Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החיילים שם במוד התקפי קטלני. גם פלשתינאי יכול לדבר בעברית, לעשות הצגות, מארבים וכדומה. טעו בצבא כשלא הדגישו את האפשרות הזו קודם.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

פשוט אין מילים,

לפי התחקיר הראשוני, החטופים יצאו החוצה עם דגל לבן, בלי חולצה, צעקו " הצילו"  ועדיין נורו ( בניגוד להוראות פתיחה באש). אחד מהם עוד הספיק לרוץ חזרה למבנה ממנו יצאו,  שוב צעק בעברית, יצא החוצה ונורה גם הוא.

https://news.walla.co.il/item/3629147

מקרה מצער.

מדובר באזור מלחמה, כל אדם לא מזוהה שנראה במרחב מוגדר כמחבל, כבר דובר על שיטות משיכה של חמאס בשביל למשוך את הכוחות למארבים. אני  בשום פנים לא מצדיק את הלוחמים אבל גם קשה לשפוט אותם באותה סיטואציה. 

אני גם בטוח שאף אחד לא חשב על סיטואציה שבה חטופים מסתובבים ברחובות עזה.

לדבר עכשיו ולהגיד היו צריכים לעשות XYZ זה מאוד קל.

החיילים שירו בחטופים כבר קיבלו את העונש שלהם.

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • אהבתי 1

פורסם

זה לא שאני לא מסכים איתך, ורחמיי על המסכנים שגילו שהם ירו בחטופים, אבל זה מחזיר אותי לנקודה שטענתי בהודעה מלפני מספר עמודים-

אנחנו יותר מדי trigger happy בעזה. הטרגדיה הזו מתיישרת עם מספיק דברים שאני שומע ממכרים וחברים שמשרתים כרגע בתוך עזה, ולצערי מראה שחלק מהביקורת של העולם היא די במקום, המדיניות קצת החליקה לכיוון shoot first ask questions later

ברור שלא נערכנו למצב הזוי שכזה, אבל הוראות פתיחה באש הן הוראות פתיחה באש- ויש לעבוד על פיהן בכל מצב.

אי אפשר לטעון רק "זו מלחמה ובמלחמה הכל בלאגן", אחרת למה יש הוראות פתיחה באש? ונוכל לטעון שאנחנו בסדר ויהיה מה.

צבא ההגנה לישראל נועד להגן על ישראל, לא לבוא במוד נקמה ו "להעניש". אני יודע בצורה חד משמעית שעבור חלק מהצעירים יותר שכרגע משרתים בתוך עזה, ה "להעניש" משחק תפקיד גדול מדי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, FlicK כתב:

מקרה מצער.

מדובר באזור מלחמה, כל אדם לא מזוהה שנראה במרחב מוגדר כמחבל, כבר דובר על שיטות משיכה של חמאס בשביל למשוך את הכוחות למארבים. אני  בשום פנים לא מצדיק את הלוחמים אבל גם קשה לשפוט אותם באותה סיטואציה. 

אני גם בטוח שאף אחד לא חשב על סיטואציה שבה חטופים מסתובבים ברחובות עזה.

לדבר עכשיו ולהגיד היו צריכים לעשות XYZ זה מאוד קל.

החיילים שירו בחטופים כבר קיבלו את העונש שלהם.

אולי מספיק עם זה?
די כבר עם התירוצים והחירטוטים האלה.
יש הוראות פתיחה באש. אם אתה רואה בנאדם בלי חולצה מרים ידיים והולך עם דגל לבן אתה לא יורה בו! בטח אם הוא רחוק ממך ולא מהווה שום איום.
מדובר בשעות הבוקר, ראות מעולה, לאותו יורה יש כוונת טריג'יקון שמגדילה פי 4. אם הם היו במרחק 100 מטר ממנו הוא ראה אותם כאילו הם במרחק 25 מטר.
הם לא היוו שום איום עליו שום איום! הם הורידו חולצות והלכו עם דגל לבן! מה עוד היה צריך לעשות כדי שלא יורידו אותם?
מספיק עם תירוצים, חלק מהחברה שם כנראה חושבים שהם קיבלו רשיון להרוג.

על הבחור השלישי ה"ברחן" אני בכלל לא מדבר. הצליח בנס לברוח לבניין. צעק "הצילו" בעברית. אמרו לו לצאת עם ידיים למעלה, המג"ד אמר לחיילים לא לירות ואיזה גאון החליט שהוא שם לו כדור בין העיניים.

נדפק לאנשים שם השכל או שהם חושבים שהם פלאנגות של בן גביר.
יאללה להעיף, לשחרר מצה"ל. להעיף קיבינמט.

איבדנו בחור גיבור בירושלים לפני כמה שבועות. שמעתי את הרמטכ"ל מדבר ואומר שלא יורים באנשים שמרימים ידיים איזה עוד דגש אתם רוצים שיתנו?
עכשיו 3 חטופים ששרדו תופת וארזו את עצמם כמו מתנה לצבא סיימו באדמה במקום לחזור הביתה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 32 דקות, Pika007 כתב:

צבא ההגנה לישראל נועד להגן על ישראל, לא לבוא במוד נקמה ו "להעניש"

כמובן שחיילי צהל הבודדים לא תפקידם להעניש בודדים אחרים, אבל מצד שני מטרת צהל לא רק להגן אלא לממש הרתעה מצטברת לטובת המדינה (כי ניצחון מוחלט אין לנו אפשרות להשיג אנחנו קטנים בין 1:20 ל1:200 תלוי איך סופרים) ובאיזהשהוא אופן קולקטיבי לא פרטני צורה של עונש זה ההרתעה בענישה- "אם חיזבאללה לא יפסיק ביירות תראה כמו עזה" וכו'...

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, FlicK כתב:

קל לדבר מאחורי המקלדת.

אני יכול לומר את אותו דבר עליך אז?

במקרה הייתי קלע. אני יודע מה זה להסתכל דרך כוונת טריג'יקון. אין שום הסבר למה חייל יחליט לירות בשלושה חברה לא חמושים שהולכים בלי חולצות עם דגל לבן ומרימים ידיים ממרחק של 100 מטר+ שום הסבר!
יכולים לספר סיפורים עד מחר זה לא מתקבל על הדעת ולא עובר בגרון.

• אהבתי 1

פורסם

תמיד כיף לשבת על הספה ולכתוב איך צריך להילחם. לחלק ציונים מי בסדר ומי לא.

במלחמה הוראות פתיחה באש זה לא נועל מעצר חשוד. יש הוראות בהתאם לשטח. 

לכתוב בלי מושג עם מה הכוחות שם מתמודדים, ולשפוט על סיטואציה (שיכול מאוד להיות שיכלה להימנע) היא יהירות. 

נלחמים שם חיילים שונים. כאלה שעומדים בלחץ, וכאלה שדרוכים ולחוצים ברמה של לירות בצל של עצמם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, FlicK כתב:

קל לדבר מאחורי המקלדת.

מעולם לא יצא לי להתרוצץ עם נשק בידיים ברחובות עזה.

ואיכשהו, מספיק אנשים שכן יצא להם (אפילו ממש לפני שבוע...) נוטים להסכים עם הפוסט הקודם שלי. 

חוץ מזה, מה כתבתי באותו פוסט קודם? אי אפשר לפטור את עצמנו מכל אחריות בטענה שמלחמה זה כאוס, עד כמה שזה נכון.

לפני 1 דקה, Giant_TA כתב:

נלחמים שם חיילים שונים. כאלה שעומדים בלחץ, וכאלה שדרוכים ולחוצים ברמה של לירות בצל של עצמם. 

לחייל כזה אסור להיות בשטח. חד וחלק.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Giant_TA כתב:

במלחמה הוראות פתיחה באש זה לא נועל מעצר חשוד. יש הוראות בהתאם לשטח. 

לכתוב בלי מושג עם מה הכוחות שם מתמודדים, ולשפוט על סיטואציה (שיכול מאוד להיות שיכלה להימנע) היא יהירות. 

שוב אתם מבלבלים במוח סליחה על הביטוי.
הוראות פתיחה באש הם הוראות פתיחה באש.
זה לא קשור לשטח ולא לנעליים. גם באזור מלחמה הוראות פתיחה באש אומרות שלא יורים בבנאדם שמרים ידיים והולך עם דגל לבן ממרחק של 100+ מטר באור יום. בטח אם הבנאדם הזה גם הולך בלי חולצה וברור שהוא לא חמוש.
אתם יכולים להמשיך עם התירוץ הזה של "לשבת בספא ולתת ביקורות" תירוץ טוב כדי שזה ירד לכם בגרון.

אני מבין שהמציאות מורכבת. מצחיק ובדיוק הייתה לי שיחה עם אחי שגלשה למשהו דומה ביום חמישי.
אח שלי יצא מעזה אחרי חודש. שאלתי אותו בצחוק "לפחות נכנסת לים לשחות". הוא אמר "לא". שאלתי "למה אסור?" הוא ענה "אתה יכול, אבל יש סיכוי שזיק יוריד אותך".
אז כן הסטטיט אוף מיינד הוא שכל בנאדם שהולך באמצע ג'באליה הוא מחבל בפוטנציה אבל לחסל אדם במרחק 100+ מטר שמרים ידיים הולך ללא חולצה עם דגל לבן? מה התחלקתם על השכל? זה נכנס לכם לקטגוריה של איום מיידי? איך זה איום מיידי שדורש ירי?
מרגישים מאויימים במקרה כזה? תעשו נוהל מעצר חשוד.

אם יש חיילים שלא יכולים להתמודד עם הלחץ (וזה מובן וברור) יאללה לקפל הביתה. תודה רבה על מה שעשיתם והביתה.

• אהבתי 2

פורסם

פיקה, התגובה שלי לא הייתה מכוונת אלייך.

כשאתה יוצא למלחמה אתה גם מונע מנקמה, אנחנו בני אדם, במיוחד אחרי ששחטו,ערפו,אנסו ושרפו יהודים בבתים שלהם.

רוצה לצאת למלחמה נטול נקמה? תשלח רובוטים.

וכן, כמו שאמרת מדובר בצעירים, אני חושב שזה אומר די הרבה.

פורסם

יש סרטון ששמרתי לעצמי באינסטגרם עם משל שמדגיש איך הרשת עובדת.

שחיין שמנסה להחזיק יותר מ10 שניות בבריכה עם זרם מאוד חזק.

מה שאהבתי שם, זה כמות היסטרית של מומחי מקלדת שהתחילו לתת לו המלצות איך לשחות נכון. 

אחרי זה הצטרפו השקולים ושאלו אם המגיבים האלה ראו את הפרופיל של השחיין.

היה מאוד מצחיק.

למה? כי זה מדליסט אולימפי(שהשתתף ב4 אולימפיאדות) ואלוף עולם כמה פעמים. 

אז לראות איך הוא מגיב למומחי המקלדת בזמן שחלק ממשיכים להתווכח מה הוא עושה לא נכון זה פרייסלס. 

לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

שוב אתם מבלבלים במוח סליחה על הביטוי.
הוראות פתיחה באש הם הוראות פתיחה באש.
זה לא קשור לשטח ולא לנעליים.

קודם כול זה לא. וענית לעצמך בהמשך. תמיד יש הוראות, לא תמיד הן זהות.

לגבי ה100 מטר, אם אפשר לשאול האם זה מידע רשמי?

אתה מסכים שאם היו יורים בכולם, אז לא היית רואה את התמונות שמפמפמים עם העזתים הערומים? כי הרי פשוט היו יורים בהם… 

פורסם
לפני 8 דקות, FlicK כתב:

פיקה, התגובה שלי לא הייתה מכוונת אלייך.

כשאתה יוצא למלחמה אתה גם מונע מנקמה, אנחנו בני אדם, במיוחד אחרי ששחטו,ערפו,אנסו ושרפו יהודים בבתים שלהם.

ברור לחלוטין, ולכן שים לב שכתבתי- ה "להעניש" לוקח חלק גדול מדי בקבלת ההחלטות של חלק מהחיילים בשטח.

אני לא מצפה לרגע שהחלק הזה יהיה 0%, כולנו בני אדם. אבל גם אסור לו להיות 60%.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Giant_TA כתב:

לגבי ה100 מטר, אם אפשר לשאול האם זה מידע רשמי?

מאיפה אני יודע? ניחוש. 100 מטר זה מרחק שקל מאוד לפגוע ממנו במטרת דמות.
גם 200 מטר זה לא מסובך למטרה שלא ממש בורחת.
מעבר לזה כבר מתחיל להיות יותר קשה, בקורס בזמנו התאמנו עד 300 שם הנחנו פלח בגובה חצי מטר-מטר, אבל סטטית במרחק הזה.

אבל אני לא מבין לאן אתה חותר. אתה אומר שהמרחק היה קטן יותר או גדול יותר?
אתה מבין שאם הם היו 80 מטר ממנו הוא ראה אותם כאילו הם 20?
אתה מבין שאם הם היו 60 מטר ממנו זה כאילו הם היו 15?

במרחקים כאלה קצרים אין מצב לפספס שאלו לא מחבלים חמושים אין מצב! 
במרחק כזה אפשר לצעוק ולעשות נוהל מעצר חשוד.
לכן אמרתי 100 מטר, נתתי לחייל קצת חבל להנות מהספק (לא שהספק הזה היה אמור להוביל אותו להחלטה לירות).

אם המרחק היה גדול יותר יש די זמן לקרוא למפקד להרים משקפת להפנות 10 קנים של נשקים אליהם ולעשות נוהל מעצר חשוד מסודר. 
אין שום סיבה לירות ב-3 אנשים ללא חולצות שמרימים ידיים עם דגל לבן ממרחק של 200 מטר! שום סיבה!
האמת גם במרחק של 100 מטר יש מספיק זמן לקרוא למפקד ולהרים משקפת וכן משקפת 40*10 זה משהו שנמצא בהישג יד אצל כל מפקד זוטר+.

הנה כתה צבאי שחשב אתמול שמדובר בטעות תמימה. תבינו לא מדובר פה בטעות תמימה, מדובר בהחלטה של חייל בשטח לחסל בניגוד לכל ההוראות וכל הכללים.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

למה המצב הזוי? למה לא עלו על הדעת את המצב בו יפגשו חטופים??

הרי יש 130 חטופים מפוזרים בכל חלקי עזה, יש כאוס מוחלט. החוטפים/ השומרים יכולים לברוח ולהשאיר את השבויים, להיהרג, החטופים יכולים לנצל הזדמנות רגעית ולברוח.

הרי באו לשם כדי לשחרר אותם. כדי לחסל את כל מה שזז, אפשר היה לשטח את עזה.

אז אם באים לשחרר חטופים, לא יעלה על הדעת שיורים בכל מי שמופיע מול חיילים, גם אם בידיהם דגל לבן והם ללא חולצה + צועקים בעברית. אני מבין שגם התעלמו מהכיתוב בעברית "הצילו, 3 חטופים" כי חשבו שזאת מלכודת ולא התקרבו ( זה כן מתקבל על הדעת שחששו).

הרי לקחנו שבויים עשרות / מאות מחבלים שנכנעו בדיוק כמו שהחטופים יצאו לכיוון החיילים. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...