Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתייחס לכולכם:

מבחינת הלאון - קצת מעל התקציב וגם נראה כי הרכב קצת ישן וצפוייה גרסה חדשה עוד מעט, כך שכרגע הוא נופל בין הכיסאות

איביזה - אמנם סופר מיני אבל עדיין קורצת לי, RS קלעת בול, הגרסה שקרצה לי היא אכן ה FS, כמובן שבגרסה הידנית, מזכיר שאני כרגע ממש מחפש מכונית ידנית...

110K זה בגבול התקציב, ולדעתי יש סיכוי להתגמשות מול סיאט...

הלאון אכן מיושנת וכבר הוחלפה באירופה. עוד לא ברור מתי תנחת כאן החדשה, דובר על איזור מאי.

האיביזה FR היא לא באמת וורסיה ספורטיבית, רק רמת גימור (כפי שהיה לפני כמה שנים טובות). גם בלאון החדשה קיימת רמת גימור FR, רק לא להתבלבל בינן לבין גרסאות ה-FR ה"אמיתיות" והספורטיביות יותר.

הפוקוס - הספורט נראת אופציה לא רעה בכלל

"ספורט" היא רמת הגימור הבכירה ב-1.6 הידנית. יש את ה"טרנד" הבסיסית ("ליסינג). הפנים שונה מהבסיסית ודומה יותר לזו של המאובזרת ביותר ("טיטניום"). כפי שאמרתי קודם לכן, מערכת שמע משודרגת של SONY (עם 9 רמקולים, USB ודיבורית BT), שליטה קולית על מערכת השמע והמיזוג, משענת יד קידמית, מושבים תומכים יותר, ריפודים / דיפונים שונים, צמיגים שמנמנים יותר, חישוקי סגסוגת וכיול מתלים זהה לשל ה"ECOBOOST" החזקה יותר (182 כ"ס), וכו'.

היטי - פשוט סוג הרכב פחות קורץ לי, למרות שיכולות OFF ROAD בסיסיות דווקא כן רקורצות לי.

ועדיין בתפיסה לא מתחבר לי. חוץ מזה שהרכב עולה 118K והאבזור בו לא מדהים

וגם יחידת הכח היא 1.2... אמנם TSI, אבל עדיין לכזה רכב גדול מרגיש לי מנוע קצת קטן מדי

ונתון ה 0-100 בהתאם, כמעט 12 שניות זה לא להיט (לא שהמצב ב B3 יותר טוב, כי הוא לא...)

ידידי, עשה נסיעת מבחן - ואח"כ תרשה לעצמך לכתוב האם יחידת הכוח הזאת חלשה / קטנה מידי על הרכב. אחרי שנה ו-21K (על ידנית), יכול לומר לך שהיא במעט פחות נמרצת מהאיביזה, אך הפער לא גדול כמו שאתה חושב - ליטי הילוך נוסף על האיביזה, גם צנרת הפליטה מעט שונה וצנרת היניקה שונה (הכל בזכות אקסטרה מקום בתא המנוע). אין ספק שהייתי שמח לקבל בצמוד ליטי את ה-1.4TSI (וכמובן ה-1.8TSI), אבל המצב רחוק מלהיות לא מספק או עגלתי. נתוני נייר מאוד יפים - על הנייר. נסה בפועל ותבין שהפער בינה לבין פאביה / איביזה הוא זניח.

מבחינת איבזור היא עשירה במיוחד אבל יש בה את מה שצריך - כל החשמול הרגיל, דיפ' מוגבל החלקה אלקטרוני (XDS), היגוי עם סיוע דינמי (DSR), בקרת אקלים מפוצלת שמאל / ימין עם פתחים לנוסעים מאחור, משענות יד קדימה / אחורה, חישוקי סגסוגת, וכדומה. אז אין לה חישוקי 17' / גג פנורמי / יציאות מפלט מודגשות ותגי FR, אבל יש כל מה שצריך - בצרוף לנוחות נסיעה עדיפה, מרחב פנים עצום, איכות חומרים עדיפה מהותית, בידוד עדיף ויכולת שביל שתמיד כיף לנצל.

איך שהוא נראה לי שהקרב הוא בין הפוקוס לאיביזה

כל השאר נפסל בגלל תמחור/אבזור/מראה ובעיקר בגלל יחידת הכח (מנוע + גיר)

אין כאן קרב, הקרב לא הולם - מדובר בשתי קטגוריות שונות. האיביזה נחותה מהפוקוס בהכל - למעט הזמינות כוח בסל"ד נמוך (תודות לטורבו היעיל). זאת התלונה היחידה שלי וגם אליה התרגלתי שוב מחדש (לאטמוספריות). האיביזה פחות נוחה / פחות מרווחת / פחות מאובזרת / פחות מהנה לנהיגה / אחריות קצרה יותר. בקיצור, אם תשלם עליה 100K עגולים - היא אולי מצדיקה זאת, במידה ואין לך את הפער להפרש. בכל מצב אחר - הפוקוס היא קנייה נבונה ומשתלמת יותר לטעמי.

אז השאלה היא מה עדיף מבין שניהם.. מבחינת אולי אחריות/אמינות בטיחות ופרמטרים שפחות התייחסתי אליהם עד כה..

אמינות, לי הייתה איביזה 1.6 וסבלתי ממנה. כך גם חבר שהייתה ברשותו איביזה זהה. חברים אחרים היו מרוצים והיו אחרים שהתלוננו על דברים קטנים ושטותיים. בכל מקרה - כזה או אחר, השירות שלהם הוא מתחת לכל ביקורת במרכזי. מניסיון של חבר טוב שלי עם "קלדס" - לרב השירות מעל ומעבר. לאחרונה היה מקרה שהשירות לא היה ראוי, אבל הם תפסו עצמם והחליטו לתקן זאת, אז ניתן להם נקודת זכות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בסיאט לא צריך קשרים בשביל הנחות.

האיביזה נחותה מפוקוס בכל הפרמטרים להוציא ביצועים ואבזור. היא גם זולה יותר..

דניאל, גם באיבזור היא נחותה - אין בה BT, אין בה בקרת שיוט ומגביל מהירות, וכו'.

הביצועים הם רק זמינות כוח בסל"ד נמוך. בכל מצב אחר, הפוקוס זריזה מהאיביזה וכל רכב אחר מהקונצרן עם 1.2TSI.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
כן יש לי תחושה שיש על מה לדבר בסוגיית המחיר, אולי להוריד כמה אלפיות וגם לזרוק עוד כמה צ'ופרים...

יכול להיות שגם יש לי איש קשר בסיאט שיכול לסדר לי תנאים נוחים יותר...

נראה כרגע שהאיביזה מובילה, למרות שהיא קצת יותר קטנה מהפוקוס

הפרש המחירים לא כ"כ קטן, ונראה שחוץ מגודל האוטו, באיביזה מקבלים יותר..

נראה לי שגם אתה מנסה לשכנע את עצמך שהאיביזה היא הכי ראויה. וזה בסדר :-D העיקר שתהנה מהרכב.

אגב האיביזה החדשה ברמת גימור FR בצבע בורדו יהיה שילוב קטלני. תבחר צבע מושך ומעניין שלא דומה לכל העדר (לבן/שחור/אפור) !

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

רומסת זאת מילה קצת קשה הייתי אומר. אני מעדיף בכל יום את ה-1.2 על המנוע שבפוקוס ואל תשכח גם את פונטציאל השיפור(הלא גדול אבל בכל זאת..).

בטוח שאין בקרת שיוט(לא שאני משתמש בש*ט הזה) ובלוטות? ומה זה מגביל מהירות?

אין מצב להוציא לאון 1.8 במחיר שחיטה של השחיטה?

פורסם
נראה לי שגם אתה מנסה לשכנע את עצמך שהאיביזה היא הכי ראויה. וזה בסדר :-D העיקר שתהנה מהרכב.

אגב האיביזה החדשה ברמת גימור FR בצבע בורדו יהיה שילוב קטלני. תבחר צבע מושך ומעניין שלא דומה לכל העדר (לבן/שחור/אפור) !

קלעת בול, אני באמת קצת משוחד לכיוון האיביזה כי היא מאוד קורצת לי כמשהו צעיר ונמרץ, אבל גם כזה שכן יכול יכול לתפקד כרגב משפחתי מדי פעם...

המכונית כנראה תהיה בעיקר בשבילי..

אבל יש פה שיקולים רלוונטים לטובת הפוקוס.

לגבי היטי, אני מקבל את מה שאתה אומר RS, לאחותי יש את ה DSG והוא מרגיש בסדר גמור, ללא ספק שיפור עצום מול ה B3

אבל באמת שה B3 זאת לא דוגמה מוצלחת... כן בא לי משהו קצת יותר נמרץ, אבל מאידך יש משהו שקורץ לי ביכולת OFF ROAD בסיסית, שאמנם רחוקה מלהיות 4X4 אמיתי, אבל זה כן רכב שאפשר לנסוע איתו במקומות קצת יותר "קרביים"

נראה לי שהכי חכם זה לראות בעיניים את כל 3 הרכבים + נסיעות מבחן...

בטוח שזה יבהר מאוד את התמונה...

אלא אם יש עוד איזה שחקן מפתיע?

פורסם
רומסת זאת מילה קצת קשה הייתי אומר. אני מעדיף בכל יום את ה-1.2 על המנוע שבפוקוס ואל תשכח גם את פונטציאל השיפור(הלא גדול אבל בכל זאת..).

בטוח שאין בקרת שיוט(לא שאני משתמש בש*ט הזה) ובלוטות? ומה זה מגביל מהירות?

אין מצב להוציא לאון 1.8 במחיר שחיטה של השחיטה?

אין יותר ידניות במלאי - בכלל. לא 1.2, לא 1.4 ולא 1.8. בדקתי בעבור חבר...

לא רומסת, כן זריזה יותר. אתה כנראה שוכח שהיו לי פאביה ויטי עם המנוע הזה ולא חסר חברים עם המנוע הזה - כולם הסכימו עימי שהפוקוס זריזה יותר ובפער מורגש, בעיקר כשאתה במהירויות תלת ספרתיות כאלה ואחרות, שם ה-1.2TSI נחנק וה-1.6 ממשיך לנשום לו בשמחה ובששון (יחסי). היתרון היחיד של ה-TSI הוא הזמינות כוח המידית - ואמרתי זאת אלף פעם. אין בזה ספק כלל.

מסכים איתך שעם קופסה (TMC) אפשר לגרד 135 סוסים וזה מרגיש נחמד על יטי ונחמד מאוד על פאביה (מניסיון אצל חברים). העניין המעט מפחיד הוא האמינות והעמידות לטווח הארוך יחסית, עבור מי שכן אוהב לנהוג אגרסיבי ומחזיק רכב זמן מה / X ק"מ.

בפוקוס קיט קאמשפטים חמים ופולי קל של PIPER מעלה מ-125 ל-140 כ"ס. העניין שהשקעה גבוה יחסית (סביב 500 פאונד) וצריך לפתוח מנוע, שזה לטעמי הרבה פחות נחמד ונעים - בעיקר כשאתה חדש ונמצא בתקופת אחריות. לא נראה ש"דלק" יאהבו זאת במיוחד :lol:

לאחרונה התחלתי להשתמש בבקרת השיוט, בהחלט יעילה / מקלה / נעימה וחוסכת דלק. לא התחברתי לזה בעבר ולא חיפשתי את זה, אבל כשיש - אתה מגלה שזה נוח ונחמד - ומנצל אותה היטב בכל נסיעה שהיא בינעירונית כמובן. ראוי לציין שהיא נעזרת בלמים - ולא רק מצערת. ז"א שבמידה והחלטת להוריד מוריד באופן חד, היא תשחק עם המצערת וגם תנצל את הבלמים כדי להאט את הרכב.

מגביל מהירות (Limit) עובד בצורה שונה מקרוז, אתה קובע מהירות תקרה והוא פשוט לא נותן לך לעבור אותה - רק שאתה זה שמתפעל את המצערת, לא המחשב (כפי שמתרחש בזמן עבודת הבקרת שיוט) - נחמד שיש, אבל עברתי להשתמש בבקרת השיוט.

על ה-BT אני לא חושב שצריך לפרט מדוע זה נוח, שימושי ונחמד מאוד שיש. מונע דו"חות טיפשיים על שימוש בסלולרי בזמן נהיגה, למשל.

עריכה:

באיביזה יש בקרת שיוט רגילה (לא נעזרת בלמים, רק מצערת / מחשב).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתייחס לכולכם:

מבחינת הלאון - קצת מעל התקציב וגם נראה כי הרכב קצת ישן וצפוייה גרסה חדשה עוד מעט, כך שכרגע הוא נופל בין הכיסאות

איביזה - אמנם סופר מיני אבל עדיין קורצת לי, RS קלעת בול, הגרסה שקרצה לי היא אכן ה FS, כמובן שבגרסה הידנית, מזכיר שאני כרגע ממש מחפש מכונית ידנית...

110K זה בגבול התקציב, ולדעתי יש סיכוי להתגמשות מול סיאט...

הפוקוס - הספורט נראת אופציה לא רעה בכלל

היטי - פשוט סוג הרכב פחות קורץ לי, למרות שיכולות OFF ROAD בסיסיות דווקא כן רקורצות לי.

ועדיין בתפיסה לא מתחבר לי. חוץ מזה שהרכב עולה 118K והאבזור בו לא מדהים

וגם יחידת הכח היא 1.2... אמנם TSI, אבל עדיין לכזה רכב גדול מרגיש לי מנוע קצת קטן מדי

ונתון ה 0-100 בהתאם, כמעט 12 שניות זה לא להיט (לא שהמצב ב B3 יותר טוב, כי הוא לא...)

איך שהוא נראה לי שהקרב הוא בין הפוקוס לאיביזה

כל השאר נפסל בגלל תמחור/אבזור/מראה ובעיקר בגלל יחידת הכח (מנוע + גיר)

אז השאלה היא מה עדיף מבין שניהם.. מבחינת אולי אחריות/אמינות בטיחות ופרמטרים שפחות התייחסתי אליהם עד כה..

היטי בפועל לא עושה 12 שניות ל-100 אלא יותר לכיוון ה9.7(במצב D עם ESP מופעל).

במהירויות נמוכות היא אכן נותנת האצה מהירה. במיוחד ביחס לשאר הרכבים הרגילים על הכביש(וזה כולל גם מאזדות 6 למיניהן וכו')

בנסיעה רגילה על הכביש לרכב יתרון על הרבה רכבים(למעט החזקים באמת/TSI חזקות יותר).

לעומת זאת, במהירויות גבוהות (160+) המחסור בכוח מראה נוכחות. הרכב בעל מהירות סופית לא גבוהה כל כך(170 ומשהו) כך שבתחום הזה לכל החזקות יותר יש יתרון. אבל אלה מהירויות פחות חשובות, במהירויות הנמוכות היטי מהירה.(יחסית)

פורסם
אוקיי ומה עם האבזור שיש באיביזה ואין בפוקוס? גג פנורמי למשל.. הפוקוס מגיע עם טאסות?

דניאל, מדובר על גרסת ה"ספורט", תביט בסמלון שלי ותחשוב על זה שנית.

הגג הפנורמי נחמד ויפה, אבל לא נפתח כמו סאן רוף, רק עולה בערך 2 מ"מ וזהו. יותר פוזה ותועלת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

השרשור קצת מתחיל להתבלגן וחבל

היו לי בתאכלס 2 אופציות בראש הפוקוס והאיביזה, וגרמתם לי לפזול ולפחות לבדוק גם אופציה שלישית שהיא היטי..

נראה לי שעכשיו בשביל השלב הבא חייבים לראות את המכונית בעיניים, וגם לבצע נסיעת מבחן בדגם הרלוונטי

להרגיש איך יחידת המנוע והגיר מתרגמים לתחושה על הכביש, מבחינת תאוצה ראשונית, תאוצות ביניים, מהירויות שיוט וכאלה...

איך הגיר עצמו מרגיש, כמה חלק להעביר הילוכים וכו', איך המערכות של הזינוק בעלייה עובדות

וגם להרגיש את הרכב מבפנים, מרחב, נפח בגאז', נוחות מושבים, אבזור וכו'

אם ככה כנראה שנתחיל לבצע את הדברים האלה אחרי פסח

אז עכשיו אני אשמח לסל פרמטרים שצריעך לבדוק בסוכנות רכב/נסיעת מבחן

יש לי הרבה דברים בראש, אבל אולי אם תהיה לי רשימה מסודרת זה יהיה יותר מוצלח וככה אוודא שאני לא מפספס דברים

או שאני לא נותן סוכן מכירות למרוח אותי או משהו כזה...

פורסם

פוקוס,איכותי,נוח,בטיחותי,התנהגות כביש מעולה,מה אפשר לבקש יותר ממשפחתית?

להשוות את האיביזה לפוקוס זה לעג לרש,בכל פרמטר הפוקוס עולה ב3 דרגות על האיביזה,שהיא בכלל סופר מיני ולא משפחתית!.

• תוכן חדש...