Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלתה דאצ'ה 88'

SHMOLIKKK
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מוסך דלתא מורשה מוסמך...מנהל אותו בחור רומני בשם אייזיק.

המוסך נמצא באיזור התעשייה של חיפה בדרך למוסך של סיטרואן שנקרא "י.ש הגליל", ליד רחיצת רכב.

אם הבחור לא מת כבר, תוכל לשמוע אחלה סיפורים על דלתא ועל טיול שעשו כל הרומנים ביחד עם הדלתות שלהם ברומניה.

שיהיה לך בהצלחה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לכל המשיבים.

למרות כל הבדיחות הידועות (ויש לציין ה"לעוסות לעייפה") מראש, אני חושב שמי שרכבי אספנות בליבו צריך לדעת להעריך רצונו

של אדם לשקם רכב שבאותה השנה היווה נתח משמעותי מההוויה המוטורית בארץ.

בניגוד לגורלם המר בארץ, ברומנייה ניתן לראות רכבים אלו נוסעים ק"מ רב במשך עשרות שנים... (חלקם משמשים את הכפריים לעבודה אינטנסיבית, ושורדים היטב).

יסלחו לי חברי פיברקלאב, אבל למי שזכרונו קצר, אז גם על הרום/סוסיתה היו -בזמנו- אין ספור בדיחות, חלק מהדגמים התפרקו, והרכב נחל כשלון מעבר לים --> והיום? ... לכולנו יש פינה חמה בלב לרכבים אלו, ובראותם, אנו משתאים ומעלים חיוך רחב !.

כל מי שיוסיף לרשום ולציין מיקום ממוקד (בפרטי) - יבורך.

שבוע-טוב.

פורסם

אני לא אשכח את הסיסמא שלהם " "עכשיו אתה יכול מודל 88"

בפרסומת הוא גם מודה שהוא נסע 1500 ק"מ ברכב חדש והוא מאוד מרוצה מהשרות שקיבל במוסך!

dscf9619_copy.jpg

פורסם

מעניין אותי מאד לדעת מדוע בארץ הדאצ'יה הזאת נכשלה כישלון חרוץ והרכבים התפרקו,

בעוד שבמולדתה רומניה היא יוצרה ללא שינויים שנים רבות (גם אחרי נפילת הקומוניזם) ונחשבה לסוס עבודה.

האם דגמי הייצוא היו פחות טובים מהדגמים לשוק המקומי או שגם במולדתה החליפו מנועים אחרי 20,000 ק"מ?

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

בעוד שבמולדתה רומניה היא יוצרה ללא שינויים שנים רבות (גם אחרי נפילת הקומוניזם) ונחשבה לסוס עבודה.

האם דגמי הייצוא היו פחות טובים מהדגמים לשוק המקומי או שגם במולדתה החליפו מנועים אחרי 20,000 ק"מ?

הבנתי שברומיה יש עד עכשיו מלא כאלה

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אני לא אשכח את הסיסמא שלהם " "עכשיו אתה יכול מודל 88"

בפרסומת הוא גם מודה שהוא נסע 1500 ק"מ ברכב חדש והוא מאוד מרוצה מהשרות שקיבל במוסך!

לפי מה שהוסבר לי בזמנו השימוש בסיסמא הזו היה אחד השיקולים שהביאו לשינוי במספרי הרישוי כך ששנת הייצור לא הופיעה יותר בסוף המספר החל משנת 1990. כך שהמספר נהיה פחות ראוותני .

אריק

פורסם
מדוע בארץ הדאצ'יה הזאת נכשלה כישלון חרוץ והרכבים התפרקו,

בעוד שבמולדתה רומניה היא יוצרה ללא שינויים שנים רבות

BUKI הסביר פעם (עריכה- מצאתי) שברומניה ושכנותיה המתפתחות, מקובל שבעל הרכב ייבצע טיפול "דרג ב" לרכב כמו גירוז, חיזוקים וכיוונים למיניהם.

בארץ זה לא מקובל והמכונית נכשלה בעיקר בגלל הסעיף הזה. הרכב היה טעות שיווקית.

שוב- אני מאוד אשמח לראות דלתא 88 משופצת למשעי בכבישי ישראל, רק בגלל הפלופ שהיא הייתה כשהייתה חדשה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אספנות זה לנפש.

ואם חשקה נפשחה בדאצ'ה אז למה לא סך הכל אתה תפיק לא מעט חיוכים מאנשים בין אם בצדק או לא.

אגב אני הייתי שמח למצוא ארו דאסטר זן של ג'יפון רומני ששווק בארץ אי שם בשלהי ה90. שהיה לא פחות דפוק מהדאצ'ה אך בעל קווים נאים.

ינון

פורסם

הקונים בארץ חשבו שהם מקבלים מכונית שנת 88 לפי הסטנדרטים שהכירו אז של סובארו או לפחות מכונית אירופאית אחרת.

היה לי חבר עולה מרומניה שחרש את הארץ עם דלתא שנים רבות והוא הסביר לי את הסוד,

ישר מהסוכנות הוא הכניס את המכונית למוסך החליף צמיגים מצבר שמנים וביצע חיזוק כללי של כל הברגים והצינורות וכך בכל שבת או לאחר נסיעה ארוכה , בדיקה כללית חיזוקים טיפול בנזילות וכו" וכו" כפי שנהגו בארץ בשנות ה 50 או ה 60

פורסם
תודה לכל המשיבים.

למרות כל הבדיחות הידועות (ויש לציין ה"לעוסות לעייפה") מראש, אני חושב שמי שרכבי אספנות בליבו צריך לדעת להעריך רצונו

של אדם לשקם רכב שבאותה השנה היווה נתח משמעותי מההוויה המוטורית בארץ.

בניגוד לגורלם המר בארץ, ברומנייה ניתן לראות רכבים אלו נוסעים ק"מ רב במשך עשרות שנים... (חלקם משמשים את הכפריים לעבודה אינטנסיבית, ושורדים היטב).

יסלחו לי חברי פיברקלאב, אבל למי שזכרונו קצר, אז גם על הרום/סוסיתה היו -בזמנו- אין ספור בדיחות, חלק מהדגמים התפרקו, והרכב נחל כשלון מעבר לים --> והיום? ... לכולנו יש פינה חמה בלב לרכבים אלו, ובראותם, אנו משתאים ומעלים חיוך רחב !.

כל מי שיוסיף לרשום ולציין מיקום ממוקד (בפרטי) - יבורך.

שבוע-טוב.

וואלה הוצאת לי את המילים מהפה.

דווקא בפורום אספנות (בוא נודה באמת , רוב האנשים פה אוספים פחי זבל עם סנטימנטים) לשמוע כל פעם את אותן בדיחות חצי מצחיקות זה די מעאפן ,

לא דווקא על דאצ'יה. . . לפעמים אלו התגובות הראשונות שצפות כשבן אדם כותב שהוא מחפש רכב מסוים .

הלואי ותמצא , גם אני מחפש.:roll:

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עם כל הבדיחות והזלזול ברכב זה

לי יש אחת שעדיין נוסעת והכל בסדר

אמנם היא 82 ואולי עליה לא כל הבדיחות אבל היא עדיין נוסעת גם אחרי 31 שנים

561244_364253390295311_1381055879_n.jpg

פורסם

יש אחד בראש העין שעברה טסט מסלול לידי ב"יד יצחק" לפני מס' חודשים.

נראתה במצב התפרקות מתקדם. מלאה חלודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...