Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 II מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מדובר על סיטרואן C5 דור שני(2005 לאחר מתיחת פנים), מנוע 2.0

כודם כל מאז שהרכב אצלי(כ3 חודשים) מחט החום טיפה מעל למרכז, עד אכשיו לא הבנתי האם הדבר תקין, או שרומז שהתקלה שאני אתאר כרגע הולכת לבוא.

לפני כחודש הרכב התחיל להתחמם, החום הגיעה טיפה מתחת למקסימום של השעון, ואז ירד לשלושה רבעים. לאחר יומיים, שכללו בקושי 5ק"מ נסיעות הרכב התחיל להתחמם לרמה קיצונית שחייבה אותי לעצור להתרעננות.

*הערה חשובה: יש לי חוסר אמון מוחלט במוסכים!

עד כה הכל מעיד על טרמוסטט, מחוסר רצון להתעסק וכו' ניגשתי למוסך(מומלץ ע"י בני משפחה), החליף טרמוסטט, השאיר את הרכב לבדיקה, רבנו, הוצאתי את הרכב על 3 צלינדרים, אבל זה כבר סיפור אחר.

מאז המחוג טיפונת מעל למרכז הסקאלה, אך כך היה תמיד, דחיתי ודחיתי את הבדיקה המעמיקה, עד היום.

בדרכי הביתה הרכב שוב התחמם, החץ טיפה מתחת למקסימום, וכעבור כחצי דקה החל לחזור לכיוון המרכז.

כשהרכב עוד חם, הרדיאטור היה קר למגע, ורק בחלקו התחתון החל בקושי להתחמם.

האם שוב הטרמוסטט, או שזה כבר מעיד לכיוון המשאבה(היה חשש כזה גם אז)?

ועוד שאלה, למה עושים את הקומבינה של קדיחת חור בטרמוסטט?

ואם כבר בנושא זה עיסוקינו, כיצד בודקים טוב ואיכותי את כלל מערכת הקירור? טרמוסטט, משאבה, ראש? כלים יש לי בהיסג.

תודה על העזרה

מיכאל

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

אני לא בעד הקומבינות של החור בתרמוסטט, אם היה צריך הוא היה מגיע ככה מראש.

אם תרצה להכנס שוב למוסך, אבל מאלה שמבינים ברכבים האלו ואתה באיזור המרכז לפעמים יש לך 2 מוסכים שאני מאוד ממליץ עליהם ותוכל לחפש עליהם באינטרנט חוות דעת -

1. מוסך גבע בתל אביב - ברחוב התושיה.

2. מוסך "אורן שירותי רכב" - בחולון, רחוב המרכבה.

מוסכים אלו מתמחים בדגמי הצרפתיות של PSA.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני מבת ים

אלעד, מודה לך על ההמלצות, אני בטוח שהם טובים, אבל אני משתדל להימנע מפגישה אם כל מוסך שהוא, לתקן אין לי בעייה, יש לי בעייה לאתר תקלה.

אני לא בעד אף קומבינה, אבל מה לעשות, גם האזרח הפשוט שלא מבין מכאניקה כלל יכול לשפר מערכת שצוות מהנדסים חשבו עליה, ולכן אסמך לדעת מהיא הקומבינה של החור, למה עושים זאת.

מיכאל

פורסם

לדעתי אתה טועה. צוות פיתוח של יצרן רכב ממוצע מונה מאות, אם לא אלפי, מהנדסים. המהנדסים האלה למדו תארים מתקדמים בתחום ועוסקים אך ורק ברכב. יש להם ציוד מחשוב שאתה יכול רק לחלום עליו וגישה לנתונים סטטיסטיים שהיצרן אוסף כל הזמן וכך הם יכולים לשפר את המוצר שלהם.

אזרח מן השורה צריך לצבור כמות עצומה של ידע כדי "להתחרות" ביצרנים.

כמובן שזה הרכב שלך ואתה יכול לטפל בו איך שאתה רוצה. אשמח לדעת איך הנושא נגמר - מה מצאת ואיך תיקנת את זה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מישקה, גש למוסכים שהמליצו לך למעלה, ואני מוסיף את מוסך שאפט בתל אביב. תתחיל בבניית אמון באנשים הגונים שזו הפרנסה שלהם - לטפל במקצועיות ברכבים צרפתיים.

עוד עיצה "קטנה" - עוד מעט מתחיל הקיץ, והגיר הספציפי שלך תלוי במערכת קירור המנוע כדי לשרוד. אם הוא יתחמם תאבד גם את הגיר, לא חבל?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ראיתי כבר לא פעם שאדם שלא מבין בתחום משפר מערכב שעבדו עליה עסרות מהנדסים, מה לעשות, אין שלמות בעולם, וכדי לשפר משהוא אתה לא חייב תעודת מהנדס, דברים קרו, מול העיניים שלי.

בניית אמון בעייתית מאוד מאוד, אחרי שנאקצתי פעם אחר פעם, אחרי שראיתי עבודה "מקצועית", וראיתי המון כאלו.

רכב שלי אני מעדיף לטפל בעצמי. לא חסר לי כלים וידע לתיקון, חסר לי ידע לאיתור תקלות, אני לא בא מעולם הרכב, אבל כן מהמכאניקה.

ידוע לי שקירור הגיר מתבצע ע"י מערכת קירור המנוע, אך למזלי יש לי שעון חום שמן גיר, ואני דואג להציץ בו מדי פעם.

בכל מקרא, אני מעוניין לדעת מה אלול לגרום לבעייה הנ"ל, וכיצד בודקים את כלל המערכת.

מיכאל

פורסם

ברכב שלך יש תרמוסטט חשמלי,אני לא הייתי מעיז לעשות קומבינות עליו.

אם צריך מחליפים את התרמוסטט קומפלט,גם אם הוא לא זול,והוא לא,ונוסעים בראש שקט.

פורסם

ברכב שלי יש גם טרמוסטט רגיל וגם חשמלי. חשמלי, אין לי מושג מיהוא ומהוא.

אני ממש נגד קומבינות, ואין לי בעייה להחליף גם אם זה יקר, אני מנסה להבין מה הקומבינה הזו משום שהיא דיי נפוצה

מיכאל

פורסם

כמו שאומרים, זה הרכב שלך ידידי, תחליט אתה מה לעשות בו.

מה שכן, וידאת שהרדיאטור לא סתום, לחץ בצינורות תקין וכדומה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הרדיאטור לא הגיוני שסתום.

במשך חודש הרכב נסע תקין, והרדיאטור היה חם, עד היום. מערכת הקירור נקייה מאוד, אין בה שום לכלוך.

כיצד בודקים לחץ בצנרת, וכמה הוא אמור להיות ברכב הנ"ל?

מיכאל

פורסם

מיכאל, יש לך השכלה כלשהו בתחום הרכב?

או שתיקנת את הלאדה של המשפחה בזמנך החופשי?

בכל מקרה, אגיע לנקודה.

זה לא לאדה ישנה, ולא פיאט ישנה שעם זוג ידיים טובות אפשר להציל מכל תקלה.

הC5 זה רכב רעב מאד למי שמבין בסיטרואן. אחרת תמצא את עצמך עם רכב תופס חניה.

זה רכב שהמנוע שלו הוא אולי 40 אחוז מהמכניקה, וכל השאר זה דברים שאם אין לך את ההכשרה המתאימה אתה עלול לגרום לנזק.

כרגע התקלה שלך נשמעת דווקא כמו רדיאטור סתום.

מה יכול לגרום לזה? רק נוזל קירור לא מתאים.

היחיד שאני יכול להמליץ עליו זה אורן בן סימון מ"אורן שירותי רכב". לא מכיר את כל השאר כי לא נזקקתי.

הוא בחולון, לידך, מה שיש לך להפסיד זה 5 דקות נסיעה הלוך וחזור לקבלת חוות דעת.

בהצלחה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

עזבו את ההכשרה שלי, כל האחריות תהיה עלי! וכן, אני יודע מהיא C5, אחרת לא הייתי לוקח לי אחת.

אני מאוד מאוד מודה על ההמלצות החמות למוסכים השונים, אבל מה שאני רוצה לדעת, זה כיצד מבוצעת הבדיקה כדי לאתר תקלה מסוג זה.

אני ממש בספק שהבעייה ברדיאטור משני סיבות:

א. מערכת הקירור מאוד נקייה, וכן, אני יודע איך נראת מערכת שהיא לא נקייה.

ב. תקלה אם סימפטומים של 1:1 היתה לי לפני כחודש, והסתדרה מבלי לגעת ברדיאטור, לכן אני ממש בספק,

ולמראת זאת אסמך לבדוק גם אפשרות זו, אם רק תגידו כיצד מבוצעת הבדיקה הזו.

מיכאל

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם ותודה על ההמלצות,אני מעריך זאת מאוד.

לפותח השרשור,ראשית,מד החום בלוח השעונים,הוא מד חום שמן מנוע ולא שמן גיר.

שנית,ברכבך מורכב טרמוסטט חשמלי בעייתי משהו,לכן הייצרן הוציא קיט עם טרמוסטט מכאני רגיל שמבטל את הטרמוסטט החשמלי.

החלף את הטרמוסטט למק"ט מחליף של טרמוסטט מכני,בצע ניקוז אוויר,מלא נוזל קירור מקורי ונפתרה הבעיה.

אורן

פורסם
שלום לכולם ותודה על ההמלצות,אני מעריך זאת מאוד.

לפותח השרשור,ראשית,מד החום בלוח השעונים,הוא מד חום שמן מנוע ולא שמן גיר.

שנית,ברכבך מורכב טרמוסטט חשמלי בעייתי משהו,לכן הייצרן הוציא קיט עם טרמוסטט מכאני רגיל שמבטל את הטרמוסטט החשמלי.

החלף את הטרמוסטט למק"ט מחליף של טרמוסטט מכני,בצע ניקוז אוויר,מלא נוזל קירור מקורי ונפתרה הבעיה.

אורן

הערה לדבריו של אורן:

אני בספק אם הרכב הנ"ל שרד 8-9 שנים על הטרמוסטט המקורי (החשמלי) המעפן של היצרן. הטרמוסטטים האלו לא שרדו את זה, לכן אני חושב שכבר החליפו יותר מפעם אחת טרמוסטט - ואני לא שולל בעיה של ניקוז אויר לקוי מהמערכת.

לרוב קודחים חור בטרמוסטט כצעד נוסף להקלה על ניקוז של אויר כלוא במערכת, להזיק זה לא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על העזרה וההכבנה.

אם כך הדבר לגבי הטרמוסטט החשמלי, אז החליפו אותו לפני שנים רבות.

גם אני החלפתי טרמוסטט לפני כחודש, אכן יש סבירות שהוא הלך שוב?

והאם החץ של החום שהוא טיפונת מעל למרכז הסקאלה, זהוא מצב תקין?

מיכאל

• תוכן חדש...