Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טירפוד אפשרות לעסקה כדי להשתלט על עזה. זה הכל. מתוכנן היטב. 

הכל עובד לפי התוכנית. שלהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 15 שעות, mikyl כתב:

אולי יש סיבה לכך?

לפני 16 שעות, falou כתב:

השאלה מעידה על מה השואל חושב על הנשאלת, כמו שהשאלות "התמימות" שלך מעידות עליך,  וזה כבר עניין שלך מול המראה.

אני סיימתי ויישפטו הקוראים.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, mikyl כתב:

שוב, לא רק שחתמנו על העסקאות, אלא גם בחרנו במתווך כשנתנו עדיפות לקטאר על פני מצרים. ולא יודע מה נפל אצל האידיוטים האלה, כשהחליטו להפציץ את קטאר דווקא בדיוק ברגע הזה.

מניח שקיבלו פקודה מהבוס הראשי שרוצה לסיים את המלחמה פה להעביר מסר חד משמעי, בניגוד לממשלה שלנו שזה לא מעניין אותה.

הוא חם על הפרס נובל לשלום כנראה, או שיש מלחמות גדולות יותר בפתח.

אני לא מאמין לקשקושים של ביבי שתקפנו על דעת עצמנו וברגע האחרון הודענו לאמריקאים, שיש להם שם בסיס הצבאי ענק עם טכנולוגיה הכי מתקדמת שיש. לא לזה ולא שיש לביבי ביצים להחליט על כאלה דברים בלי גב מארה"ב.

גם התגובה של טראמפ, זה כ"כ שקוף. זאת הדרך שלו להעביר מסר ל"ידידה" קטאר שהם צריכים לדרבן את "האורחים' שלהם לסיים את הסיפור.

ומה יצא מאסיפת החירום של הערבים? כלום בפיתה. העיקר ביבי הלחיץ את כולם עם נאומי הספרטה שלו.

לפני 56 דקות, ברווז כתב:

הטענה שלי פשוטה: מה שנשמע אנטישמי הוא לא בהכרח אנטישמי ולרוב מלווה בניסוח גרוע

יש ניסוח גרוע ויש לכתוב משהו אחד ולהתכוון למשהו אחר. זה כבר מעבר לניסוח גרוע, זה תקשורת לקויה.

אם אתה מבקש ממישהו שיביא לך פיצה עם פטריות, אתה מניח מראש שהוא הבין שאתה רוצה את הפטריות על הפיצה ולא שיביא לך חבילת פטריות טריות מהירקן ליד פיצה בלי תוספות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סיפור קצר לטובת השרשור:

לאחר חתונתנו, הרבתי לשבח בפני רעייתי הטרייה את חוכמתי הרבה. אך זו לא נשארה חייבת ושאלה ׳אם אתה כל כך חכם, מדוע איננו עשירים?׳.

ובכן, הקשר בין חוכמה לעושר אינו ישיר (כן, מכיר את הסיפור על ההוא שקונה ב-1₪, מוכר ב-11₪ וחי מ-10% רווח), אך בהחלט קיים.

מאז חלפו הרבה עננים בשמיים, והמצב בהחלט שונה משהיה - בדגש על תפיסת חוכמתי - הגעתי למסקנה שהמסר של רעייתי כנראה נכון, איני מאד חריג.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

למה אפשר לצפות כשהמתווך בעסקאות זה הספונסר של חמאס?

אני לא מצפה משום מתווך בעולם הערבי להיות ניטרלי. גם כאלה עם "הסכם שלום" איתנו 

לפני 59 דקות, mikyl כתב:

שוב, לא רק שחתמנו על העסקאות, אלא גם בחרנו במתווך כשנתנו עדיפות לקטאר על פני מצרים. ולא יודע מה נפל אצל האידיוטים האלה, כשהחליטו להפציץ את קטאר דווקא בדיוק ברגע הזה.

מתי אי פעם מצרים היתה מתווך ראוי ולא מוטה נגדנו?

פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

איך הגענו? הלכנו לשם בעיניים פקוחות.

אני מסכים.

אני חושב שביבי מקדם בכל החזיתות, בפנים וכלפי חוץ, אסטרטגייה שמבוססת על תפיסת עולם של "אנחנו מול האחרים". 

יש מי שמזהה בזה אסטרטגייה של דיקטטורה, ואני מבין למה, אבל אני חושב שאצל ביבי זה נובע מדינמיקה פנימית של תחושת נרדפות אמיתית, ולא שימוש ציני ומחושב.

אני עוד זוכר בניינטיז, שאפשר היה לבנות קייס שהיחס של התקשורת והממסד לביבי היה עויין באופן לא ענייני, בייחוד לגבי הקשר שלו לרצח רבין (כמו במאמר של ארי שביט על שנאת נתניהו מ-"הארץ"ב-1997).

מאז הוא גם למד שתפקוד טוב ונכון כשר אוצר, מבטיח ירידה דרסטית במנדטים.

מזה קיבלנו את הביבי הנוכחי, נאחז בכסא, בדלני, לעומתי במקסימום (ע"י שימוש במיניונים חסרי בושה). עכשיו הוא מאמץ את זה גם כמדיניות חוץ

רע. רע מאוד.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, falou כתב:

מדינמיקה פנימית של תחושת נרדפות אמיתית

אוקיי, אבל הוא גורר עם התחושה הזאת את כול המדינה למטה...

זה תירוץ חמוד.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

אוקיי, אבל הוא גורר עם התחושה הזאת את כול המדינה למטה...

זה תירוץ חמוד.

איפה מצאת תירוץ?!

ברור שזה גורר את כל המדינה, הבעיה היא שאנחנו מובלים ע"י פרנואיד.

שאולי גם יש לו סיבות מוצדקות להרגיש נרדף, אבל זו לא הצדקה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, עדי-אל כתב:

לא מצפה משום מתווך בעולם הערבי להיות ניטרלי. גם כאלה עם "הסכם שלום" איתנו

אף אחד לא ניטרלי, אבל יש הבדל בין מצרים שנלחמת באחים המוסלמים (כדי לשמור על השלטון, לא כי הם אוהבים אותנו) ובין קטאר שנותנת להם מימון והגנה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש ניסוח גרוע ויש לכתוב משהו אחד ולהתכוון למשהו אחר. זה כבר מעבר לניסוח גרוע, זה תקשורת לקויה.

אם אתה מבקש ממישהו שיביא לך פיצה עם פטריות, אתה מניח מראש שהוא הבין שאתה רוצה את הפטריות על הפיצה ולא שיביא לך חבילת פטריות טריות מהירקן ליד פיצה בלי תוספות.

נגעת בנקודה הנכונה אבל פיספסת משהו. 

נכון, אני לא מצפה שיביא לי פטריות מהירקן. כי פיצריה לא עוסקת במשלוח ירקות.

הניסוחים שנבחרים ע"י מי שאומר אותם, נאמרים בצורה מסויימת שמתאימה לנרטיב ולקבלה של הדברים ע"י קהל היעד! אותו קהל יעד שמצפה מפיצריה לשלוח פיצה עם פטריות עליה כתוספת. 

ייתכן שזו תמונה של ‏טקסט שאומר '‏‎SO I FORMATTED MY MEME LIKE THIS Which was the style at the time‎‏'‏

image.thumb.png.d87511cf59336d2528bf9d5d0e5b211a.png

אמרת שאתה יכול לחלוטין גם לנהל מדינה וגם משפט; על מה, למה ומדוע אתה בוכה?

אם קשה לך לנהל מדינה ומשפט, אתה מוזמן לפרוש מניהול המדינה מאחר ואתה לא מעל החוק יא שמOK.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מצפה לקבל פטריות בצד מהפיצריה ועל אותו משקל אני לא מצפה למצוא אנטישמיות בכל משפט שמוזכרים בו יהודים.

הניסוח ההוא לא משתמע לשתי פנים, אבל אם מחליטים מראש שהדובר הוא X, זה באמת משנה איך הוא בוחר להתנסח?

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

השאלה מעידה על מה השואל חושב על הנשאלת, כמו שהשאלות "התמימות" שלך מעידות עליך,  וזה כבר עניין שלך מול המראה.

צ’ארלי קירק קידם בתוכנית הרדיו שלו ובפלטפורמות נוספות את תיאוריית "ההחלפה הגדולה" – קונספירציה גזענית עם ניחוח אנטישמי מובהק. מכאן עולה השאלה: האם גם אתה מקבל את "תיאוריית ההחלפה הגדולה", רק משום שאתה תומך נלהב של קירק? מה זה אומר עליי? שאני באמת לא יודע את התשובה.

ולא היו פה שום שאלות "תמימות" – כתבתי בדיוק את מה שאני חושב:

ציטוט

הנרטיב ברור ושקוף: לא משנה אם מדובר באדם עם דעות אנטישמיות, כמו במקרה של קירק או מאסק, או אפילו עם עמדות נאונאציות, כמו במקרה של "אלטרנטיבה לגרמניה". מה שחשוב הוא שהם "אנטישמים משלנו" – כלומר, תומכים בישראל. 

דרך אגב, אני מבין שלא תמיד יש לנו את הלוקסוס לבחור את בעלי הברית שלנו, אבל חשוב תמיד לקרוא לדברים בשמם ולזכור בדיוק עם מי יש לנו עסק. 

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

אני לא מצפה לקבל פטריות בצד מהפיצריה ועל אותו משקל אני לא מצפה למצוא אנטישמיות בכל משפט שמוזכרים בו יהודים.

הניסוח ההוא לא משתמע לשתי פנים, אבל אם מחליטים מראש שהדובר הוא X, זה באמת משנה איך הוא בוחר להתנסח?

נראה לי שמיצינו. שנינו מרחפים כמו פרפר ועוקצים כמו דבורה מסביב לאותן הנקודות- נראה לי ששנינו הבנו אחד את השני היטב. 

פורסם
לפני 15 דקות, mikyl כתב:

צ’ארלי קירק קידם בתוכנית הרדיו שלו ובפלטפורמות נוספות את תיאוריית "ההחלפה הגדולה" – קונספירציה גזענית עם ניחוח אנטישמי מובהק.

שום קשר לאנטישמיות. זו הייתה טענה למוטיבציה של הדמוקרטים לעודד הגירה לא חוקית, על מנת לשנות את הדמוגרפיה של המצביעים לטובתם, וכדי שבעלי הון יוכלו להשיג עבודה זולה.

עד כמה זה נכון... לא יודע.

האם זה מופרך על פניו - לא.

בניגוד אליך, אני לא מכליל. יש דעות של אדם שאני יכול להסכים איתן (למשל, שהתמיכה של חוגים מסויימים ביהדות ארה"ב היא חרב פיפיות נגד היהדות), ויש שלא (שישו הוא המשיח, שהתרה של נישואים חד מיניים מאיימת על מוסד הנישואים והמרקם החברתי), וכאלו שחלקית (שכדאי לשמור שבת, שהדרך הנכונה לחיות היא להקים משפחה).

לפני 16 דקות, mikyl כתב:

האם גם אתה מקבל את "תיאוריית ההחלפה הגדולה", רק משום שאתה תומך נלהב של קירק?

כאמור אני לא תומך של דעותיו של קירק, ולא על זה הדיון. 

להגיד על מישהו שהוא גם אנטישמי וגם תומך ישראל (ושהוא גם שומר שבת...), זה באמת סתירה שאי אפשר ליישב.

לפני 18 דקות, mikyl כתב:

דרך אגב, אני מבין שלא תמיד יש לנו את הלוקסוס לבחור את בעלי הברית שלנו, אבל חשוב תמיד לקרוא לדברים בשמם ולזכור בדיוק עם מי יש לנו עסק. 

היה לנו עסק עם אדם שדגל באי אלימות ופתרון סכסוכים לאומיים בהדברות והגעה לפשרות. 

זה שהוא היה אדם דתי, מכאן שהאקסיומות שלו היו שונות מהותית משלי ורב דעותיו שונות משלי, זה בכלל לא רלוונטי.

בדמורקטיה הרעיון הוא שנציגים בממשל פותרים אי הסכמות ע"י פשרות.

לטעון שהוא היה אנטישמי או שקידם אנטישמיות, זה מגוחך.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 44 דקות, falou כתב:

להגיד על מישהו שהוא גם אנטישמי וגם תומך ישראל (ושהוא גם שומר שבת...), זה באמת סתירה שאי אפשר ליישב.

לא בהכרח. קשה להבין את זה אבל זה משהו שיכול להיות קיים בטבע. כמו איזוטופ נדיר אבל קיים... 

אנטישמי=יש לו בעייה עם הדת. לא עם העם. תומך ישראל = תומך בעם. לא בהכרח בדת. שומר שבת? זו כבר סטייה אישית של כל אחד ואחד, יש כאלו שיש להם בעייה עם הדת הממוסדת ועדיין שומרים שבת. תראה מה קורה בין חברי הציונות הדתית, שמתגייסים ומטנפים על החרדים שלא מתגייסים- להם יש בעייה עם הדת הממוסדת והם שומרים מצוות ושבת יפה בעצמם. הם רק לא אנטישמים. 

קשה לי לאתר דוגמא לשילוש הקדוש שרשמת פה. אם אהפוך מספיק אבנים אני חושב שאצליח למצוא מישהו שמתאים לתיאור. 

• תוכן חדש...