Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

ואם הרגילו אותך שאופנועים מעופפים זה אימון, בפעם התשעת אלפים, אתה תחשוב שזה אימון. כי ככה המוח עובד

האופנועים המעופפים לא רלוונטיים. בסופו של יום אם אתה יוצא מנקודת הנחה שחמאס לא יעז לתקוף אותך כי הוא מורתע - כי זו ההערכה של אמ"ן - אתה לא תוכל להיערך בהתאם. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

נתקלתי בכתבה הזאת.

לא יודע אם זה נכון. שכן שגר בבניין שאבא שלי גר. עובד ברמי לוי. אומר שהגיעו עגבניות מלפפונים מטורקיה השבוע.

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/r1obi9c116

חשש לביטחון המזון בישראל: אוניות תבואה מסרבות להגיע לנמלים

הקושי לייבא חומרי גלם וסחורות לארץ גובר מיום ליום, כשעוד ועוד חברות ספנות זרות, עם אוניות עמוסות בתבואה ובשאר חומרי גלם הכרחיים לתעשיית המזון, חוששות להגיע או מתעכבות זמן רב. במקביל, מסעדנים מוציאים את רוב עובדיהם לחל"ת. "אין ברירה, אין לנו הכנסות".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

האופנועים המעופפים לא רלוונטיים. בסופו של יום אם אתה יוצא מנקודת הנחה שחמאס לא יעז לתקוף אותך כי הוא מורתע - כי זו ההערכה של אמ"ן - אתה לא תוכל להיערך בהתאם. 

זו ההערכה? קראת אותה? שהוא מורתע? אשמח לקישור למסמך. אפשר בפורום אם הסיווג הוא בלמ"ס, מה שלא סביר, או מעליו (אבל את זה הייתי שולח בפרטי)

ואגב, אתה שוגה.

ההגדרה של איום הייחוס, ומכאן ההיערכות עליו מושפעת מיכולות האויב ולא מכוונותיו.

אני אפרט

איום הייחוס של צבא מצרים הוא... ישראל. 

כן.

מדינה שיש לה 0 רצון לתקוף את מצרים.

אבל זה לא משנה, הכוונות, כי מצרים בהגדרה בונה צבא שיוכל להתמודד עם ישראל.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

זו ההערכה? קראת אותה? שהוא מורתע?

לא קראתי אותה, לא. 

לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

איום הייחוס וההיערכות עליו מושפעת מיכולות האויב ולא מכוונותיו

אז אולי כדאי לעדכן את הנהלים. החמאס פרצו את החומה עם טילי נ"ט, טויוטות וטרקטורים. הרחפנים והטרקטורונים המעופפים היו חלק זניח יחסית בפעולה שהצליחה בגלל הפעלה של יכולות "פרימיטיביות" בסדר גודל שאף אחד לא האמין שאפשרי. 

• אהבתי 1
פורסם

בהחלט.

ציינתי אופנועים מעופפים סתם, רק כדי להסביר את ההבדל בין ההערכה שמדובר בעוד תרגיל שזה אחד מהרכיבים שלו לבין זה שהייתה התקפת אמת משולבת.

יכלתי לכתוב גם שיירת אופנועים ולכתוב גם שיירת טנדרים.

וכן, השאלה של איך לא הבנתם/הבנו שזה תרחיש אמת ומדוע צה"ל לא התכונן אליו יהיו שאלות מפתח, בוועדת החקירה ובתחקירים שלפניה.

פורסם
לפני 21 דקות, yor2 כתב:

נתקלתי בכתבה הזאת.

לא יודע אם זה נכון. שכן שגר בבניין שאבא שלי גר. עובד ברמי לוי. אומר שהגיעו עגבניות מלפפונים מטורקיה השבוע.

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/r1obi9c116

חשש לביטחון המזון בישראל: אוניות תבואה מסרבות להגיע לנמלים

הקושי לייבא חומרי גלם וסחורות לארץ גובר מיום ליום, כשעוד ועוד חברות ספנות זרות, עם אוניות עמוסות בתבואה ובשאר חומרי גלם הכרחיים לתעשיית המזון, חוששות להגיע או מתעכבות זמן רב. במקביל, מסעדנים מוציאים את רוב עובדיהם לחל"ת. "אין ברירה, אין לנו הכנסות".

התייחסתי לזה שלשום:

בתאריך 18.10.2023 בשעה 20:27, sperial כתב:

זה לא רק חקלאות, זה עוד ענפים חיוניים. למשל תחבורה. הקטסטרופה של צי הסוחר שחוסל, נותרו ימאים ישראליים בודדים (נדמה לי שיש עוד איזה 6 אניות במרשם הישראלי, אבל מרבית הצוות שלהם זר). ואת חיוניות התעופה ראינו בקורונה ורואים שוב היום. לפחות את הענף הזה עדיין לא חיסלו (לא מדבר על כך שצריך להעיף את קני רוזנברג לכל הרוחות).

ובינתיים יש מי שעושה במכוון נזקים לכלכלה משיקולי פוליטיקה קטנה.

יש לישראל בעיה רצינית מאוד עם חיסול ענפים (למש תובלה ימית, חקלאות) או סתם הפרטה בעייתית (אלעל).

גם בפורום הזה כל הזמן צועקים שצריך רק לפעול להוזלת מוצרים ולהפרטה, בלי להסתכל מעבר לקצה האף. זו התשובה לכל מי שחושב שצריך להסתכל רק דרךחור של הגרוש, בלי ראיה קצת יותר רחבה וארוכת טווח.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

יש לישראל בעיה רצינית מאוד עם חיסול ענפים (למש תובלה ימית, חקלאות) או סתם הפרטה בעייתית (אלעל).

גם בפורום הזה כל הזמן צועקים שצריך רק לפעול להוזלת מוצרים ולהפרטה, בלי להסתכל מעבר לקצה האף. זו התשובה לכל מי שחושב שצריך להסתכל רק דרךחור של הגרוש, בלי ראיה קצת יותר רחבה וארוכת טווח.

אתה יודע לחשב כמה ישראלים צריכים לעבוד בחקלאות, כדי שהתוצרת החקלאית תספיק לכולנו ללא תלות בגויים? אתה יודע לספר כמה תעלה עגבניה בסופר במצב כזה?

מה שאתה מציע עומד בסתירה למה שחושבים כל הכלכלנים שיצא לי לקרוא בעשור האחרון, ואני אפילו לא מדבר כבר על זה שאיש לא מציע לחסל את החקלאות (אלא לשנות את האופן בו מתגמלים את מי שעוסק בה), או את זה שכמו ענפים אחרים, היא תלויה בגויים שיבואו לעבוד כאן (כי איש מאיתנו לא ישלח את הילדים שלו להיות חקלאי, נכון?).

אולי הם כולם חסרי ראיה ארוכת טווח, אבל לא נראה לי. נראה לי שאתה פשוט חושב שיש פתרון לבעיות שאין להן.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

כולם?

בוא...

אחרי ה 7/10/2023 אני חושב שהתשובה לשאלה הזו היא מורכבת בריבוע.
לפני כן, אם הייתי שואל אותי, הייתי אומר לך - ברור שלא כולם.

עוד לא מרגישים את זה (חכו שהכל ייגמר והסגרים יותרו) - אבל ->
ה 7/10/2023 יצר\יצור עבור ערביי ישראל באיו"ש מציאות של 20-30 שנה אחורה ביחסים עם היהודים בכלל ועם *מעסיקים* בפרט. 
לא רק שיוצא לי לקנות מספקים שהם ערבים-ישראליים, אני גם מעסיק עובדים פלשתינאים מאיו"ש כבר כמה שנים טובות, יש לנו יחסים טובים ועברנו הרבה סבבים של לחימה בעזה ורצנו ביחד לממ"ד שהיו אזעקות באמצע היום. אנחנו עובדים, אוכלים, שותים וצוחקים כל היום ביחד. בגדול, לא נתנו לפוליטיקה להשפיע עלינו וגם אירועים נקודתיים ומפגעים כאלה ואחרים לא עירערו את היחסים ביננו.

אממה - מה שאני מרגיש היום זה משהו שלא הרגשתי מעולם בהקשר הזה.

אני בהחלט שואל את עצמי כל היום, מה יהיה ביום שאחרי המלחמה, איך חוזרים לשגרה.
לצערי, כנראה ששגרה כמו שהיתה לנו לפניי כבר לא בדיוק תהיה.

מסתבר שאני לא היחידי שמרגיש את זה, אלא עוד הרבה מאוד שעובדים ביום יום עם ערבים ישראלים או ערביי-שטחים;

נשבר משהו בפנים שקשה לי לתאר אותו. אפשר לומר משבר-אמון, אולי כזה שמהול בפגיעה או השפלה אחרי מה שעברנו ב 7/10/2023 ועדיין עוברים - אבל משהו בי, בפנים, לא מרגיש אותו הדבר - ואני גם לא יודע אם אי פעם יחזור להיות מה שהיה.

בפן הכלכלי אנחנו בפתחה של צרה; נכון שהמלחמה מתישהו תיגמר - אבל ענף הבניה כבר "מבין" שהחזרה לשגרה לא תהיה פשוטה כמו שהיתה ב"סבבים" הקודמים שהיו בעזה. מדובר על כ 130,000 פועלים שמועסקים בישראל בענף הבניין וההערכות אומרות שריאלית המספרים גדולים הרבה יותר.

נתחיל מזה שהרבה מאוד מעסיקים, בינהם אני, נאלץ לשחרר את העובדים הפלשתינאים חזרה הביתה כתוצאה מחוסר עבודה בגלל המלחמה ולעיתים גם בגלל לקוחות שמסרבים (במיוחד עכשיו) לקבל אותם כפועלי-בניין בביתם ולמעשה מבטלים פרוייקטים\עבודות.
זה ימשיך בפגיעה גם בעסקים של ערבים-ישראליים כי כל הסיטואציה הזו יצרה אנטי מאוד גדול, חזק ואגרסיבי כלפי ערבים בכלל - וכבר כמעט אין מי שמבדיל בין ערבי ישראלי לערבי מאיו"ש בהקשר הזה, כולם על אותה הסירה. זה יגרום להתדרדרות ביחסים והצתה של כעסים ושנאה מחדש - וחבל.

כבר היום אנחנו משלמים הון תועפות מכיסנו ישירות לחברות הביטוח כתוצאה מעליה חדה מאוד בהיקף גניבות הרכבים. לא ברור אם המצב הזה יחריף כתוצאה מהחרפה במצב הכלכלי של ערביי-איו"ש או להפך, צימצום התופעה כתוצאה מירידה באינטראקציה בין יהודים שבאים לבתי מלאכה של ערביי-איו"ש במטרה לתקן\לטפל ברכבם. ככל שהמצב שם יהיה יותר גרוע, הסיכויים לגניבות ולסחר במכוניות גנובות רק ילך ויתעצם וברור שמי שישלם על כך זה אנחנו בסופו של דבר (ועניין המכוניות הוא באמת קצה הקרחון בכל הסיפור, יהיו עוד הרבה נושאים שיבערו כתוצאה מזה - אל תשכחו את ענף החקלאות, בניין, נהגים, מורים\מורות, רופאים\רופאות וכד').

איציק

• אהבתי 5
  • מבאס 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

@יבגניפ יש נקודות איזון. הבעיה בימאות, למשל, היא שלמעשה הפסיקו להכשיר ימאים ישראליים. אז אפילו אם נותרו כמה אוניות ברישום ישראלי הצוותים (הזרים) יסרבו להגיע. וכמובן שענף כזה צריך גם בעלי מקצוע שיעבדו בארץ (ימאים דרושים, למשל, לתפעול נמלים), גם זו הופכת בעיה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, איציק נ. כתב:

בגדול, לא נתנו לפוליטיקה להשפיע עלינו וגם אירועים נקודתיים ומפגעים כאלה ואחרים לא עירערו את היחסים ביננו.

איציק - האם מי מהעובדים או מהספקים שלך התקשר אליך מאז ה-7/10 לגנות את מעשי החמאס?

לגבי ערביי ישראל -הם יצטרכו לבחור ולהראות בבירור האם הם בעד המדינה או נגדה. ככל שיש בהם תומכי איסלאם מיליטנטי, צריך לשלול את אזרחותם ולשלוח אותם לסקוטלנד. האחרים אמנם יזכו להישאר במדינה אבל סביר להניח שהיחסים הכלכליים עם היהודים יחזרו עשורים אחורה. אצלי בשכונה אמהות בפחד כרגע מכל ערבי גם אם הוא בעל ת״ז כחולה. אני גם חושב שזאת הזדמנות טובה לחסל את כנופיות הפשע החמושות במגזר (ובמדינה בכלל). בעבר שלחו פלוגה לתפוס מישהו שהיה לו נשק מנדטורי מקולקל - היתה אפס סבלנות לאמל״ח וצריך לחזור לשם.

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 11 דקות, G. P. Magnus כתב:

איציק - האם מי מהעובדים או מהספקים שלך התקשר אליך מאז ה-7/10 לגנות את מעשי החמאס?

אליי התקשרו הרבה מאוד לראות שהכל בסדר אצלי והביעו זעזוע עמוק (כולל אנשים שנולדו ברצועה ויש להם משפחות שם אבל חיים במדינות אחרות).

אף פעם לא חששתי לעבוד בשטח כשמסביבי פועלים ערבים אבל המקרה הזה שינה גם אצלי. אני אמשיץ לעבוד עם כת הלקוחות והספקים הערבים שלי ועם כל מי שאני מכיר אישית אבל לא אסתכן מול  אדם חדש. אני אמכור להם, אעבוד איתם ואתן שירות אבל לא אשב איתם לבד.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מאד מסכים שיש פה צ׳אנס שאולי לא יחזור על עצמו וזה לטפל בערבים הבעייתים בתוך הארץ. לא מאמין לכולם תומכים בעד חמאס אבל אלו שכן להעיף קיבנימט וכן לטפל בכל אלו שמאיימים בין אם זה פרוטקשן או אפילו כנופיות הם לבין עצמם

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פלסטינים כבר לא יבואו לעבוד פה בעשור הקרוב. אבל מה הבעיה להביא עובדים תאילנדים/ סינים/ רומנים/ אוקראינים? 

כמו שהצליחו להביא לפה אפריקאים שישטפו כלים יביאו מי שיעבוד בבניין. 

לגבי ערביי ישראל, צריך לזכור שלא כולם מוסלמים. הנוצרים למשל, בכפרים מעורבים עם מוסלמים חיים בפחד מתמיד. אנחנו היהודים לא מרגישים את זה, כי לנו יש משטרה יחסית מתפקדת אבל הם שכנים שלהם מעבר לרחוב. אתם שונאים רעש של קריוקי? חשבתם פעם איך זה שעושים חתונה בחצר ליד הבית שלכם ויורים באויר? שמעתי סיפורים על איך השכנים שלהם "חילקו" בניהם את הנשים שלהם במלחמת ששת הימים, כי חשבו שהיהוד יפסיד. אני מכיר לא מעט ערבים נוצרים שקנו בתים ביוון ובאיטליה כדי שיהיה להם לאן לברוח.

מצד שני יש לך מלא מוסלמים שעובדים בשירות המדינה, אנשים נורמטיביים לכאורה, החיים שלהם טובים. 

יהיה מעניין פה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

כי על אמיר וייטמן אפשר להגיד הרבה דברים, אבל דביל הוא כנראה לא. ויש מצב שהוא מבין לא פחות ממך, או ממני, בנושא.

גם אני לא מכיר את הבחור אבל אחרי שקראתי מה שהוא כתב - בן אדם דפוק במוח. ואחרי שראיתי את הרעיון עתו ב-RT הוא גם פסיכופט דפוק במוח.

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

עבור מצרים, לקלוט מיליון פליטים עזתים זה כמו בשבילנו לקלוט 100 אלף עולים (ב-2022 קלטנו כ-70 אלף)

יפה מאוד מצדך להשוות טרוריסטים/ תומכי טרוריסטים לעולים חדשים. לאיזה בדיוק עליה התכוונת?

לפני 50 דקות, יבגניפ כתב:

אתה יודע לחשב כמה ישראלים צריכים לעבוד בחקלאות, כדי שהתוצרת החקלאית תספיק לכולנו ללא תלות בגויים? אתה יודע לספר כמה תעלה עגבניה בסופר במצב כזה?

יש לזה פתרון, סבסוד למוצרים חיוניים. זה מה עושים באירופה, מסבסדים חקלאים. דרך אגב, אני עדיין זוכר פירות וירקות ישראליים בחנויות באירופה.

לפני 8 דקות, G. P. Magnus כתב:

הם חייבים? אתה מתקשר לערבים שאתה מכיר (אם) ומגנה פוגרומים שעשו מתנהלים? או אחרי טבח במערת המכפלה?

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

פלסטינים כבר לא יבואו לעבוד פה בעשור הקרוב. אבל מה הבעיה להביא עובדים תאילנדים/ סינים/ רומנים/ אוקראינים? 

כמו שהצליחו להביא לפה אפריקאים שישטפו כלים יביאו מי שיעבוד בבניין. 

לגבי ערביי ישראל, צריך לזכור שלא כולם מוסלמים. הנוצרים למשל, בכפרים מעורבים עם מוסלמים חיים בפחד מתמיד. אנחנו היהודים לא מרגישים את זה, כי לנו יש משטרה יחסית מתפקדת אבל הם שכנים שלהם מעבר לרחוב. אתם שונאים רעש של קריוקי? חשבתם פעם איך זה שעושים חתונה בחצר ליד הבית שלכם ויורים באויר? שמעתי סיפורים על איך השכנים שלהם "חילקו" בניהם את הנשים שלהם במלחמת ששת הימים, כי חשבו שהיהוד יפסיד. אני מכיר לא מעט ערבים נוצרים שקנו בתים ביוון ובאיטליה כדי שיהיה להם לאן לברוח.

מצד שני יש לך מלא מוסלמים שעובדים בשירות המדינה, אנשים נורמטיביים לכאורה, החיים שלהם טובים. 

יהיה מעניין פה.

כל משבר זה הזדמנות.

הבעיה שהדרג המדיני והמקצועי שלנו זה פח אשפה טהור, מספיק לעקוב אחרי אבו עלי לראות כמה הזדמנויות להסברה איכותית הם מפספסים.

לפני 5 דקות, mikyl כתב:

הם חייבים? אתה מתקשר לערבים שאתה מכיר (אם) ומגנה פוגרומים שעשו מתנהלים? או אחרי טבח במערת המכפלה?

זה למה השמאל לא קיים במדינה.

חוזרים שוב ושוב ושוב לאותם 3-4 אירועים ומציגים את זה כמדיניות ישראלית גורפת.

דייייייי באמאשכם. אם יהודים ירצחו כל ערבי ברחוב מה שכתבת יהיה רלוונטי.

בינתיים נהג לילה איבד חברים, שכנים ואולי משפחה (לא עקבתי לגמרי רק זוכר באחד הפוסטים שרשם משהו) אז וואלה מצפה מאנשים מהצד השני שרוצים לעבוד איתו להתנער מהמעשים האלה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 3
  • תוכן חדש...