Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו קליע של רובה, רק בגודל מטר.

לא חושב שאפשר להתגונן מזה. מקרים כאלה זה נטו מזל, מה שכתוב אי אפשר לשנות.

מאיפה מוט כזה יכול להגיע?

פעם נסעתי מאחורי משאית בכביש מהיר (שמרתי מרחק של 50 מטר או 3-4 שניות ככה), נפל לה מוט ברזל, הנהג לא ראה אותו וחלף מעליו, במזל הוא לא חדר לתא נוסעים, אבל נתן מכה חזקה מאוד ברצפה. יכל להגמר בשיפוד או אפילו בפיצוץ של המיכל דלק.

גישה לא נכונה. נפילת מטען ממשאית עמוסה היא לצערנו עניין של יום ביומו. רצה המקרה ורק אתמול נסעתי מאחורי משאית שהובילה גלילים כבדים בעליות ממכתש רמון. באחד הסיבובים בעליות, נפלו כמה גלילים כאלו מהמשאית. הודות למספר צעדים שנקטתי לא אירע דבר:

שמירת מרחק מכובדת מאוד מרכב כבד עמוס, והגדלת המרחק לקראת סיבובים, האטות בתנועה או כשהרכב השני עוצר בצד; שמירת עין על המטען כדי לראות האם הוא קשור היטב או מתנודד ורופף; התמקמות חכמה בנתיב וחתירה לעקיפה של הרכב. צעדים אלו בפירוש יכולים למנוע התנגשות כגון זו או למנוע את נזקיה לנוסעי הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב לשמוע שהכול בסדר.

כמו שכבר נאמר, אני חושב שמדובר בצירוף מקרים, ולכן לא צריך להיכנס לפאניקה בגללו. אם בכל זאת חשוב לך לעשות משהו, היה כאן סרטון על חומר מסוים, מן מדבקה כזו, שאמורה למנוע מהחלונות להתנפץ. אאל"ט זה היה בשביל למנוע גניבות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אירוע חמור אבל בשום אופן לא חריג, אני נמצא על ההגה לא מעט ובזמן הזה ראיתי המון חפצים עפים ממכוניות ומשאיות, הדבר החכם לעשות הוא לא לנסוע אחרי רכב כזה, לעקוף אותו או להאט ולתת לו לפתוח מכם מספיק מרחק עד שרכבים אחרים יכנסו ברווח שנוצר.

אופן הנסיעה שרשמתי למעלה מהווה את המיגון הטוב ביותר, ולא יעלה לך פרוטה.

פורסם
https://www.youtube.com/watch?v=8NA_R0kFsyo

רוסיה. לבנה עפה ממשאית חולפת, הנוסעת נהרגה.

לך תמגן בפני דבר כזה.

מצמרר!!! :shock:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
גישה לא נכונה. נפילת מטען ממשאית עמוסה היא לצערנו עניין של יום ביומו. רצה המקרה ורק אתמול נסעתי מאחורי משאית שהובילה גלילים כבדים בעליות ממכתש רמון. באחד הסיבובים בעליות, נפלו כמה גלילים כאלו מהמשאית. הודות למספר צעדים שנקטתי לא אירע דבר:

שמירת מרחק מכובדת מאוד מרכב כבד עמוס, והגדלת המרחק לקראת סיבובים, האטות בתנועה או כשהרכב השני עוצר בצד; שמירת עין על המטען כדי לראות האם הוא קשור היטב או מתנודד ורופף; התמקמות חכמה בנתיב וחתירה לעקיפה של הרכב. צעדים אלו בפירוש יכולים למנוע התנגשות כגון זו או למנוע את נזקיה לנוסעי הרכב.

גם אני שומר מרחק מרכבים כבדים שיש להם מטען שהוא לא בעגלה סגורה.

גם שהובלתי מטען (ארון מעץ קשור לגג), ונסעתי בערך 100KM מחוץ לעיר איתו, הייתי על 80-90 בכביש 6, ואם מישהו היה נצמד אלי ממש מאחור, פשוט הייתי עוזב את הגז ככה שהוא יעקוף, כי יש אנשים שלא חושבים, אז צריך לדאוג גם להם.

(באמצע כביש 6 גם עצרתי לוודא שהחבלים מתוחים וחזקים).

עדיין מוט או לבנה או כל חפץ שיכול לגמור בנאדם, שעף לעבר רכב שדוהר ב100 קמש, זה עניין של מזל.

צריך ליהיות דרוך כל הנסיעה.

בגלל זה אני אוהב לנהוג בבינעירוני (וגם בעיר) בשעות הקטנות של הלילה, ככה אני כמעט לבד על הכביש. (יש לזה חסרונות, אבל דברים מהסוג הזה הסיכוי קטן שיקרו).

פורסם

אשריכם שיצאתם ללא פגיעה בנפש.

חכו ימים ימים ואחרי שסערת הרוחות תרגע - תחשבו שוב אם בכלל כדאי למגן. הכל תלוי בכבישים ואזורים בהם הרכב נוסע.

תוכל לברר עם כאלו שגרים באזור יהודה ושמרון מהן הדרכים היותר ופחות טובות למיגון.

בעקרון את השמשה הקדמית לא ממגנים נגד פגיעת חפץ. תמיד יש חשש מטשטוש קל בשדה הראיה. הזכוכיות הן רב שכבתיות ומספקות הגנה סבירה עד טובה (יש מכוניות בהן בתאונות קשות כל החלון עף מהמקום) האלטרנטיבה היא להחליף לזכוכית עמידה יותר בהזמנה מיוחדת לפי הרכב.

חלונות צד אפשר למגן עם ציפוי כמוב שמאור הציע, אפשר להחליף לחלון פלסטיק - אבל הצלילות שלו פחות טובה מזכוכית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
למה נראה כאילו הלבנה בכלל מגיעה מהרכב שמאחורי המשאית?

נורא בכ"מ.

הלבנה נפלה מהמשאית ואז:

1) או שהיא פגעה בכביש וקפצה לכיוון הרכב.

2) או שהרכב פגע בלבנה בזמן שהיא פגעה בכביש והעיף אותה לכיוון הרכב.

פורסם

האם בוצע תחקיר משטרתי?

מהיכן המוט הגיע? קראתי ברפרוף מהנייד ולא ראיתי בתגובות הסבר על כך.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה רבה על כל התגובות.

הכוונה שלי בשאלת המיגון כוונה יותר לציפויים למיניהם שראיתי שקיימים בשוק, מעין מדבקות גדולות ושקופות במודבקות על החלון.

כמו כן, הוגשה תלונה במשטרה ואפילו הם , שכבר כנראה ראו דבר או שניים, היו מזועזעים. הרכב נבדק וצולם ע"י מז"פ, ואף נשלחה ניידת לבדיקת האזור בו אירעה הפגיעה. אני מניח ומקווה שיעדכנו אותנו בתוצאות בהמשך.

יכול להיות שהתגובה שלי הייתה קצת נמהרת עקב סערת הרגשות אבל זו המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש.

פורסם

אני מבין את ההסטריה, זה מקרה מזעזע.

אבל לדעתי מיגון חלש (אתה לא רוצה ליסוע בסופה צבאית), לא יגן מפני מקרים כאלה.

מוט שעף לעבר רכב, והרכב דוהר ב100 קמש, תחשוב שזה כמו כדור שנפלט מרובה, יש לזה כוח עצום.

ועד כמה שאני זוכר, סתם פעם מצאנו כמה חברים, רכב חלוד מת באמצע השטחים, משעמום ניפצנו לו את השמשות, וזה לא היה קל יחסית למה שזה נראה.

פורסם
תודה רבה על כל התגובות.

הכוונה שלי בשאלת המיגון כוונה יותר לציפויים למיניהם שראיתי שקיימים בשוק, מעין מדבקות גדולות ושקופות במודבקות על החלון.

כמו כן, הוגשה תלונה במשטרה ואפילו הם , שכבר כנראה ראו דבר או שניים, היו מזועזעים. הרכב נבדק וצולם ע"י מז"פ, ואף נשלחה ניידת לבדיקת האזור בו אירעה הפגיעה. אני מניח ומקווה שיעדכנו אותנו בתוצאות בהמשך.

יכול להיות שהתגובה שלי הייתה קצת נמהרת עקב סערת הרגשות אבל זו המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש.

חוץ מחלון משוריין שום דבר לא יעזור.

זה דברים שאי אפשר לשלוט עליהם, אף אחד לא נפצע וזה המזל הכי גדול.

פורסם

דווקא כן יעזור - מרחק מתאים (במהירות 100 קמ"ש - כ-5-6 שניות) וחתירה לעקוף את הרכב הבעייתי בהקדם, יאפשרו להימנע מסיבוכים כאלו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תודה רבה על כל התגובות.

אני יכול לומר בתור מישהו שהתעסק בעברו עם קליעים וחומרי חבלה למינהם (כולל רסס) ששום מדבקה שבעולם לא תעצור קליע (ומוט הברזל בסיטואציה הזאת הוא אכן קליע) שנע במהירות של 100 קמ"ש וצפונה. זה ימנע מהשמשה הקדמית להפוך לגל ענקי של רסס אבל את זה כבר החומר המאגד עושה (המצאה שפותחה בגלל הרוגים בתאונות דרכים קלות בשנות ה30). חדירת עצם זר במהירות נסיעה ממוצע מצריכה מיגון כבד של השמשה ואני לא חושב שזה משהו כלכלי או מעשי ובכלל מחייב אישורים מיוחדים ולכן לא ישים בעליל.

עם כמה שזה מצער אותי לומר את זה, יש דברים שרק המזל והגורל מכתיבים... ושום דבר שנעשה לא יכול למנוע או לעצור...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
זכוכית משוריינת אבל אני לא מכיר חברות שעושות דבר כזה בארץ. נראה כי גם זה פוגע במכסה מנוע ועשה שם חור. בינתיים נראה לי הכי טוב להפעיל את חברת הביטוח.

לא מדוייק. ישנן חברות כאלו ובד"כ אותן חברות ממגנות רכבי משטרה וצבא ואף אוטובוסים.

אין לי מושג אם הם עושים את זה ללקוחות פרטיים אבל שווה לנסות.

חוץ מזה. לא נראה לי שיש שמשה לרכב פרטי שיכולה לעמוד בפני מכה במהירות גבוהה...

לאישה ולילדים שלום ומקווה שכולם בריאים ושלמים(כולל נפשית)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...