Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שכן.

שקיפות בארץ לא ממש עובדת. כי כל אחד חושב לעצמו שהוא יכול להוציא משהו יותר טוב, כי הם לא צריכים X רווח אלא שירוויחו עליו פחות ועדיין ימכרו, ועוד ועוד ועוד ועוד.

והאמת היא שאני גם התפלאתי שזה עובד.

אבל זה עובד, אז אני לא מתווכח.

ממש לא נכון. השקיפות חשובה, במיוחד היום בעידן האינטרנט והמידע שתמיד זורם בין אנשים.

כל אחד יכול לדעת בדיוק על מה הוא שילם ומה קיבל, ולהשוות בחיפוש קצר אם זה מחיר טוב או לא.

הבעיה שבמשקפיים לרוב האנשים אין מספיק ידע כדי לבצע את ההשוואה הזאת. הם לא יודעים מה הם מקבלים, רק כמה הם משלמים.

אני צופה שזה לא ישאר ככה עוד הרבה. וכבר עכשיו אתה יכול למצוא משקפי ראיה קומפלט במחירים שירדו מתחת ל-200 שקלים. ובהזמנה מהאינטרנט אפילו מתחת ל-100.

אגב, אחרי שראיתי כמה עולה לחנות משקפיים לייצר עדשות אני לא מסוגל להבין למה מישהו חושב שעדשות או מסגרת באמת יעלו מעל 300 ש"ח. השווי האמיתי הוא בערך חמישית עד שליש מזה.

כמובן שזה הפך להיות פריט אופנה, אז לשווי אמיתי כבר אין צד בעניין. הכל מיתוג.

השווי האמיתי יכול להיות גם פחות מחמישית מהסכום שציינת.

אבל מן הסתם יש לחברה עוד הוצאות מלבד המסגרת והעדשות, ולכן 300 שקל זה מחיר הוגן למסגרת+עדשות+ציפויים.

והאמת היא שאופטיקנה הציעו מבצע כזה לא מזמן. הבעיה היא שניתן לבחור רק אחת מ-3 ורבע מסגרות שמוצעות במבצע.

כך שבעצם המבצע נועד לגרום לאדם להכנס לחנות, לבחוש לו את הראש ולהוציא אותו עם שלושה זוגות בסכום יפה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אנאלוגי, יפה אמרת.

ברווז, תתפלא אך שאלתי ברצינות.

ממש לא התכוונתי שזה יהפוך לעוד שרשור צרכנות. שאלתי משהו אחר אבל... אגב, במה שכתבתי היום, חבל שלא מצאתי הפרסומת של אורט- כ"כ דומה גרפית לכרזת התפוז המכני.

דייב, התכוונת לקריפטונייט טבעי או תעשייתי?

פורסם

אגב, אחרי שראיתי כמה עולה לחנות משקפיים לייצר עדשות אני לא מסוגל להבין למה מישהו חושב שעדשות או מסגרת באמת יעלו מעל 300 ש"ח. השווי האמיתי הוא בערך חמישית עד שליש מזה.

כיון שאנחנו בפורום רכב - זה נכון גם לגבי חלקיו. דומני ששוויו של צמיג אינו עולה על 70 ש"ח והוא נמכר במחיר מציאה של כמה מאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אנאלוגי, יפה אמרת.

ברווז, תתפלא אך שאלתי ברצינות.

ממש לא התכוונתי שזה יהפוך לעוד שרשור צרכנות. שאלתי משהו אחר אבל... אגב, במה שכתבתי היום, חבל שלא מצאתי הפרסומת של אורט- כ"כ דומה גרפית לכרזת התפוז המכני.

דייב, התכוונת לקריפטונייט טבעי או תעשייתי?

טבעי טבעי... מהסוג שלקס לות'ר מצא. נדיר מאוד :)

פורסם
עדשה בלי עבודה, עולה כמה שקלים בודדים.

גם העבודה (תהליך המסגור) עולה כמה שקלים בודדים.

הכסף לא מסתתר אצל ספק העדשות אלא אצל רשת האופטיקה.

יסלח לי פנדוב על הסטת השרשור.

ואני מחכה לראות תמונה של הפרסומת המדוברת

פורסם

[פנדוב,

אני לא מתפלא על ששאלת ברצינות.

אני מתפלא על שעניתי ברצינות.

"מחיר של משקפיים אמור להיות X".

וואלה?

אז למבורגיני אמורה לעלות סביב 50000 ש"ח, כי זה סך הכל רכב, החלקים עולים כך וכך.

כמו כל דבר, יש שוק, דרישה, היצע, שיווק, עלויות ישירות (חומ"ג), עלויות עקיפות (שכירות, הובלה), עלויות מסוות (עלייה במחירי הדלק), עלויות הפתעה (פריצה חו"ח), ועוד כמה. כמובן שיש גם חברות שיש להם שם עולמי כמשהו טוב.

אישית אני ממש ממש לא אוהב את העיצוב של מרצדס. באופן כללי. הרוב המוחלט של הדגמים מכוער בעיניי.

אבל, משום מה יש אנשים שיהיו מוכנים להרוג אותי כי העזתי לומר את זה. למה? זה "רק עוד רכב", לא? לא אמור לעלות הרבה. עלות חלקים כך וכך, עלות מכלול מנוע, עלות גיר, לא כזה סיפור יקר...

אז כן, יש מתחם רווח בכל תחום שהוא. קטן או משמעותי, הוא תמיד יהיה שם, כי בלי רווח סביר אף אחד לא ירצה להתעסק עם כלום.

אה, ותוסיפו על זה את כוחות השוק- אם מוצר X נמכר במחיר Y, המחירים של רוב השוק יהיו Y+/-Z. למה? כי כולם מוכרים את זה בערך באותו המחיר, אז "למה למכור יותר בזול ולצאת פראייר\יותר יקר ושלא יקנו אצלי?"

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

300 ש"ח זהו סכום "סביר" בעיני על משקפיים, מחיר שאמור לכלול בעצם את החנות ועובדיה בנוסף למשקפיים.

יותר מזה? על מה?

אני חושב שדווקא אי אפשר להקביל את זה למכונית. במכונית, יש באמת תקציב פיתוח גדול, טכנולוגיה שעולה לא מעט, רכיבים אלקטרוניים רבים ובקיצור, המון המון שעות אדם הושקעו בזה, שעות אלו עולות כסף.

כמה מהנדסים ישבו לעצב מסגרת של משקפיים?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

ברווז איך הצלחת להשוות בין רכב למשקפיים?

אני משווה בין מחירים של אותם המוצרים: עדשות באינדקס שבירה זהה. ציפויים זהים, תהליך מסגור זהה, וכמובן מסגרת שלא נושאת שם של מעצב על.

צא ובדוק מה הבדלי המחירים בין הרשתות. אני גם מבטיח לך שבחנויות מסוימות, אם תיכנס עם ארבעה ילדים ושני תינוקות, או שתכנס עם ג'קט מגונדר ומזוודה תקבל מחירים שונים לאותו המוצר.

אם כבר להשוות בין רכב למשקפיים תעשה השוואה נכונה:

קניה של מכונית ספציפית מהיבואן הרשמי לעומת רכישה דרך יבוא מקביל.

המוצר אותו מוצר, השאלה על מה אתה משלם מסביב.

ישנו אתר אינטרנט ישראלי שמוכר משקפיים קומפלט (עדשות 1.56 + מסגרת + ציפויים) ב89 שקל כולל משלוח!

אז לחנות יש יותר הוצאות, ויש אופטימטריסט ויש ויש ויש... אבל עדיין תוכל לראות מחירים של 150-200 שקל למשקפיים קומפלט גם בחנויות.

אם במחירים האלה שני הנ"ל מצליחים להרוויח....אתה בטח יכול להמשיך לבד את המשפט.

עריכה: MadCat_LE, אל תזלזל בייצור מסגרות. תהיה בטוח שיש יותר ממהנדס אחד מאחורי זה.

פורסם

לאמא של בת הזוג שלי עם מספר של -11 בכל עין הציעו באופטיקנה מסגרת+עדשות וציפויים (מסגרת של המותג הפרטי שלהם) הצעה של 1700 שקל, מה שמסתבר שהעדשות היו 1.67, ברשת אחרת היא עשתה את אותו דבר ב900 שקל פחות(עלה 800) ועוד עם עדשות 1.74, ממש מרוצה מהם.

פורסם

כנראה שכן...

בתור אחד שמבזבז די הרבה כסף על בגדים, נעלים וכל פריט אופנה אפשרי שיש המשקפיים האלה ממש סבבה, בהרבה יותר טובות מכל האלפי שקלים שהשקעתי בש3 שנים האחרונות.(לאט לאט זה יורד מ1200 ל800 ל600 ועכשיו 200).

פורסם

לא השוויתי רכב למשקפיים.

השוויתי בין רכבים, הלכה למעשה.

לפי ההיגיון שאתם רואים, מרצדס, קונינגזג, למבורגיני, בוגטי ויירון, פרארי ושות', אמורים לעלות ב-ד-י-ו-ק כמו לאנסר, מאזדה 3, קורולה ושות'.

על מה לשלם יותר? החלקים זה אותם חלקים. מנוע זה מנוע. גיר זה גיר. הוצאות הפיתוח הם הוצאות פיתוח.

תענו לי על השאלה הזו, ותבינו לבד מאיפה המחירים ה"מוזרים" לדעתכם.

אלו כוחות השוק, תרצו או לא תרצו.

תרגיל בדימיון מודרך למי שעדיין עוקב:

מזל טוב, פתחת עסק למכירת משקפיים! שכרת חנות, העסקת עובדים.

עכשיו, באיזה מחיר אתה תמכור את המשקפיים מדגם "קוקוריקו" ואת המשקפיים מדגם "קוריצה", במחיר נמוך בכמה מאות אחוזים\שקלים מכל המתחרים שלך- או שתרצה להרוויח כמוהם, ותמכור במחיר כמו שלהם?

שים לב- זה בלי להיכנס לעניין שיחות ההפחדה של המתחרים שלך שאם אתה מוכר במחיר נמוך מדיי, יעשו לך בעיות, הספקים שלך לא יסכימו למכור לך ועוד בסגנון, ובלי להיכנס לעובדה שאם תמכור בזול יחשבו שאתה מוכר משהו מזוייף ולא ירצו לקנות כי זה חשוד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה לא יכול להשוות מנוע V6 עם טורבו למנוע 3 צילינדרים בטור, נכון?

אני לעומת זאת משווה מוצרים מאותו הסוג.

דבר שרוב האנשים לא יודעים וכבר כתבתי עליו פעם בפורום:

כל השמות שרואים ברחובות מתנקזים בסוף למספר מצומצם מאוד של מפעלי אופטיקה שמייבאים עדשות, חותכים ומרכיבים.

בעצם כשאתה מגיע לחנות משקפיים אתה מודד > בוחר > עושה בדיקת ראיה > משלם. וכאן נגמרת העבודה של החנות.

הם אורזים את המשקפיים שלך יפה ושולחים אותם למקום אחר שחותך ומרכיב את העדשות.

אני גם מכיר חלק מהחברות ומי עובד עם מי. וגם יודע איזה סוגי עדשות יש ומה המחירים.

כך שאם יש הצדקה למחירים שונים בין חנויות שונות זה בגלל מחיר המסגרת.

אכן מסגרות של מעצבים יותר יקרות, אבל לא בהכרח יותר איכותיות. וגם את היצע החומרים והאיכויות במסגרות אני מכיר היטב.

ואני שוב אומר, בביטחון מלא, שיש הבדלים עצומים בין רשתות שונות במחיר של אותו המוצר.

• תוכן חדש...