Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, G. P. Magnus כתב:

לגבי ערביי ישראל -הם יצטרכו לבחור ולהראות בבירור האם הם בעד המדינה או נגדה

איך זה יתבצע בפועל? כל ערבי יידרש לתלות דגל ישראל מחוץ לבית ולשיר כל יום את ההמנון?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 1 דקה, teyal כתב:

איך זה יתבצע בפועל? כל ערבי יידרש לתלות דגל ישראל מחוץ לבית ולשיר כל יום את ההמנון?

אני חושב שהדבר הזה עובר דרך פעולות שיוצרות זיקה ומעורבות, ולא דרך בירוקרטיה פרקטית. למשל - מעורבות חברתית, התנדבות, שירות לאומי. זה לא תהליך שקורה מהיום למחר אלא לאורך שנים. בדיוק כפי שהרבה מערביי ישראל כן נאמנים למדינה וכן רוצים בטובת המדינה, אף על פי שהם כואבים את כאב אחיהם בעזה. המספרים כנראה שונים לחלוטין בגדה המערבית מאחר ואין להם שום מעורבות בחיים היום יומיים בישראל, בניגוד לערביי ישראל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

רובם המכריע של ערביי ישראל לא מעורבים בטרור.

זו טעות להכניס אותם לקלחת הזו וזה בדיוק מה שהליצן הפירומן מנסה לעשות.

• אהבתי 3
פורסם

נכון, אבל בתור חברה, הם צריכים להיות חלק מאלו שמגנים ומסייעים לסכל טרור של האלפית אחוז בתוכם שכן מעורב (ואנחנו יודעים זה הרבה יותר מזה). הבעיה היא שהם לא עושים את זה. ואני לא מחפש להאשים אותם, אבל הקונצנזוס בחברה הזו צריך להשתנות. בעזרת המדינה ובעזרת האזרחים.

פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

נכון, אבל בתור חברה, הם צריכים להיות חלק מאלו שמגנים ומסייעים לסכל טרור של האלפית אחוז בתוכם שכן מעורב (ואנחנו יודעים זה הרבה יותר מזה). הבעיה היא שהם לא עושים את זה. ואני לא מחפש להאשים אותם, אבל הקונצנזוס בחברה הזו צריך להשתנות. בעזרת המדינה ובעזרת האזרחים.

זה יקרה ברגע שתייבש אותם בלי פרנסה ובלי כיוון עתידי - ואז הם אולי יבינו שיש להם מה להפסיד. היום הם מבינים יותר מתמיד שהרשות הפלסטינית לא דואגת להם - ובלי פרנסה מישראל החיים שלהם חרא. אל תחשוב שכולם מסכנים שם, זה ממש לא ככה. יש כאלה שחיים ברמה יותר גבוה ממני וממך ביחד. ברור שיש גם את הפשוטים ביותר שחיים חיים בסיסיים לגמרי אבל בין זה לבין ההוא יש לך כמות מכובדת מאוד שחיה חיים מודרניים (יחסית) דיי טובים.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפילו בפשיעה הפלילית אנחנו לא מטפלים (וכמובן שיש חפיפה עם הלאומנית). 

איך אתה מצפה מערבי שחי בכפר ורוצה חיים שקטים להתמודד? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי זאת הזדמנות לטפל אצלם בשיטור ובפשיעה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, teyal כתב:

רובם המכריע של ערביי ישראל לא מעורבים בטרור.

זו טעות להכניס אותם לקלחת הזו וזה בדיוק מה שהליצן הפירומן מנסה לעשות.

תפסיק עם הקשקוש הדמגוגי הזה.

אף אחד לא אומר שכל ערביי ישראל עוסקים בטרור, אבל:

1. אלפים או עשרות אלפים מהם השתתפו או משתתפים בהפגנות נגד המדינה ובעד הפלשתינים/חמאס. ראינו את ההפגנה האחרונה באום אל פאחם.

2. מאות (או אפילו אלפים) מהם ניסו לפגוע ביהודים בשומר חומות, רק כי הם יהודים. כולל ערבים "תמימים" שניסו לשרוף את השכנים שלהם.

3. רבים מהם מרגישים יותר פלשתינים מאשר ישראלים, ובמקומות הרבים מי שמשרת בצה"ל או במשטרה הוא בגדר בוגד.

אפילו חברי כנסת מהמגזר כינו שוטרים ערבים בוגדים (ע"ע חנין זועבי).

4. אחוז המעורבות שלהם בטרור פלילי (למשל טרור חלקאי) וטרור מדיני גבוה משיעורם באוכלוסיה באופן משמעותי.

אז מספיק עם ההתייפייפות ועם עצימת העיניים. צריך לשים את הדברים על השולחן, במיוחד אחרי מה שקרה לפני שבועיים.

ערביי ישראל, כחברה, יצטרכו לבחור אם הם מעוניינים להשתלב בחברה הישראלית, ולהיות חלק ממנה, עם כל החובות והזכויות, או שהם רוצים להמשיך להתנהל כאוייב מבית.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 54 דקות, יובל .מ. כתב:

ביבי הזה לוזר.

אפס תחכום, אפס יוזמה, אפס חתירה למגע, אפס הפתעה.

אין לי מושג איפה כל ההכשרה שלו מסיירת מטכל נעלמה.

לפני זמן מה לימור לבנת אמרה על אנשי ליכוד של היום: "לוחמים נועזים הפכו לפחדנים פוליטיים".

לפני 37 דקות, EliC25 כתב:

לא, זה דבר חברי ואנושי לעשות. גם אם אין לך 'איך לעזור'. עצם העובדה שהאדם שאתה מדבר איתו יודע שיש מי שאכפת לו, אוזן קשבת, וסתם סביבה תומכת, זה כבר עוזר לחוסן הנפשי ולהתמודדות בימים כאלו.

אצל כל אחד זה שונה. לי אוזן קשבת לא עוזרת בכלום. חוסן נפשי חייב לבוא מבפנים.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

ערביי ישראל, כחברה, יצטרכו לבחור אם הם מעוניינים להשתלב בחברה הישראלית, ולהיות חלק ממנה, עם כל החובות והזכויות, או שהם רוצים להמשיך להתנהל כאוייב מבית.

תתחיל מחרדים.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

ביום שאחרי המתקפה התפרסמו בתקשורת תמונות מנחל עוז של תחמושת שהוברחה בתוך חבילות אורז שהגיעו לרצועה בתור סיוע.
סביר להניח שגם עכשיו החמאס מקבל את אספקת הנשק המחודשת שלו דרך שיירות הסיוע.
פשוט חלם שישראל לא לפחות מעלה את הטענה שהיא מתנגדת להכנסת סיוע הוא הברחות הנשק.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, gadik6 כתב:

וגם היהודים יצטרכו לתרום את חלקם, ולא להקשות על התהליך כמו אב"ג וסמוץ'. אפילו אנשי ימין מובהקים כמו בנט ומפלגתו הבינו את זה, ה"עוצמה היהודית" רק מתנגדת לכל ניסיון לשיוויון ןמעצימה עויינות, ככל שקיימת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, mikyl כתב:

תתחיל מחרדים.

אין קשר בין מחט לתחת. זה שיש בעיה נפרדת עם החרדים לא קשור לנושא בכלל.

ואם בחרדים עסקינן - זק"א, איחוד הצלה, ידידים ועוד שלל ארגונים מצלצל לך מוכר?

כל אלו ארגונים בהם מתנדבים אלפי חרדים.

רוצה לספר לי על ארגונים דומים בחברה הערבית?

אבל לעצם העניין, הבעיה עם ערביי ישראל חמורה יותר, שכן בנוסף לכך שהם לא תורמים לחברה כמו הישראלי הממוצע, הם גם מכבידים על הישראלי הממוצע עקב מעורבות גבוהה בגניבות רכבים, אלימות ועוד שלל אירועים פליליים ובטחוניים.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 40 דקות, SurfHigh כתב:

איך אתה מצפה מערבי שחי בכפר ורוצה חיים שקטים להתמודד? 

בדיוק בגלל זה כתבתי שזה צריך לבוא מהמדינה כמו מהעם.

פורסם
לפני 53 דקות, EliC25 כתב:

קשה מאוד לדרוש מחברה להיות מעורבת בהגנה וסיוע כשמצד שני הם נולדים להיות "אזרח סוג ב".

בסוף אנחנו אחת מהמדינות הבודדות שבהן גם אם אתה נולד בה, אתה עדיין לא באמת חלק ממנה ולא באמת יכול לשיר את ההמנון, שמכוון לאנשים שהיו צריכים להוולד מאמא ספציפית.

אני לא אומר שהמדינה לא צריכה להיות מדינה יהודית בהגדרה, אבל צריך לקחת בחשבון את המשמעות של זה ואת מה שאי אפשר לדרוש ממי שאינו יהודי.

הדרוזים הם עוף מוזר ולמרות זאת גם הם לאחרונה מרגישים מקופחים בעניין זה.

פורסם
לפני 31 דקות, mikyl כתב:

אצל כל אחד זה שונה. לי אוזן קשבת לא עוזרת בכלום. חוסן נפשי חייב לבוא מבפנים.

לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

אם אתה מבין שאצל כל אחד זה אחר, מעלה תמיהה הקביעה שלך שכל אחד לא צריך את זה.

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

תתחיל מחרדים.

בנתיים חרדים עשו הרבה בשבועיים האחרונים.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

רוצה לספר לי על ארגונים דומים בחברה הערבית?

חמאס, ארגון של לוחמי חופש

לפני 2 דקות, Ooga כתב:

בסוף אנחנו אחת מהמדינות הבודדות שבהן גם אם אתה נולד בה, אתה עדיין לא באמת חלק ממנה ולא באמת יכול לשיר את ההמנון, שמכוון לאנשים שהיו צריכים להוולד מאמא ספציפית.

זה ביצה ותרנגולת.

תהיה נאמן למדינה, המדינה והאוכלוסיה תתייחס אליך כשווה.

תחנך את משפחתך מגיל 0 שאתה עם האויב - לעולם לא תהיה שווה.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...