Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה לנטיס 2004 ובבדיקת שמן הצבע זהבהב חום.

הבנתי שהשמן צריך להיות אדמדם.

רציתי לשאול אם אני יכול לשאוב מהמדיד את השמן ולמלא חדש?

אולי לא אצליח לשאוב את הכל אבל לפחות יכול להועיל שיהיה נקי יותר וחדש..

ד"א הגיר טיפה מושך בין הילוך להילוך. תודה :)

פורסם

לא מומלץ, כי נשארת כמות מסויימת בממיר מומנט (במידה והתיבה אוטומטית).

יש אפשרות לבצע החלפה במעגל סגור ע"י מכונה מיוחדת ששואבת את שמן הגיר גם מממיר המומנט ומזרימה שמן חדש ישירות לתוך המערכת בוואקום.

לחליפין, אפשר לבצע ניקוז מהקרטר של שמן הגיר, למלא שמן חדש ולחזור על הפעולה לאחר כמה מאות קילומטרים. ככה נכנס שמן טרי למערכת בהדרגה.

פורסם

ואם אני שואב מהמדיד נניח ליטר וממלא ליטר חדש וכל כמה זמן חוזר על הפעולה עד שהשמן נהיה נקי יותר זה לא אותו דבר כמו לפתוח קארטר?

פורסם

כפי שרשמתי, לא-כי תמיד נשאר שמן בתוך ממיר מומנט. חוץ מזה ייקח לך הרבה זמן לבצע את ההחלפה ועוד כמות יותר גדולה של שמן שתצטרך לקנות על מנת להחליף עד שהשמן ייצא נקי. לא חבל על הכסף והזמן שלך?

נדמה לי שלחבר הפורום "מוסך זיסו" יש מכונה להחלפת שמן גיר. אתה מוזמן לפנות אליו.

פורסם

קודם כל תודה על ההיענות.

דבר שני אתה אומר שלא כדאי כי תמיד נשאר שמן בממיר מומנט אבל העלת אפשרות של פתיחת הקרטר ומילוי שמן וגם שם נשאר שמן בממיר המומנט, אז מה ההבדל בעצם?

אציין שאני מעדיף להחליף חלק מהשמן ולא את כולו מכיוון שהבנתי שלגיר שעשה 180000 להחליף מכה אחת את כל השמן יכול לגרום לסיום חייו של הגיר.

פורסם

אציין שאני מעדיף להחליף חלק מהשמן ולא את כולו מכיוון שהבנתי שלגיר שעשה 180000 להחליף מכה אחת את כל השמן יכול לגרום לסיום חייו של הגיר.

אם אתה מהמרכז תתייעץ עם מוסך זיסו שיש לו את המכשור כפי שנאמר או ספי ממכון הגירים י.ס גירים בצומת סגולה לגבי כדאיות ההחלפה לנוכח מצבו של הגיר.ץ

מה שלא סיפרת זה האם הגיר תקין או עושה בעיות נוספות פרט למשיכת ההילוך (שעלולה להתברר כהחלקת גיר בהמשך)

אם הגיר תקין- לא תתחיל בעיה עכשיו אחרי החלפת שמן מלאה.

אם הגיר לא תקין- יש קפיצות,דפיקות,החלקות,משיכות וכו'-לפחות לדעתי, חבל על הזמן ועל הכסף- במאזדות האלו הגירים מחזיקים לרוב 180,000-200,000 ואחר כך מגיעים כבר לשיפוץ במיוחד אם היה להן עבר ליסינג/השכרתי לשעבר.

אנחנו מכרנו לפני כמעט 8 שנים אחת כזו פרטית ובבדיקה (כאשר לרכב היו 170,000 ק"מ) הבוחן אמר שהגיר מראה סימני עייפות אעפ"י שטופל כראוי.הורדנו במחיר והרכב נמכר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתי מתחיל מהחלפה פשוטה, פתיחת בורג ניקוז (במידה ויש) ומילוי מחדש כמות שרשומה בספר רכב, יוצא לסיבוב של כמה דקות, חוזר ובודק שוב מפלס.

(כל זה צריך ליהיות רשום בספר רכב, לך לפי מה שהוא אומר).

אם אין בורג ניקוז, עדיף אולי ללכת להחליף במוסך.

פורסם

roey_m שלום,

הייתי במצבך בקיץ האחרון כאשר שמן הגיר אצלי היה בצבע חום עם סימני קצף לאחר נסיעה.

החלטתי להחליפו לאחר 4 שנים ו40KKM מההחלפה האחרונה שכללה גם פילטר.

שני מוסכים שדיברתי איתם "לא ששו" להחליף לי שמן גיר עקב חשש שיילך הגיר.

לאחר קריאה כאן בפורום החלטתי לבצע החלפה חלקית כמו שאייל(ליין מן) המליץ.

היתה לי בעיית גישה לקרטר השמן ולכן רכשתי משאבת פומפה ידנית אותה חיברתי לצינור שקוף של ניקוז מזגנים(התלבש בול אחד בתוך השני) ,משפך ארוך גדול ,וכמובן 2 גלונים של שמן גיר איכותי ולווליין(DEX 3 MERC).

באחת השבתות בבוקר ניגשתי למלאכה:

הנעתי ועשיתי סיבוב על מנת לחמם את השמן ולדללו כדי שניתן יהיה לשאוב אותו בקלות.

לאחר מכן הוצאתי את המדיד החדרתי את צינור המזגנים שחובר לצינור המשאבה(כיוון שהקוטר שלו גדול מקוטר פתח המדיד) לתוך פתח המדיד והתחלתי לשאוב לתוך בקבוק של ליטר וחצי.

בקיצור לקח לי יותר משעה לשאוב בקושי 2 ליטר בעבודת שאיבה סזיפית.(בין לבין התנעות קצרות ושילוב כל ההילוכים על מנת להביא את השמן לקרטר).

לאחר מכן מילאתי את אותה כמות ששאבתי,בדקתי מיפלס וסיימתי.

לאחר כשבוע, חזרתי על אותו התהליך בשנית כך שרוב השמן הישן הוחלף.

בבדיקה אחרונה לפני כשבועיים, השמן נראה אדום בהיר ונקי מקצף ובועות.

לסיכום:

הגיר לא הראה שום סימנים של שינוי התנהגות לאחר ההחלפה.

הוחלפו קרוב ל 4 ליטר שמן חדש כאשר בכל המערכת כולל הממיר מומנט יש 6 ליטר.

אני רגוע בקשר לגיר שקיבל טיפול וריענון נוזלים.

את השמן הישן שמרתי מספר חודשים במיכל סגור על מנת שיהווה "גיבוי" במידה ויתפתחו צרות בגיר, ולאחר שראיתי שהכל בסדר פיניתי אותו למוסך.

מסקנות:

ההחלפה צריכה לעשות תוך שיקול דעת ולקיחה בחשבון של הסיכונים הכרוכים בכך מבחינת הגיר.

אתה חייב להבין ולדעת מה אתה עושה,איזה שמן לשים,מה הכמות,כיצד בודקים מיפלס שמן תקין.

להקפיד על סביבת עבודה בטוחה,לעבוד לאט ללא לחץ זמן,להקפיד על שמירה של ניקיון סביבתי, ניקיון הגיר,להקפיד על זמינות כלים יעודיים למשימה זו בלבד(משפך ,משאבה, כלים ובקבוקים נקיים לשמן),כמו כן על איכות הסביבה ועל הבטיחות שהיא מעל לכל.

ניצן

פורסם

במידה ויש בורג ניקוז\ריקון, חבל על כל העבודה.

פשוט מרוקנים וממלאים חדש.

הרבה מוסכים פוחדים מהחלפת שמן גיר, בפועל, שמעתי יותר מקרים שזה עזר\לא מורגש, מאשר הרס.

מכלול מכאני חייב החלפה של שמן, אין דבר כזה שמן שמחזיק כל החיים, גם שמן נהרס.

פורסם

לדעתי, חבל על הכסף והזמן. "סחב" כמה שאתה יכול עד לשיפוץ.

עברת 150 אלף ללא בעיות, זה כבר מספק את מה שהיצרן תכנן (המידע שלי מהאחראי על תחום הגירים הללו בארץ).

מתקשה להאמין שיהיה מוסך/ מכון גירים שיסכים לבצע לך החלפת שמן מלאה תוך לקיחת אחריות למקרה כשל לתקופה של 3 חודשים.

רענן

פורסם

מנסיוני, אני הייתי אצל ספי מסגולה. הוריד קרטר והיו גרדים, מה שאומר שיש נזק לגיר שלא הורגש בגלל סמיכות גבוהה של השמן הישן... החלפתי שמן והכנסתי תוסף שלxado שאצלי עבד מצוין עם 4 רכבים למנועים ולגיר. לאחר ההחלפה הגיר דפק בין הילוך 3ל4 וכאן התפללתי לאלוהי xado שיצליחו, ואכן הצליח. לא ברור לי או לספי מה התוסף עשה יותר או פחות, עובדתית אין בעיה בגיר נוסע מצוין. שגרת החלפת שמר גיר אצלי כל 30k בהמלצתו של ספי.

ממליץ לך לפעול כך. ואם תתגלה בעיה, כנראה הקדמת גילויה בכמה אלפי קמ...

בהצלחה

פורסם

ניצן תוכל להסביר למה הנעת את האוטו כל פעם?

וכשאני שואב מפיית המדיד עם צינורית ארוכה, מאיפה בעצם אני שואב, מהקרטר?

ומה זה המכשיר הזה ששואב ובו זמנית מכניס שמן?

• תוכן חדש...