Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

יש פה קטע מאוד עצוב שאני חד וחלק לא מוכן להשלים איתו-

אנשים פה חושבים שאני (ופרקש, ואוריו) מבקרים את החיילים בלי חשבון ורק זורקים עליהם אשמה.

אז כן, מדובר בביקורת. אבל יודעים מה אני מאוד לא רוצה? שקלות הדעת ואצבע קלה על ההדק יובילו לזה שחיילים משלנו יצטרכו לחיות עד סוף ימיהם עם הידיעה שהרגו חפים מפשע שרק חיכו לחזור הביתה אחרי ששרדו בצינוק של ארגון טרור רצחני.

משמעת ושיקול דעת יובילו לפחות הרוגים כנזק משני, לפחות טרגדיות וליכולת להזדקף ולהגיד לכל העולם חד וחלק: אנחנו עושים את הכי טוב שניתן לעשות, ואף אחד אחר בעולם לא מסוגל לעשות את זה כמו שאנחנו מצליחים.

לשם אנחנו צריכים לכוון. זה לא יחליש אותנו במאומה.

הפולמוס בחו"ל כבר התחיל. ונראה לכם שמישהו מזדהה עם הצד שלנו בגלל הטרגדיה הזו? לא.

הקולות הנשמעים הם "הם כל כך יורים בכל דבר שזז כולל חפים מפשע שהם הרגו 3 משלהם, שעוד נופפו בדגל לבן"

מה בדיוק אפשר להשיב לזה?

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 5
פורסם
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

חיילים לא ממלאים אחר פקודות

תלוי במי אתה מגדיר כמפקד, יש רבים בממשלת ישראל ובשופרותיה שמגדירים את הסטנדרט מחדש. אתה חושב שהמפקדים הם בצה"ל, אבל מה אם הם, חלילה לא עלינו, מהסמול? 

שים לב: גם כעת הדיבור לא עוסק כמעט הזה שהורידו אנשים לא חמושים עירומים כנועים, אלא בכך שהורידו *חטופים*. 

שיח מוטה תוצאה, לא שיח מוטה פעולה. בגלל שהתוצאה היא חטופים כולנו מזועזעים, גם רשם לך כאן איזה מישהו "אני בטוח שלא היתה כוונה רעה" כאשר הסאבטקסט הוא "אני בטוח שהוא לא התכוון להרוג חטופים", משפט טריוויאלי.

אם הם היו סתם פלסטינים, זה בכלל לא היה מגיע לחדשות, גג היה דיווח שהרגו פעילי חמאס. 

אנשים כ"כ שבויים ביצר הנקמה שהם לא מבינים את המשמעות הטקטית - גם אם לא אכפת לנו מפלסטינים, גם אם לדעתנו זה כן מוסרי להרוג פלסטינים כי אולי הם מחבלים לך תדע "יש ספק אין ספק" וכו', לא מוציאים להורג כשאין סכנת חיים כי אז תמיד, אבל תמיד, יהיו טעויות בזיהוי. עניין סטטיסטי. 

אז אם קידוש הנקמה ו/או בטחון החיילים אעלק (הטענה שאנשים עירומים רחוקים הם איום מיידי ממשי דורש נטרול היא טענה די מטופשת) מקבל עדיפות על קדושת חיי האזרחים, אז סבבה - רק לא להתפלא כשיש טעויות בזיהוי. שיקומו הביביסטים והמגליסטים והבנגביריסטים ויאמרו בריש גלי - shit happens. 

לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

אנשים פה חושבים

"חושבים" 

בוא. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Pika007 כתב:

יש פה קטע מאוד עצוב שאני חד וחלק לא מוכן להשלים איתו

אנשים גם הופכים את זה לאיזה בעיה סופר מסובכת שצריך לפתור.
מטריצה של 1000*1000 שהחייל המסכן צריך לדרג תחת אש.
מספיק לבלבל בביצים. יש נוהל פתיחה באש. פקודה. ברורה. חד משמעית. לא צריך לחשוב.
פאקינג א' ב' של ההכשרה גם אני עברתי אותה.
א. נוהל פתיחה באש.
ב. פקודה בלתי חוקית בעליל.
ג. טבח כפר קאסם.

אני גם יודע מה זה להיות בשטח בלחץ. לא הייתי בסג'עיה, אבל לא צריך להיות בסג'עיה כדי לאכול סרטים.
חיילים אוכלים סרטים גם במארבים על הגדר בשטח ישראל.
חיילים אוכלים סרטים שמישהו בא להחליף אותם בשמירה.
חיילים אוכלים סרטים כל הזמן. מה מונע מהאירועים האלה מלהפוך מ"סרטים" שרצים בראש לחתיכת סרט? נוהל פתיחה באש.
דוגמא: חברה שלי היו בטוחים שמגיעים אליהם מחבלים באיזה מבצע בעזה שהם פרשו מארב, כיוונו נשקים והכל, בסוף הסתבר להם שזה הצל של עצמם...

ככל שממשיכים להפיץ פרטים מהתחקיר ברור שלא היה פה שום ספק. הדבר היחיד שלא היה פה זה שמירה על הפקודות.
הדיווח האחרון של כתב צבאי ששמעתי הוא שהקלע היה בבניין כמה עשרות מטרים משם.
אם כך התאוריה שלי של 100 מטר נכונה במקרה הטוב. במקרה הרע החברה האלה היו 50-60 מטר ממנו.
הוא עם טריג'יקון, בתוך בניין=מוגן. אם הם 60 מטר ממנו הוא רואה אותם בכוונת כאילו הם עומדים 15 מטר ממנו.
הוא פאקינג יכול לצעוק להם ולדבר איתם.

לפני 14 דקות, oryo כתב:

תלוי במי אתה מגדיר כמפקד

ברור יש המון מפקדים היום. בעוצמה יהודית יש כמה רמטכל"ים כך שמעתי. בערוץ 14 כמה תתי אלופים. שכתבו את פקודות צה"ל ועדכנו את הפקודים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא יודע...

אני גם לא חושב שמישהו כאן יודע מה בדיוק היתה הסיטואציה.

וללקט קטעי מידע מפה ומשם זה מבחינתי לא נקרא לדעת באמת.

אז ממש לא נראה לי נכון והוגן לשפוט ולקבוע שהחיילים שירו היו עם יד קלה על ההדק.

אני סומך על הצבא שיעשה תחקיר אמיתי, ויפעל בהתאם.

בינתיים אני מעדיף לתת קרדיט לחיילים שפירשו לא נכון את הסיטואציה,

אולי קיבלו פקודה שגויה, אולי השד יודע מה יכול להיות בגהינום הזה שהם מתפקדים בו,

אז למה לעשות עכשיו משפט שדה בתקשורת.

הרי המסכנים האלה יסחבו את זה כל החיים שלהם, בין אם הם אשמים ובין אם פחות.

פורסם

כל מי שמבקר חייל בשטח שילך להלחם בעזה במקומו, אתם באמת חושבים שהם רצו להרוג אותם? מישהו ממכם היה שם? זו פאקינג מלמחההה לא טיול בסנטרל פארק.זה לא ניתוח סטרילי.מי אתם בכלל שתעבירו אליהם ביקורת .

• אהבתי 4

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, BoazB11 כתב:

לא יודע...

אני גם לא חושב שמישהו כאן יודע מה בדיוק היתה הסיטואציה.

וללקט קטעי מידע מפה ומשם זה מבחינתי לא נקרא לדעת באמת.

אז ממש לא נראה לי נכון והוגן לשפוט ולקבוע שהחיילים שירו היו עם יד קלה על ההדק.

אני סומך על הצבא שיעשה תחקיר אמיתי, ויפעל בהתאם.

בינתיים אני מעדיף לתת קרדיט לחיילים שפירשו לא נכון את הסיטואציה,

אולי קיבלו פקודה שגויה, אולי השד יודע מה יכול להיות בגהינום הזה שהם מתפקדים בו,

אז למה לעשות עכשיו משפט שדה בתקשורת.

הרי המסכנים האלה יסחבו את זה כל החיים שלהם, בין אם הם אשמים ובין אם פחות.

הצבא פירסם את עיקרי התחקיר הראשוני שהוא עשה.
אתם יכולים להמשיך להתכחש אליו או לא לקרוא אותו או לקרוא ולדמיין שקרה שם משהו אחר.
לא קרה שם משהו אחר.
מה שקרה שם זה אי מילוי אחר פקודות הפתיחה באש בלי שנשקפת כל סכנה לחיילים ולאחר מכן אי מילוי אחר פקודה של מפקד בשטח (מג"ד שצעק לא לירות) ועוד פעם אי מילוי אחר פקודות הפתיחה באש.
בשני המקרים הוציאו להורג אנשים שנכנעו, בלי חולצה, בלי נשק עם דגל לבן באחד המקרים גם כשהם צועקים "הצילו" בעברית וכל זה כשהחיילים רחוקים/תחת מכסה ולא בסכנה מיידית.

תתעלמו. תדמיינו מה שאתם רוצים. תנו תירוצים של מחבלים שמתחפשים לפו הדב. כל מה שיגרום לכם להרגיש טוב.
בשורה התחתונה אם לא יהיו פה סטנדרטים לאנשים, אם לא יהיה לנו חשוב שחיילים שלנו שומרים על סטנדרטים, על פקודות זה ימשיך לקרות למרות שזה לא צריך לקרות ולא חייב לקרות.

חוזר ואומר, החטופים האלו מתו כי לא מילאו את פקודת הפתיחה באש, פקודה פשוטה שכל חייל מכיר. ככה פשוט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 5

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אף אחד לא לוקח בחשבון שאולי החמאס עשו מלכודת לצה"ל ושיחררו את השלושה סמוך לכוחות. הרי היה שם קרב יום לפני שבו נהרגו 9 חיילים ופתאום יום אחרי מופיעים שם שלושה חטופים ללא מחבלים?

אין גם לאף אחד ספק שאם לא הייתה התרופפות משמעת בצבא זה יכל היה להמנע.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 48 דקות, 98civic כתב:

כל מי שמבקר חייל בשטח שילך להלחם בעזה במקומו, אתם באמת חושבים שהם רצו להרוג אותם? מישהו ממכם היה שם? זו פאקינג מלמחההה לא טיול בסנטרל פארק.זה לא ניתוח סטרילי.מי אתם בכלל שתעבירו אליהם ביקורת .

צורת המחשבה הכי מסוכנת שרק אפשר לאמץ.

למרות שזו "פאקינג מלחמההה", זה לא המצור על סטלינגרד שברגע שהראש שלך מבצבץ מאיפשוהו טריליון מקלעים יורים לכיוון שלך ו 50 מרגמות עפות מכל עבר תוך שניה אז אף אחד לא מבין מה זה מה ומי זה מי.

וזה לא ש 3 המסכנים האלו שקיפדו את חייהם על כלום נפגעו מפצצה תועה או היו נזק משני מפצצה שהוטלה ממטוס ונועדה לפגוע בטרוריסטים. הם גם לא נקלעו לאש צולבת או כל מקרה שבקלות אפשר להגיד בו "ככה זה במלחמה", ולכן התקרית הזו כל כך קשה.

אגב, גם ב "פאקינג מלחמהההה" במספיק מצבים של כאוס בעבר, גם פה וגם במקומות אחרים בעולם, ראינו יפה מאוד שאפשר -לא- לירות במי שמנופף בדגל לבן.

גם אם יש חשד שהוא בעצם מנסה לעבוד עליך ולפגוע בך.

אז בהחלט יש מקום לביקורת, ולאנשים בשטח יש אחריות שצריך לעמוד בה, זה לא free for all. אוי ואבוי לנו אם יהיה.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

במסיבת העיתונאים שהיתה הערב, ביבי התחיל לענות על זה שהוא היה הראשון לזהות כמו תמיד וישר קרא להם חמאסטן ובזכותו נעצרה המדינה הפלשתינאית,   נעזוב רגע בצד את כל ההיסטוריה איך הוא נתן לחמאס להתעלל בתושבים שלנו ולשחוק את ההרתעה שלנו שהיא הבסיס לקיומנו עם כל השריפת שדות שהיתה, החלקת הקסאמים וכו'...  שימו בצד...

היום ממש, לא לפני שנה ולא לפני עשרים שנה, היום כרגע יש איום יומיומי מחיזבאללה,  אנחנו נותנים להם לגמור לנו את ההרתעה (ישובים מפונים לאורך כל הגיזרה) והביבי הזה מדבר איתי על ניסיון להסדרה דיפלומטית,  זה הרי בדיוק אותו הדבר כמו שהיה עם החמאס!!!  "שקט יענה בשקט" שהוא כל כך אוהב,  הצבא העצום שחיזבאללה גידל על הראש שלנו לא מקבל טיפול הולם,  אל תשכחו את זה !   בדיוק עוד מאותו הדבר,  נא להפסיק לבלבל את המוח שאנחנו מרוכזים בעזה לא מקבל את התשובה הזאת,  אם זה היה תלוי בגלנט למשל כבר היתה תשובה הולמת. 

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, yb כתב:

במסיבת העיתונאים שהיתה הערב, ביבי התחיל לענות על זה שהוא היה הראשון לזהות כמו תמיד וישר קרא להם חמאסטן ובזכותו נעצרה המדינה הפלשתינאית,   נעזוב רגע בצד את כל ההיסטוריה איך הוא נתן לחמאס להתעלל בתושבים שלנו ולשחוקצאת ההרתעה עם כל השריפת שדות שהיתה, החלטת קסאמים וכו'...  שימו בצד...

היום ממש, לא לפני שנה ולא לפני עשרים שנה, היום כרגע יש עימות מחיזבאללה , אנחנו נותנים להם לגמור לנו את ההרתעה והביבי הזה מדבר איתי על ניסיון להסדרה דיפלומטית,  זה הרי בדיוק אותו הדבר כמו שהיה עם החמאס!!!  שקט יענה בשקט,  הצבא העצום שחיזבאללה גידל על הראש שלנו לא מקבל טיפול הולם,  אל תשכחו את זה !   בדיוק עוד מאותו הדבר,  נא להפסיק לבלבל את המוח שאנחנו מרוכזים בעזה לא מקבל את התשובה הזאת. 

מסכים, אבל אני מחכה לראות מה יקרה ביום שאחרי שאנחנו נסיים את התמרון בעזה.

אם נצא לכיוון הצפון או שנסיים את המלחמה בעזה וזהו.

אם לא נצא אז תהיה לנו עוד מלחמה בזמן הקרוב, שזה מבאס לאללה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 שעות, mikyl כתב:

מניח שנצא.

נראה לך שיתאים לביבי ולביידן?

לפני 8 שעות, oryo כתב:

אז אם קידוש הנקמה ו/או בטחון החיילים אעלק (הטענה שאנשים עירומים רחוקים הם איום מיידי ממשי דורש נטרול היא טענה די מטופשת) מקבל עדיפות על קדושת חיי האזרחים, אז סבבה - רק לא להתפלא כשיש טעויות בזיהוי. שיקומו הביביסטים והמגליסטים והבנגביריסטים ויאמרו בריש גלי - shit happens. 

"חושבים" 

בוא. 

בוא, תזכיר לי מי אמר ״אלה החיים״?

אגב, טעויות תמיד יהיו. השאלה היא כמה גסות. ונראה שכאן חרגו בכמה סטיות תקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

נראה לך שיתאים לביבי ולביידן?

לא יודע, אבל נראה לי שאין לנו הרבה ברירות. וזה מה שאומרים בצה"ל.

• תוכן חדש...