Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, עדי-אל כתב:

פליט לא יהודי שילך לשוויץ

פליט יהודי שיגיע לכאן

למה אתה מסבך את העניינים?

הרגת אותי עם התגובה הזו.

לפני 53 דקות, Night Driver כתב:

מה זו משכורת יפה לתפקיד כזה?

40 שקלים לשעה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

בתחום הבניין למשל המשכורת גבוהה ועדיין אני לא רואה את הישראלים מסכימים לעבוד שם,   יש עבודות שהישראלים פשוט לא מסכימים לעשות.  

פורסם
לפני 38 דקות, EliC25 כתב:

אם אנשים מסכימים לעבוד עבור 29 שקל שעה, אני חושב ש40-50 והלאה יהיה מספיק מתגמל כדי שאנשים יהיו מוכנים גם לעבוד קצת יותר פיזית, אבל לדעת שהם סוגרים עוד 3000 שקל בחודש.

בהצלחה.

עובד כללי חסר כל כישורים לעבודה כללית קלה (הרכבות בישיבה, אריזה וכו') לא בא בשביל פחות מ 37 אז למצוא שוטף כלים שזו עבודה פיזית לא קלה, רצופה ובלי זמן לנשום ב 50 זה מאוד נאיבי.

אם תמצא ב 70 זה יהיה מעולה ומי שישלם את התוספת זה הסועדים שחושבים כבר עכשיו שגונבים אותם.

צריך להבין שמסעדה ממוצעת מחזיקה צוות גדול מאוד שיכול להגיע לעשרות אנשים במשמרת. עלויות כוח האדם הן מרכיב לא מבוטל.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, עדי-אל כתב:

פליט יהודי שיגיע לכאן

או, התקדמנו. מסתבר שיש פליטים לא יהודים בעולם. כבר משהו זז. מבינים שהפונקציה "אם יהודי בורח ממלחמה אזי פליט ואם גוי בורח ממלחמה אזי תייר" לא מייצגת העולם. כבר הישג.

וזה מחזיר אותי שלןשה עמודים אחורה. יש לך מילה אחרת חוץ מ"גזענות" שיכולה להסביר את תפיסת העולם שלכם? או שאולי יש לך דרך להסביר את החירטוטים שנזרקים כאן על "הם גונבים לנן עבודות"?

אני אדם סקרן. מעניין אותי. יש לי גם תחושה קלה ולא מבוססת שאנשים שמחזיקים בסט הדעות הזה עכשיו, חופפים תפיסתית לאנשים שהסבירו לי לפני 30 שנה שאמא שלי זונה, אבא שלי חבר במאפיה וקבלנו 5 דירןת במתנה מהמדינה. מעניין,לא?

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אני אדם סקרן. מעניין אותי. יש לי גם תחושה קלה ולא מבוססת שאנשים שמחזיקים בסט הדעות הזה עכשיו, חופפים תפיסתית לאנשים שהסבירו לי לפני 30 שנה שאמא שלי זונה, אבא שלי חבר במאפיה וקבלנו 5 דירןת במתנה מהמדינה. מעניין,לא?

מדינת ישראל התקדמה יפה.

כשאבא שלי בא ב 51' הסבירו לו שאבא שלו הולך עם פיג'מה והם קיבלו בקושי אוהל.

אתם באתם וכבר 5 דירות ועבודה מכניסה לשני ההורים. בטח היום מקבלים גם טסלה בחניון של הפנטהאוס במגדלי יו.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

בהצלחה.

עובד כללי חסר כל כישורים לעבודה כללית קלה (הרכבות בישיבה, אריזה וכו') לא בא בשביל פחות מ 37 אז למצוא שוטף כלים שזו עבודה פיזית לא קלה, רצופה ובלי זמן לנשום ב 50 זה מאוד נאיבי.

אם תמצא ב 70 זה יהיה מעולה ומי שישלם את התוספת זה הסועדים שחושבים כבר עכשיו שגונבים אותם.

צריך להבין שמסעדה ממוצעת מחזיקה צוות גדול מאוד שיכול להגיע לעשרות אנשים במשמרת. עלויות כוח האדם הן מרכיב לא מבוטל.

לא מעניין. מסעדה זה מותרות.

אתה לא יכול להגיד שצריך להשאיר מהגרים לא חוקיים כי "זה יקר", אם בכל העולם מסתדרים גם פה יכולים.

במקום לבלבל את השכל המסעדנים צריכים ללכת להפגין נגד הבירוקרטיה.

פורסם
לפני 13 שעות, מרק10 כתב:

רשות האוכלוסין וההגירה נכון להיום עד כמה שידוע מאריכה להם את וויזות השהייה בארץ מתוך חמלה וגם בגלל בג"צ. 

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אבל אני מת שתסביר אילו כספים המדינה מוציאה על מבקשי המקלט, מכל מדינה שהיא.

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

פליט יהודי שיגיע לכאן

יהודי שנמלט מכל מקום שהוא, או סתם רוצה להגיע לפה, לא צריך להיות פליט. בשבילו יש את חוק השבות. כך שבהגדרה יהודי לא יהיה פליט בארץ.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

מסעדה זה עסק שמספק פרנסה ומניע כלכלה.

תיכף תגיד שכלכלה זה מותרות.

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה לא יכול להגיד שצריך להשאיר מהגרים לא חוקיים כי "זה יקר", אם בכל העולם מסתדרים גם פה יכולים

לך תראה מי שוטף כלים במסעדות בעולם המערבי.

לא יודע מה יהיה הלאה, אבל רגע לפני המלחמה, האבטלה היתה נמוכה. אין למסעדן שום סיכוי למצוא צוות ישראלי במחיר שלקוחות יסכימו לשלם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, RK כתב:

אבל אני מת שתסביר אילו כספים המדינה מוציאה על מבקשי המקלט, מכל מדינה שהיא.

להחזיק אותם בכלא סהרונים או במכלאת חולות עלה למדינה הרבה כסף...

מזל שבג"צ אסר על המדינה לאסור פליטים ומבקשי מקלט בגלל צבע עורם.

וגם לחמוס 20% משכרם הזעום.

אמרתי לפני כמה שנים לחבר'ה סודנים שלא הבינו למה המדינה מתנכלת להם,

שמה הם מצפים ממדינה שמזניחה את האבות המייסדים שלה - קשישים וניצולי שואה יהודים.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

מסעדה זה עסק שמספק פרנסה ומניע כלכלה.

תיכף תגיד שכלכלה זה מותרות.

אז זה אומר שהן צריכות לקבל כוח עבודה זול לא חוקי?

השורה השנייה שלך מטומטמת, אתה יודע מה הדעה שלי ואתה יודע למה התכוונתי. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה לא יכול להגיד שצריך להשאיר מהגרים לא חוקיים כי "זה יקר", אם בכל העולם מסתדרים גם פה יכולים.

במקום לבלבל את השכל המסעדנים צריכים ללכת להפגין נגד הבירוקרטיה.

קודם כל לא אמרתי להשאיר מהגרים אלא התייחסתי רק לבכיינים שלא רוצים לשלם.

מסכים שזה מותרות. גם רכב, מזגן, מעלית, טלויזיה גדולה, מותגים, קולה והרבה דברים אחרים הם מותרות אבל אנחנו בוכים כשמייקרים לנו אותם.

המחירים יעלו, נפח הלקוות יצטמצם ואז המחירים יעלו עוד. אחר כך נראה אנשים בוכים ששווארמה עולה 100 שקל, פלאפל 30 ובמסעדה ממוצעת משאירים 300 שקל לראש.

וההפגנות לא צריכות להיות נגד הבירוקרטיה אלא נגד זה שאנשים שבוחרים לא לעבוד יכולים להתקיים כלכלית על חשבון אלה שכן עובדים.

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

אז זה אומר שהן צריכות לקבל כוח עבודה זול לא חוקי?

השורה השנייה שלך מטומטמת, אתה יודע מה הדעה שלי ואתה יודע למה התכוונתי. 

וואלה לא יודע למה התכוונת.

אתה חי בכלכלה קפיטליסטית שמבוססת על צריכה. אם היינו מסתפקים בלחם שחור וחלב אחיד, כנראה שלא היית רוצה לגור פה.

מסעדה היא אולי סוג של מותרות, אבל זה עסק יסוד בכל כלכלה בעולם המערבי. היא מספקת פרנסה למלצרים, טבחים, שותפי כלים, ספקים וכו׳. זה מרכיב סטנדרטי בכל מתחם בלויים ומבלים שמגיעים למסעדות מוצאים כסף בעוד עסקים.

הייתי שמח אם מסעדות היו יכולות לספק פרנסה טובה וחוקית לכל העובדים שלהן. אבל נכון לעכשיו, שטיפת כלים בכל מדינה שיש בה רמת חיים גבוהה נעשית ע״י מהגרים או עובדים זרים, כי אלו היחידים שמוכנים לעבוד בזה.

לישראל יש הרבה בעיות מבניות, אם אתה רוצה לתקן אותן, תתחיל מלתקן את הבעיות ולא מלגרש את הפתרונות.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הדרך היחידה להתפרנס בענף הזה היא נגד החוק עם עובדים זרים בלי מעמד חוקי, הבעיה היא בחוק.

• אהבתי 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

וואלה לא יודע למה התכוונת.

אתה חי בכלכלה קפיטליסטית שמבוססת על צריכה. אם היינו מסתפקים בלחם שחור וחלב אחיד, כנראה שלא היית רוצה לגור פה.

מסעדה היא אולי סוג של מותרות, אבל זה עסק יסוד בכל כלכלה בעולם המערבי. היא מספקת פרנסה למלצרים, טבחים, שותפי כלים, ספקים וכו׳. זה מרכיב סטנדרטי בכל מתחם בלויים ומבלים שמגיעים למסעדות מוצאים כסף בעוד עסקים.

הייתי שמח אם מסעדות היו יכולות לספק פרנסה טובה וחוקית לכל העובדים שלהן. אבל נכון לעכשיו, שטיפת כלים בכל מדינה שיש בה רמת חיים גבוהה נעשית ע״י מהגרים או עובדים זרים, כי אלו היחידים שמוכנים לעבוד בזה.

לישראל יש הרבה בעיות מבניות, אם אתה רוצה לתקן אותן, תתחיל מלתקן את הבעיות ולא מלגרש את הפתרונות.

מהגרים לא חוקיים הם לא הפתרון.

אתה גם יכול לקרוא את הציטוט שלי למעלה:

"במקום לבלבל את השכל המסעדנים צריכים ללכת להפגין נגד הבירוקרטיה."

כלכלה מורכבת מהמון עסקים, חלקם רווחים יותר חלקם פחות. אם מסעדן יטען שהוא משלם סתם אגרת שלט, או מחיר מטורף על השמעת מוזיקה, סבבה, אפשר לדבר על זה. אם הטענה שלהם היא "סודנים יותר זולים מישראלים בגלל זה לא אמכור המבורגר ב-100", אז וואלה לא סבבה.

למה מהגרים לא חוקיים למטבח במסעדה זה סבבה אבל אתה לא רוצה לשים אותם בגני ילדים? במקום לשלם 3500 תוכל לשלם רק 1200, טירוף! בוא נחסוך מלא כסף.

אם מסעדות רוצות שוטפי כלים מחו"ל, שיפנו לאיזה משרד עבודה שקר כלשהו שיארגן להם רישיון להביא עובדים בצורה חוקית.

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...