Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בעיות עם סופר מיני בקיץ?

שמעתי (אמנם מסוכן במגרש אבל בכל זאת רציתי להתייעץ) שלמשל פונטו ספייס 1300 סמק

בקיץ (גר באילת) לא יסחב קל וחומר עם מזגן קל וחומר בעליה

מה אתם אומרים על זה?

וגם אפשר לדעת כמה זמן יכולה להחזיק מכונית שכזו ? שנתון 2005-6 באילת , 95% נסיעות עירוניות , במידה והטיפולים כמו שצריך.

פורסם

אפשר לחשוב איזה עלייה יש לכם באילת...

פיאט פונטו ספייס תקינה תסחב כמו גדולה באילת, בבאר-שבע, בערד וגם במטולה. הדגש הוא על תקינה, כי פיאט פונטו מוזנחת תסחב אולי רק בדרך חזרה מהמוסך.

כמה זמן אפשר להחזיק מכונית כזאת? זאת שאלה שאין לה תשובה מדויקת.

אני עדיין רואה פה ושם זקנים שמחזיקים מכוניות משנות ה-80 ומסרבים למכור. אז כנראה שהתשובה היא "כמה שרק תרצה". סביר להניח שבאיזה שהוא שלב תהיה לך תקלה יקרה, שלתקן אותה יעלה יותר ממה ששווה הרכב. בשלב הזה רוב בעלי המכוניות משביתים אותם ועוברים לרכב הבא. מתי זה יקרה? אין לי מושג ולדעתי אף אחד גם לא יוכל לתת לך תשובה כזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי.

אני ממש סגור על הרכב הזה פשוט רציתי לדעת אם הרכב ישרת אותי נאמנה ואכן יהיה חסכוני בדלק.

אני נהג חדש רכב ראשון שאני הולך לקנות. בן 24 עם בת זוג (נהג יחיד). רובם הנסיעות יהיו מהבית לעבודה (נסיעה של 5 דק׳ :wink: )

פעם בחצי שנה נסיעה ארוכה (למרכז הארץ)

התהייה הגדולה שלי היא האם אפשר להחזיק אותו בערך 3 שנים..

במצב היפותטי של רכב יד 1/2 קמ נמוך וטיפולים ראויים כל הזמן. שנתון 2004-5-6

פורסם

אם תקנה רכב תקין ושמור, אין סיבה שלא יהיה אפשר להחזיק אותו לתקופה של 3 שנים ואף למעלה מכך. סביר להניח שמתישהו לאורך ה-3 שנים האלו תגיע לתקלה יקרה אחת (לפחות), אבל לא ברמה של השבתת הרכב.

פורסם

פונטו ספייס עם 160 אלף, שנת 2001, עדיין סוחבת כל יום עליות בחיפה ומחוץ לעיר למרחקים של 120 ק"מ, 5 דקות נסיעה זה באמת לבקש מעט מידי מהרכב הזה.

פורסם

איזה עליות מטורפות יש באילת...

לגבי הסכנות בקיץ - כמובן שיש סכנת התחממות. אבל לא קשור לפיאט ולא קשור לאילת, קשור לרכב לא תקין.

אם תקפיד שמערכת הקירור תהייה במצב טיפ טופ וכל מרכיביה עובדים ללא רבב, לא אמורה להיות שום בעיה בשום רכב.

הרכב עצמו אמין ומעולה, חלפים יחסית זולים. המזגן מקפיא אבל בגלל שאתה באילת אני ממליץ על השחרת חלונות כי פייר, סיוט אצלכם.

פורסם
אם תקנה רכב תקין ושמור, אין סיבה שלא יהיה אפשר להחזיק אותו לתקופה של 3 שנים ואף למעלה מכך. סביר להניח שמתישהו לאורך ה-3 שנים האלו תגיע לתקלה יקרה אחת (לפחות), אבל לא ברמה של השבתת הרכב.

יש לך דוגמה לתקלה יקרה לתת לי? תיאור ומחיר. שיהיה לי לידע כללי.

פורסם
איזה עליות מטורפות יש באילת...

לגבי הסכנות בקיץ - כמובן שיש סכנת התחממות. אבל לא קשור לפיאט ולא קשור לאילת, קשור לרכב לא תקין.

אם תקפיד שמערכת הקירור תהייה במצב טיפ טופ וכל מרכיביה עובדים ללא רבב, לא אמורה להיות שום בעיה בשום רכב.

הרכב עצמו אמין ומעולה, חלפים יחסית זולים. המזגן מקפיא אבל בגלל שאתה באילת אני ממליץ על השחרת חלונות כי פייר, סיוט אצלכם.

אשתדל להקפיד על תקינותו כמה שיותר. השחרת חלונות יהיה :-D

ואכן סיוט. מסכן מי שנוגע בברזל שבחגורה... :twisted:

פורסם

תודה רבה רבה לכולם אני מאוד מעריך.

החלק הקשה עדיין נשאר - מציאת רכב תקין וטוב , ולנסוע לראות אותו..ולקוות שלא בזבזתי סתם כסף וזמן.

יש דרך להביא לאילת את הרכב או לבקש שישלחו לי משהו (תוצאות בדיקה למשל) לפני שאני אעלה למרכז? כדי שיהיה שווה לנסוע.

פורסם

שאלה אחרונה אני ממש אודה לכם אם תעזרו לי בכנות והבנה

נניח ואני , יחסית , משקיע וקונה פונטו גרנדה 30-35k.

מבחינה כללית של האוטו , מה עדיף? פונטו גרנדה / מאזדה 3?

אם מבינת אחזקה המאזדה תהיה יקרה משמעותית , אז אני יורד מעניין המאזדה.

פורסם

עדיף זה עניין של השקפת עולם.

הגרנדה תהיה חסכונית מהמאזדה, במיוחד כשיוצאים מנקודת ההנחה שלגרנדה יש רק גיר ידני (האוטומטי-הרובוטי לא אופציה מבחינתי בכלל) ומנוע קטן יותר. צפה להבדל של כ-30 אחוזים בצריכת הדלק (1:10 במאזדה, 1:13 בפונטו).

מבחינת אמינות ועלויות אחזקה - ימים יגידו. המוסכים המורשים של שני הרכבים לא זולים אבל יש מספיק מוסכים לא מורשים שיכולים להוזיל את העלויות. במאזדה התקציב הזה משאיר אותך עם רכבים ישנים יחסית, בפונטו בעיקר עם רכבים יוצאי השכרה/ליסינג ועבר בעייתי. בשני המקרים, זה לא מתכון ל"רכב שלא רואה מוסך".

פורסם

אחרי המון שעות של קריאת חוות דעת של אנשים על ספייס - התייאשתי שוב..

מספרים על המון בעיות חשמל נפוצות של פיאט

מספרים על תקלות חוזרות ונשנות

אומרים שמגיל 8 ו/או מעל 150k ק״מ , נכנסים לבור ללא תחתית

וזו בעצם הפוננטו ספייס. שנתונים 2004-6 , רוב הרכבים מעל הק״מ הנ״ל.

אני מיואש

יש עזרה או ייעוץ בנושא?

פורסם

איך אתה רוצה שאני אעזור לך?

אם אני אספר לך שהיו לנו 3 פונטו במשפחה, שלושתן עברו את קו ה-150 אלף קילומטרים ושתיים את קו ה-8 שנים והכל היה בסדר, זה יעזור?

• תוכן חדש...