Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לקראת טיפול קרוב ברנו קליאו 2003, מחפש סוג שמן מתאים.

לפי הוראות יצרן נדרש שמן בצמיגות 10W40 ובתקן ACEA A3-B3, B4. אני מעוניין להשאר צמוד להוראות יצרן ולא לשנות ל 5W40 למרות המלצות שונות בפורום (שנאמרו במקרים שונים, אך דומים).

לא מצאתי שמן כנ"ל סינתטי מלא, הוא קיים בחצי-סינתטי או "תערובת סינטתית".

אני מתלבט בין

1] Valvoline Dura-Blend 10W40 ACEA A3-B3

2] REHINOL ACEA A3-B4

3] AGIP i-sint ACEA A3-B4

כל השמנים הללו מחברות ידועות וטובות, יש לי בעיקר ניסיון עם Valvoline ו REHINOL וככל הנראה אשאר איתם (מה שיהיה זמין בחנות החלפים).

שאלתי - האם ידוע על שמן בצמיגות כנ"ל סינתטי מלא?

פורסם
אין בארץ שמן מנוע 10W40 סינטטי מלא.

במוסך מורשה רנו נאמר לי שניתן לשים 5W40 בלי בעיה (גם לי יש קליאו)

כפי שכתבתי אני מודע לאפשרות לשנות ל 5W40 אך אני מעוניין להיצמד להוראות יצרן מקוריות משנת הייצור.

כנראה שיירכש durablend

פורסם

רויאל פרפל 10W40

דיברתי עם נציגי החברה בחו"ל, הם אמרו לי במפורש שהם לא מכינים שום שמן שהוא לא Fully synthetic.

סתם שיחה שלי איתם בפייסבוק רציתי לדעת האם השמן הוא באמת סינטטי מלא וזו התשובה שקיבלתי.

אם הם משקרים? זה כבר משהו אחר.... :p

Capture.JPG

Opel Adam S 2017

פורסם

לפי הוראות יצרן מקוריות אתה יכול לשים גם 5W40. שמן Castrol Magnatec סינטטי מלא עומד בתקנים המחמירים ביותר ואף בתקן יצרן רנו RN0700.

magnatec_5W40_C3.jpg

פורסם

ROYAL-P 10-40 סינטטי מלא.

פורסם

VALOVILE DURABLEND או ELF COMPETITION אם אתה רוצה להשקיע.

RHEINOL 10W-40 אם אתה מחפש שמן לא יקר.

מוסכי רנו לפני כשנה וחצי עברו לשמן 5W-40.

אין שום בעיה גם לרכב שלך למלא שמן בצמיגות הזאת.

לשיקולך...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שמן RP 10W40 - לא ידוע אם הוא עומד בתקן ACEA A3/B3 (היצרן לא מכריז כלום לגביו, כך שאי אפשר להסתמך על כך). זאת בניגוד לשמני 0W40 ו- 5W40 שהיצרן מודיע במפורש שהם עומדים בתקן זה (ואולי אפילו עוברים).

http://royalpurpleconsumer.com/wp-content/uploads/PS_API_MotorOIl.pdf

(ראו הערות בסוף עמוד 1).

בדף מוצר, השמן מוגדר בתור שמן על בסיס סינטטי ( Chemical Family: Synthetic based lubricating oil).

אני פירשתי זאת בתור שמן חצי-סינטטי. אם RP אומרים אחרת - אני מקבל את תשובתם ללא עוררין

http://royalpurpleconsumer.com/wp-content/uploads/RP_Motor_Oil_041911.pdfhttp://royalpurpleconsumer.com/wp-content/uploads/RP_Motor_Oil_041911.pdf

פורסם

הכוונה של "Synthetic based lubricating oil" זה בדיוק כמו במילים - מבוסס שמן סינטטי, ויש גם תוספים בשמן, בעבר היו משתמשים ב ZDDP גבוה מאוד והיום לא, השמן עצמו סינטטי (כפי שנאמר לי) מלא ובדרג SN.

לרכבים ישנים יותר הבנתי שמומלץ להשתמש בגרסאות ה HPS שיש בו עדיין תוספי ZDDP (היה נמכר בדרג SL).

בכל אופן, גם MOBIL1 הוא שמן מעולה, וגם ה CASTROL, אני פשוט ממליץ רויאל פרפל מאז שעברתי אליו לפני שנתיים - פשוט עשה פלאים לעומת החצי סינטטי שהיו משתמשים ברכב לפני

Opel Adam S 2017

פורסם

כיון שתקציבי הוא תקציב מילגאי ומתרגל, אני לא יכול להרשות לעצמי מוצרים יקרים להחריד. בתנאים אלו אני מחפש מוצר שיהא איכותי במחיר נוח ומוכן להתפשר על איכות פרימיום.

רויאל פרפל יקרים מאוד. כנ"ל קסטרול (190 ש"ח!).

בשנים האחרונות אני משתמש בדורבלנד וברהינול לסירוגין. לא נרשמו תופעות לוואי כלשהן: המנוע שקט, ללא בוצה.

לגבי שינוי צמיגות - ההחלטה תתקבל בחנו החלפים לפי זמינות.

פורסם

היום בשגגה נכנסתי לאוטודיפו (הייתי צריך לחכות למישהו ולהעביר כמה דקות.).

ראיתי שיש להם שמן אגיפ 4 ליטר 10W40 שרשום עליו שהוא סינטטי מלא (אם אני לא טועה בנוסף משהו בסגנון היחיד בארץ) דרגת SM.

אגב מחירו 110 ש"ח במבצע .(זה תמיד מבצע שם).

פורסם
היום בשגגה נכנסתי לאוטודיפו (הייתי צריך לחכות למישהו ולהעביר כמה דקות.).

ראיתי שיש להם שמן אגיפ 4 ליטר 10W40 שרשום עליו שהוא סינטטי מלא (אם אני לא טועה בנוסף משהו בסגנון היחיד בארץ).

אגב מחירו 110 ש"ח במבצע .(זה תמיד מבצע שם).

קשה לי להאמין שזה סינטטי מלא, הן בגלל המחיר והן בגלל הצמיגות.

• תוכן חדש...