Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

לא כל פעם שמישהו אומר שיהודים עשו משהו לא טוב זה אנטישמיות. 

נכון וחצי. זה בדיוק מה שאני אמרתי. 

רק מה, הניסוח לרוב בעייתי. 

גם את זה אני אמרתי... 

עכשיו עצם זה שמזכירים רק את היהודים זה אנטישמיות? כלומר בכל פעם שמדברים על יהודים זה חייב להיות ביחס לקבוצות אחרות?

האם מזכירים בכלל קבוצות אחרות? O_o משום מה, אף אחד לא מדבר על "הנוצרים" שהם עשו ככה, והם עשו אחרת. 

אף אחד לא אומר ש"הנוצרים" שולטים בעולם, מנהלים אותו מאחורי הצללים. 

אף אחד לא בא ואומר "מעולם לא היה [למיטב ידיעתי לפחות, לא בדקתי] נשיא ארה"ב שאיננו נוצרי". למה? 

השאלה שלך מזכירה לי משהו אחר. 

כל פעם שמנסים להעלות חוק כלשהו, שיפגע חלילה או יזיז גבינה של מישהו, באים ואומרים "זה חוק פרסונלי!". 

אתה מבין את האירוניה שבדבר. 

קשה מאד בהרבה מהמצבים להבין אם מדובר בדיעה אנטישמית למהדרין (היהודים שותים דם של ילדים נוצרים לפסח), אנטישמית למחצה (היהודים אשמים בהרבה מהדברים שקורים בעולם כרגע) או רק מסריחה כמו אנטישמית אבל היא ביקורת אמיתית שמנוסחת בהתאם לפורמט הפופולרי בשוק [קרי, צורה אנטישמית] (היהודים תורמים הרבה מאד כסף לעמותות כאלו ואחרות). 

זכור לי מקרה בתוך תקופת הקורונה- סרטון שראיתי, לא זוכר את הסיטואציה, של אדם שמראה על מסך את הבכירים בארגון הבריאות העולמי- מקריא את שמו, ומוסיף: "יהודי". הבא בתור, מקריא את שמו, ומוסיף- "יהודי". 

אני עדיין לא מבין מה הייתה הפואנטה שם. 

היהודים מטומטמים כי הם בחרו בליכוד, זה משפט אנטישמי?

אם נוצרי אומר אותו, סוג של. לפחות הוא נתפס ככה, גם אם הוא לא אנטישמי כלל ועיקר. רק הניסוח לא להיט. 

מצד שני, לא דוגמא טובה. זה יותר גרוע מאנטישמי בימינו, זה 0מIלני. 

או יותר גרוע. אם אני בטעות חלילה אגיד ש"היהודים [הכוונה לחסידיים] הם טפילים", האם זה אנטישמי? או שהעובדות, שאני ואתה וכולנו משלמים להם מחייה, הם לא תורמים למעשה למדינה וכדומה, הופכות את זה לביקורת בלבד? או שהאמת היא איפה שהוא באמצע? או שאני טועה בעובדות בכלל? או מה בדיוק?

לא כל ביקורת היא אנטישמית; לא כל אנטישמיות היא ביקורת... צריך לדעת לדלות את הפרטים הקטנים, שהם כידוע איפה שהשטן נמצא. הכי קל בעולם זה לקפוץ ולצעוק בראש חוצות "אנטישמים!". 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, mikyl כתב:

להיאבק בגזענות, בלי קשר למי היא מופנות, אינה תמיכה בשנאה כלפי לבנים.

אפשר לפרש את המאבק בגזענות כשנאה לקבוצה אחרת, במיוחד אם מסתכלים מה נעשה בשם של אותה התנגדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אי אפשר, כל עוד מדובר במאבק בגזענות.
כבר כתבתי, אני לא מומחה ל-BLM, אבל מניח שזה בדיוק כמו "קפלניסטים" או שמ0ל אצלינו –
עבור הביביסטים, כל דבר שהוא לא ביבי.
בדיוק ככה בשביל ארגוני ימין קיצוני – כל אחד שהוא נגד הגזענות, הוא תומך BLM.
ולא צריך לשכוח, שבשביל ארגונים כאלה, כמו קו קלוקס קלאן או נאונאצים, אין הבדל בין יהודים לשחורים.

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

אם אתה מאמין בתיאוריית "ההחלפה הגדולה" (ואולי גם בהפרוטוקולים של זקני ציון), ורואה ביהודים את את הגורמים המרכזיים שמבצעים את המזימה - יש מצב.

אתה שוב מלביש את תפיסת עולמך עליי (ועל קירק). שוב מייחס לי (ולקירק) מה שלא נכתב או נאמר במפורש, כי אתה חושב שכל מי שחושב משהו מסויים (שיש מרקסיזם חברתי), בהכרח הוא נאצי שמאמין גם במה שכתבת. 

וזו לקונה שלך, לא שלי (או של קירק) 

לפני כשעה, mikyl כתב:

נחנו כן שולטים בעולם?

היהודים, כקבוצה אתנית, בהחלט בת השפעה גדולה בעולם, יחסית לגודלה. 

יש בזה ספק? 

לפני שעה, mikyl כתב:

כנראה שגם IBM, אפל, דיסני ואחרים הם חלק מבית הייצור של Free Palestine. אבל משהו לא מסתדר לי, הרי גם Free Palestine טוענים שיהודים שולטים בעולם?

חלקם, בחלק מהפעולות שלהם, כן. 

לפני שעה, mikyl כתב:

להיאבק בגזענות, בלי קשר למי היא מופנות, אינה תמיכה בשנאה כלפי לבנים

לתמוך ב-BLM זה לעודד גזענות, לא להיאבק בה. זו תנועה גזענית. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

אם נוצרי אומר אותו, סוג של. לפחות הוא נתפס ככה, גם אם הוא לא אנטישמי כלל ועיקר. רק הניסוח לא להיט

ואם הנוצרי דובר אמת? לפעמים לא נעים לשמוע את האמת. אסור לו להגיד את האמת בגלל שהוא נוצרי? 

לפני כשעה, ברווז כתב:

אם אני בטעות חלילה אגיד ש"היהודים [הכוונה לחסידיים] הם טפילים"

זה אנטישמי, כי אתה אומר שכל היהודים טפילים. וזה גם שקר.

אם אתה אומר כל היהודים החסידיים טפילים, זה לא אנטישמי אבל זאת הכללה שקרית. זה כמו שתגיד כל המוסלמים הדתיים מחבלים.

המשפט הנכון זה שבציבור החסידי יש אחוז משמעותי (הכנס נתון כאן) של אנשים שלא עובדים ולא מתגייסים לצבא ושתולים את הקיום שלהם במדיניות הרווחה של המדינה.

עכשיו, ברור שיבוא מישהו ויגיד שגם זה גזעני/אנטישמי/ אנטי יהודי אבל הוא טועה, כי אין שום בעיה בלציין עובדות גם אם לא נעים לשמוע את זה. אם נתעלם מהאמת כי לא נעים, נגיע למצב שאין מספיק חיילים ושאין מי שיעבוד. אה, רגע...

לפני 40 דקות, mikyl כתב:

אי אפשר, כל עוד מדובר במאבק בגזענות

לקרוא לפגיעה בלבנים, להתפרע ברחובות ולבזוז עסקים זה לא מאבק בגזענות. זה להיות גזען במסווה של מאבק בגזענות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 44 דקות, mikyl כתב:

בדיוק ככה בשביל ארגוני ימין קיצוני – כל אחד שהוא נגד הגזענות, הוא תומך BLM

מה לעשות שאותם ארגונים יהודים במוצהר ובריש גלי הודיעו בהם תרמו ל-BLM? 

לפני 46 דקות, mikyl כתב:

ולא צריך לשכוח, שבשביל ארגונים כאלה, כמו קו קלוקס קלאן או נאונאצים, אין הבדל בין יהודים

כמו שה-BLM לא מבדילים בין יהודים ללבנים. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

ואם הנוצרי דובר אמת? לפעמים לא נעים לשמוע את האמת. אסור לו להגיד את האמת בגלל שהוא נוצרי? 

תקרא את כל מה שציטטת שאני כתבתי. 

הבנת הנקרא- התשובה היא, לא. זה לא אנטישמי אלא רק מנוסח גרוע. 

זה אנטישמי, כי אתה אומר שכל היהודים טפילים. וזה גם שקר.

לא אמרתי "כל". אמרתי "היהודים". 

הנה הנקודה מתחילה לחלחל. 

המשפט הנכון זה שבציבור החסידי יש אחוז משמעותי (הכנס נתון כאן) של אנשים שלא עובדים ולא מתגייסים לצבא ושתולים את הקיום שלהם במדיניות הרווחה של המדינה.

כן אבל מי מנסח אנטישמיות ככה?:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז מה אם זה מנוסח גרוע? צריך להפוך את זה למסר אנטישמי?

כשאתה אומר היהודים החסידיים, אתה מתכוון לכל היהודים החסידיים. 

כשאתה אומר קהילות יהודיות, אתה מתכוון לקהילות ספציפיות ולא לכל היהודים באשר הם.

היה רוצה להיות אנטישמי ולהגיד שהיהודים תומכים בשנאת לבנים, היה פשוט אומר "היהודים". אבל אז הוא היה טועה כמובן, כי לא כל היהודים תומכים בדבר הזה אלא רק קבוצות מסויימות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

מר ביטחון ומר כלכלה.

מר לי מר

אומנם משקים אוטרקיים נכשלו בעבר, גם בלי שסחבו על הגב אוכלוסיה שמתבטלת על חשבונם, אבל אין ברירה.

image.thumb.png.103b87d2ab6146e3b81afdd3c7168e88.png

• אהבתי 1
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

אז מה אם זה מנוסח גרוע? צריך להפוך את זה למסר אנטישמי?

או שזה נשמע אנטישמי. או שזה לא. 

או שזה באמת אנטישמי. או שזה לא. 

רוב האנשים שומעים את האנטישמיות בדברים, גם אם היא לא שם. 

לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

כשאתה אומר היהודים החסידיים, אתה מתכוון לכל היהודים החסידיים. 

הנה חלק מהבעייה: אתה קובע לי מה אני התכוונתי. 

מה לגבי כל האנשים שאני מעריך מכל הלב, כמו אלו שמתנדבים בזק"א? רובם אם לא כולם חרדים.

מה לגבי חברה קדישא? 

מה לגבי כל החסידיים שעובדים למחייתם? חלקם עצמאיים רחמנא ליצלן? 

מה לגבי המדים של הצבא שאתה יכול בימינו לראות תלויים לייבוש במאה שערים על חלק מהבתים? 

והאם זה משנה את העובדה ש"היהודים הם טפילים"?

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, פינדר כתב:

image.thumb.png.103b87d2ab6146e3b81afdd3c7168e88.png

כן, אשמת ההגירה המוסלמית האירופה.

הכי חשוב שזאת לא אשמתו.

לפעמים יש ימים עייפים, פותח חדשות מישראל ולא מבין אם אני חולם או שזה באמת מה שקורה...

יבאט עכשיו הבנתי שזה מאוד נשמע כמו היציאה של מדבדייב לגבי הפנסיות לפני איזה 15 שנה...

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

הנה חלק מהבעייה: אתה קובע לי מה אני התכוונתי

אם התכוונת שחלק מהיהודים החסידים הם טפילים, פשוט תכתוב את זה.

אם כתבת "היהודים החסידיים", מה אתה מצפה שיבינו?

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

רוב האנשים שומעים את האנטישמיות בדברים, גם אם היא לא שם

רוב האנשים מרגישים מותקפים כשאומרים דברים שלא נעים להם לשמוע ובמקום להתמודד עם הטענה צועקים הצילו אנטישמיות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 39 דקות, David32 כתב:

כן, אשמת ההגירה המוסלמית האירופה.

הכי חשוב שזאת לא אשמתו.

לפעמים יש ימים עייפים, פותח חדשות מישראל ולא מבין אם אני חולם או שזה באמת מה שקורה...

יבאט עכשיו הבנתי שזה מאוד נשמע כמו היציאה של מדבדייב לגבי הפנסיות לפני איזה 15 שנה...

עוד מעט הוא יאשים את ההגירה המוסלמית לטורקיה, מיצריים והמפרציות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבל לו עצמו אין דום חלק בכך. דפוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

אתה שוב מלביש את תפיסת עולמך עליי

לא מלביש עליך כלום. כתבתי אם אתה מאמין בתיאוריית "ההחלפה הגדולה" – אז כן. אם לא – אז לא. 

לפני 3 שעות, falou כתב:

ועל קירק

קירק לא רק הביע בגלוי תמיכה בתיאוריית "ההחלפה הגדולה", אלא גם טען כי ליהודים תפקיד מרכזי בה. תיאוריית "ההחלפה הגדולה" היא תאוריית קונספירציה הגורסת כי אליטות, לעיתים קרובות יהודיות, פועלות במכוון לשינוי דמוגרפי במדינות המערב באמצעות עידוד הגירה של אוכלוסיות לא לבנות. מדובר בגרסה מודרנית ומשופצת עם נרטיבים אנטישמיים ותיקים של "פרוטוקולים של זקני ציון". 

אז אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ועושה קולות של ברווז – כנראה שזה ברווז.

לפני 3 שעות, falou כתב:

שוב מייחס לי (ולקירק) מה שלא נכתב או נאמר במפורש, כי אתה חושב שכל מי שחושב משהו מסויים (שיש מרקסיזם חברתי), בהכרח הוא נאצי שמאמין גם במה שכתבת.

שטויות. תראה לי היכן ייחסתי לך משהו. תראה לי גם מה ייחסתי לקירק שלא נאמר במפורש על ידו. וגם – איפה בדיוק כתבתי שמי שמאמין בקיום "מרקסיזם חברתי" הוא נאצי? כל אלה הן המצאות שלך שאתה מייחס לי.

לפני 3 שעות, falou כתב:

היהודים, כקבוצה אתנית, בהחלט בת השפעה גדולה בעולם, יחסית לגודלה. 

יש בזה ספק?

להיות בעלי השפעה גדולה בעולם יחסית לגודלם, ולשלוט בעולם, אלה שני דברים שונים לחלוטין. כך למשל יהודים כקבוצה אתנית, היו מיוצגים בהנהגת המהפכה הקומוניסטית ב־1917 הרבה מעבר לחלקם היחסי באוכלוסייה. אבל האם מכאן נובע שהיהודים עשו את המהפכה ברוסיה? הניסיון להציג את זה כך הוא בדיוק המנגנון האנטישמי הישן. 

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

לקרוא לפגיעה בלבנים, להתפרע ברחובות ולבזוז עסקים זה לא מאבק בגזענות. זה להיות גזען במסווה של מאבק בגזענות.

במקרה הזה לא מדובר במאבק בגזענות. האם אתה מכיר ארגונים יהודיים שקראו לפגוע בלבנים, להתפרע ברחובות או לבזוז עסקים? זה בערך כמו לקחת אנרכיסטים וטייסים, לשים את כולם באותו שק ולקרוא להם "קפלניסטים".

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • תוכן חדש...