Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

לא הייתי אומר שהוא אנטישמי. הוא אנטי כל מי שלא חושב כמוהו.

שי, יש לי הרגשה שתגובותיך היום לא יחשבו על ידך כטובות ביותר שביכולתך לנפק.

אפשר ורצוי להתנגד לדעותיו והתבטאויותיו של אדם, אסור להפוך אותו לדמון או רשע.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

גם אירן שמחו שדע"ש נפלו אז הם חברים שלנו?

האנלוגיה שלך בעייתית. אם איראן וישראל שמחו שדעש נפלו, זה רק מראה כמה רעים דעאש היו. אני בטוח שגם באיראן וגם בישראל ישמחו אם מישהו ימציא תרופה לסרטן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, waterman כתב:

שי, יש לי הרגשה שתגובותיך היום לא יחשבו על ידך כטובות ביותר שביכולתך לנפק.

אפשר ורצוי להתנגד לדעותיו והתבטאויותיו של אדם, אסור להפוך אותו לדמון או רשע.

לא הופך אותו לדמון או לרשע אבל לא לחסיד אומות העולם.

יש לצאת נגד דעות שונות ויש לצאת נגד המחזיקים בדעות כקבוצה.

הדוגמא הכי טובה היא מה שבמבי כתב, זה שיש קהילה יהודית שרוב חבריה תומכים ב BLM לא אומר שקהילות יהודיות תומכות אלא שיש קהילות שרוב חבריהם תומכים. זה אומר משהו על יהודים כקבוצה?

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

האנלוגיה שלך בעייתית. אם איראן וישראל שמחו שדעש נפלו, זה רק מראה כמה רעים דעאש היו. אני בטוח שגם באיראן וגם בישראל ישמחו אם מישהו ימציא תרופה לסרטן.

לא הבנת את האנלוגיה.

זה שאירן שמחו שדע"ש נפלו לא הופך את דעש לטובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנקודה שלא רק איראן שמחו שהם נפלו ולכן זה לא אנלוגיה נכונה.

לא תמצא אנשים שפוים ומתונים ששמחים או מצדיקים את הרצח הזה. ולהגיד "אני נגד אלימות אבל זה הגיע לו כי הוא עצבן אנשים" זה להצדיק רצח.

פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

ולהגיד "אני נגד אלימות אבל זה הגיע לו כי הוא עצבן אנשים" זה להצדיק רצח.

אני הצדקתי את הרצח הזה, אמרתי מגיע לו או איזה אבל כלשהו?

לאף אדם לא מגיע להיפגע בגלל דעותיו.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

למשל, לפני שמביאים משהו על אסכולת פרנקפורט, לקחת חמש דקות ולנסות להבין מה היא הייתה לזמנה, עקרונותיה, מטרותיה וכו'.

בגלל זה הבאתי גם את כל הקישור לעמוד הויקיפדיה שממנו למדתי על הנושא- כי לפני הצילומסך, דובר על עוד כמה דברים ונקודות, כמו למשל על האימוץ של האסכולה ע"י אותו מרקסיזם שהומלץ לי לקרוא עליו.

לפני כשעה, mikyl כתב:

ובעיניי זו בדיחה וחוסר רצינות לשאול "מה הבעיה" או "מה הקשר" כאשר מישהו מאשים באופן גורף את ה"יהודים" או קהילה יהודית שלמה בקידום שנאה כלפי "הגזע הלבן". 

כמו שכתבתי קודם- לא כל ביקורת על יהודים היא אנטישמיות, ולרוב הניסוח פשוט גרוע. 

אין לי מידע, אסייג בתחילת דבריי.

האם אתה יכול לומר במלא הכנות שקהילות יהודיות לא מימנו כלל עמותות ודברים נוספים שמקדמים "שנאה כלפי הגזע הלבן"? אם לא, אזי יש דברים בגו ורק הניסוח אומלל וחצי, ונשמע אנטישמי בנוסף. 

בתחילת המלחמה, עשיתי כמיטב יכלתי בתחום הסברה באתר גזעני מאד שאני מכיר. 

בין היתר, הביאו לשם טיעון על כך שהיהודים (חרדים משהו, לא זוכר בדיוק) מממנים אוניות של מהגרים למדינה אירופאית (לא זוכר איזו). 

נשמע אנטישמי וחצי. נכון? כן. הניסוח נבחר בקפידה כדי להיות אנטישמי. 

העובדות בשטח, איך נאמר, לא רחוקות יותר מדי מהמציאות. אבל לא כפי שהניסוח טען. 

כן, יש גוף יהודי שאכן תרם סכומי כסף משמעותיים לתחום של סיוע הומניטרי למהגרים- מזון, תרופות וכדומה. 

הפרדה בין עיקר וטפל, כמו גם הנכונות לבדוק את הטענות השונות, לא משותפת להרבה אנשים. 

גם אני לא תמיד מוכן להתעמק בכל מה שמוצג לי. לא הכל מעניין אותי ברמות כאלו שמצדיקות התעניינות עמוקה דיה מצידי. 

לא השתכנעתי שהבחור אנטישמי. לא השתכנעתי שהוא לא. 

לא נכנס לנקודה הזו. לא שמעתי עליו אפילו עד שהוא נרצח. WHATEVER... לא הולך לחפש כל מה שהוא אמר, לנתח את הפרופיל אישיות שלו, לנסות להבין מניעים ורצונות ותהליכי מחשבה- די ראבק. 

כמו שלא כולם מוכנים להתעמק במשהו לפני שהם פותחים את הפה, גם לא כולם מוכנים להתעמק במה שהם שומעים לפני שהם מפיצים אותו הלאה. אקח את זה בדיוק כך, כ FACE VALUE. וזהו. אמר? אמר. WHATEVER.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה גם אם יהיה מחבל עם דגל חמאס מבצע פיגוע עדיין תנסה להאשים את בן גביר או משהו.

הסטטיסטיקה מראה שגם בארה״ב רצח על רקע פוליטי מגיע לרוב מימין.

מעבר לזה, ארה״ב היא מדינה מופרעת לגמרי בכל מה שקשור לירי ולא הייתי מסיק משם מסקנות, לגבי אף מדינה אחרת. המספרים שם פשוט מטורפים.

רק שפה, הרצח הספציפי הזה מסתדר יופי לבן גביר ולמגל ולשאר מושפעים כמוך, שמנצלים את זה ל... הסתה נגד מתנגדי הממשלה.

האם שמעת במקרה על וואנס לותר בולתר? בחור נחמד, לבן, נוצרי אדוק, שנאם בלהט נגד הפלות וטרנסג׳נדרים ושאר קונספירציות. 

הוא רצח פוליטיקאית דמוקרטית יחד עם בעלה והכלב שלהם. הוא ניסה לרצוח עוד פוליטיקאי דמוקרטי אבל הצליח רק לפצוע אותו ואת אשתו.

מתי כל זה קרה? לפני 3 חודשים. שמעת על זה פה, מכל אלו שהבוקר כל כך חוששים פה מרצח פוליטי?

https://en.wikipedia.org/wiki/2025_shootings_of_Minnesota_legislators#Accused

image.thumb.png.0822412d4e4ee29e13b176c04222e5a2.png

• אהבתי 2
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

אני הצדקתי את הרצח הזה, אמרתי מגיע לו או איזה אבל כלשהו?

לאף אדם לא מגיע להיפגע בגלל דעותיו.

ממש לא התכוונתי אליך, אלא לאנשים שמנסים להצטייר כשפויים ומתונים ובמקביל אומרים בסאבטקסט ברוך שפטרנו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הדוגמא הכי טובה היא מה שבמבי כתב, זה שיש קהילה יהודית שרוב חבריה תומכים ב BLM לא אומר שקהילות יהודיות תומכות אלא שיש קהילות שרוב חבריהם תומכים. זה אומר משהו על יהודים כקבוצה?

הוא לא אמר כלום על היהודים, כקבוצה.

הוא אמר משהו על קבוצות של יהודים.

לפני 10 דקות, פינדר כתב:

אני חושב שאם אתה מצרף את המפלגה הקומוניסטית הסינית, הרוסית והחמר רוז', אז החשבון אחר.

תוסיף לזה את משטרי מזרח אירופה, ואל תשכח עוד כמה צדיקים

https://he.wikipedia.org/wiki/הבריגדות_האדומות

https://he.wikipedia.org/wiki/אט"א

https://he.wikipedia.org/wiki/הנתיב_הזוהר

https://he.wikipedia.org/wiki/FARC

https://en.wikipedia.org/wiki/New_People's_Army

לפני 28 דקות, ברווז כתב:

האם אתה יכול לומר במלא הכנות שקהילות יהודיות לא מימנו כלל עמותות ודברים נוספים שמקדמים "שנאה כלפי הגזע הלבן"? אם לא, אזי יש דברים בגו ורק הניסוח אומלל וחצי, ונשמע אנטישמי בנוסף

כמובן שהשאלה היא איך אתה מתייחס ל-BLM, עקרונותיה ופעולותיה (או Antifa, למשל). הניסוח, שלא נעשה בכתיבת איזשהו מאמר מוסדר, צריך להתייחס אליו בהקשר.

הדברים הקונספירטיבים המיוחסים לאסכולת פרנקפורט (כמו שהבאת בפוסט קודם), הם פרשנות די פסיכית על בסיס האמת, כמו שקורה הרבה פעמים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

שמעת על זה פה, מכל אלו שהבוקר כל כך חוששים פה מרצח פוליטי?

אני מניח שאם זה היה מגיע לחדשות, היינו מדברים על זה גם פה. 

לא זוכר שנתקלתי בזה בחדשות שלנו או במקומות אחרים כל כך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

אני חושב שאם אתה מצרף את המפלגה הקומוניסטית הסינית, הרוסית והחמר רוז', אז החשבון אחר.

תוסיף לזה את משטרי מזרח אירופה, ואל תשכח עוד כמה צדיקים

אני דיברתי על ארצות הברית. זה כתוב בחלק שציטטת.

משטר דיקטטורי זה רע. אין לי ויכוח איתך לגבי זה בכלל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אני דיברתי על ארצות הברית. זה כתוב בחלק שציטטת.

לפני 36 דקות, פינדר כתב:

קירק היה דוגמא למה שאני חושב שרוצים בפוליטיקאי (או צריכים לרצות). אחד שאומר מה הוא מאמין וחושב, ו... וזה חלק חשוב, מוכן להתדיין על זה.

יש לי ביקורת על דעותיו מכאן ועד הודעה חדשה (מין הסתם, הוא היה איש דתי, אני חילוני, האקסיומות שלנו שונות בתכלית), אבל הוא ייצג את סוג הפוליטיקה שאני רוצה לראות. כנה. אתה יודע מה הוא חושב ולמה. הוא לא עסוק בלהתחנף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה״גם״ שהדגשת מתייחס לישראל. הויכוח שלי עם יובל היה על השימוש שפוליטיקאים ימנים בישראל עושים ברצח.

לפני 4 דקות, falou כתב:

קירק

אגיד את האמת, לא שמעתי עליו עד הבוקר. אני מניח שרוב תושבי ישראל וחלק מאלו שכותבים פה, גם הם לא הכירו אותו.

ואני מניח שהרבה מהימנים בישראל שעושים שימוש ציני ברצח הבוקר, לא הכירו אותו.

קראתי קצת עליו ועל מה שכתב ולא התרשמתי שהחמצתי משהו שונה בהרבה מהקו של שפירו, דאגלס מארי וכו׳. כל רצח כזה הוא פשע גדול, גם נגד האדם עצמו וגם נגד המדינה והחברה שאת היסודות שלהם הוא מערער.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

משטר דיקטטורי זה רע

לא בהכרח. 

תחשוב על שליט שרוצה את טובת העם ולא נתון לשום ביקורת או הגבלות. למשל שליט בורניי שהוא דיקטטור שנותן לעם בריאות וחינוך חינם, אין מיסים ואפילו יש סיבסוד של מוצרים מזון.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

תחשוב על שליט שרוצה את טובת העם ולא נתון לשום ביקורת או הגבלות. למשל שליט בורניי שהוא דיקטטור שנותן לעם בריאות וחינוך חינם, אין מיסים ואפילו יש סיבסוד של מוצרים מזון.

ו..? מי קבע שבריאות וחינוך חינם זה טוב? אולי יש אזרחים שמעדיפים שזה לא יהיה חינם והכסף יושקע בדברים אחרים? יש להם זכות להגיד את זה?

היית מוכן לחיות בכלא, לפי חוקים ששליט שרירותי מכתיב לך, בתמורה לאוכל ובריאות חינם?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...