Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

כבר הכנענו אותם פעמיים. בפעם הראשונה חיסלנו להם את הגרעין שחיסלנו שוב בפעם השנייה ופגענו קשות במערכת הטילים כבר פעם שנייה ועדיים יש להם לפי הערכות ארה"ב כ 75% ממה שהיה לפני שהתחלנו.

כמה מדרגות עוד יש?

את הגרעין גם אם מאוד היינו רוצים - לא יכולים לחסל לבד.

אין לנו את הנשק והמטוסים המתאימים למשימה.

או שגם בזה ביבי אשם?

ומילת המפתח פה היא "לפי הערכות".

אולי גם לא העריכו נכון לראשונה? מה דעתך על זה?

לפני 32 דקות, ברווז כתב:

"מה? מה פתאום?!". 

הוא עסוק גם במשפט שלו. לא רק בחנינה. 

מעבר לזה, קלווין עסוק בכל מה שקשור לקלווין, וכמעט לא נוגע בשום דבר אחר. כמעט כל האספקטים של המדינה עובדים ללא ניהול אקטיבי, וגם אלו שכן מנוהלים בפועל ע"י צבא של חדלי אישים במקרה הטוב. בלי מבוגר אחראי.

כבר הבנתי שאין סיכוי לנהל איתך דיון ענייני. אתה תקוע בקונספציה שלך של "רק לא ביבי", בהצלחה עם זה.

ושלא תבין לא נכון, אני אשמח שיכהן פה רוה"מ שבאמת אכפת לו מהאזרחים ולא רק מעצמו ומהג'ובים לחברים.

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, BeBest כתב:

או שגם בזה ביבי אשם?

זה עניין אסטרטגי ממעלה ראשונה. 

בודאי שזה באחריות ראש הממשלה.

מה גם שהוא מדבר על איראן לפחות עשור והיה "הראשון לזהות" כל דבר בערך, הוא לא זיהה שאין לו כלים לביצוע המשימה? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, BeBest כתב:

כבר הבנתי שאין סיכוי לנהל איתך דיון ענייני. אתה תקוע בקונספציה שלך של "רק לא ביבי", בהצלחה עם זה.

נכון, אתה צודק, לגמרי. 

אני מאד שקוע, מאד עמוק, בקונספציה המטורפת - שלא לומר תיאוריית קונספירציה של "רק לא שחיתות, רק לא פשע, רק לא בוגדים עבור מדינת אוייב בלשכה, רק לא עובדי ציבור שמכהנים במשרה בכירה תחת חשדות פליליים שלא לומר משפט שמתקיים, רק לא נכנע כל פעם שטראמפ נופח משהו לכיוון שלו ומונע מאיתנו להגן על עצמינו, רק לא שרים שהיו בעברם בכלא על עבירות טרור, רק לא שרים שאוהבים לאסוף סמלים של מכוניות". 

אני לא יודע איך זה, אם זה במקרה, בטעות, בלי כוונה, במזל, תקרא לזה איך שתרצה, קלווין מגלם את כל אלו ועוד.

הייתי אומר את אותם הדברים על כל אחד אחר שמגלם אחת! מהבעיות הללו. שלא לדבר על כולם. 

אכן, אין לך סיכוי לנהל איתי דיון ענייני. 

לא נעלב. חלילה. 

רק תעשה לי טובה אחת, אל תיתן לעובדות לטלטל אותך בהמשך. או חלילה, לשנות את דעתך. תישאר בקו שלך! אל תחשוב ולו לרגע שיש סיכוי שאתה טועה. זה דיבור תבוסתני. לא מתאים לך. 

מחכה לשלל בדיחות שלך על לפיד ובגרות, זה מעיד היטב על גדלות נפש והבנה מעמיקה בנפש האדם.

לפני 22 דקות, BeBest כתב:

או שגם בזה ביבי אשם?

מסתבר שכן. 

זה היה בחדשות. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 7 דקות, SurfHigh כתב:

זה עניין אסטרטגי ממעלה ראשונה. 

בודאי שזה באחריות ראש הממשלה.

מה גם שהוא מדבר על איראן לפחות עשור והיה "הראשון לזהות" כל דבר בערך, הוא לא זיהה שאין לו כלים לביצוע המשימה? 

אאל"ט ארה"ב לא מוכנה למכור את ה B2 לאף אחד.

מה גם שעלות מטוס כזה מאות מליוני דולרים.

זיהה שאין לו את היכולת וגייס את ארה"ב שתעזור לו לבצע את המשימה הזו וזה אכן קרה.

אם גם האמריקאים נכשלו בהשמדת הכור הזה, מה אנחנו יכולים לעשות שהם לא ?

@ברווז עוד לא הבנתי מי המחליף הגדול שאתה מציע?

זה שיגיד לא לאמריקאים, לא מושחת, לא פושע, לא בוגד ואף פעם לא נחשד בפלילים.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
פורסם
לפני 20 דקות, BeBest כתב:

או שגם בזה ביבי אשם

גם לארהב לא, כי מסתבר שצריך לבוא רגלית ולהוציא, ולהפציץ מהאוויר ולקוות לטוב לא עובד.

לכן נשאלת השאלה, למה כול זה היה טוב?

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

או שגם בזה ביבי אשם?

זה בדיוק מה שאני אומר. אל תצא בהכרזות ללא כיסוי ואל תשקר אחרי שנכשלת. בשני אלה האשמה היא רק של ביבי.

ומילת המפתח פה היא "לפי הערכות".

אולי גם לא העריכו נכון לראשונה? מה דעתך על זה?

כולם טועים כי יש להם טילים שטענתם שאין להם יותר?
בחייאת, תבוא עם טיעונים רציניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, BeBest כתב:

@ברווז עוד לא הבנתי מי המחליף הגדול שאתה מציע?

זה שיגיד לא לאמריקאים, לא מושחת, לא פושע, לא בוגד ואף פעם לא נחשד בפלילים.

אה, הכשל הלוגי הביביסטי של "אם לא הוא אז מי יכול".

יש כמה אפשרויות כרגע על הפרק.

רגע...

לפני 27 דקות, BeBest כתב:

כבר הבנתי שאין סיכוי לנהל איתך דיון ענייני. אתה תקוע בקונספציה שלך של "רק לא ביבי"

מה השתנה?! עברו רק כמה דקות, אל תגיד לי שמשהו כבר שינה את דעתך?

לפני 12 דקות, David32 כתב:

גם לארהב לא, כי מסתבר שצריך לבוא רגלית ולהוציא, ולהפציץ מהאוויר ולקוות לטוב לא עובד.

שמע, לפחות הם אשכרה ניסו, בפועל, ורק בדיעבד הבינו שזה לא יכול לעבוד. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, BeBest כתב:

אז שקרן אחד זה סבבה אבל שקרן אחר (ביבי) זה גוועלד?

לשקר לאישתך שאתה לא בוגד בה עם 4 נשים אחרות זה כמו לשקר לה שאתה לא יודע מי אכל את המקרונים שהיא השאירה במקרר?

לפני כשעה, BeBest כתב:

לגבי הערבים, כל עוד הם עושים את זה בכפרים שלהם ומדללים אוכלוסיה שם זה בין הדברים האחרונים שמטרידים אותי כרגע במדינה

כן, כי כל הנשק שהם צוברים כדי לחסל אחד את השני בטוח לא יופנה כלפיך בעתיד. תושבי הדרום סתם מתבכיינים שבדואים על לנד קרוזרים עושים דריפטים בכיכרות ויורים באוויר בנשק אוטומטי. גם בעלי עסקים שמקבלים דרישות פרוטקשן מכל מיני משפחות פשע במגזר או חקלאים או קבלנים, כולם סתם מגזימים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, hans כתב:

יכול להיות. אבל אף אחד לא מציג לי נתונים יבשים של ספירה של שום דבר. רק אמוציות.

וכן, כל מי שמצביע למפלגה הדמוקרטית תומך ב-woke/bds/קומוניזם-אידיוטים-שימושיים/אנטישמיים/גזענות-נגד-לבנים גם אם הוא לא צובע את השיער בעצמו וגם אם הוא תומך ישראל באופן אישי.

כדאי לראות כדי להבין את מצבו של השמאל בארה"ב , חבורה של מטורללים .

דייב רובין , ליברל יהודי גאה מתעמת מול חבורה של שמאל פרוגרסיבי אשר כמובן אתה טיפש מוחלט אם אתה לא חושב בדיוק כמותם.

עריכה אחרונה על ידי 3n
פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

בוא תסביר לי אילו מהסעיפים שמנית השפיע על איזה שהוא תהליך פנימי

במפלגה הדמוקרטית (יחד עם הבבואה/תגובת הנגד שלו אצל הרפובליקנים).

ה-woke זה בגלל ביבי? עליית הקומוניזם-3.0-גרסת-טומטום-מתקדמת?

קל.

זוכר את בנון? הוא היה הנביא של הימין הפופוליסטי בישראל. גדי טאוב ראיין אותו לפני כמה שנים, ולדעתי גם הושפע לא מעט ממנו בחירטוטי הניידים נייחים שלו. הוא אומנם ימני לאומן, שבעבר היה מזוהה עם תקשורת ימנית קיצונית, אבל אני לא חושב שהוא אנטישמי או אנטיישראלי.

לפני הסבבים באיראן, הוא סיפר שאסור להאמין לביבי או לסמוך על מה שהוא מבטיח סביב תוצאות צפויות למלחמה, כי לפני 20 שנה ביבי כבר חירטט את האמריקאים שאם רק יפילו את סדאם - נקבל מזרח תיכון חדש ובטח יותר, והלכה למעשה קיבלנו את ההפך.

נתניהו מקל מאוד על מי שרוצה לספר את הסיפור על הציונים הרעים שגוררים את אמריקה למלחמות אינסופיות, גם ללא הצלחות אמיתיות, במזרח התיכון. והרפרנס מלפני 20 שנה (ועכשיו גם הרפרנסים מהשנה האחרונה) עוזרים לזה. מאוד.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 59 דקות, ברווז כתב:

מסתבר שכן. 

זה היה בחדשות. 

מה הוא עשה באיראן? מה זה "פעלתי באיראן"?

אם אכן "פעל", למה לא השמיד את הגרעין?

כנראה שהוא כמו ביבי, לא עשה כלום וסתם מדבר.

לפני 52 דקות, David32 כתב:

אני לא אנליסט צבאי ולא מומחה לעניין ואני בטוח שגם המגיבים פה לא.

כנראה חשבו שזה אפשרי (בסבירות גבוהה) לביצוע מהאוויר.

לפני 51 דקות, ברווז כתב:

יש כמה אפשרויות כרגע על הפרק.

במקום לקרוא לי ביביסט (למרות שאני ממש לא) בוא תספר לי מי המועמדים הכל כך מוצלחים. אולי תשכנע אותי והמועמד שלך יזכה לעוד קול בקלפי.

לפני 30 דקות, SlowRide כתב:

לשקר לאישתך שאתה לא בוגד בה עם 4 נשים אחרות זה כמו לשקר לה שאתה לא יודע מי אכל את המקרונים שהיא השאירה במקרר?

שקר זה שקר והוא יוצר משבר אמון.

לרשום אותך לטיפול זוגי?

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

כן, כי כל הנשק שהם צוברים כדי לחסל אחד את השני בטוח לא יופנה כלפיך בעתיד. תושבי הדרום סתם מתבכיינים שבדואים על לנד קרוזרים עושים דריפטים בכיכרות ויורים באוויר בנשק אוטומטי. גם בעלי עסקים שמקבלים דרישות פרוטקשן מכל מיני משפחות פשע במגזר או חקלאים או קבלנים, כולם סתם מגזימים.

זו בעיה שגם ממשלת בנט-לפיד עם מבצע "שובר גלים" לא הצליחה לפתור.

וכמו שאמרתי, הבעיה הזו לא מעניינת כרגע, אין לי בעיה שיתרכזו בחיסול הדדי כרגע.

כדי לפתור את הבעיה הזו אפשר לקדם חוק, למשל שלילת אזרחות וגירוש לכל אזרח שתופסים עם נשק ללא רישיון.

הבעיה שמערכת המשפט בישראל רקובה. רוצחים ואנסים מקבלים חודשי מאסר בודדים, אבל אם זרקת נעל על שופט אתה נכנס ל 7 שנים.

אז מצד אחד אתם בוכים על אזלת היד של הממשלה.

מצד שני כשהממשלה מוצאת את הגורם שמפריע לה לבצע את המשימה, אתם בוכים על "הפיכה משפטית" (כי חנינה או כל חרטא אחרת).

מעניין אם לפיד היה מקדם "הפיכה משפטית" גם הייתם יוצאים לרחובות.

פורסם
לפני 32 דקות, 3n כתב:

כדאי לראות כדי להבין את מצבו של השמאל בארה"ב , חבורה של מטורללים .

לא ראיתי את הסרטון. אבל אומר כאן משהו ספציפי, שאני מקווה שכולם יבינו- לא מכוון נגד אף אחד משום צד וכיוון. 

האלגוריתם של יוטיוב, פייסוש, טיקטוק, you-name-it- מכוון מטרה אחת: להציג לך תוכן שאתה תגיב אליו. בין אם זה להסכמה (רוב המקרים. כך שהוא יציג לך רק דברים שתומכים בדיעה שממילא היא שלך) ובין אם זה להיפך, כי פעם אחת עשית את הטעות של להגיב עם אמוג'י צוחק לפוסט בפייסבוק שמישהו העלה לגבי "ההיסטוריה של פלסטין" ועכשיו נחשו במה הפיד שלי מלא כל יום. רק כי האלגוריתם זיהה engagement מצידי. 

מי שמחפש סרטונים ביוטיוב, ייחשף בעיקר למה שהוא מסכים איתו - בעיקר מהסיבה שהסרטונים האלו לרוב גורמים לצופה לראות אותם עד הסוף, ולא לקפצץ, והאלגוריתם רושם את זה. 

אז כן, גם לדעתי האישית השמאל בארה"ב חצה מזמן את גבול ההזוי, אבל אני משוכנע שניתן למצוא ברחבי המרשתת גם סרטונים הפוכים, של "שמאלני מסריח אחד שמטריף את כל תנועת ה MAGA ההזוייה והבזוייה". 

לדעתי זה מעיד רק על השוליים ולא על המיינסטרים. 

אני מעדיף לקחת את הדיעות שלי מאנשים שאשכרה חיים שם ומספרים מה עובר עליהם, מאשר להחליט לפי סרטונים ברשת בדיוק בגלל הסיבה הזו. 

נקודה למחשבה. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BeBest כתב:

אאל"ט ארה"ב לא מוכנה למכור את ה B2 לאף אחד.

מה גם שעלות מטוס כזה מאות מליוני דולרים.

זיהה שאין לו את היכולת וגייס את ארה"ב שתעזור לו לבצע את המשימה הזו וזה אכן קרה.

אם גם האמריקאים נכשלו בהשמדת הכור הזה, מה אנחנו יכולים לעשות שהם לא ?

מאות מיליוני דולרים זה משהו שישראל יכולה לעמוד בו.

אפשר בקלות לסגור 5 מהרשימה הזו, לקנות את הנשק ולהישאר עם עודף. 

אבל עזוב, זורם איתך.

מה לגבי איום הרחפנים שביבי אמר בקולו שהוא זיהה כבר לפני 6 שנים? 

ושאלה, ביבי שריין את גלית דיסטל בליכוד במקום ה 10 ומינה אותה לשרת ההסברה. 

אתה חושב שזה היה מינוי טוב וראוי?

אתה מרוצה מההסברה של גלית מאז המינוי? 

יכול להיות שהיה אפשר למנות מישהו טוב ומקצועי יותר? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 6 דקות, BeBest כתב:

מה הוא עשה באיראן? מה זה "פעלתי באיראן"?

אם אכן "פעל", למה לא השמיד את הגרעין?

כנראה שהוא כמו ביבי, לא עשה כלום וסתם מדבר.

לא יודע. גם אתה לא יודע. גם רוב אזרחי ישראל לא יודעים. 

וככה זה אמור להיות. 

רק אלו שפעלו אמורים לדעת. 

למה לא השמיד את הגרעין? למה טראמפ לא עשה את זה?

או לחילופין, למה להתחיל במלחמה- כשהוא בעצמו ראה שאנחנו עוד לא מסוגלים, כי חסר לנו כלים? לפחות הוא התחיל את ההצטיידות המתאימה. בינתיים, בגלל מאבקי כוחות בזכות חדלי האישים של קלווין, יש לנו מחסור במיירטי חץ (סיפור מינוי לתע"א אם אני זוכר נכון).

לפני 6 דקות, BeBest כתב:

במקום לקרוא לי ביביסט (למרות שאני ממש לא) בוא תספר לי מי המועמדים הכל כך מוצלחים. אולי תשכנע אותי והמועמד שלך יזכה לעוד קול בקלפי.

תעבור על רשימת המתמודדים ועל הסקרים, תוכל להבין לבד. אם אתה חושב כמו ביביסט מצוי שאין עוד מלבדו, אתה חלק מהבעייה. ברכותינו על הצטרפותך למועדון. 

לפני 6 דקות, BeBest כתב:

זו בעיה שגם ממשלת בנט-לפיד עם מבצע "שובר גלים" לא הצליחה לפתור.

ממשלה שהייתה אולי שנה ובמבה על הכסא, והספיקה להוציא לפועל רק מבצע אחד ויחיד. 

אם הם היו ממשיכים, המצב היה משתפר. אבל סילמן החליטה לערוק כי קלווין הבטיח לה כמה דברים והממשלה נפלה. פשוט לא היה להם די זמן לשנות ולעשות דברים טובים. 

לפני 6 דקות, BeBest כתב:

כדי לפתור את הבעיה הזו אפשר לקדם חוק, למשל שלילת אזרחות וגירוש לכל אזרח שתופסים עם נשק ללא רישיון.

הבעיה שמערכת המשפט בישראל רקובה. רוצחים ואנסים מקבלים חודשי מאסר בודדים, אבל אם זרקת נעל על שופט אתה נכנס ל 7 שנים.

לא חמוד, פיספסת פה. הבעייה היא המשטרה, שלא אוכפת כלום, בהוראות מלמעלה. 

כן גם לדעתי הענישה בארץ מצחיקה, וצריך להעלים עבריינים אלימים לשנים רבות מאחורי סורג ובריח, אבל קודם צריך, נחש מה, לתפוס אותם! זה התפקיד של משטרת בנגביר והתנינים. עלייה מתמדת ברציחות, גניבות רכבים, פרוטקשן, מה לא. 

לפני 6 דקות, BeBest כתב:

אז מצד אחד אתם בוכים על אזלת היד של הממשלה.

מצד שני כשהממשלה מוצאת את הגורם שמפריע לה לבצע את המשימה, אתם בוכים על "הפיכה משפטית" (כי חנינה או כל חרטא אחרת).

ואיזה גורם מונע מהממשלה לפעול בצורה חוקית? שמתכתבת עם החוק המקומי וגם הבין לאומי? עם עקרונות של צדק ושוויון? רמז, זה לא בית המשפט\היועמ"שית. זה החרדים. 

הנה לך רעיון מעניין, קונספט מהפכני: אל תעבור על החוק, כן? אוקי? לא יפריעו לך וינסו לעצור אותך. צריך אולי לנסות את זה פה בארץ, זה יכול לתפוס טוב לדעתי. "אל תעשה משהו לא חוקי ולא ינסו למנוע את זה ממך". זהו. 

לפני 6 דקות, BeBest כתב:

מעניין אם לפיד היה מקדם "הפיכה משפטית" גם הייתם יוצאים לרחובות.

אותה הפיכה? אותן הפגנות. 

ההפגנות נגד ההפיכה הן לא על הוד מתרוממותו, אבי הגרעין האיראני, הוגה מדינת פלסטין, קלווין. הן נגד ההפיכה. 

לצורך העניין זה לא משנה מי היה יוזם אותה. לא לגופו של אדם. אני יודע, זה קונספט זר מאד עבורך, אבל נסה לעקוב.

באופן די גורף, כל ההפגנות היו לאו דווקא נגד אדם ספציפי אלא נגד מעשים. נגד מדיניות.

מה לעשות שקלווין פוגע בכל כך הרבה מהסעיפים האלו. 

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, BeBest כתב:

השלטון האלטרנטיבי היה הרבה יותר טוב?

תפתח ויקיפדיה על הממשלה ה34 (ביבי ישב לבד, לפני הרוטציה עם גנץ) והממשלה ה36 (בנט-לפיד)

הנה חסכתי לך: https://he.wikipedia.org/wiki/ממשלת_ישראל_השלושים_וארבע#פעולות_עיקריות

https://he.wikipedia.org/wiki/ממשלת_ישראל_השלושים_ושש#ציוני_דרך_ומדיניות

ותספר לי מה כל כך הרבה יותר טוב?

ויקיפדיה? ברצינות?

בוא נתחיל בכך שבתקופת ממשלת בנט, ישראל הגיעה למצב של עודף תקציבי (כן, מסתבר שזה אפשרי), בפעם הראשונה מאז 2008 (ניחוש אחד אילו חילופי שלטון התרחשו ב-2008-2009 ומי נשאר בשלטון באופן רציף מאז? זה חייב להיות מקרי). יותר מזה, זה היה העודף התקציבי הגדול ביותר מאז 1987. הוא התאפשר בזכות העברת התקציב בפעם הראשונה מזה שנתיים(!), ניהול תקציבי נוקשה מאוד של שר האוצר (ליברמן) שחתך ללא רחמים בשומן ועליה משמעותית בגביית המיסים.

בצד הביטחוני, הממשלה ה-36 היתה הראשונה מזה עשרות שנים (אולי מאז לבנון השניה) ליזום מבצע רחב היקף נגד הפלשתינים ("עלות השחר") שלא כתגובה פבלובית לירי מצידם. כן, כן, אחרי שנים של ביטחון על מלא מצד ביבי "מר ביטחון" נתניהו ומדיניות ההכלה שלו, הממשלה ה-36 החליטה על מבצע יזום של חיסול עשרות מחבלים (כדי למנוע, אם אני זוכר נכון, פיגוע מתוכנן מהצד השני). המבצע הסתיים ללא הרוגים בצד הישראלי(!).

חוץ מהתקופה הקצרה סביב "עלות השחר" שבה הצד הפלשתיני הגיב בירי רקטות, תקופת השלטון של הממשלה ה-36 התאפיינה איכשהו (לא ברור איך, בלי מר ביטחון מאחורי ההגה) בשקט יוצא דופן וחסר תקדים (הגדרה של מערכת הביטחון!) מאז ההתנתקות ב-2005. כמעט אפס ירי רקטות.

מעבר לזה היו כל מיני דברים "שוליים" כמו התחזקות הקשרים עם השכנים (פסגת הנגב חסרת התקדים, ההסכם עם ירדן), קידום הפרטת הנמלים, פתיחת שוק הכשרות לתחרות, מיסים על משקאות ממותקים וחד"פ, ועוד.

כל זה, להזכירך, בתקופה קצרה של שנה ומשהו, תחת לחץ בלתי פוסק מצד האופוזיציה (קמפיין השחרה אמרנו? הוא היה בשיאו) שהצליח בסוף להשפיע על אי אלו אפסים בקואליציה ולהפיל את הממשלה. 

הרוב המוחלט של הדברים הטובים האלה בוטל כמובן ע"י הממשלה הנוכחית מיד בכניסתה לתפקיד - העודף התקציבי בוזבז כולו על תמיכה קואליציונית, הרפורמות בוטלו, כאילו כלום לא קרה. אבל אלה מאיתנו שיש להם זיכרון מינימלי, זוכרים את התקופה לטובה (בלי צורך לפתוח ויקיפדיה).

אבל הי, מה כל הדברים האלה שווים אם צריך לשלם עבורם בתמיכה של רע"ם בממשלה - החטא האולטימטיבי. תזכיר לי שוב, איזה וכמה נזק נגרם מהתמיכה הזאת?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 8
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...