות על סגירה אוטומטית יותר או פחות של חלונות הרכב, נותנות לענין הזה משקל יתר, ודאי יחסית לשילוב גיר - מנוע של האוטו הזה שהוא המוצלחים שבנמצא ( בהתעלם כמובן מעניני האמינות שמתמצאי וואג טוענים שעברו מהעולם ). עלי עשה האוטו הזה, שלא נהגתי בו, רושם טוב מאוד באולם התצוגה, ודאי יחסית למתחרות כמו ה 301, אפילו הגולף נראית כמי שלא מצדיקה את פער המחיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מד חום מנוע לא קיים בהרבה מכוניות מודרניות, מד חום שמן מנוע שעל העדרו מתלונן הפותח, הוא אביזר נדיר מאוד ומאפיין מכוניות ספורט הרדקור ( או אלפות מאוד ישנות ) וכך היה תמיד. גם התלונות על סגירה אוטומטית יותר או פחות של חלונות הרכב, נותנות לענין הזה משקל יתר, ודאי יחסית לשילוב גיר - מנוע של האוטו הזה שהוא המוצלחים שבנמצא ( בהתעלם כמובן מעניני האמינות שמתמצאי וואג טוענים שעברו מהעולם ). עלי עשה האוטו הזה, שלא נהגתי בו, רושם טוב מאוד באולם התצוגה, ודאי יחסית למתחרות כמו ה 301, אפילו הגולף נראית כמי שלא מצדיקה את פער המחיר.

בסקודה אוקטביה 1.2 tsi יש גם מד חום מנוע וגם מד חום שמן

how it's like to drive :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...