Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש מכונית משפחתית קטנה וחביבה חדשה מהניילונים עבור המשפחה

מה שחשוב לי:

1. גיר ידני

2. מחיר עד 120K פחות או יותר

3. אבזור - שיהיה איזה שהוא אבזור סביר שירגיש שהאוטו קצת מפנק

4. ביצועים - שהאוטו ירגיש חי ושיש לו כח, לא צריך להיות משהו מטורף, סגנון ה TSI עונה לדרישה לטעמי של כח זמין

5. צריכת דלק - שיהיה חסכוני יחסית. למרות שלא צפוי קילומטרז' גבוה במיוחד, בכל זאת אנחנו רוצים לחסוך בדלק, וגם בזיהום הסביבה משיקולים אקולוגיים..

זהו פחות או יותר

כרגע הפזילה היא לכיוון:

1. סיאט איביזה

2. פורד פוקוס האצב'ק

3. פולקסווגן גולף - פה נתקלתי בתופעה מוזרה שראיתי רק שתי גרסאות של המכונית שמגיעות לארץ, ואף אחת מהן לא ידנית

אני בד"כ מכיר טווח ומרחב תמרון יותר גדול בדגמים של VW ובמיוחד מוזר לי שאין גרסה ידנית, אשמח אם תוכלו לפתור לי את הסוגייה.

זה פחות או יותר הכיוון ואני מניח שאפשר להבין מזה פחות או יותר מה אנחנו מחפשים,

אם צריך עוד פרמטרים אז אני אשמח לנדב,

אולי יש מכוניות שלא ברדאר שלי שכן צריכות להיות..

תודה רבה על העזרה!

פורסם

גולף ידנית יובאה הרבה שנים בגרסה ידנית רק עם ה 1.6 הותיק שהופסק יצורו (וכן ב GTI בכמות מזערית).

בדגם הנוכחי, כעת, מיובאים כפי שציינת רק 2 גרסאות עם DSG בלבד, ה 1.2 ו ה 1.4.

מבחינת חסכון בצריכת דלק וביצועים ה DSG עולה על הידני. אני, כמוך, מעדיף ידני.

אם רק ידני - הפוקוס בחירה ראויה.

יש לציין כי הסיאט לאון עונה מעולה על דרישותך אך דגם חדש הוצג.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

המחירון של הסיביק 126K...

אני משער שניתן להוריד (?)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אהלן,

אני מחפש מכונית משפחתית קטנה וחביבה חדשה מהניילונים עבור המשפחה

מה שחשוב לי:

1. גיר ידני

2. מחיר עד 120K פחות או יותר

3. אבזור - שיהיה איזה שהוא אבזור סביר שירגיש שהאוטו קצת מפנק

4. ביצועים - שהאוטו ירגיש חי ושיש לו כח, לא צריך להיות משהו מטורף, סגנון ה TSI עונה לדרישה לטעמי של כח זמין

5. צריכת דלק - שיהיה חסכוני יחסית. למרות שלא צפוי קילומטרז' גבוה במיוחד, בכל זאת אנחנו רוצים לחסוך בדלק, וגם בזיהום הסביבה משיקולים אקולוגיים..

זהו פחות או יותר

כרגע הפזילה היא לכיוון:

1. סיאט איביזה

2. פורד פוקוס האצב'ק

3. פולקסווגן גולף - פה נתקלתי בתופעה מוזרה שראיתי רק שתי גרסאות של המכונית שמגיעות לארץ, ואף אחת מהן לא ידנית

אני בד"כ מכיר טווח ומרחב תמרון יותר גדול בדגמים של VW ובמיוחד מוזר לי שאין גרסה ידנית, אשמח אם תוכלו לפתור לי את הסוגייה.

זה פחות או יותר הכיוון ואני מניח שאפשר להבין מזה פחות או יותר מה אנחנו מחפשים,

אם צריך עוד פרמטרים אז אני אשמח לנדב,

אולי יש מכוניות שלא ברדאר שלי שכן צריכות להיות..

תודה רבה על העזרה!

סיאט איביזה לא קשורה לעניין, היא קטגורייה מתחת - סופר מיני. אתה כנראה התכוונת לסיאט לאון, היא הוחלפה באירופה ובקרוב יגיע ארצה הדגם החדש (מבוסס על הגולף MK7 כמובן). אין עוד מידע על המנועים שיגיעו והתמחור, מן הסתם היצע המנועים יהיה דומה לשל הגולף החדשה. רק נותר לקוות שבצ'מפיון / סיאט יחליטו לייבא וורסיות ידניות - ולא רק DSG, כפי שקורה בגולף החדשה.

בדצמבר האחרון הייתי בחיפושים דומים לך. האופציות היו - פוקוס / סיוויק (או לרדת קטגורייה ולקחת סופר מיני זריזה עד חזקה, כגון האלפא מיטו 135 או קורסה OPC הקיצונית יותר). אוסיף ואומר שאם לא מפריע לך קרוסאובר, שקול את השקודה יטי הידני.

דע מראש שאם ברצונך זמינות כוח של מנועי TSI (כמשל), אתה לא תמצא אותם - לא בפוקוס ובוודאי לא בסיוויק. שתיהן אטמוספריות - שתיהן אוהבות לחיות בסל"ד בינוני / גבוה כדי ליצור התקדמות נאה (בעיקר הסיוויק). אחרי קרוב לשלוש שנים עם 1.2TSI (פאביה / יטי ידניות), זה בהחלט מפריע ומציק בעיר / בצורך בעקיפה זריזה. בסופו של דבר - מתרגלים לזה בחזרה. מתרגלים לעובדה שצריך לשמור את המנוע בסל"ד מעט גבוה יותר - כדי לקבל את הביצועים. אין ספק שטורבו זמין יותר בכל מצב.

לאחר נסיעות מבחן בסיוויק ובפוקוס - בוורסיות הידניות כמובן - נבחרה לה הפוקוס כמנצחת.

הפוקוס מאובזרת יותר, נאה יותר (לטעמי הונדה הגזימו ומיצו את העיצוב החללי שלהם, החיצוני והפנימי), נוחה יותר, מהנה יותר לנהיגה וזולה יותר לרכישה וכנראה גם לתחזוקה - צרף כל זאת יחד ותקבל חבילה נאה עד מאוד - ותמורה טובה למחיר.

לסיוויק יתרון קל בביצועים (שדורש להסתובב לו בסל"ד גבוה - אחרת מרגיש עצלן ואנמי), תיבה עם 6 הילוכים (בניגוד ל-5 בפוקוס) ומערכת START&STOP. וכמובן, היא מעט יחודית יותר מהפוקוס המצוייה בליסינג / אצל כל שכן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה לכולכם על התשובה!

אישית הסיוויק לא עושה לי את זה,

העיצוב לא כ"כ מושך אותי, והאבזור נראה לי קצת דל ביחס למחיר המכונית.

הקטע עם הגולף לא ברור לי ומאוד מאכזב אותי,

האם יש צפי לגרסה ידנית או שהיבואן החליט לא להביא גרסה ידנית בכלל? נראה לי תמוה ומוזר מאוד..

הפוקוס נראה לי אופציה דיי טובה בתור מוכנית שלטעמי נראית דיי טוב, עם אבזור מכובד בטווח המחירים שלי

ונראה לי שגם ביצועים סבירים, למרות שיש לי תחושה שאחרי התרגלות ל TSI זה בהחלט ירגיש שונה.

למרות שאני כרגע משווה ל B3 1.5 בת 7 שנים והיא באמת פדלאה, אז אני מניח שביחס אליה כל דבר יטוס..

האיביזה עדיין נראית לי אופציה סבירה, נכון שהיא בקטגוריה של סופר מיני, אבל בפרקטיקה היא נראת לי עדיין מכונית בהחלט סבירה

לנהג צעיר כמוני, וגם להורים שלי, בעיקר אמא, לנסיעות עירוניות קטנות כאלה, ומדי פעם גם עם ילדים קטנים מאחורה

ובכל זאת מכונית שתוכל לעשות גם נסיעה ארוכה מדי פעם ובמידת הצורך, לצפון לדרום וכו'

מה שקורץ לי באיביזה זה האבזור העשיר והמנוע שמרגיש הרבה יותר נמרץ כבר בסל"ד הרבה יותר נמוך..

מבחינת חסכון בדלק, לא מפריע לי ש DSG אמור להיות טיפה יותר חסכוני

החסכון ההתחלתי על קניית ידני, וההנאה והחיבור לרכב שיש בנהיגה על ידני לדעתי לגמרי שווים את זה...

על הלאון הסתכלתי, אבל היות וזה דגם קצת ישן ובאמת יש צפי למשהו חדש בתקופה הקרובה, נראה לי קצת פחות רלוונטי...

והיטי - איך שהוא פחות קורץ לי ופחות מסתדר לי...

אשמח לעוד תגובות, למרות שאני באמת לא מצליח לראות עוד אופציות

אולי משהו של קיה/יונדאי? אבל שם הגיר נראה לי מבאס ממש...

פורסם

לגבי קיה, הריו החדשה מגיעה בידני 1.4 רק בגרסת 4 דלתות לפי מה שראית וגם אז, היא לא חזקה כמו האחרות. אם האיביזה היא אופציה, אז אולי גם אלפא מיטו שאני יודע שבמבצע עכשיו אבל לא בטוח שעדיין נכנסת לך בתקציב. שווה לבדוק האם מוכרים בארץ עדיין את הפונטו איבו מולטי אייר עם 105 כ"ס, אני זוכר שהיא רק ידנית, היא יחסית מאובזרת וגדולה והמנוע חזק. למיטב זכרוני היא עולה בסביבות 110K.

פורסם

סיוויק,

ניחא הקטע העיצובי (עניין של טעם - למרות שאני ללא ספק איתך). האיבזור בסדר. הנוחות נסיעה טובה למרבה ההפתעה, אבל הפלסטיקה לא אחידה מבחינת איכות, היא הרגישה לי די צפופה והמנוע שפשוט מרגיש עצלן ואנמי לחלוטין בסל"ד נמוך עד בינוני.

צ'מפיון עשו כמה החלטות לא ברורות בתקופה האחרונה - התמחור של הגולף / ראפיד / סיטיגו. המחירים עלו, רמות הגימורים דוללו, האיבזור נותר כמעט ללא שינוי, התיבות הידניות משודכות רק לוורסיות בסיס (מנוע / גיר). יש הרבה פחות היצע מבעבר :|

אחרי פאביה ויטי 1.2TSI (ידניות), אוכל לומר לך - כפי שכבר ציינתי קודם - אכן צריך להתרגל מחדש לעובדה שאין את אותה תחושת דחף וזמינות בעיקר בסל"ד הנמוך. מבחינת ביצועים, הפוקוס ללא ספק מרגישה חזקה מהן - אומנם קג"מ פחות אך עוד 20 סוסים - ובפועל זה מורגש. אתה כרגע עם B3, כך שהפער הביצועים יורגש ללא צל של ספק. נסיעת מבחן תאשר לך זאת :-)

אז ככה, נחדד: האיבזור באיביזה עשיר (יחסית) כשהולכים על גימור ה-FR. אז ישנה בעיה אחרת: התמחיר - 110K. ואם אתה רוצה FR DSG, תאלץ לשלם כ-118K הזויים לחלוטין.

ב-110K אתה יכול לקבל את היטי הידני (שאומנם פחות קורץ לך ואשמח להבין מדוע) ותקבל תמורה טובה יותר למחיר (תא נוסעים איכותי יותר / מרחב פנים גדול מהותית / תא מטען גדול יותר / נוחות נסיעה טובה יותר / בידוד טוב מהותית / יכולת שביל נחמדה - רק הביצועים מעט פחות טובים, הרי היטי סוחבת עימה עוד 100+ ק"ג. לא משהו שקופסה של TMC לא תסדר).

ב-118K אתה יכול לקנות את הפוקוס הידנית ("ספורט" המאובזרת, כמו שלי) שתיתן הכי הרבה איבזור (בקרת שיוט / מגביל מהירות / מערכת שמע משודרגת וחביבה של SONY עם דיבורית BT ושליטה קולית על השמע / מיזוג / מושבים תומכים וכו'), הנאה מנהיגה ונוחות. אז כן, היא אטמוספרית ואוהבת לחיות בסל"ד גבוה יותר כדי "לדבר". ויש פוקוס בכמויות בכבישי ארצנו (תודות לליסינג). היא פחות מרווחת ביחס ליטי, אך מרווחת עד מאוד ביחס לאיביזה הקטנה יותר (סגמנט פחות - בכל זאת).

הפונטו איבו מולטיאייר 105 היא עוד דוגמה לתמחור הזוי. באיביזה יש איבזור נאה יותר, איכות חומרים עדיפה ומנוע טוב מהותית...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מתייחס רק לנושא הכח ברכבים:

אוראל, על הנייר יש הבדל של 2 שניות בתאוצה הקלאסית ל-100 בין הפוקוס לסיוויק. אתה בטוח שההבדלים ביניהן לא מהותיים בכח?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מתייחס רק לנושא הכח ברכבים:

אוראל, על הנייר יש הבדל של 2 שניות בתאוצה הקלאסית ל-100 בין הפוקוס לסיוויק. אתה בטוח שההבדלים ביניהן לא מהותיים בכח?

גיא, אענה לך בקצרה ובכנות:

חזקה ככל שהסיוויק תהיה (ובפועל היא לא חזקה כמו שאתה מצפה, בדיוק כמו הוולוסטר שלך עם שלל הסוסים שלה שמרגישים עצלנים ביחס לנתוני הנייר), אין לה את הזמינות כוח המיידית של ה-1.2TSI, היא זקוקה לטיפוס הרים כדי לצבור כוח ותגובה. מי שקונה את הרכבים האלה - לא מחפש זאת (לרב). כמובן שכל פעם שאתה חושק ביצירת התקדמות מהירה יותר - אתה צריך לדחוק בה למעלה גבוה, מה שגם לא משפר את צריכת הדלק. הפער בין הנתונים לבין התחושות בפועל - מורגש. בהאצות ביניים יתרון הזמינות מורגש גם כן כמובן.

גם בפוקוס הבסיס / עקרון דומה, אלא שבפוקוס המנוע מרגיש חי ונעים יותר לשימוש / שימוש יום יומי. הוא לא מאלץ אותך להגיע לקו האדום כדי לקבל תגובה. גם כאן ה-1.2TSI מרגיש נעים יותר לשימוש כמובן. אין ספק שהייתי שמח לקבל 1.0ECBOOST על פני ה-1.6VVT ורק בשביל הזמינות כוח ליום יום. הפוקוס לא מרגישה עצלה או חלשה מול הסיוויק ורק בגלל שהאופי של מנוע הסיוויק קיצוני יותר לשימוש. לא ברור לי מדוע לעזאזל רכב שכזה (שאינו וורסייה ספורטיבית) צריך מגביל אי שם ב-8000+ סל"ד...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתייחס לכולכם:

מבחינת הלאון - קצת מעל התקציב וגם נראה כי הרכב קצת ישן וצפוייה גרסה חדשה עוד מעט, כך שכרגע הוא נופל בין הכיסאות

איביזה - אמנם סופר מיני אבל עדיין קורצת לי, RS קלעת בול, הגרסה שקרצה לי היא אכן ה FS, כמובן שבגרסה הידנית, מזכיר שאני כרגע ממש מחפש מכונית ידנית...

110K זה בגבול התקציב, ולדעתי יש סיכוי להתגמשות מול סיאט...

הפוקוס - הספורט נראת אופציה לא רעה בכלל

היטי - פשוט סוג הרכב פחות קורץ לי, למרות שיכולות OFF ROAD בסיסיות דווקא כן רקורצות לי.

ועדיין בתפיסה לא מתחבר לי. חוץ מזה שהרכב עולה 118K והאבזור בו לא מדהים

וגם יחידת הכח היא 1.2... אמנם TSI, אבל עדיין לכזה רכב גדול מרגיש לי מנוע קצת קטן מדי

ונתון ה 0-100 בהתאם, כמעט 12 שניות זה לא להיט (לא שהמצב ב B3 יותר טוב, כי הוא לא...)

איך שהוא נראה לי שהקרב הוא בין הפוקוס לאיביזה

כל השאר נפסל בגלל תמחור/אבזור/מראה ובעיקר בגלל יחידת הכח (מנוע + גיר)

אז השאלה היא מה עדיף מבין שניהם.. מבחינת אולי אחריות/אמינות בטיחות ופרמטרים שפחות התייחסתי אליהם עד כה..

פורסם
לגבי האיביזה FR.

היה מבצע(אולי עדיין רץ) ב-107K לגרסת ה-DSG.

ידנית אפשר להוציא גם בפחות מ-100K וזה בוודאות.

כן יש לי תחושה שיש על מה לדבר בסוגיית המחיר, אולי להוריד כמה אלפיות וגם לזרוק עוד כמה צ'ופרים...

יכול להיות שגם יש לי איש קשר בסיאט שיכול לסדר לי תנאים נוחים יותר...

נראה כרגע שהאיביזה מובילה, למרות שהיא קצת יותר קטנה מהפוקוס

הפרש המחירים לא כ"כ קטן, ונראה שחוץ מגודל האוטו, באיביזה מקבלים יותר..

• תוכן חדש...