Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

אז את המוצרים בסל יוזילו ומוצרים אחרים יעלו

במילה אחת? כן. מהרגע שנכנס המחשוב לתחום הקמעונות זה הפך לבסיס של הבסיס לכל רשת סופרים ממוצעת. מוצרי עוגן מוזלים שנמכרים במחיר נמוך כדי למשוך לקוחות, לרוב מוצרים שנרכשים באופן שבועי או חודשי, כמו נס קפה לדוגמה, ומאזנים את "ההפסד" עם מוצרים אחרים. רמי לוי כמובן שלקח את זה לשיא עם מבצע עוף בשקל, רק שזה כבר ברמה של לעורר את הרגולטור על מכירה במחיר הפסד. השנה הטרנד הוא אייפון בזיל הזול :-) 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה מהלך מטומטם. זה כמו שהוא לא מקבל משכורת, אבל מוצץ מהקופה הציבורית בוכטות של כסף בדרכים אחרות.

נביא לכם מוצרים בזול, במקום לשלם עליהם מחיר מלא בסופר נשלם מראש לסופר עם המיסים שלכם...

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

איזה מהלך מטומטם. זה כמו שהוא לא מקבל משכורת, אבל מוצץ מהקופה הציבורית בוכטות של כסף בדרכים אחרות.

נביא לכם מוצרים בזול, במקום לשלם עליהם מחיר מלא בסופר נשלם מראש לסופר עם המיסים שלכם...

לא הבנת.

יש למדינה מלאי חירום והמלאי הזה יש לו תוקף. 

אז במקום להגיע להסכם עם הספקיות שכל חודש הן מחליפות X אחוזים מהמלאי שבידי המדינה במלאי טרי כחלק מהסכם ההתקשרות המדינה גילתה שעוד מער המוצרים פגי תוקף, מצאה שני חברים של השר וסידרה להם תנועת לקוחות.

הניחוש שלי הוא שחיתולים ברשתות האלה יימכרו הרבה יותר יקר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

לא כזה הבנתי את ההיגיון

אה, ההיגיון הוא שזו שנת בחירות ומר בחור צריך להראות שהוא עושה משהו. 

הוא לא מצליח לעשות כלום, אז הוא מנסה בדרכים אחרות. 

שגם הן יתפוצצו לו בפרצוף. ולנו. 

ישראבלוף במיטבו. 

רשתות השיווק הן כשליש מהבעייה- 2 השלישים הנותרים הם היצרנים והיבואנים, שמעלים את המחיר כמו שעון ובצורה די מתואמת. נגד זה, המהלך של אותו מר בחור לא ממש עובד.

כשצריך טיפול שורש, לא הולכים לבית כנסת להתפלל.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, ברווז כתב:

רשתות השיווק הן כשליש מהבעייה- 2 השלישים הנותרים הם היצרנים והיבואנים

שכחת את החלק של המדינה...

חזרתי מחו"ל לא מזמן, וכמובן שעברנו בלידל וכמובן שהתגלגלנו לשיחה של כמה זול שם לעומת כמה יקר בישראל.

ואז עלה עניין היפוטתי, אם לידל יפתחו סניפים בארץ, האם המחירים יוכלו להיות כמו באותו סופר בחול? (פחית בירה ב 2 שקלים, לחם טוב ב 5, קילו בשר בקר ב 30 ש"ח וכו')

ולדעתי התשובה הקצרה היא לא. 

שכר עובדים, ארנונה, שילוט, רגולציות שונות ומשונות בחשמל מים כיבוי אש, וכו' וכו'. 

זה נכון לרשת ונכון גם לספקים שלה. 

נכון להיום מה הרווח נקי של רשת קמעונאית? סביב ה 4%. 

אז איך יורידו את המחיר? 

לטעון שהכל נובע מחזירות פשוט לא אמת. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 4 דקות, SurfHigh כתב:

שכחת את החלק של המדינה...

חזרתי מחו"ל לא מזמן, וכמובן שעברנו בלידל וכמובן שהתגלגלנו לשיחה של כמה זול שם לעומת כמה יקר בישראל.

ואז עלה עניין היפוטתי, אם לידל יפתחו סניפים בארץ, האם המחירים יוכלו להיות כמו באותו סופר בחול? (פחית בירה ב 2 שקלים, לחם טוב ב 5, קילו בשר בקר ב 30 ש"ח וכו')

שכר עובדים, ארנונה, שילוט, רגולציות שונות ומשונות בחשמל מים כיבוי אש, וכו' וכו'. 

זה נכון לרשת ונכון גם לספקים שלה. 

אז איך יורידו את המחיר? 

זה בול מה שקרה עם קרפור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

ניסית לאגור 500 גלילי נייר טואלט בדירת שיכון? בקורונה למדתי שזה ״מבצע שלום הגליל״.

אני חייב. אנשים פספסו את הבדיחה

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

כמו שכתבתי, הוא עולה לנו ביוקר. 50 מליון שקל הוא הולך לחלק לרשת שיווק שתעמוד בתוכנית הדבילית הזו.

מהמר שהכסף יגיע לליכודניק כמו רמי לוי. או לויקטורי שבקשר אליה הוא מצוי בניגוד עניינים. ככה יוצא שהוא גם כאילו נלחם ביוקר המחיה, בצורה הכי עקומה שיש וגם מזרים כסף בתמורה לכח פוליטי. ואתה תמשיך להתלהב מזה שהוא לא לוקח שקל.

אתה הבן אדם הכי כשרוני בארץ בלהיות צודק וטועה בו זמנית.

זה פשוט מהלך פופוליסטי כמו מחיר למשתכן, והריצה הזאת ל"הוא יבחר ברמי לוי הליכודניק" הופכת אותך ממישהו עם טענה נכונה לעוד אחד שהוא סתם "חמוץ".

שופרסל יכולה להגיש הצעה יותר תחרותית ולזכות, אם הם לא רוצים זאת בחירה שלהם.

זה המחיר למשתכן של הסופרים פשוט.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

חברי כנסת הובילו פריצות לבסיסים צבאיים, כדי לאיים על מי שלקח חלק בחקירות של חיילים שנחדשו בהתעללות באסיר, וחברי הכנסת האלו לא שלמו על כך שום מחיר.

זה באמת חמור. למה לא מורים לזמן אותם לחקירה?

תזכיר לי, מי אחראי על הנושא?

בניגוד לפצרית שסיימה את הקריירה שלה ומחכה למשפט.

כמו שאמרתי לך לא פעם - חכה. ברגע שנראה את הפצ"רית הולכת לכלא, אז נגיד - דיינו.

בינתיים החקירה מתנהלת בצורה ממש שקטה - אין בחדשות כמט הדלפות מחדרי החקירות (חוץ מה"הדלפה" שלא נמצא קשר ליועצת המשפטית), הכל על מי מנוחות. כאילו שלא מדובר במשטרת ישראל.

וכולי אמונה שהפצ"רית תמצא את המקום שלה, אל תדאג לה.

עד היום קראתי את הטענות האלו מעשרות ביביסטים, כולל כאלו שהם כאילו לא ביביסטים אבל בעצם כן, כי פשוט כולם חרא אז ביבי המלך.

לא קיבלתי אפילו בדל של רמז להסבר סביר מי ומה עומד מאחורי הפרקליטות המרושעת והמשטרה - כולל מפכל מתנחל דתי יוצא שבכ, שמונע על ידי המלך בעצמו - שגורם להם להתנהג ככה לא יפה, כמו שאתה מתאר. זה פשוט קורה לבד. מעצמו. או מכוח הטבע. 

כנראה שלא קראת טוב. משה כהן אליה הוא פרופסור למשפט חוקתי, אז לרדד את זה לרמה של "ביביסטים" או "ביבי מלך" זה קצת מגוחך. אם היית קורא, היית רואה שהוא מציע הסברים (ולא רק הוא אגב).

אני אתן את נקודת המבט הצנועה שלי - אין איזה "אילומנטי" שעומד מאחורי הפרקליטות. מה שיש זה ארגון, שמורכב מאנשים, רובם כנראה עם השקפות עולם רלוונטיות דומות (ומי שלא, כנראה פוחד לצאת כנגד זה, ע"ע פרשת הפצ"רית, או שפשוט "מתיישר" עם ההשקפה עם השנים), שמתנהלים כסוג של קליקה סגורה.

אם אתה רוצה מקבילה מעולם האזרחות - ועד "סגור" שמנהל את העניינים בחברה, מטיל מורא על העובדים ועל ההנהלה, ועושה מה שבא, איך שבא לו, לפי השקפת עולמו/אמונתו, ובעיקר לטובתו האישית.

יש גם עדויות או טענות על כך שרבים מבכירי הפרקליטות גדלים באותו "בית גידול" (מבחינת סמינרים, הכשרות וכדומה), כנ"ל חלק מראשי הצבא (לא סתם הצבא עבר להכלה ושקט בעשורים האחרונים), ויש שאף יגידו כי מגיע לשם כסף מארגונים או מדינות אירופאיות, שפועלות ממניעים כאלו ואחרים.

אני לא התעמקתי בזה, אז אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל על סמך עדויות שונות לאורך השנים, לא אופתע אם זה אכן המצב. לדוגמה, תנועת V15 "ניצחון", שקיבלה מימון זר, לכאורה בניגוד לחוק, ופעלה בסמוך לבחירות לפני כ-10 שנים.

נכון. היא צריכה ללמוד ממירי רגב איך לעבוד קשה. סוגרת טיסה מס' 15 לחול, אם אני לא טועה. שזה יותר ממה שרוב הישראלים טסים בכל החיים שלהם כנראה. אבל היי, מה זה משנה? כולם קקות. אז מותר לה. מה אנחנו? אלוהי המוסר?

כלומר הטיעון שלך בעד היועצת המשפטית, והשכונה שהיא עושה, זה שגם מירי רגב קקה?

אחלה, אז אם אנחנו מסכימים ש"כולם קקות", אני מעדיף לפחות את האפשרות לבחור ולהחליף את הקקות האלו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 49 דקות, SurfHigh כתב:

ואז עלה עניין היפוטתי, אם לידל יפתחו סניפים בארץ, האם המחירים יוכלו להיות כמו באותו סופר בחול? 

לא רק לדעתך, יהיה הבדל במחיר. כן. 

מהיכן הנתון?

אז איך יורידו את המחיר? 

בוא וניקח מבצעים (עזוב "עוף בשקל אייפון במבצע"). 

איך המחיר יורד על מוצרים במבצע? אם הרווח הוא רק 4% כשיש מבצע הרווח הופך להיות שלילי (כלומר הפסד).

*תלוי במבצע.

לפני 40 דקות, יובל .מ. כתב:

שופרסל יכולה להגיש הצעה יותר תחרותית ולזכות, אם הם לא רוצים זאת בחירה שלהם.

ואיך שופרסל ידעו מה המתחרים מציעים כדי להביס אותם? 

אבל נגעת פה בנקודה נכונה. 

אני תוהה ביני לבין עצמי אם יהיו רשתות שירימו בכלל את הכפפה ויגשו למכרז. 

לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

הורו. סרבו להתייצב. משהו שקשור לחסינות.

כמו שאמרתי לך לא פעם - חכה. ברגע שנראה את הפצ"רית הולכת לכלא, אז נגיד - דיינו.

כמו שצריך לעשות לכל חושף שחיתויות, לא? 

אם כבר הולכים לזרוק את הפצ"רית לכלא, הלוואי שיזרקו לאותו תא גם את כל שאר המדליפים. 

או שיש פה מקום לאיפה ואיפה מבחינתך? או שאין פה מקום לזה? יש הדלפות שמתאימות לך יותר?

למען הסר ספק. 

ביצעה עבירה. נתפסה. שתיענש בהתאם. זו דעתי.

אני אתן את נקודת המבט הצנועה שלי - אין איזה "אילומנטי" שעומד מאחורי הפרקליטות. מה שיש זה ארגון, שמורכב מאנשים, רובם כנראה עם השקפות עולם רלוונטיות דומות (ומי שלא, כנראה פוחד לצאת כנגד זה, ע"ע פרשת הפצ"רית, או שפשוט "מתיישר" עם ההשקפה עם השנים),

לא הבנתי כלום. 

שמתנהלים כסוג של קליקה סגורה.

יש דברים שצריכים להיות קליקה סגורה, כדי להימנע מהשפעות זרות.

כמו למשל, לא יודע, לשכת ראש הממשלה- הם למשל צריכים להימנע מהשפעות זרות כמו קטאר למשל. 

או שזו דוגמא לא טובה? יש לי היסטוריה פה שאומרים לי כל הזמן שאני גרוע בדוגמאות. 

או שדווקא הלשכה צריכה להיות קליקה פתוחה?

אם אתה רוצה מקבילה מעולם האזרחות - ועד "סגור" שמנהל את העניינים בחברה, מטיל מורא על העובדים ועל ההנהלה, ועושה מה שבא, איך שבא לו, לפי השקפת עולמו/אמונתו, ובעיקר לטובתו האישית.

וועד בחברות דואג לעובדים. הועד הוא חלק מהעובדים. 

ועד חזק זה לא בהכרח דבר טוב (תראו את עובדי הנמלים למשל), מסכים. אבל ללא וועד, העובדים יכולים (ובהרבה מקרים זה אכן קורה) לחוות התעללות. 

מעניין אם יש ועד עובדים לעובדי משק הבית של ראש הממשלה. אולי היו מוגשות פחות תביעות על התעמרות אם היה ועד חזק שם. סתם תהיה.

יש גם עדויות או טענות על כך שרבים מבכירי הפרקליטות גדלים באותו "בית גידול" (מבחינת סמינרים, הכשרות וכדומה),

אני רוצה להבין. 

אתה מלין על כך שאנשי הפרקליטות למדו באותו המוסד להשכלה גבוהה? 

כנ"ל חלק מראשי הצבא (לא סתם הצבא עבר להכלה ושקט בעשורים האחרונים)

לא. 

הצבא עבר להכלה ושקט בדיוק בתקופה שבה ביבי ראש הממשלה, כחלק מהמדיניות שלו- שהובילה אותנו לטבח שמחת תורה בחסות בנימין נתניהו, מייסד מדינת פלסטין ואבי האטום האיראני. 

, ויש שאף יגידו כי מגיע לשם כסף מארגונים או מדינות אירופאיות, שפועלות ממניעים כאלו ואחרים.

אני לא התעמקתי בזה, אז אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל על סמך עדויות שונות לאורך השנים, לא אופתע אם זה אכן המצב. לדוגמה, תנועת V15 "ניצחון", שקיבלה מימון זר, לכאורה בניגוד לחוק, ופעלה בסמוך לבחירות לפני כ-10 שנים.

אין לי מידע. לא יכול להגיב.

כלומר הטיעון שלך בעד היועצת המשפטית, והשכונה שהיא עושה, זה שגם מירי רגב קקה?

אחלה, אז אם אנחנו מסכימים ש"כולם קקות", אני מעדיף לפחות את האפשרות לבחור ולהחליף את הקקות האלו.

יש לך דוגמאות ל"שכונה" שעושה היועמ"שית? הסתקרנתי. 

ואני לא ממש בטוח מדבריך שאתה אשכרה רוצה להחליף את הקקות האלו. נשמע שאתה מרוצה מהם וממה שהם עושים. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אתה אשכרה ליצן שצורך מידע בלעדית מערוץ 14. סוכות זומן לחקירה וסירב להתייצב. מה תעשה לו? מי אחראי על המשטרה??

תמשיך להקשיב לשטויות של משה כהן אליה. הוא פרופסור, אז הוא בטוח חסין מטיפשות ומליקוק לבייס. כמו פרופסור טליה איינהורן שהיית מצטט פה בעבר. היא בטח לא מושפעת מזה שהבן שלה הוא בוגד שעבד עבור הקטרים.

גם אבי שמחון הוא פרופסור לכלכלה. אם סטודנט שלו היה מציע את הרעיונות הסוציאליסטים שהוא מציע, היה נכשל בגדול ומועף מהשיעור בבעיטת וולה מרשימה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, ברווז כתב:
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

ולזכות, אם הם לא רוצים זאת בחירה שלהם.

ואיך שופרסל ידעו מה המתחרים מציעים כדי להביס אותם? 

אבל נגעת פה בנקודה נכונה. 

אני תוהה ביני לבין עצמי אם יהיו רשתות שירימו בכלל את הכפפה ויגשו למכרז

זה הרעיון של מכרז - מגישים הצעות וזוכים.

ואם הם יראו שהם הציעו סל של 1500 שקל והפסידו בזמן שרמי לוי ימכור אחר כך את הסל ב1550, אתה יכול להיות בטוח שלשופרסל יש מספיק עורכי דין כדי לתבוע. אם רמי ימכור ב1497 הם יידעו למה הפסידו.

אם יאמינו שמישהו העביר לו מידע - שיתבעו ויפתחו הכל בבית משפט.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מכרז לא מכרז, זה רעיון מטומטם איך שלא מסתכלים על זה.

אנחנו מדינה שמנהלים אותה ליצנים, ואפילו בקרקס פרופר יש מנהל והליצנים לא מנהלים את הקרקס...

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני עדיין מחכה להוזלות הגדולות של רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל".  איכשהו פספסתי אותן

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, ברווז כתב:

מהיכן הנתון?

כאן למשל, https://www.duns100.co.il/rating/מזון/קמעונאות_מזון

רוב הרשתות הם חברות ציבוריות, אפשר להציץ בדוחות.

לפני שעה, SurfHigh כתב:

אז איך יורידו את המחיר? 

בוא וניקח מבצעים (עזוב "עוף בשקל אייפון במבצע"). 

איך המחיר יורד על מוצרים במבצע? אם הרווח הוא רק 4% כשיש מבצע הרווח הופך להיות שלילי (כלומר הפסד).

*תלוי במבצע.

נכון, זאת אסטרטגיה שנקראת loss leaders, מוכרים מוצר בהפסד מתוך הנחה שהלקוח יקנה מוצרים נוספים. 
בשורה התחתונה, רווח לרשת. 

יש גם מקרים אחרים, למשל רצון להיפטר מסחורה עם תוקף קצר, הנחה שניתנת על ידי הספק (קידום מכירות, התמקדות באיזורים אחרים) ויש עוד.

התייחסתי בכחול.

נ.ב

שוק קמעונאות מזון הוא אחד הקשים.

המעבר מרווח להפסד יכול להיות מהיר מאוד. 

כל הגופים מאוד כוחניים - ספקים, הפצה, חנויות.

כוח אדם שמתחלף ועוד ועוד. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...