Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אתה מודע לזה שהמסגד בג'נין ולא בעזה? או שזה מפריע לטנטרום שלך?

כן נשמה.

כתבתי שערפאת הוא בזוי ואני מניח שאני זוכר את הפיגועים של אותה תקופה יותר טוב ממך. הייתי חייל ונסעתי באוטובוסים לפני ואחרי אוסלו.

מותר להסתכל במראה ולעשות חשבון נפש. תגלה שלפעמים גם אתה עושה טעויות.

מסכים, ואני גם מודה בהן, אין לי בעיה.

ההבדל הוא שאני מבין שאם מחלקים פה את האשמה, זה בערך 98% הם ו2 אחוז אנחנו.

אני מבין שאם מחבל נכנס לבית משפחת פוגל ושוחט את הילדים שלהם במיטות, זה כי הוא מגיע מתרבות של רוצחים, כי אחר כך קוראים לכיכר על שמו והוא מקבל משכורת מהרשות, בזמן שהרוצחים של מוחמד אבו חדיר יושבים בכלא הישראלי, ואף אחד פה לא מחזיק מהם גיבורים. זה לבד מספר את כל הסיפור.

וזה עוד בלי לדבר בכלל על ה7.10 כן? ראינו איך כולם חגגו.

אפשר גם להבין את הגישה שלך כשאתה מביא כל סרטון שצולם על ידי מחבל תומך חמאס ומפורסם על ידי בצלם, אבל אם נביא סרטונים זהים מהצד השני שהצל יפרסם אתה תגיד שהוא גזען פאשיסט. 

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם

אני חושב שהוא היה הכי קרוב להיות הבן גוריון שלהם.

אבל לא מספיק קרוב.

לפני 9 דקות, Supertigre כתב:

עזוב, האיש נולד כטרוריסט ומת ככזה, הוא באמת לא דוגמה טובה. 

לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אפשר גם להבין את הגישה שלך כשאתה מביא כל סרטון שצולם על ידי מחבל תומך חמאס ומפורסם על ידי בצלם, אבל אם נביא סרטונים זהים מהצד השני שהצל יפרסם אתה תגיד שהוא גזען פאשיסט.

אני מביא סרטונים. לא תמיד אני יודע מי צילם אותם. אני יודע מה רואים בהם. חלקם צולמו בנוכחות או על ידי ישראלים יהודים.

אין לי בעיה שתביא סרטונים של הצל. לא יודע מה הוא מחדש בדיוק. אבל תביא. אני לא חושב שהוא ימצא סרטונים יותר גרועים ממה שהחמאס הפיצו בעצמם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

הוא לא רק שלא הצליח לשכנע את הפלסטינים, 

מסכים עם כל מה שכתבת על ערפאת. פחות מסכים עם המשפט המצוטט.

אני זוכר עדויות של חיילים בעזה, שהעזתים זרקו עליהם סוכריות וחילקו להם פרחים תיכף אחרי החתימה על אוסלו.

אני זוכר את התחושה שלי כחייל ברחובות רמאללה, כשילדים נופפו לנו בשמחה, תיכף אחרי החתימה.

זוכר את הסיורים המשותפים שחבר טוב שלי היה שותף להם.

אני באמת חושב שהיתה בשלות של הפלסטינים להגיע לשלום. לצערי ערפאת חזר לבייסיק שלו כטרוריסט ומכר להם אשליות בקשר לעתיד. אני חוזר על זה שהבניה בהתנחלויות היתה גם היא אלמנט משמעותי בכשלון.

באוירת ההתנגדות הזו צמח חמאס, שאומץ בשמחה על ידי ישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

ההבדל הוא שאני מבין שאם מחלקים פה את האשמה, זה בערך 98% הם ו2 אחוז אנחנו.

נסה להסתכל על זה מבחוץ לרגע. השיח בישראל כרגע נע בין "לשטח את עזה" לבין "להשמיד אותם כי הם כולם נאצים" לבין "לטרנספר אותם". אתה רואה מישהו בצד שלנו מזיל דמעה מתמונות של שכונות הרוסות בעזה, או ילדים פצועים או מתים? ראית בעבר? לא.

החברה הפלסטינאית ברברית בהשוואה לישראל, שברוך ה' מתנהלת ברובה בסטנדרטים מערביים. אבל אחוז לא מבוטל מאיתנו לחלוטין לא בדיוק עצובים כשיש מתים בצד השני. ואני עדין בניסוח כאן. 

אני לא יודע לחלק את האשמה באחוזים. 50-50 זה לא. 98 - 2 זה גם לא ממש.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא באמת משנה מי יותר רשע ומניאק כי זה לא שאפשר להחליף צד.

הרבה אנשים בארץ לא מזילים דמעות על ילדים פצועים בעזה כמו שהם לא הזילו על ילדים בסוריה או באפריקה כי זה חלק ממציאות של מלחמה והציבור בישראל לצערנו מורגל במלחמות. במלחמה אזרחים נהרגים. כשנהרגים אזרחי אויב זה פחות כואב.

מצד שני הרוב המוחלט בישראל לא יארגן חאפלות ומסיבות לכבוד זה שילדים נהרגים בעזה, זאת לא סיבה לאושר. גם צה''ל לא מחלק צל"שים על כל ילד פלסטיני שנהרג.

סיסמאות כמו לשטח את עזה ולהשמיד את כולם קל להגיד כשכועסים ומתוסכלים.

לבצע זה משהו אחר. הפלסטינים מתייחסים בצורה יותר ליטרלית לסיסמאות האלימות שלהם כמו שראינו לפני חודשיים. גם האזרחים ה"בלתי מעורבים".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

נסה להסתכל על זה מבחוץ לרגע. השיח בישראל כרגע נע בין "לשטח את עזה" לבין "להשמיד אותם כי הם כולם נאצים" לבין "לטרנספר אותם". אתה רואה מישהו בצד שלנו מזיל דמעה מתמונות של שכונות הרוסות בעזה, או ילדים פצועים או מתים? ראית בעבר? לא.

החברה הפלסטינאית ברברית בהשוואה לישראל, שברוך ה' מתנהלת ברובה בסטנדרטים מערביים. אבל אחוז לא מבוטל מאיתנו לחלוטין לא בדיוק עצובים כשיש מתים בצד השני. ואני עדין בניסוח כאן. 

אני לא יודע לחלק את האשמה באחוזים. 50-50 זה לא. 98 - 2 זה גם לא ממש.

הקטע זה שאני, אתה ופינדר מכירים את הסלנג הישראלי. כשיוסף חדאד אומר שצריך לדבר בערבית, אתה יודע טוב מאוד שהוא לא מתכוון למצוא תינוקות עזתיים ולירות להם בראש. כשכוח צהל פגש באמצע הלילה ילדה עזתית הם טיפלו בה, הביאו לה אוכל והחזירו אותה דרך הצלב האדום.

כשהצל אומר לשטח את עזה, הוא לא מתכוון למצוא נשים עזתיות, לאנוס אותן ולחתוך להן את החזה. כשכוח צה"ל פגש פליטים עזתיים בים הוא נתן להן טיפול רפואי ומים.

אתה גם יודע הרי שאין לאף אחד פה רצון לראות ילדים עזתיים מתים, והאחריות למוות שלהם היא על חמאס באופן מוחלט, וכנראה ההורים של אותם ילדים מתים.

אז מה שאני לא מבין זה מה הלחץ והרצון להתבטא כמו ג'יג'י חדיד? יש לנו מספיק שונאים שמשקרים נגדנו, לא צריך לתת להם תחמושת מיותרת.

כמו שרשם סלואורייד - כשהם אמרו שישחטו ילדים יהודים הם התכוונו לזה, כשאמרו שיאנסו את הבנות שלנו גם לזה התכוונו.

כשמשפחת פוגל נרצחה היו כמה שחרטטו ש"זאת לא דרכנו", כשאורי אונסבכר נאנסה וראשה נכרת הרשות הפלסטינית אמרה שהיא לא תיתן שכר כי הוא אנס, כאילו כריתת ראש זה בסדר. ב7.10 כולם שם חגגו על אונס, רצח ושריפת ישראלים, בין אם הם יהודים ובדואים.

וואלה צודק, זה לא 98-2, יותר לכיוון 99.5-0.5.

• רעיון טוב! 2
פורסם

האמא של כל התחקירים בדרך, ואפשרי שהעובדה שאנחנו קצת Trigger happy בעזה כרגע התפוצצה לנו בפרצוף בצורה הכי מזעזעת שרק אפשרית

פורסם

סיפור כואב, אבל לא הייתי ממהר לשפוט. המקום הזה מסובך, יש בעיית זיהוי, לפני מספר ימים דווח שעד אז נהרגו 13 חיילים בדו״צים. ואלה חיילים מכוחות שמחוברים, לא חטופים מנותקים.

הנסיבות מורכבות, אני די בטוח שגם התחקיר יהיה לא פשוט.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק. מלחמה זה כאוס. 

פורסם

החיילים שירו הם לא הבעיה.

ההנהגה החליטה לוותר על שאר החטופים ולא ללכת על עוד עסקה. יכול להיות שזו החלטה נכונה. יכול להיות שזו החלטה הגיונית. אבל בסופו של דבר מי שקיבל את ההחלטה אחראי לזה שהחטופים לא יחזרו בחיים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפי מה שמצטייר (כמובן מהתקשורת) הבעיה היא דווקא בצד השני, שדרישותיו לפתיחת מו״מ בלתי אפשריות לקבלה על ידי ישראל.

אישית אני פסימי מאוד לגורל החטופים כבר כעת. אני מסופק אם יותר מבודדים נותרו בחיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

אין לי ספק שכחברה אנחנו מוכנים ותמיד היינו מוכנים לשלם מחיר על שלום ופשרה שהם לא היו מוכנים לשלם

זה בעצם מהות ההבדל בלי הקצנות ומספרים.

אם היתה להם היכולת הצבאית, אנחנו לא היינו כאן. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

אישית אני פסימי מאוד לגורל החטופים כבר כעת. אני מסופק אם יותר מבודדים נותרו בחיים.

אני שומע קולות רבים שאומרים - החטופים אינם בחיים ולכן אין לסכן יותר חיילים בשחרורם.

אני בדעה שעד שאין עדות תומכת שהחטופים אינם בחיים יש לראותם כחיים ולדאוג להחזירם הביתה. נכון שככל שהימים חולפים הסיכוי שהם ישרדו הולך ויורד אבל גם אם יש סיכוי של 0.5% שהם חיים יש לנסות להחזירם.

מנגד - אם יודע על חטוף במקום מסויים שאיננו בין החיים בוודאות אין לסכן בשבילו חיים של חיילים.

פורסם

המשפט האחרון שלך הוא המפתח. בשבוע שעבר שני חיילים שילמו בחייהם בניסיון לחלץ חטופים, שנמצאו מתים. כמובן שלא פורסם האם היה מידע שהם בחיים, או שמלכתחילה הכוונה היתה לחלץ גופות.

לא מקנא במי שצריך לקבל את ההחלטות ולאזן בין הסיכוי לאתר חטופים והסיכון לאבד חיילים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...