Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. אולי הוותיקים שכאן שמו לב שבעבר התלבטתי בין הרבה רכבים (וזה הסיבה שהחלטתי שאני צריך להחליט איזה רכב אני רוצה לפני שיש לי רישיון, ולא להתעקב לאחר-כן).

בקיצור החלטתי שאני הולך על המנהלים.

ההתלבטות היא בין מאזדה 6, שנת 2003 רמת גימור "Executive" מנוע 2.0L,

לבין סובארו B4, שנת 2004, מנוע 2.0L רמת גימור הבסיסית (כמו במאזדה 6).

הדברים החשובים לפי הסדר:

אמינות,

ביצועים,

צריכת דלק,

בטיחות.

ליופי גם משקל כבד אבל זה דעה ולכן העדפתי להשאיר לעצמי לקבוע (לדעתי ה-B4 יפה יותר).

באיזה מן הרכבים יש תיבת טיפטרוניק? האם זה נכון של-B4 יש 4x4?

רוצה לשמוע על בעיות נפוצות ודברים שכדאי לדעת, ולבסוף מה לדעתכם עדיף.

אשמח ליעוץ. תודה רבה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שני הרכבים אמינים מאוד, שני הרכבים יפים מאוד (לפחות בעיניי), שני הרכבים נותנים הרגשה ספורטיבית כלשהיא.

מבחינת צריכת הדלק - שניהם לא בדיוק חסכוניים אבל גם לא ממש זללנים גדולים יחסית לקטגוריה - היחס כאן הוא לרעת הB4 הודות למערכת הAWD שלה (4*4 לכביש)

מבחינת ביצועים קשה לי להאמין שהמאזדה תוכל להתעלות על רכב שכל ארבעת הגלגלים שלו מורידים כוח לרצפה ובאותה הנשימה זה גם קשור באופן ישיר לרמת הבטיחות של הרכב - אני מתעדף כאן את הB4

המאזדה צריכה להיות נוחה יותר אבל נוחות זה עניין מאוד אישי - תיסע בשני הרכבים ותדאג לעלות על מהמורה במהירות נסיעה ותראה איך כל רכב מגיב (פסי האטה, כביש טיפה משובש לא מדרגה של ג'יפים :-D )

אני חושב שהמאזדה צריכה להיות קצת יותר זולה לתחזוקה - החלפת צמיגים רגישה פחות בתור התחלה - אבל זה נראה לי זניח, שני רכבים יפניים מאותה קטגוריה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שניהם טובים

גם אני התלבטתי בינהם בזמנו.

אם תקנה אקזמפלר שמור כנראה שלא תיפול בכל מקרה.

אני קניתי B4 2005 לפני מעל 3 שנים, עדיין איתה ומאוד מרוצה.

אחיזה מצויינת בגלל ה4X4, יותר חזקה מ"יפאנומאטית 1600", נראת מדהים, אמינה אך שתיינית (1/8 בעיר 1/13 בחוץ).

לסובארו רק 4 כ"א ואין לה מערכת סטריאו מודרנית (אין USB ולא קוראת mp3) והמערכת מובנית ברכב..

יש טיפטרוניק

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

שני הרכבים אמינים מאוד, שני הרכבים יפים מאוד (לפחות בעיניי), שני הרכבים נותנים הרגשה ספורטיבית כלשהיא.

מבחינת צריכת הדלק - שניהם לא בדיוק חסכוניים אבל גם לא ממש זללנים גדולים יחסית לקטגוריה - היחס כאן הוא לרעת הB4 הודות למערכת הAWD שלה (4*4 לכביש)

מבחינת ביצועים קשה לי להאמין שהמאזדה תוכל להתעלות על רכב שכל ארבעת הגלגלים שלו מורידים כוח לרצפה ובאותה הנשימה זה גם קשור באופן ישיר לרמת הבטיחות של הרכב - אני מתעדף כאן את הB4

המאזדה צריכה להיות נוחה יותר אבל נוחות זה עניין מאוד אישי - תיסע בשני הרכבים ותדאג לעלות על מהמורה במהירות נסיעה ותראה איך כל רכב מגיב (פסי האטה, כביש טיפה משובש לא מדרגה של ג'יפים :-D )

אני חושב שהמאזדה צריכה להיות קצת יותר זולה לתחזוקה - החלפת צמיגים רגישה פחות בתור התחלה - אבל זה נראה לי זניח, שני רכבים יפניים מאותה קטגוריה.

תודה רבה לך! אגב, ראיתי באתר icar שניסיתי לעשות השוואה בין מאזדה 6 לסובארו B4 שיש רק B4 מנוע 3000. זה באמת כך או טעות שלהם? ובשנת 2004 גם יש 4x4?

שניהם טובים

גם אני התלבטתי בינהם בזמנו.

אם תקנה אקזמפלר שמור כנראה שלא תיפול בכל מקרה.

אני קניתי B4 2005 לפני מעל 3 שנים, עדיין איתה ומאוד מרוצה.

אחיזה מצויינת בגלל ה4X4, יותר חזקה מ"יפאנומאטית 1600", נראת מדהים, אמינה אך שתיינית (1/8 בעיר 1/13 בחוץ).

לסובארו רק 4 כ"א ואין לה מערכת סטריאו מודרנית (אין USB ולא קוראת mp3) והמערכת מובנית ברכב..

יש טיפטרוניק

בהצלחה

מה זה 4 כ"א? מה זה כ"א?

כריות אוויר כאילו? זה לא באמת משנה לי ..

והאם אפשר לשים מערכת סטריאו חיצונית? כי זה דיי חשוב לי

וגם שנת 2004 יש טיפטרוניק?

פורסם

אם אני זוכר נכון בסובארו מודל 2004 הינו מוחלש יותר, צורה ישנה יותר, הרכב עצל.

ב 2005 הרכב עבר מתיחת פנים וקבל מנוע 150 כ"ס או 165, בטוח ב 2007-8 זה 165, אני לא בטוח אם לפני גם כן. אין שינוי משמעותי בפועל.

בתקציב של 50K אתה יכול למצוע סובארו 2007, מאזדה 6 אני חושב באותו התקציב שנתון נמוך יותר.

ראיתי ביד2 סובארו 2008 עם 165K ק"מ והוא רצה עליו 35K.

זה רכב שאין לו בעיה להגיע גם ל 300K ק"מ אם טופל כראוי.

לדעתי כשתקנה מודל 2004 אז הק"מ יהיה זהה לכן אם המודל 2008 שציינתי למעלה שמור ועבר בדיקה אני חושב שזאת קנייה כדאית.

מה שכן השוק של המכוניות האלה נחשב חלק, אתה יכול להוריד בשקט 10K מהמחירון, אפילו יותר.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אתה כנראה בחרת בB4 R SPEC שהיא מפלצת של B4 עם 245 סוסים

:-D

לא לא - הB4 שאתה מדבר עליה היא 2 ליטר נפח מנוע ואני חושב שמשנת 2005 או 2006 עדכנו אותה ל165 סוסים.

הAWD מופיע בכל דגמי סובארו B4 או לגאסי

האימפרזה והB3 - לדגמים הבסיסיים עם נפח מנוע 1.6 - אין להן AWD כי המנוע חלש מידי בכדי לספק כוח לכל ארבעת הגלגלים.

גם בדור הזה של הB4 וגם בדור הזה של ה6 ישנה בעייתיות מסויימת עם התקנה של מערכת סטריאו חליפית, המערכת המקורית משולבת ביחד עם הפאנלים של בקרת הרכב ולכן לא ניתן להוציאה - אבל ניתן בשני הרכבים האלה להתקין יחידה אינטגרלית במקום תא החפצים העליון.

זה לא המצב הרצוי - זה ד"א מה שפסל את הרכבים האלו לרכישה עבורי בזמנו (כי התחביב שלי זה מערכות סטריאו לרכב) :-D

אבל לך - אם אתה שפוי במובן הזה - זה לא צריך להפריע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אני זוכר נכון בסובארו מודל 2004 הינו מוחלש יותר, צורה ישנה יותר, הרכב עצל.

ב 2005 הרכב עבר מתיחת פנים וקבל מנוע 150 כ"ס או 165, בטוח ב 2007-8 זה 165, אני לא בטוח אם לפני גם כן. אין שינוי משמעותי בפועל.

בתקציב של 50K אתה יכול למצוע סובארו 2007, מאזדה 6 אני חושב באותו התקציב שנתון נמוך יותר.

ראיתי ביד2 סובארו 2008 עם 165K ק"מ והוא רצה עליו 35K.

זה רכב שאין לו בעיה להגיע גם ל 300K ק"מ אם טופל כראוי.

לדעתי כשתקנה מודל 2004 אז הק"מ יהיה זהה לכן אם המודל 2008 שציינתי למעלה שמור ועבר בדיקה אני חושב שזאת קנייה כדאית.

מה שכן השוק של המכוניות האלה נחשב חלק, אתה יכול להוריד בשקט 10K מהמחירון, אפילו יותר.

תודה רבה. ולי יש עד 30K לרכב.

אתה כנראה בחרת בB4 R SPEC שהיא מפלצת של B4 עם 245 סוסים

:-D

לא לא - הB4 שאתה מדבר עליה היא 2 ליטר נפח מנוע ואני חושב שמשנת 2005 או 2006 עדכנו אותה ל165 סוסים.

הAWD מופיע בכל דגמי סובארו B4 או לגאסי

האימפרזה והB3 - לדגמים הבסיסיים עם נפח מנוע 1.6 - אין להן AWD כי המנוע חלש מידי בכדי לספק כוח לכל ארבעת הגלגלים.

גם בדור הזה של הB4 וגם בדור הזה של ה6 ישנה בעייתיות מסויימת עם התקנה של מערכת סטריאו חליפית, המערכת המקורית משולבת ביחד עם הפאנלים של בקרת הרכב ולכן לא ניתן להוציאה - אבל ניתן בשני הרכבים האלה להתקין יחידה אינטגרלית במקום תא החפצים העליון.

זה לא המצב הרצוי - זה ד"א מה שפסל את הרכבים האלו לרכישה עבורי בזמנו (כי התחביב שלי זה מערכות סטריאו לרכב) :-D

אבל לך - אם אתה שפוי במובן הזה - זה לא צריך להפריע.

מה הכוונה "אם אתה שפוי במובן הזה"?

האם יש אפשרות לחבר את הגלקסי לרמקולים של הרכב?

פורסם

בוא נאמר - תיכנס לפורום אודיו ואתה תבין מה זה "לא שפוי"

:-P

כן, יש אפשרות לחבר את הגלאקסי לרמקולים של הרכב - השאלה עד כמה אתה תרצה להשקיע בציוד מתאים - אפשר לעשות את זה בהשקעה מינימלית פשוט בכדי שתוכל להוציא סאונד מהגאלאקסי ואפשר לעשות את זה בצורה "מיטבית" ולא בדיוק שפויה אבל ישמעו פחות או יותר כמו באולפן הקלטות :-D

אבל - ציינת שיש לך סה"כ 30K לרכב עצמו אז אני מתאר לעצמו שאנחנו מדברים כאן על המינימום.

בשביל זה אני כבר מציע שתכנס לפורום אודיו אחרי שתקנה את הרכב כי זה פחות קשור לאיזה רכב אתה הולך לקנות.

אני מקווה שה30K האלה שאתה מדבר עליהם לא כוללים בתוכם כסף ליישור קו לרכב כי אין כמעט דבר כזה לקנות רכב יד2 מבלי שיהיה צריך ליישר לו קו.

Pioneer TS-X150

פורסם

בוא נאמר - תיכנס לפורום אודיו ואתה תבין מה זה "לא שפוי"

:-P

כן, יש אפשרות לחבר את הגלאקסי לרמקולים של הרכב - השאלה עד כמה אתה תרצה להשקיע בציוד מתאים - אפשר לעשות את זה בהשקעה מינימלית פשוט בכדי שתוכל להוציא סאונד מהגאלאקסי ואפשר לעשות את זה בצורה "מיטבית" ולא בדיוק שפויה אבל ישמעו פחות או יותר כמו באולפן הקלטות :-D

אבל - ציינת שיש לך סה"כ 30K לרכב עצמו אז אני מתאר לעצמו שאנחנו מדברים כאן על המינימום.

בשביל זה אני כבר מציע שתכנס לפורום אודיו אחרי שתקנה את הרכב כי זה פחות קשור לאיזה רכב אתה הולך לקנות.

אני מקווה שה30K האלה שאתה מדבר עליהם לא כוללים בתוכם כסף ליישור קו לרכב כי אין כמעט דבר כזה לקנות רכב יד2 מבלי שיהיה צריך ליישר לו קו.

על מה אנחנו מדברים בישור קו?

ותגיד, שנוסעים "רגיל", יש אפשרות לנסוע על 4x2 ולא 4x4?

פורסם

פורד מונדאו אחותה התאומה של המאזדה 6 נמכרת במחירים מביכים ומדובר על אותו הרכב

אני רכשתי לפני כ3 שבועות כזאת רק נהנה ממנה.נוחות,אמינות,בטיחות ועוד מומלץ מומלץ מומלץ!!!

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם
פורד מונדאו אחותה התאומה של המאזדה 6 נמכרת במחירים מביכים ומדובר על אותו הרכב

אני רכשתי לפני כ3 שבועות כזאת רק נהנה ממנה.נוחות,אמינות,בטיחות ועוד מומלץ מומלץ מומלץ!!!

אני מעדיף את הB4 בגלל המראה הקרבי

מה גם שאתה בטוח שיש אמינות? כי פורד לא ידועים כאמינים .. לפחות לא האמריקאים

ותגידו בB4יש אפשרות לנסוע רק עם 2 גלגלים או תמיד זה 4 על 4?

פורסם

זה 4*4 קבוע - הרכב מעביר כוח בין הגלגלים לפי התגובה שלהם לכביש.

יישור קו הכוונה היא לתיקון כל הליקויים בזמן רכישת הרכב - אם אתה חושב שאתה הולך לקנות רכב עם מצבר חדש, צמיגים חדשים - ברוב המקרים זו תהיה טעות.

ברכב הזה רצוי להחליף את כל רביעיית הצמיגים בבת אחת הודות לAWD

כוון פרונט בד"כ צריך לעשות וגם כדאי מאוד לעשות לרכב טיפול גדול בלי שום קשר לשום דבר - בשביל השקט הנפשי אפשר לאמר.

Pioneer TS-X150

פורסם

ב B4 זו מערכת AWD

כלומר הנעה לכל ארבעת הגלגלים (סוג של 4X4)

מחשב הרכב מחלק את הכוח לגלגלים בהתאם לנסיעה והדרך

אתה לא יכול לשלוט בזה ולהחליט מתי אתה ב4X4 ומתי אתה ב2X4

כ"א = כרית אויר

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תוכן חדש...