Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, yd b-4 כתב:

הידיעה שאנחנו יכולים לעשות זאת בקלות יחסית אם תהיה קטסטרופה תגרום לאירנים קצת לחשוב לפני שטות רצינית.

אנחנו לא יכולים לעשות את זה בקלות. אין מספיק כלים או פלטפורמות 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 29 דקות, yd b-4 כתב:

בכל מלחמה שאני מכיר שני הצדדים יוצאים בהצהרות רהב זה לא ייחודי לנו.

ותחשבו רגע אם לא ניתן להפיל צבאית את השלטון באירן (שזו מטרה לא צנועה בכלל עם יעילות מוטל. בספק בהיעדר הנהגה חלופית) אז לא צריך לעשות כלום?

יש מרחק עצום בין הצברות ותכניות בלתי ניתנות להשגה לבין לא לעשות כלום.

אני חושב שעצם המכות האדירות שהוא קיבל יגרמו למשטר להשקיע אנרגיה בשיקום במקום מימון האויבים שלנו.

בסך הכללי בהתאם למגבלות המצב כרגע שהאןיבים שלנו מוכים וחבולים יחסית ללפני שנתיים.

בינתיים הם משקמים ומגינים על הפרוקסיז והם לא היחידים שמוכים וחבולים.

פלוס ניסיון מבצעי עצום שיאפשר לנו לכסח דשא בשעת הצורך.

הניסיון הוא אצל שני הצדדים ואתה רואה את זה בשינוי צורות הלחימה גם של אירן וגם של הפרוקסיז.

בין השאר למדו לחדור את מערכות ההגנה שלנו.

רק חבל שלא הושמדו תשתיות הנפט ותשתיות קריטיות על הדרך

זה כבר לא היה תלוי בנו, אבל הידיעה שאנחנו יכולים לעשות זאת בקלות יחסית אם תהיה קטסטרופה תגרום לאירנים קצת לחשוב לפני שטות רצינית.

המאזן הזה הדדי בהבדלים קטנים של עלויות ושל גודל. אם תחלק את כמות החימושחם שפגעו בשטח המדינה הם חטפו פחות מאיתנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, 3n כתב:

ובמיוחד לברק רביד שהוכח בעבר שהוא אל מדייק במיוחד.

מעניין שרביד מביא כל הזמן דיווחים שיקריים  מהשיחות של טראמפ. וטראמפ, לא רק שלא מכחיש, אלא ממשיך לדבר איתו.

לפני 7 שעות, BeBest כתב:

מעניין אם לפיד היה מקדם "הפיכה משפטית" גם הייתם יוצאים לרחובות.

אם היה קורה משהו שלא קרה, בטוח שהיינו מתנהגים כמו שאתה מצפה שנתנהג. ולכן אנחנו צבועים.

לוגיקה מדהימה.

• אהבתי 5
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

המאזן הזה הדדי בהבדלים קטנים של עלויות ושל גודל. אם תחלק את כמות החימושחם שפגעו בשטח המדינה הם חטפו פחות מאיתנו.

זה לא עובד ככה....במונחי מלחמה הנזק בישראל מזערי והנזק באיראן אדיר.

אם תחלק את החימושים שפגעו באזרחים ממוצא אירופאי אז הם בכלל ניצחו😃

פורסם
לפני 5 שעות, yd b-4 כתב:

זה לא עובד ככה....במונחי מלחמה הנזק בישראל מזערי והנזק באיראן אדיר.

אם תחלק את החימושים שפגעו באזרחים ממוצא אירופאי אז הם בכלל ניצחו😃

הנזק בכלל לא מזערי.

מעבר לזה שלא הכל מספרים לך אז מהסבב האחרון רק בתל אביב יותר מ 1000 דירות לא ראויות למגורים.

ואני לא מגבר על הנזק למשק והצפון שחוסל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

מעניין מה לדעתך היה ניתן לעשות אחרת עם איראן.

הדבר הראשון שהייתי מנסה להבין - ואין לי עמדה פה כי אני לא מכיר את הפרטים לעומק - זה מה הרווחנו או הפסדנו מזה שטראמפ יצא מהסכם הגרעין. יצא לי לקרוא בעיקר מי שטוען שזו הייתה טעות. אני לא יודע. אבל יכול להיות.

אחכ, זה לא שאני חושב שאיראן הם חברים שלנו, הם מחמשים ומממנים כל ארגון טרור שיש פה מסביב, אבל אני לא יודע אם הם היו פותחים במלחמה ישירה מול ישראל. ולצד השני, אנחנו תלוים לחלוטין אבל לחלוטין ביכולת שלנו להתגונן אפילו בארה"ב. המלחמה שברה את זה, ולא השיגה אף אחד מהיעדים שהוצגו לציבור באופן ישיר או דרך עמית סגל. וגרוע מזה, כמו שזה נראה כרגע, היא מחזקת את איראן. הם הראו שהם שורדים. הם מנהלים מו"מ מפוזיציה של כוח, ברמה שהם מכריחים אותנו לא לתקוף בביירות. 

כמובן, צריך גם לזכור שפנימית עדיין יש באיראן המון בעיות שאין להן פתרון אמיתי. משבר כלכלי, בצורת ומחסור במים ברמה שדיברו כמה פעמים כבר על פינוי טהרן. ואולי, כמו שקורה וקרה עם משטרים דומים ברחבי העולם ובמהלך ההיסטוריה - הם היו פשוט קורסים. בלי שאנחנו צריכים לקחת בזה חלק.

עכשיו, יכול להיות שאני טועה בכל זה. זה בכלל לא משנה. נוצר כאן ובכלל בארץ איזה סטנדרט חדש, כאילו כדי לבקר תוצאות של מעשים של מישהו - אתה חייב להציע אלטרנטיבה. זה כשל לוגי. דמיין שבא לכאן מחר חבר חדש. אומר לכולנו שאם כל חבר בשרשור פוליטי יתן לו שקל - הוא יפתח תרופה לסרטן שתציל 100% מהחולים מכל הסוגים. אנחנו ניתן. ואחרי זמן מה נגלה שהוא לא הצליח להשיג כלום. נצטרך לדעת איך לרפא סרטן בשביל להצביע על זה שהוא נכשל? בוודאי שלא. כל מי שקנה מניה של חברה כלשהי בחייו יודע את זה. וגם כל מי שהולך להצביע. נתניהו נכשל כישלון קיצוני. וככה בדיוק הוא יזכר.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אתה לא חייב שום דבר.

הכשל הלוגי אצלך.

אבל כדי להעלות את רמת הדיון מ-rant לקצת יותר מזה, השאלה "מה האלטרנטיבה" לגיטימית. להגיד שהמצב לא טוב ולעצור שם - זה קל. זה להתנהג כמו מפגין בצומת, לא מקדם אותנו לכלום.

ואגב, כשכן עושים את המאמץ האינטלקטואלי וההוגן של הצעת אלטרנטיבות כמו שהעלו פה לא מעט חברים, פתאום אתה מגלה דברים מעניינים בפרטים הקטנים. למשל, מעט מאוד הבדל אם בכלל במדיניות החוץ, לדוגמה (או הרבה פחות הבדל ממה שהיית מצפה)... וכל מיני דברים במדיניות הפנים (ואולי חשובים יותר מאיראן) שלא עולים לשיחה כי כולם עסוקים רק בלצעוק.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

אל תגיד לי שהופתעת... זו המומחיות של הממשלה הזו.

האמת שקצת כן. מיצורים כמו מאי גולן ושות' לא ציפיתי לכלום, אבל הייתה לי איזושהי תקווה מח"כים וותיקים כמו גילה גמליאל, שעושה רושם שברגע שביבי נתן את האות, הבינו שאו שהם עולים על עגלת השחיתות, הפופוליזם והרדידות - או שהם נשארים בחוץ. 

עכשיו אני נזכר איך אמא שלי דיברה על גילה גמליאל כשהיא נכנסה לכנסת, משהו בסגנון "איך אחת כזאת ירודה מגיעה לכנסת". 

לא צריך להוסיף יותר מזה. 

פורסם

גילה גמליאל עוד כשהיתה יו״ר אגודת הסטודנטים בבאר שבע ואח״כ בארצי, הייתה פוליטיקאית מהזן הירוד.

שום דבר בהתנהלות שלה לא מפתיע.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 33 דקות, yohai71 כתב:

עכשיו אני נזכר איך אמא שלי דיברה על גילה גמליאל כשהיא נכנסה לכנסת, משהו בסגנון "איך אחת כזאת ירודה מגיעה לכנסת". 

יחסית למה שיש היום היא עילוי.

מי היה מאמין שאורן חזן ייראה פתאום נורמטיבי.

פורסם
לפני 45 דקות, hans כתב:

אתה לא חייב שום דבר.

הכשל הלוגי אצלך.

אבל כדי להעלות את רמת הדיון מ-rant לקצת יותר מזה, השאלה "מה האלטרנטיבה" לגיטימית. להגיד שהמצב לא טוב ולעצור שם - זה קל. זה להתנהג כמו מפגין בצומת, לא מקדם אותנו לכלום.

ואגב, כשכן עושים את המאמץ האינטלקטואלי וההוגן של הצעת אלטרנטיבות כמו שהעלו פה לא מעט חברים, פתאום אתה מגלה דברים מעניינים בפרטים הקטנים. למשל, מעט מאוד הבדל אם בכלל במדיניות החוץ, לדוגמה (או הרבה פחות הבדל ממה שהיית מצפה)... וכל מיני דברים במדיניות הפנים (ואולי חשובים יותר מאיראן) שלא עולים לשיחה כי כולם עסוקים רק בלצעוק.

לא, אין אצלי שום כשל לוגי. די להפך. הגישה שלכם בהקשר הזה חותרת תחת הדרך הבסיסית ביותר בה עובדת כל חברה אנושית, בטח כזו שחיה במדינה מודרנית, בה אנחנו מעבירים את האחריות על ניהול המדינה - יחסי פנים, חוץ, צבא, בריאות לשדרה מצומצמת של נחברי ציבור ומה שבימין הביביסטים מתארים בזלזול כ״פקידים״. 

אם אתה חולה והולך לרופא - אתה לא אמור להיות מסוגל לנתח תצלומי רנטגן ולהחליט על ניתוח או טיפול שמרני. ואתה בטח לא אחראי אם הטיפול נכשל. לזה יש רופא.

אם אתה שולח את הילדים שלך בגיל 6 למערכת החינוך, ובגיל 18 מקבל בוגרים שלא יודעים לקרוא, כי זו הרמה של מערכת החינוך - אתה לא אמור להציע שיטות חינוך מתקדמות משלך כדי להצביע על זה.

אם אתה יוצא לנהוג ועובר בכביש ומעורב בתאונה, ואז מגלה שיש בכביש הזה עשרות תאונות בשנה - אתה לא אמור להיות מהנדס ולהתווכח אם צריך שם מעגל תנועה או רמזור.

אם אתה משקיע בחברה שמבטיחה פתרון טכני מסוים לבעיה, ונכשלת - אתה לא צריך להיות מהנדס תוכנה או מנהל מוצר כדי להכיר בזה. 

בכל אחד מהנושאים אתה יכול לפתח מומחיות כלשהי גם כחובבן. אבל שאלות ברמה של ״מה היית עושה אם היית שר חינוך במקום יואב קיש או שר תחבורה במקום מירי רגב?״ הן לא רלוונטיות. ולמעשה, לא כל כך מפתיע שהן הופכות לעוד משהו סטנדרטי שהביביזם הצליח להשריש פה. אבל האמת היא שהאחריות שלך כאזרח היא לא להיות מסוגל להציע אלטרנטיבות, אלא לבחור במי שאתה חושב שיעשה את הדבר הטוב והנכון (וזה נכון גם לגבי הדוגמאות שנתתי למעלה - אחריותך לבחור רופא, אחריותך להשקיע במי שאתה סומך עליו וכו׳). וכאן כמובן שאנחנו בהחלט נמצאים בבעיה, כי כמו שאנחנו יודעים, הפוליטיקאים באופוזיציה לא ממש מצטיינים בהצעת אלטרנטיבות והם אלו דווקא שאמורים לעשות את זה.

אני, בכל מקרה, כבר כתבתי המון פעמים כאן מה אני הייתי עושה שונה. אני יכול להוסיף ולהגיד שבנקודת הזמן הנוכחית, ההחלטה לצאת למלחמה באיראן - גם בקיץ וגם בסיבוב השני - נראית כמטומטמת. אז מה הייתי עושה? מתמקד בחיזבאללה, בשמירה על הגבול בעזה וכמובן לא מקים 30 כפרים מיותרים על הגבעות של יו״ש - שלצבא אין יכולת להגן עליהם.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

חסית למה שיש היום היא עילוי

היא יותר גרועה מאורן חזן ודומיו. אלו באים לקדנציה קצרה כח״כים זוטרים, עושים רעש ונעלמים.

גמליאל, כמו הרבה שרים ותיקים אחרים, עובדת בשקט. היא, כמו כץ, רגב, ביטן וכו׳, מחליפה בכל מקום אפשרי אנשי מקצוע ומנהלים מוכשרים במינויים של מקורבים, וכך היא צוברת כח במרכז הליכוד ונבחרת בפריימריס.

על הדרך משמידים כל חלקה טובה בשירות המדינה והמגזר הציבורי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם פציינט חולה בסרטן מתקדם עם גרורות מת זה אומר שהרופא שלו נחל כישלון חרוץ?

נכון שלא?

אותו הדבר כאן בהינתן שעם איראן יש שתי אופציות או לחימה עם הישג חלקי או כלום, האופציה הראשונה היא לא כישלון אלא הפעולה הנכונה בהתאם לנסיבות.

• רעיון גרוע 3
  • תוכן חדש...