Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

למה הסכם השלום עם מצרים לא נתן את התדמית הזאת?

כי מבחינת העולם כל עוד ישראל מחזיקה עם כבוש, חסר זכויות (לפני אוסלו כל הפלסטינים היו תחת משטר צבאי), תחת שליטתה, יש בעיה.

אחרי הסכם השלום עם מצרים, הגיעה מלחמת לבנון ואח״כ האינתיפדה. רק אוסלו נתן תקווה שתיכף מסתיימות פה המלחמות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 39 דקות, madmaxx כתב:

, אבל תשאל את עצמך למה זה לא קרה במדינות המקור מהן הגיעו, עד היום למעשה

העולים שהגיעו לכאן החזיקו את הכלכלה בארצות המוצא או בשולי החברה?

לא הגיוני לי שהם החזיקו את הכלכלה שם כי המדינות האלו היו מתרסקות ברגע שעזבו שם אבל זה לא השתנה.

פה הגיעו לארץ חדשה עם פוטנציאל ולא מנעו מהם חינוך ועבודה 

פורסם
לפני 47 דקות, madmaxx כתב:

זה כמו שהזכרת את העולים מברית המעצות לשעבר שאין ספק שתרמו כאן תרומה גדולה, אבל תשאל את עצמך למה זה לא קרה במדינות המקור מהן הגיעו, עד היום למעשה. 

העולים שהגיעו מבריה"מ לשעבר היוו צינור חמצן לתעשייה הישראלית מבחינת כוח עבודה מקצועי (בארץ היה קשה למצוא אנשי מקצוע צוארון כחול והעלייה הביאה הרבה בעלי מקצוע כאלה) מצד אחד ומהצד השני היווה כוח צרכני עצום. תחשוב על גודל העלייה ביחס לאוכלוסייה שפתאום צריכה דיור, ציוד בסיסי, צריכה בסיסית וכו'. את כל אלה המשק היה צריך לספק וזה יצר צמיחה מאוד מהירה.

מצד שני במדינות המקור הם היו אחוז זניח מהאוכלוסייה והיו כמו כולם שם אז ההשפעה שלהם היתה מינורית.

זה כמו להביא 100 תאילנדים שיעבדו בחקלאות בתאילנד לעומת להביא 100 תאילנדים שיעבדו בחקלאות בישראל. ברור לך איפה ההשפעה שלהם תהיה משמעותית יותר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

מה הוא יכול לעשות? להגיד "טעיתי, שיקרתי, חירטטתי,לא היה לי מושג מה אני עושה" גדול עליו.

הדבר האחרון שאני צריך או רוצה שהוא יעשה זה יגיד "טעיתי".  ברצינות. האחרון. 

הראשון? שיתחיל לתקן. 

השני? שייעלם מהחיים וייתן לתיקון להתחיל. 

השלישי? שישנה כמה מהבעיות כך שהן יהיו פתירות בקלות רבה יותר בהמשך הדרך.

וכך הלאה. 

האחרון ברשימה זה שיגיד טעיתי. ממש לא מעניין אותי אם הוא מודה, לא מודה, מבין, לא מבין, מטריד אותי הבעיות שנגרמו ולא הודאה באשמה. 

לפני 14 שעות, פינדר כתב:

כל עוד החוק פה לא מסדיר את הנושא, אי אפשר להקים פה אובר. יש כזה לחרדים שעובד באופן לא חוקי.

זו בדיוק הנקודה......

כל הנושא של אובר בא להכשיר את השרץ כדי שהחרדובר (נקרא "דרייברים") יהפוך להיות חוקי ורשמי בארץ. 

אני לא אתפלא אם הפתרון שיגיע בסוף יהיה אובר בלי אובר רק כדי ששירותי ההסעות לחרדים לא ייפגעו חלילה וחס בעזרת השם בס"ד או בסד השני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להתחיל לתקן זה מבחינתו להודות בטעות.

מה שגם לא בטוח בכלל שהוא מבין שהוא טעה.

הבן אדם אכן שבוי בתפיסה משיחית שאומרת שכל עוד אני ראש הממשלה הכל יהיה בסדר.

הוא לא יהיה זה שיתקן את המצב ואם איכשהו הוא ממשיך עוד קדנציה, המצב שלנו ימשיך להתדרדר לאט אבל בטוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, madmaxx כתב:

זה כמו שהזכרת את העולים מברית המעצות לשעבר שאין ספק שתרמו כאן תרומה גדולה, אבל תשאל את עצמך למה זה לא קרה במדינות המקור מהן הגיעו, עד היום למעשה. 

קודם כל, העלייה הזו קיבלה את ההשכלה שלה במדינת המקור, שם הם תרמו קודם.

התרומה של העלייה מארה"ב, דמוגרפית, קודם כל הייתה הגורם העיקרי בצמיחה. אין מנוע צמיחה יותר משמעותי מגידול בדמוגרפיה. בנוסף, כמות בעלי המקצוע שהגיעו ונכנסו לתפקידים בתעשיית המחשוב והטק המקומית הייתה מכרעת.

כמו שכתבתי קודם, את התרומה של מכירת נרטיב של שלום לעולם (נרטיב, כי מעשית אוסלו הייתה פנטזיה, לא תוכנית ריאלית), אנחנו לא יודעים. אי אפשר לכמת. כמו שרואים, הסכמי אברהם קרו למרות ההנחה שבלי תהליך מול הפלסטינים לא תהיה נורמליזציה, והנה - קרו. ולא רק קרו, ללא 07/10 הייתה לנו גם נורמליזציה עם סעודיה (ואולי עוד תהיה).

לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

העולים שהגיעו מבריה"מ לשעבר היוו צינור חמצן לתעשייה הישראלית מבחינת כוח עבודה מקצועי (בארץ היה קשה למצוא אנשי מקצוע צוארון כחול והעלייה הביאה הרבה בעלי מקצוע כאלה)

עזוב צווארון כחול, הגיעו מלא מתכנתים, בדיוק בזמן לבום של הטק.

לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

אתה מדבר על כישלון תדמיתי ולא על כישלון ההסכם עצמו.

אני מדבר על כישלון ההסכם עצמו.

ברגע שערפאת נכנס עם פרסונל שאסור היה בכניסה ועם נשק, ויצר את מנגנוני הבסיס לכאוס ולטרור שבאו אחרי זה, ההסכם נכשל. רבין היה בדרכו להפסיד את הבחירות, בשל הטרור שהגיע. מה שקראו אז "מחיר השלום".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

ואם איכשהו הוא ממשיך עוד קדנציה, המצב שלנו ימשיך להתדרדר לאט אבל בטוח.

לאט?!!

פורסם

כנראה שבאמת התקיפה בקטאר הגיעה אחרי שהתשלומים מהם עצרו... והם החליפו את היועצים שלהם בכאלו שאינם ישראלים. 

מעניין. 

לינק לכתבה על השינוי באל-ג'זירה שבוצע לפני כמה שבועות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, stx כתב:

לאט?!!

זאת המומחיות שלו, התדרדרות איטית בלי שבירת כלים.

פורסם

@falou

כן, יש גם סנטימנט פרו ישראלי. שומע את זה מחברים שמטיילים בספרד, למשל, ונתקלו רק באוהדי ישראל. ההפגנה העצומה בלונדון שבוע שעבר היתה אומנם יותר פרו בריטית אבל היו בה דגלי ישראל. השאלה היא עד כמה זה משפיע בקבלת ההחלטות. לא חושב שכרגע יותר מדי.

אוסלו כקונספט לא מייצג נרטיב שקרי. חלוקה היא הפתרון היחידי שגם היתה לו תמיכת רוב לפי כל סקר במשך שנים בשני הצדדים. אם הוא מת? כן, כרגע נראה שכן. שני הצדדים הרגו אותו. ו7.10 זה לא הסיבה או ההוכחה לכך שהוא לא ישים.

אם כבר,אז ה7.10 מלמד שאמונה בזה שהבעיה הפלסטינאית נפתרה כי יש הסכמי אברהם וכו - זו קונספציה שמתה. יותר מזה, עוד כמה חודשי מלחמה וגם ההסכמים האלו יהיו בסכנה.

כל מי שמאיים על ישראל בסנקציות מזכיר גם את יהודה ושומרון באותה הנשימה. יש סנקציות על התנחלויות ומתנחלים. אם ישראל לא היתה משווקת את עצמה כמדינה שוחרת שלום- זה כבר מזמן היה הרבה יותר גרוע. וזה הכיוון שאליו הולכים. כן, מתוך אמונה דבילית שבסוף הכל יסתדר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

זאת המומחיות שלו, התדרדרות איטית בלי שבירת כלים.

זאת המומחיות שלו מול הבייס שלו.

לגבי חלק ניכר מהצד השני, הכלים נשברו בשביעי באוקטובר. ההנחה הייתה שביבי מרפד את החשבון בנק שלו ואת המקרר בשמפניה ורודה וגלידת פיסטוק אבל עדיין דואג מספיק לאספקט הקיומי של המדינה. ההנחה הזאת נשברה ועכשיו הכדור אצל העם - אם אחרי השביעי באוקטובר הוא עדיין יצליח להיבחר, אני חושב שנראה מפולת, ממש לא הדרדרות איטית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

מתוך אמונה דבילית שבסוף הכל יסתדר.

לא דבילית. משיחית.

תן חיוך, הכל לטובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מניח שבמקרה כזה לא תהיה לו עוד קדנציה מלאה.

פורסם
לפני 15 שעות, falou כתב:

הוא לא אמר כזה דבר. הוא לא אמר שיהודים מממנים עיקריים

, הוא אמר שקהילות מסויימות של יהודים מממנות ארגונים מסויימים, ובלי שום קשר לתיאוריית ההחלפה. אתה עושה סלט.

אמר ועוד איך:

ציטוט

Because Jewish donors have been the No. 1 funding mechanism of radical, open border neoliberal quasi-Marxist policies, cultural institutions and nonprofits. This is a beast created by secular Jews

ציטוט

Jews have been some of the largest funders of cultural Marxist ideas and supporters of those ideas over the last 30 or 40 years

עוד פעם אנגלית שלי לא בסדר? "קהילות מסוימות" של יהודים?

לפני 15 שעות, falou כתב:

אתה מזכריהרבה דברים, רובם בלי קשר ובלי הגיון. אז מה אם הזכרת?!

ואתה ממשיך לחזור על עצמך עם "בלי קשר" בכל פעם שהעובדות לא מתיישבות עם הנרטיב שלך.

כתבת:

ציטוט

להגיד על מישהו שהוא גם אנטישמי וגם תומך ישראל (ושהוא גם שומר שבת...), זה באמת סתירה שאי אפשר ליישב.

הבאתי לך דוגמה מניסיון אישי (כן, כן, זה לא נחשב כי זה לא מסתדר עם הדעות שלך), וגם שתי דוגמאות נוספות. אבל מבחינתך זה "לא קשור". למה? כי זה פשוט לא מתאים לך.

לפני 15 שעות, falou כתב:

והאם יכול להיות מישהו שאומר שהוא תומך בישראל ושונא יהודים?

יכול.

אבל הוא פשוט מישהו שמחזיק דעות סותרות ואי אפשר לדעת מה הוא...

לא, תמיד יש סיבות. ברית המועצות תמכה בערבים, והמפלגות הקומוניסטיות/השמאל באירופה ישר יישרו קו. מאותה סיבה בדיוק הימין תמך בישראל. היום הקלף המרכזי של הימין הקיצוני הוא ההגירה המוסלמית, ולכן אנחנו לכאורה בעלי ברית. בנוסף, זה משמש אליבי בשביל אנשים כמוך מול טענות על אנטישמיות — בדיוק כמו  "יש לי חבר יהודי".

לפני 15 שעות, falou כתב:

אתה שוב עושה סלט. ברה"מ לא הייתה אנטישמית, כמדינה, היא רדפה כל התארגנות אתנית/דתית, כולל את הכנסיה עצמה. ההצבעה בעד תוכנית החלוקה הייתה תועלתנות פוליטית. 

אני עושה סלט? באמת? תגיד, מה מקורות הידע שלך, עיתונות סובייטית מתקופת ברז'נייב? או איזה AI שעוד לא הספיקו לאמן אותו על הנושא? אתה טוען שבריה"מ לא הייתה אנטישמית? אין לך מושג על מה אתה מדבר. תאמין לי, המשפחה שלי לא עלתה לישראל כי בער לנו לדחוף פתקים בכותל. אבל אני יודע, ניסיון אישי (במיוחד כשהוא לא מסתדר עם הנרטיב שלך) לא נחשב בעיניך.

אז בוא נדבר עובדות:

סטלין (ואני מקווה שאתה לפחות מבין שב-1947 "ברה"מ תמכה" ו"סטלין תמך" זה בדיוק אותו דבר) היה אנטישמי. נקודה.  ובאופן אישי הוא תיעב יהודים. חרושצ'וב עצמו כתב בזיכרונותיו שסטלין "תמיד השתמש בהגייה מעוותת" כשדיבר על יהודים, ושהתייחס אליהם כ"מרגלים פוטנציאליים". הוא אף אמר לו ש"לפועלים הטובים במפעל צריך לתת אלות כדי שיוכלו להכות את היהודים עד מוות". גם בתו, סבטלנה אלילויבה, מספרת איך סטלין התנגד בקיצוניות לקשרים האישיים שלה, במיוחד כשמדובר היה ביהודים, כמו אלכסיי קאפלר. לפי דבריה סטלין "התעצבן יותר מכל מהעובדה שקאפלר היה יהודי". כתוצאה מכך, קאפלר נידון לעשר שנות עבודת פרך בגולאג באשמת "מרגל אנגלי". 

ההבדל בין האנטישמיות הנאצית לאנטישמיות הסטליניסטית אשר נהלה קמפיין נגד יהודים הוא שימוש בשפה מקודדת ("קוסמופוליטים חסרי שורשים" במקום "יהודים") ולא ברטוריקה גזענית מפורשת. הקמפיין נגד "קוסמופוליטיות חסרת שורשים" שימש את סטלין כדי לבצע את המדיניות האנטישמית שלו. הביטוי "קוסמופוליט חסר שורשים" הפך למעשה למילה נרדפת ל"יהודי". 

שיא הקמפיין הגיע ב"משפט הרופאים" – עלילת דם לכל דבר. תשעה רופאים, שישה מהם יהודים, הואשמו בקשירת קשר לרצוח בכירים סובייטים. התעמולה כינתה אותם "רוצחים בחלוקים לבנים", חיברה אותם ל"ג'וינט", וקשרה זאת למנהל התיאטרון היהודי שלמה מיכאלס (שסטלין עצמו הורה לרצוח קודם לכן). אבל מיד אחרי מותו

של סטלין הרופאים שוחררו, זוכו, והוכרז שכל ההאשמות הומצאו. האחראים לפיברוק העלילה נעצרו והוצאו להורג. זה מוכיח שהקמפיין האנטישמי היה יוזמה אישית של סטלין.

אז אחרי כל זה – אתה באמת עוד רוצה לטעון שבריה"מ לא הייתה אנטישמית?

לפני 15 שעות, falou כתב:

אז היא לא אנטישמית ולא ניאו נאצית.

רק שמנהיגיה מהללים את חיילי הרייך השלישי, מתאמצים לטשטש את זכר השואה, ונציגיהם אף קמים ויוצאים מאולם הפרלמנט במהלך אירוע זיכרון, דווקא ברגע שבו נשיא הקהילה היהודית במינכן נושא נאום.

אבל כן, הכל כשר. הרי יש להם "חבר יהודי". סליחה, הם הרי תומכים בישראל.

• תוכן חדש...