Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי שני הרכבים מצויינים (למעט שלדעתי המאזדה תתן תחושה של יותר כח) אבל שים לב שביטוח מקיף לנהג חדש לרכבים מסוג "מנהלים" יכול להגיע למחירים שאולי תתחרט מלרכוש אותם ותחפש רכב יותר קטן בעל נפח מנוע קטן יותר, מציע לך לבקש הצעת מחיר לביטוח מכמה חברות לפניי שתחליט על רכישה.

בהצלחה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוונסיס 2006 ביטחתי השנה חובה+מקיף ב3960 ש"ח כולל מע"מ

כמה אתה כבר חושב שיעלה לו לבטח 6 או B4 ישנות יותר? - ביטוח זה ממש לא הסיפור במקרה הזה.

טסט עלה לי 1500 שקלים והרכב עבר במכה אחת.

לגבי מה שנאמר כאן לגבי כך שב6 יורגש יותר כוח - זה עניין מאוד יחסי.

רוב האנשים שאני מכיר רואים נתון אחד ויחיד כשהם מדברים על רכב במושגים של כוח וזה מיאוץ מ0 ל100

וזה נכון - הסובארו תהיה איטית יותר בזינוק, עצלה יותר

מצד שני זה רק נתון יכולת התאוצה של הרכב, בפועל לכוח יש עוד פרמטרים ואחד מהם זה יכולת אחיזה בתנאי שטח שונים - הסובארו כאן לא סופרת את המאזדה, לא רואה אותה בכלל.

כוח זה יכולת לסחוב עליה.

בסופו של דבר כוח נמדד במומנט גבוה ככל הניתן בסל"ד נמוך

B4 2 ליטר עם 140 כוחות סוס משנתון 2004 מייצרת כ20 קג"מ ב3200 סל"ד - זה לא רע בכלל.

לגבי מאזדה אני לא מוצא את הנתון אבל אני מתאר לעצמי שהוא יהיה די דומה - כל היפניות האטמוספריות מביאות לך בסביבות ה17 עד ה20 או קצת יותר קג"מ באזור ה3K סל"ד

אם תבדוק קוריאניות אתה מיד תבין איפה הבלוף - רכב 1.6 עם מומנט של איזה 15 ק"מ ב4500 סל"ד - העיקר 140 כוחות סוס :-D חבל שהם לא אמרו שאתה צריך לקרוע למנוע את הצורה בכדי להגיע אליהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תלוי מה אתה מחפש קלאסיקה ואמינות מזדה 6 (צורה חדשה 2008 ומעלה)

ה B4 רכב טוב אבל בלען של דלק וכול 30K צריך החלפה של 4 צמיגים (מניסיון מכיר)

בקיצור לך על פסאט

פורסם

כמו שאמרו לך בהרבה מילים ,אני אגיד בקצרה

אם אתה איש של קו ישר המאזדה כנראה תיתן תמורה טובה יותר לכסף.

אם אתה איש של פיתולים ,ללא צל של הספק הסובארו זה "ה" (יענו הדגשה ולא ציניות) רכב לקנות.

אני גם הייתי מול אותה דילמה.

לטעמי , B4 ש לא מהשנתונים של 165 כ"ס פשוט לא שווה ,תתאמץ,תחסוך ,תתחנן ותביא עוד תקציב לקחת את השנתון המתקדם (2006 לדעתי אך לא בטוח ).

עלויות אחזקה , סובארו קצת רגישה בנושא הממיר קטליטי (היו אף באתר מספר שרשורים) , החלפת צמיגים 4 ביחד (אבל בגלל האחיזה המטורפת שנותנת מערכת ה AWD לא חייבים לקנות צמיגים סופר יקרים ).

כוח , המאזדה תפתח יותר טוב , כנראה נעימה\מעודנת יותר בנסיעה עירונית \ פקקים (לא חושב שמעניין אותך).

דלק , בנסיעה איטית בגלל עודף משקל במערכת ההניע (מערכת AWD) הסובארו צורכת יותר דלק באופן מורגש (לא משהו חריג אבל בהחלט מורגש).

יצא סיפור ארוך למדי אבל ככה זה.

בקיצור אם הבחירה היתה בידי , ללא צל של ספק לטעמי ה B4 זה הרכב בשנתונים האלה והסגמנט (ויסלחו כל בעלי מונדיאו\מאזדה \פאסט וכו ).

היחידה שמתקרבת לטעמי באיכות ל B4 זה האקורד שמאד יקר להחזיק ולבטח (לא בדקתי רק הבוס שלי בעבר התלונן כל הזמן בנושא הזה).

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

lanosforce האם אתה נהג חדש? כי פותח השרשור כתב שרק עכשיו הוא עושה רשיון נהיגה, ומחיר שכתבת גם אצלי הוא אותו דבר ואני בעל רשיון נהיגה של 13 שנים ללא תביעות קודמות, ואני חושב שנהג חדש יצתרך לשלם לפחות סכום כפול.

פורסם
lanosforce האם אתה נהג חדש? כי פותח השרשור כתב שרק עכשיו הוא עושה רשיון נהיגה, ומחיר שכתבת גם אצלי הוא אותו דבר ואני בעל רשיון נהיגה של 13 שנים ללא תביעות קודמות, ואני חושב שנהג חדש יצתרך לשלם לפחות סכום כפול.

אתה מדבר על מקיף או חובה?

פורסם

תראו - אני בן 36 אוטוטו אז באמת לא לקחתי בחשבון שמדובר כאן בנהג חדש - נכון, הביטוחים הרבה יותר יקרים כאן.

ואני מדבר אצלי על ביטוח מקיף+חובה :-D

לגבי החלפת צמיגים בB4 כל 30KKM - זה נשמע לי קצת הזוי אבל אני בטוח שזה קשור בצורה ישירה לנהג.

אצלנו B4 2010 כבר עברה את ה40KKM והצמיגים עדיין בסדר גמור - אבל אני בהחלט בטוח שהם ישחקו מהר יותר מאשר ברכב ללא מערכת AWD וכן, כל הרביעייה תוחלף.

כמו שציינתי - לי יש אוונסיס, לאבא שלי יש B4

האוונסיס מזנקת הרבה יותר מהר -> 9.5 שניות 0-100 בלי שום שיפורים - היא גם לוקחת עליות קשות בצורה נינוחה יותר מהB4 (טוב זה גם הבודי החדש והגדול יותר, 150 כוחות סוס לשני הרכבים)

אבל ההיגוי של הB4, יכולת התמרון שלה, אחיזת הכביש וגם תחושת הביטחון - הופכים את האוונסיס לבדיחה כשזה מגיע להתנהגות רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

צמיגים כל 30 אלף זה שטויות, מניסיון.

נכון שנושא הצמיגים בסובארו בעייתי עקב המלצת יצרן להחלפת כל הרביעייה יחדיו.

השוק של הסובארו ממש על הפנים, ובהחלט הייתי מתאמץ ומגרד עוד קצת או מחפש רכב עם ק״מ קצת גבוה יותר וקונה 2006 עם מנוע 165 כ״ס. בהחלט מדובר ברכב כיפי.

ד.א. יש גם כמה ידניות מסתובבות (לא כולן ממורי נהיגה) ואז גם חוסכים בדלק וגם מקבלים אקסטרא ביצועים (הגיר האוטומטי של הסובארו דיי עצל וקצת מעצבן שממש מחרבן את מנוע 165 כ״ס הנפלא).

אחיזת כביש מעולה!

לחובת הסובארו עומדים איבזור בטיחות חלקי (4 כ״א), פנים פשוט, נוחות מושב בינונית וצריכת דלק מעט גבוהה.

פורסם
אני מדבר על שניהם, כי גם אצלי המקיף + החובה כמעט 4 א"ש, ולנהג חדש הם יכולים לעלות כפול.

אוקי, תודה.

צמיגים כל 30 אלף זה שטויות, מניסיון.

נכון שנושא הצמיגים בסובארו בעייתי עקב המלצת יצרן להחלפת כל הרביעייה יחדיו.

השוק של הסובארו ממש על הפנים, ובהחלט הייתי מתאמץ ומגרד עוד קצת או מחפש רכב עם ק״מ קצת גבוה יותר וקונה 2006 עם מנוע 165 כ״ס. בהחלט מדובר ברכב כיפי.

ד.א. יש גם כמה ידניות מסתובבות (לא כולן ממורי נהיגה) ואז גם חוסכים בדלק וגם מקבלים אקסטרא ביצועים (הגיר האוטומטי של הסובארו דיי עצל וקצת מעצבן שממש מחרבן את מנוע 165 כ״ס הנפלא).

אחיזת כביש מעולה!

לחובת הסובארו עומדים איבזור בטיחות חלקי (4 כ״א), פנים פשוט, נוחות מושב בינונית וצריכת דלק מעט גבוהה.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=27&SubModelID=891&FromYear=2006&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&PriceOnly=1&ImgOnly=1&&Order=price&Desc=

נראה שיש כמה בסביבות ה-45K.

האם אתה חושב שיהיה אפשר להוריד אותם ל-40K?

למה אתה מתכוון "שוק גרוע"? מבחינת לקוח, איך זה עוזר לי במקרה הזה?

פורסם
אוקי, תודה.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=27&SubModelID=891&FromYear=2006&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&PriceOnly=1&ImgOnly=1&&Order=price&Desc=

נראה שיש כמה בסביבות ה-45K.

האם אתה חושב שיהיה אפשר להוריד אותם ל-40K? תתקשר ותנסה.

למה אתה מתכוון "שוק גרוע"? מבחינת לקוח, איך זה עוזר לי במקרה הזה?

קשה למכור היום רכב, אבל הכל תלוי במוכר ומצב הרכב, צריך להתקשר למוכר ולנסות להוריד מחיר.

ד.א. גם אני רציתי מאוד את ה-B4 שנת 2006 עם ה-165 סוסים, אבל היא היתה יותר יקרה מהמזדה שרכשתי (6 2006 2.0L), ומהחיפושים שעשיתי ראיתי שהסובארו יותר יקרה מהמזדה, ולכן משיקולים תקציביים רכשתי את המאזדה (ברור שאני לא מתחרט לרגע).

בהצלחה.

פורסם
האם המאזדה 6 מ2006, כשעברה שינויים קלים, היא גם נוחה יותר ממה שהיתה?

היא עברה מספר שינויים : קיבלה הילוך חמישי, קיבלה גיר טיפטרוניק, תוספת של 6 כ"ס, אגזוז כפול, וכל השאר קוסמטי, ולא נעשה כל שינוי מבחינת נוחות (מתלים, מושבים) ממה שידוע לי.

• תוכן חדש...