Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'אז רציפה לשני חברים טובים, קורסה ידנית לגיסי. כל מה שנשאר זה ללחוץ :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם הפיתוח הזה קצת מוזר?

ברוב ארה"ב הגבלת המהירות המקסימלית היא כ 120 קמ"ש (75MPH ) ופחות. כמה הילוכים צריך לטווח הזה?

הרי תוספת גלגלי שיניים וחלקים נוספים גורמת לתיבה כבדה יותר, וגם זה משפיע על צריכת הדלק, אבל לרעה.

יהודה

פורסם
האם הפיתוח הזה קצת מוזר?

ברוב ארה"ב הגבלת המהירות המקסימלית היא כ 120 קמ"ש (75MPH ) ופחות. כמה הילוכים צריך לטווח הזה?

הרי תוספת גלגלי שיניים וחלקים נוספים גורמת לתיבה כבדה יותר, וגם זה משפיע על צריכת הדלק, אבל לרעה.

יהודה

אני מניח שישנו את יחסי ההעברה כך שההילוכים יהיו קצרים יותר, כך שהילוכים 8, 9, 10 יהיו הילוכי שיוט.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
זאת התיבה הגאונית ביותר שראיתי

1QJlL0zNdMA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

השוודי הזה מזכיר לי את עמית דובדבני מאינפקטד מאשרום

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
היפנים עוברים ל CVT.

כל אחד ומה שהוא אוהב.

היפנים את רוצים את הכי הי טק. ה CVT (וריאטור בשפה של קטנועים) באמת הכי טובה.

האמריקאים כמו הישראלים רוצים את מה שהם רגילים.

האירופאים לא רוצים אוטומט, הם רוצים להעביר הילוכים עם הידיות האלה מאחורי ההגה אבל בסטטיסטיקות כתוב שהם עוברים לאוטומט.

צודק, יש הבדלים גדולים באימוץ טכנולוגיה בין האירופאים לאמריקאים, ע"ע שימוש במנועי דיזל.

תיבה חדשה שהוצגה רק השנה (בתערוכת ג'נבה), אמנם מיוצרת ע"י חברה גרמנית, אבל במפעל בארה"ב, כך שאני מניח שרובם מיועד לשימוש בצפון אמריקה ולא באירופה.

(אבל מעניין הקטע עם ריינג' רובר).

.We apologise for the inconvenience

פורסם
צודק, יש הבדלים גדולים באימוץ טכנולוגיה בין האירופאים לאמריקאים, ע"ע שימוש במנועי דיזל.

באירופה הדיזל נפוץ מכיון שיש אפלית מס לטובת הדיזל. ביפן ובארה"ב אין הפלית מס ולכן הדיזל לא נפוץ. מענין מה המצב בשווקים העצומים של סין והודו.

יהודה

פורסם
CVT של לאנסר 1.8 ו-143 כוח סוס, נחשב למספיק טוב לדעתך?

הנה דוגמה קטנה שמצאתי ביו טיוב:

zgVKnU1rgEg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כמעט כמו לנהוג ברכב עם קלאץ' גמור, רק שבאורח פלא הוא ממשיך להאיץ. לא רואה את עצמי אי פעם מתרגל לזה, אלא אם כן יתחילו לחלק את העגלה של אגסי בחינם לכל דורש, ואז אצטרך להתמודד רק עם היבבה דמויית הסילון הממכרת.

פורסם
תיבה חדשה שהוצגה רק השנה (בתערוכת ג'נבה), אמנם מיוצרת ע"י חברה גרמנית, אבל במפעל בארה"ב, כך שאני מניח שרובם מיועד לשימוש בצפון אמריקה ולא באירופה.

(אבל מעניין הקטע עם ריינג' רובר).

לאור העובדה שבעל הבית הוא פיאט (של קרייזלר), ייתכן מאוד שבעתיד נראה גרסה מחוזקת של התיבה הנ"ל במאזרטי ו/או אלפא רומאו, בתנאי שהם לא יחליטו להתמקד בדו מצמדי באופן גורף.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

נהגתי ב JAZZ, קולאוס, ואקס-טרייל. אלפי ק"מ ולכולן CVT.

גיר אדיר.

אני אהבתי!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לאור העובדה שבעל הבית הוא פיאט (של קרייזלר), ייתכן מאוד שבעתיד נראה גרסה מחוזקת של התיבה הנ"ל במאזרטי ו/או אלפא רומאו, בתנאי שהם לא יחליטו להתמקד בדו מצמדי באופן גורף.

בפונטו ספייס 2006 שלי יש גיר רציף CVT!

מאיץ מצויין והכי חשוב, המנוע כמעט תמיד מתחת ל2200 סלד.

אתמול נסעתי 130 קילומטרים בשיוט על 90 קמש (פחות מ2000 סלד) ולאחר בדיקה ידנית, יצא צריכת דלק של 1:18.7

:)

פורסם

התיבות של המשפחתומטיות כל כך זבל...

מניסיוני עם הלאנסר, התיבה אולי חכמה (יחסית), אבל רק 4 הילוכים. צריכת דלק זוועתית בעיקר בגלל זה. פשוט חבל. אני מחכה ליום שבו לא ימכרו יותר ליסינגומטיות 4 הילוכים בארצנו.

אבל, מאחר והן צורכות דלק, והרבה ממנו, יהיה קשה להעביר חוק נגד זה...

כולי תקווה שהשוק עצמו יעבור לתיבות של 5-6 הילוכים, כדי לתת תמריץ לנהגים לבחור במשהו יותר יעיל.

אבל, מצד שני, זה יגרום להוזלה על התיבות 4 הילוכים ולמחירי הליסינג...:roll::brickwall:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מניסיוני עם הלאנסר, התיבה אולי חכמה (יחסית), אבל רק 4 הילוכים. צריכת דלק זוועתית בעיקר בגלל זה.

צריכת הדלק הגרועה בעיקר בגלל המנוע ורק מעט מאוד בגלל תיבת ההילוכים.

ניקח לדוגמא צריכת דלק של קורולה- ההבדל בין ידני 5 הילוכים ובין אוטומט 4 הילוכים.

http://www.toyota.co.il/toyota-cars/corolla-specifications.htm

דגם יייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי אוטומטי ייי ידני

צריכת דלק - נסיעה עירונית (ק"מ/ל') יייי 11.1 ייי 10.9

צריכת דלק - נסיעה בינעירונית (ק"מ/ל') 16.9 ייי 17.2

מתברר שההבדל בצריכת הדלק לרעת האוטומט הוא קטן מאוד (פחות מ 2% ), והמנוע מתוכנן טוב.

במכוניות רבות המנוע לא מתוכנן מספיק טוב, אם בגלל חוסר ידע או מתוך מטרה שיווקית ליותר כ"ס, מה שפוגע בד"כ במומנט בסיבובים נמוכים ובצריכת הדלק. היו מקרים שעבור הגרסה האוטומטית היצרן כיוונן את המנוע ליותר מומנט בסיבובים נמוכים ולפחות הספק מקסימלי, כדי להשפיע לטובה על צריכת הדלק באוטומט.

ומה קורה בפיז'ו 301 מנוע 1.6 ?

http://www.peugeot.co.il/_Uploads/graphic_content/301/index.html#/4/zoomed

דגם יייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי אוטומטי ייי ידני

ל' ל100 ק"מ

צריכת דלק - נסיעה עירונית יייייייי 10.0ייייייייייי 8.8

צריכת דלק - נסיעה בינעירונית יייי 5.6 ייייייייייי 5.3

בפיז'ו ההבדל בעיר הוא כ ! 12% לרעת האוטומט.

המסקנות:

- תכנון המנוע קובע הרבה מאוד, לגבי צריכת הדלק

- ההבדל בצריכת הדלק בין תיבת 4 הילוכים ובין תיבת 5 הילוכים מחוץ לעיר הוא די קטן: כ 2% בקורולה, כ 5% בפיז'ו. כלומר, לא לצפות ליותר מדי שיפור כשמגדילים את כמות ההילוכים.

יהודה

פורסם

אתה מדבר על הפרש של הילוך אחד ושם מדברים על הפרש של 4+!!

ותאמין לי שאם הם החליטו שצריך תיבה חדשה אז כנראה שהם יודעים על מה מדובר.

תשווה בין רכב עם 4 הילוכים אוטומט לרכב עם 5 הילוכים אוטומט.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

• תוכן חדש...