Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

לא, אין אצלי שום כשל לוגי. די להפך. הגישה שלכם בהקשר הזה חותרת תחת הדרך הבסיסית ביותר בה עובדת כל חברה אנושית, בטח כזו שחיה במדינה מודרנית, בה אנחנו מעבירים את האחריות על ניהול המדינה - יחסי פנים, חוץ, צבא, בריאות לשדרה מצומצמת של נחברי ציבור ומה שבימין הביביסטים מתארים בזלזול כ״פקידים״. 

אקח את זה רחוק יותר.

אם מישהו חושב שהידע של כל המנהלים הבכירים שעובדים בחברות הוא כזה שהם מסוגלים להסביר בדיוק איפה כשל מכני נגרם ולמה, ואיך היה צריך לעשות יותר טוב, או איזה בעייה הייתה בארכיטקטורה של מעגל או צ'יפ שצריך היה לשנות את החומר או המוליך, או איזו שורת קוד דפוקה גרמה לתוכנה לעשות נזק ולכתוב קוד אלטרנטיבי הוא חי בחלום ומדמיין שכל מנהל הוא טוני סטארק.

ובכל זאת, מנהלים אלו קובעים אם המוצר עומד בדרישות ואם העובד הטכני עמד ביעדים, גם האיכותיים, על סמך מבחן התוצאה. זו הסמכות שלהם וזה תפקידם.

לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

אם פציינט חולה בסרטן מתקדם עם גרורות מת זה אומר שהרופא שלו נחל כישלון חרוץ?

נכון שלא?

איזו דוגמה לא קשורה.

אם מנתח במאה ה-19 לא חיטא את הכלים שלו כי הוא לא מאמין בשטויות האלו של חיידקים שהוא קרא עליהם במאמר וזרק לזבל, וחולה מת מזיהום - האם זה אומר שמשפחת החולה צריכה להתעדכן בחדשות הרפואה ולהסביר בדיוק ממה הזיהום נגרם ולכתוב פרוטוקול חיטוי רק כדי לשאול האם הוא התרשל - או שמספיק שהיא תעלה ספקות למה לעזאזל מישהו מת מכך שניסו להוציא לו, אנאערף, שומה מהרגל או רסיס של כדור רובה ממקום לא קטלני?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

נכון שלא?

אותו הדבר כאן בהינתן שעם איראן יש שתי אופציות או לחימה עם הישג חלקי או כלום, האופציה הראשונה היא לא כישלון אלא הפעולה הנכונה בהתאם לנסיבות.

אני לא רופא, אבל מהכירותי העצובה, רופאים לא מספרים לפציינט שהוא הולך להבריא אם הם יודעים בוודאות שהוא הולך למות.

וזה לא משנה מה המחלה והרקע. אם רופא, כל בעל מקצוע בעולם, מבטיח לך לטפל בבעיה ולא מצליח - אז הוא לא מצליח. הוא נכשל. ניתוחים מה היה אפשר לעשות אחרת אפשר לעשות תמיד. אבל הציפיה ממישהו מהרחוב שידע להסביר איפה נכשל רופא כזה או אחר היא מופרכת. העולם לא עובד ככה. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, פריג'י כתב:

אקח את זה רחוק יותר.

אם מישהו חושב שהידע של כל המנהלים הבכירים שעובדים בחברות הוא כזה שהם מסוגלים להסביר בדיוק איפה כשל מכני נגרם ולמה, ואיך היה צריך לעשות יותר טוב, או איזה בעייה הייתה בארכיטקטורה של מעגל או צ'יפ שצריך היה לשנות את החומר או המוליך, או איזו שורת קוד דפוקה גרמה לתוכנה לעשות נזק ולכתוב קוד אלטרנטיבי הוא חי בחלום ומדמיין שכל מנהל הוא טוני סטארק.

?

לו אני הייתי מנהל בכיר שכזה, אתה חושב שלא הייתי מדבר עם כל המהנדסים שתכננו, המהנדסים שבנו, אלו שתיכנתו, אפילו עם הלקוחות שמבצעים תחזוקה שוטפת? כדי להבין איפה הכשל? וכמובן להסביר, להתנצל ולהציע פיצוי הוגן. המנהל פה ממש לא צריך להיות טוני סטארק, או אפילו "בכיר עם עשרות שנות ניסיון". 

לא צריך אפילו יכולת הבנה טובה במיוחד. 

כל מה שצריך זה את הרצון להבין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

?

לו אני הייתי מנהל בכיר שכזה, אתה חושב שלא הייתי מדבר עם כל המהנדסים שתכננו, המהנדסים שבנו, אלו שתיכנתו, אפילו עם הלקוחות שמבצעים תחזוקה שוטפת? כדי להבין איפה הכשל? וכמובן להסביר, להתנצל ולהציע פיצוי הוגן. המנהל פה ממש לא צריך להיות טוני סטארק, או אפילו "בכיר עם עשרות שנות ניסיון". 

לא צריך אפילו יכולת הבנה טובה במיוחד. 

כל מה שצריך זה את הרצון להבין.

לא הבנת

הוא כן.

מה שהוא לא - הוא לא צריך לשבת לכתוב את הקוד העדיף, כדי לקבוע שהקוד הראשון היה דפוק.

הוא לא צריך לעשות סקר תכן מכני של תכנון עדיף כדי לקבוע שהראשון כשל.

והוא לא צריך להיות מסוגל לעשות את זה ברמה הטכנית הזו. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 11 דקות, פריג'י כתב:

לא הבנת

הוא כן.

מה שהוא לא - הוא לא צריך לשבת לכתוב את הקוד העדיף, כדי לקבוע שהקוד הראשון היה דפוק.

הוא לא צריך לעשות סקר תכן מכני של תכנון עדיף כדי לקבוע שהראשון כשל.

והוא לא צריך להיות מסוגל לעשות את זה ברמה הטכנית הזו. 

נכון וחצי. 

אבל, הגבתי גם מתוך מה שכתב יבגניפ:

לפני 36 דקות, יבגניפ כתב:

לא, אין אצלי שום כשל לוגי. די להפך. הגישה שלכם בהקשר הזה חותרת תחת הדרך הבסיסית ביותר בה עובדת כל חברה אנושית, בטח כזו שחיה במדינה מודרנית, בה אנחנו מעבירים את האחריות על ניהול המדינה - יחסי פנים, חוץ, צבא, בריאות לשדרה מצומצמת של נחברי ציבור ומה שבימין הביביסטים מתארים בזלזול כ״פקידים״. 

ורק עכשיו ראיתי את התוספת אחרי העריכה שלך. זה כבר מסביר יותר טוב את כוונתך. 

ושנינו מדברים על אותו הדבר בגדול לפי תוספת קטנה זו. :cool:

• אהבתי 1

פורסם
לפני 35 דקות, yd b-4 כתב:

איזו אנלוגיה הבאת פה...

אם נזרום עם הדוגמה הזו, הרופא שלנו במקום להגיד לפציינט שיש לו סרטן סופני, אומר לו שרק הוא יכול להציל אותו. נותן לו זריקה ואז מספר לו שהעלים את הסרטן לדורות.

מי יכול להחליף רופא כזה...?

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

[שורה של קללות ציוריות במיוחד]

בזה הכנסת שלנו מתעסקת דקה לפני פיזורה. שילכו קיבי....

image.thumb.png.63ccf0e2520ac82e230a30e139b98f45.png

• מבאס 1

פורסם

ואותו מנהל צריך שני דברים:

2. לא לחשוש להחזיק לצידו בעלי מקצוע איכותיים ולתת להם סמכויות.

2. להחזיק מערכת בקרת איכות נשכנית, שתדע להצביע על כשלים צפויים.

נתניהו נכשל בשני אלה - מחזיק ממשלה של חסרי יכולת, דואג להרחיק כל בעל מקצוע איכותי מהצמרת, ועל מה שנעשה במל״ל אין צורך להרחיב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

איזו אנלוגיה הבאת פה...

אם נזרום עם הדוגמה הזו, הרופא שלנו במקום להגיד לפציינט שיש לו סרטן סופני, אומר לו שרק הוא יכול להציל אותו. נותן לו זריקה ואז מספר לו שהעלים את הסרטן לדורות.

מי יכול להחליף רופא כזה...?

״סרטן? מה פתאום. זו התייבשות בכינרת! ואני גם הולך לטיפולי שיניים ב-2 בלילה בבית חולים. כמו כל בן אדם ממוצע אחר״

סתם, סליחה, לא לתבוע אותי.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 שעות, BeBest כתב:

שקר זה שקר והוא יוצר משבר אמון.

פוליטיקאים משקרים by design. איזה פוליטיקאי לא משקר? לפי ההיגיון הזה צריך להחרים את הבחירות.

ההבדל הוא בנזק שנגרם.

אם אתה באמת מאמין שהקמת ממשלה עם כמה ערבים ועם יאיר לפיד שאין לו תעודת בגרות הזיקה לישראל כמו הנזק שנגרם מ-15 שנה של העברת כספים לחמאס, הקטנת הצבא, החלשת המשטרה, העסקת מרגלים קטאריים, הפקרת הגבולות, הכלה שיטתית של התפרעויות אזרחיות, אז לא יודע מה להגיד לך.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני מדבר על איכות דיון ואתה קופץ עם מגילה שלמה של ויכוח עם איש קש... מוזר.

ברגע שאתה כן חושב/מהרהר בתור אזרח פשוט אבל נבון "מה האלטרנטיבה" - אז יש לך תחילת קצה של כלי להחליט או לפחות לנסות להחליט למי להצביע, לא? 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

פוליטיקאים משקרים by design. איזה פוליטיקאי לא משקר? לפי ההיגיון הזה צריך להחרים את הבחירות.

ההבדל הוא בנזק שנגרם.

אם אתה באמת מאמין שהקמת ממשלה עם כמה ערבים ועם יאיר לפיד שאין לו תעודת בגרות הזיקה לישראל כמו הנזק שנגרם מ-15 שנה של העברת כספים לחמאס, הקטנת הצבא, החלשת המשטרה, העסקת מרגלים קטאריים, הפקרת הגבולות, הכלה שיטתית של התפרעויות אזרחיות, אז לא יודע מה להגיד לך.

סלחו לי, אבל שום דבר בחיים אי אפשר לבחון בלי מבחן החלופות.

אחרת תמיד נהיה בעד מה שטוב ונגד מה שרע זה חביב אבל בדרך כלל לא מציאותי.

אין לי כח להיכנס לכל דוגמה שהבאת אבל בא ניקח את הקיצון שקל להתחבר אליו

"העברת כספים לחמאס"

בהינתן המצב שלפני ה7 באוקטובר לא יכלת להילחם באמת בחמאס חוץ מפעולות סמליות כי הברקס מהעולם היה מיידי.

לא היתה באמת ברירה אחרת וזו גישה שאף גורם מקצועי (עם סמכות לא כמו ליברמן שחיסל את הניה תוך 48 שעות עד שהמציאות דפקה לו בחלון)  לא ראה אותה כשגויה, ואפילו ממשלת השינוי המשיכה להעביר את הכספים רק בצורה שונה.

הקטנת הצבא היתה גישה שבאה מהצבא עצמו (דרג מקצועי) שבאמת היתה הגיונית...

וזה לא סותר שלדעתי ברור שביבי אחראי על ה7 באוקטובר כראש המערכת, היו אמורים לדאוג גם לתרחיש כזה.

אם הצבא הקטן היה מוכן לתרחיש כזה לא נראה לי שהם היו מצליחים לחצות את הגדר בכלל.

אבל במאקרו כנראה כל ממשלה מכל צד היתה שומרת על אותו סטטוס של ניהול הסכסוך - שלום לא רלוונטי ומלחמה גם לא אז לא נשארות הרבה אופציות.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

נכון שלא?

אותו הדבר כאן בהינתן שעם איראן יש שתי אופציות או לחימה עם הישג חלקי או כלום, האופציה הראשונה היא לא כישלון אלא הפעולה הנכונה בהתאם לנסיבות.

אם פציינט לא אובחן בזמן בגלל רשלנות הרופא וקיבל טיפולים שבמקום שיאריכו את חייו קיצרו אותם ופגעו באיכותם אז הרופא בהחלט אשם.

ויש אופציות נוספות עם אירן.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

בהינתן המצב שלפני ה7 באוקטובר לא יכלת להילחם באמת בחמאס חוץ מפעולות סמליות כי הברקס מהעולם היה מיידי.

לא ממש.

זלזלו במודיעין והסתמכו על אמצעים טכנולוגיים.

עם מידע מפורט יותר אפשר היה לנקוט בפעולות כירורגיות בלי ברקסים ובלי שמקסים.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

סלחו לי, אבל שום דבר בחיים אי אפשר לבחון בלי מבחן החלופות.

אחרת תמיד נהיה בעד מה שטוב ונגד מה שרע זה חביב אבל בדרך כלל לא מציאותי.

אין לי כח להיכנס לכל דוגמה שהבאת אבל בא ניקח את הקיצון שקל להתחבר אליו

"העברת כספים לחמאס"

לא היתה באמת ברירה אחרת וזו גישה שאף גורם מקצועי (עם סמכות לא כמו ליברמן שחיסל את הניה תוך 48 שעות עד שהמציאות דפקה לו בחלון)  לא ראה אותה כשגויה, ואפילו ממשלת השינוי המשיכה להעביר את הכספים רק בצורה שונה.

הקטנת הצבא היתה גישה שבאה מהצבא עצמו (דרג מקצועי) שבאמת היתה הגיונית...

וזה לא סותר שלדעתי ברור שביבי אחראי על ה7 באוקטובר כראש המערכת, היו אמורים לדאוג גם לתרחיש כזה.

אם הצבא הקטן היה מוכן לתרחיש כזה לא נראה לי שהם היו מצליחים לחצות את הגדר בכלל.

אבל במאקרו כנראה כל ממשלה מכל צד היתה שומרת על אותו סטטוס של ניהול הסכסוך - שלום לא רלוונטי ומלחמה גם לא אז לא נשארות הרבה אופציות.

טקטית אתה צודק, אסטרטגית אתה טועה בענק, ובהחלט יכלו לצאת לפעולה דרסטית נגד חמאס בלי שום ברקס אם היו מבצעים מול העולם תיאום ציפיות ויוצאים עם אמירה מולם ברורה לגבי היום שאחרי הנבלות האלה.

אבל כבר לא נדע איך יכל להיות אחרת. נסמוך על ביבי שהוא עשה הכי טוב שאפשר כי אין עוד מלבדו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...