Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירה שלי - סקודה ראפיד 1.4TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראית כמו רכישה טובה.

מנוע טוב וחסכוני, עיצוב מרענן.

תהנה, תתחדש ושמור עליה ועל עצמך :wink:

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ע"פ התמונות.

סוף סוף קיבלו שכל ועשו מד דלק יותר נחמד (מאשר הפסים שעומדים בניצב, כמו אצלי בפאביה).

הבאגז' שנפתח ככה זה לדעתי יתרון גדול!

הריפוד והדש וכל מה שבצבע קרם כזה, יפה מאוד, אבל צריך להזהר מאוד שלא ללכלך אותו.

איך היא מבחינת מרווח? (כיסא נהג אני מאמין שאין בעיה, השאלה היא מאחור).

איך הנוחות נסיעה? לא חסכו בה? (מבחינת רעשים בעיקר).

מה ההפרש במחירים בינה לבין האוקטביה? (עם אותו מנוע וגיר)?

כי לדעתי האוקטביה ברמה מאוד גבוהה ביחס להרבה מכוניות.

פורסם

nir100

מרווחת בצורה פנומנלית - לא פחות, גם מאחור וגם מלפנים, הרי שהיא ארוכה מהאוקטביה היוצאת ב2 ס"מ אם אני לא טועה.

Fitch תודה, לגבי העיצוב כמו שציינתי עניין סובייקטיבי, אותי המראה כבש.

RS, אני מנסה למצוא כבל VAG COM שיתאים לרכב, מישהו יכול לכוון אותי?

פורסם

matanff כתב:

מרווחת בצורה פנומנלית - לא פחות, גם מאחור וגם מלפנים, הרי שהיא ארוכה מהאוקטביה היוצאת ב2 ס"מ אם אני לא טועה.
לא להיסחף.

אני לא יודע מה אמת המידה שלך, או מה נקודת הייחוס והניסיון שלך. הראפיד לא צפופה, אבל לא מרווחת בטח שלא פנומנלית.

בסיס הגלגלים שלה הוא 260 ס"מ, שזה אמנם 2 ס"מ יותר מאוקטביה היוצאת אבל הרבה פחות מהמקובל במשפחתית עדכנית.

למעשה הוא קרוב יותר למתחרות הרלוונטיות והאמיתיות שלה - יונדאי i25, קיה ריו, הצמד C אליזה ו-301 לבית PSA ושברולט סוניק.

הבעיה האקוטית יותר מאורך בסיס הגלגלים היא הרוחב, 171 ס"מ זה צר, שני מבוגרים ותיק קטן ביניהם - בשום פנים לא יותר מזה.

כמו שכתבתי, אחרי מבחן די מקיף וגם השוואה למתחרות, למעט שילוב המנוע ותיבת ההילוכים שהם זיווג נהדר ומוצלח, וכמובן תא מטען אדיר בנפחות ומוצלח מאוד מבחינת התכנון. זו מכונית בסיסית ולעיתים פרמיטיבית. לא מרווחת, לא נוחה בעיקר בעיר, לא תחליף למשפחתית ומתומחרת באופן פקטיבי ומופקע.

בהצלחה עם המכונית החדשה ותהנה ממנה.

אגב, האם תוכל להעשיר אותנו בעלויות הביטוח ודרישות מיוחדות של חברות הביטוח בנוגע למכונית?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בקשר למרווח הפנים - ישבתי בה באולם התצוגה והיא הרגישה פחות מרווחת מהאוקטביה 2 שלי, קורת ה-A הייתה יותר מדי קרובה לראש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
matanff כתב:

לא להיסחף.

אני לא יודע מה אמת המידה שלך, או מה נקודת הייחוס והניסיון שלך. הראפיד לא צפופה, אבל לא מרווחת בטח שלא פנומנלית.

בסיס הגלגלים שלה הוא 260 ס"מ, שזה אמנם 2 ס"מ יותר מאוקטביה היוצאת אבל הרבה פחות מהמקובל במשפחתית עדכנית.

למעשה הוא קרוב יותר למתחרות הרלוונטיות והאמיתיות שלה - יונדאי i25, קיה ריו, הצמד C אליזה ו-301 לבית PSA ושברולט סוניק.

הבעיה האקוטית יותר מאורך בסיס הגלגלים היא הרוחב, 171 ס"מ זה צר, שני מבוגרים ותיק קטן ביניהם - בשום פנים לא יותר מזה.

כמו שכתבתי, אחרי מבחן די מקיף וגם השוואה למתחרות, למעט שילוב המנוע ותיבת ההילוכים שהם זיווג נהדר ומוצלח, וכמובן תא מטען אדיר בנפחות ומוצלח מאוד מבחינת התכנון. זו מכונית בסיסית ולעיתים פרמיטיבית. לא מרווחת, לא נוחה בעיקר בעיר, לא תחליף למשפחתית ומתומחרת באופן פקטיבי ומופקע.

בהצלחה עם המכונית החדשה ותהנה ממנה.

אגב, האם תוכל להעשיר אותנו בעלויות הביטוח ודרישות מיוחדות של חברות הביטוח בנוגע למכונית?

הרכב הגיע עם איתורן כמו שציינתי, לא יודע אם הביטוח שלנו דרש או לא, אבל כלום מעבר לזה, 3600 ש"ח למקיף + חובה (לשני אנשים מעל 50 עם כל ההנחות האפשריות)

וכפול מיזה בשביל להוסיף נהג צעיר מעל גיל 19..

אגב אני בסביבות ה1.80 והרכב מרגיש לי סופר מרווח, כמו האוקטביה כי ישבתי בשניהם בסוכנות לצורך השוואה.

ג'טה של חבר מציגה מרווח זהה לחלוטין.

אוקטביה עם אותו גיר + מנוע תעלה לך בסביבות ה140 לרמת האבזור הנמוכה וסביבות ה145 לרמת האבזור הגבוהה.

פורסם

לגבי התמחור, היא אכן מתומחרת גבוה ממה שהיא אמרה להיות.

אבל מה שקובע זה התמחוק של המתחרות וכאן דוקא היא בסדר.

היא לא אמורה לעלות פחות מיונדאי i25 וקיה ריו.

ה-MG350 עולה כמוה ורוב האנשים פה היו מעדיפים את הראפיד.

אני חושב שאם היו מביאים את ה-1.2TSI86 עם גיר ידני במחיר של כ-90,000 אז היה מדובר בעסקה טובה.

אחת לתמיד למי שמתבלבל, הראפיד היא המחליפה של האוקטביה טור ולא של הפאביה סדאן והיא נמצאת בקטגוריה של ניסאן טידה וסוזוקי SX4 סדאן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אגב אני בסביבות ה1.80 והרכב מרגיש לי סופר מרווח, כמו האוקטביה כי ישבתי בשניהם בסוכנות לצורך השוואה.

ג'טה של חבר מציגה מרווח זהה לחלוטין.

קודם כל, האוקטביה היא לא רכב מרווח באופן מיוחד.

שנית בכל הנוגע למושבים קדמיים וגם באחוריים, אין בעיית מרווח מיוחדת. הבעיה היא במימד הרוחב. לא נכנסים שם שלושה מבוגרים. היא פחות מרווחת ממשפחתית רגילה.

אוקטביה עם אותו גיר + מנוע תעלה לך בסביבות ה140 לרמת האבזור הנמוכה וסביבות ה145 לרמת האבזור הגבוהה.

ואכן, אוקטביה אינה רכישה אטרקטיבית בהיבט של תמורה-מחיר. הן בשל מה שאמרת והן בשל העובדה שהדגם כבר הוחלף.

אני חושב שהיום, גם לאור מבצעים מזדמנים וגם לאור האפשרות לקנות מכונית 0 ק"מ מליסינג - יש אלטרנטיבות טובות יותר למכונית משפחתית מאשר הראפיד.

זה לא רק מרווח, זה לא רק הביצועים, אלו לא רק החומרים.

אני מדבר על ה-DNA הבסיסי של משפחתית כמו פוקוס, ג'טה, קיה פורטה או אופל אסטרה. הן נבנות מנקודות מוצא שונות, הן נעות באופן שונה לחלוטין על הכביש. השיכוך שלהן טוב יותר, הכיול, הנוחות הבסיסית, בידוד הרעשים.

העובדה שמכוניות מקבוצת המיני משפחתיות הן מכוניות בסיסיות שנבנו בתקציב הדוק לשווקים מתפתחים מציבה אותן במקום בו הן מתקשות (לדעתי האישית, כן?) להוות תחליף אמיתי.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

פורסם
קודם כל, האוקטביה היא לא רכב מרווח באופן מיוחד.

שנית בכל הנוגע למושבים קדמיים וגם באחוריים, אין בעיית מרווח מיוחדת. הבעיה היא במימד הרוחב. לא נכנסים שם שלושה מבוגרים. היא פחות מרווחת ממשפחתית רגילה.

ואכן, אוקטביה אינה רכישה אטרקטיבית בהיבט של תמורה-מחיר. הן בשל מה שאמרת והן בשל העובדה שהדגם כבר הוחלף.

אני חושב שהיום, גם לאור מבצעים מזדמנים וגם לאור האפשרות לקנות מכונית 0 ק"מ מליסינג - יש אלטרנטיבות טובות יותר למכונית משפחתית מאשר הראפיד.

זה לא רק מרווח, זה לא רק הביצועים, אלו לא רק החומרים.

אני מדבר על ה-DNA הבסיסי של משפחתית כמו פוקוס, ג'טה, קיה פורטה או אופל אסטרה. הן נבנות מנקודות מוצא שונות, הן נעות באופן שונה לחלוטין על הכביש. השיכוך שלהן טוב יותר, הכיול, הנוחות הבסיסית, בידוד הרעשים.

העובדה שמכוניות מקבוצת המיני משפחתיות הן מכוניות בסיסיות שנבנו בתקציב הדוק לשווקים מתפתחים מציבה אותן במקום בו הן מתקשות (לדעתי האישית, כן?) להוות תחליף אמיתי.

נהגת על הראפיד? אני פשוט מתקשה להבין על איזה כיול, נוחות בסיסית ובידוד רעשים לקויים יש בראפיד.

הרכב נוח, לא רק לי, גם לכל מי שנסע איתי עד עכשיו, בידוד רעשים מצוין, לא שומעים כלום, המנוע בכלל היברדי אם להשוות לרעש.

הוא מגהץ את הכביש בצורה מצוינת לטעמי ואני מסופק מאוד מהרכב, מה שאתה כותב זה כמובן מנקודת המבט שלך, אולי אתה רגיל למשהו שהוא יותר בכיוון הסופרב?

פורסם

נקודת המבט שלי היא של מישהו שנהג ובחן ככתב רכב כמעט כל מכונית חדשה ב-7 השנים האחרונות.

ההתייחסות שלי לראפיד היא בהתאם לקבוצה שלה, היא יושבת על גרסה מוארכת של פלטפורמת A05 עליה יושבות גם פאביה, איביזה, פולו ו-A1. שם היא בהחלט מעניקה תמורה טובה ונמצאת חצי מדרגה מעל השאר בכל הקשור למנוע, תיבת הילוכים ותא מטען - את זה כבר כתבתי ואמרתי, עד כאן הכל טוב ויפה.

העניין הוא, שזה נכון לגבי הקבוצה שלה. שאי אפשר להשוות אותה או כל אחת מהמתחרות שלה למשפחתית אמיתית דוגמת אלו שציינתי. היא לא שקטה מהן, לא נוחה מהן ולא מרווחת מהן.

פורסם

מבחינתי הרכב ממש מרשים, הן חיצונית והן פנימית. לא יודע למה אבל ממש אהבתי אותו.

תתחדש וסע בדרכים טובות

שאלות:

AUX/USB יש ?

התא כפפות עם קירור ?

יש תאורה בתא מטען/תא כפפות ?

כמה נוחה סביבת הנהג ?

הוספתם מרימי שמשות בהתקנה מקומית או שזה בא עם הרכב ?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
מבחינתי הרכב ממש מרשים, הן חיצונית והן פנימית. לא יודע למה אבל ממש אהבתי אותו.

תתחדש וסע בדרכים טובות

שאלות:

AUX/USB יש ?

התא כפפות עם קירור ?

יש תאורה בתא מטען/תא כפפות ?

כמה נוחה סביבת הנהג ?

הוספתם מרימי שמשות בהתקנה מקומית או שזה בא עם הרכב ?

AUX יש, USB אין , ציינתי בהודעה הראשונה.

בתא הכפפות יש תריס שניתן לפתוח כאשר המזגן פועל והוא יתקרר (אז כן, הוא עם קירור)

יש תאורה בתא המטען ובתא הכפפות.

סביבת הנהג מאוד נוחה, הכל נגיש ומול העיניים בצורה ברורה, תלונה יחידה זה ידית בקרת השיוט, שהייתי מעדיף שתהפוך לכפתורים על ההגה.

לגבי מרימי שמשות גם ציינתי בהודעה הראשונה, אין, ואפילו לא בלחיצה ארוכה כמו שיש ברוב רכבי הVAG

• תוכן חדש...