Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 32 דקות, Michazzz כתב:

יש עדכון היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כי הכספים הקואליציוניים מוקפאים בשלב זה. "יישום ההסכמים האמורים בידי הרשות המינהלית מחייב שורה של צעדים לרבות בחינה משפטית ומקצועית. לנוכח האמור לעיל, ההליכים המנהליים האמורים, ובכלל זה הבחינה המשפטית הנדרשת ליישום הסכמים פוליטיים, הלכה למעשה, מוקפאים", נמסר. (טובה צימוקי)

תיכף תשמע אותם מדקלמים שהיא פקידה והנה למה צריך רפורמה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, om2 כתב:

ברור שזה מה שצריך.

אבל תן לי 5-6 שמות שלדעתך תהיה הסכמה רחבה של 3 המפלגות האלה עליהם כראש ממשלה ושרים (כי באמת אין צורך כרגע ביותר מכמה שרים בודדים)

אני לא חושב שיהיו כאלה.

מי הייתי רוצה כראש ממשלה חליפי ממי שנמצא בקואליציה (ולא יקרה)?   מקום ראשון חילי טרופר, מקום שני משה ארבל,  

מי יותר ריאלי שיהיה ראש ממשלה לפחות זמני שיכול להיות מקובל על הרב? (וגם לא יקרה במציאות)  גלנט (לא מושלם אבל די ענייני והלב שלו נראה במקום הנכון כשלא מתעסק בפוליטיקה ויש לו יכולות ביצוע לא רק צבאיות), בני גנץ אולי איכשהו,  אחרים בליכוד כמו ברקת מוחלשים מדי .

אבל ברור לכולנו שביבי הדביק עצמו בסופר 7 ובמסמרות לכסא שלו , או ליתר דיוק הוא בנה מנהרות מבוצרות מתחת לכסא שלו לאורך 15 השנה האחרונות וצריך כוחות קרקעיים לחלץ את החטופה האחת שלא מדברים עליה בתקשורת יחד עם שאר החטופים...

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

יש עדכון היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כי הכספים הקואליציוניים מוקפאים בשלב זה. "יישום ההסכמים האמורים בידי הרשות המינהלית מחייב שורה של צעדים לרבות בחינה משפטית ומקצועית. לנוכח האמור לעיל, ההליכים המנהליים האמורים, ובכלל זה הבחינה המשפטית הנדרשת ליישום הסכמים פוליטיים, הלכה למעשה, מוקפאים", נמסר. (טובה צימוקי)

טוב שיש מבוגר אחראי, בחיי. גם לפני הבחירות אמרתי לכולם שלדעתי סמוטריץ' מטורלל, לא היה לי מושג עד כמה ובאיזו מחויבות.

פורסם
לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

אני רק רוצה "שהפליטים" או התיירים וגם כול הנתינים הזרים שנכנסו לישראל  בדרכים לא חוקיות אם זה סודנים או אריתראים יחזרו לארץ מוצאם ושלא התעלקו על משלם המיסים הישראלי.

מה סה"כ ביקשתי ?

התעלקו על משלם המיסים הישראלי? הם דווקא אלה שעובדים ומשלמים מסים. כאשר רצו להעיף את האריתראים אחד משרים אמר שענף מסעדנות יקרוס. מי יתפוס את מקומם? חבריך טהורי גזע מהעם הנבחר? אלה שמנסים בזמן המלחמה להשתלט על הכספים הקואליציוניים?

לפני 8 שעות, avi 1234 כתב:

הדרג הצבאי לא נבחר בבחירות דמוקרטיות אז אם הם לא יקחו אחריות נתקע איתם עד סיום תפקידם.

איזה שטויות. את הדרג הצבאי אפשר להחליף בכל רגע להבדיל (לצערי) מראש הממשלה.

לפני 8 שעות, avi 1234 כתב:

בנוסף הדרג הצבאי לא רק אחראי על מה שהיה אלא הוא אשם ישיר - הוא הדרג המקצועי שהיה אמור להיות מוכן לתרחיש כזה או לפחות להזהיר מפניו

והוא שלח חיילים למות ללא קרב.

זה לא יעזור לי שחליוה לקח אחריות 

הוא צריך לשלם על מעשיו

מעבר להתפטרות

אים הדרג הצבאי צריך לשלם על מעשיו מעבר להתפטרות, אז כל הממשלה עם ביבי בראשה חייבים לצלוב לעורך כביש 1 כמו שעשו הרומאים. 

לפני 8 שעות, עדי-אל כתב:

בנוסף לאיים עליהם במוות זה כמו לאיים על *ונה ב*ין זה אפילו לא מזיז להם את הקצה של הציפורן.

בכדי לאיים עליהם צריך לאיים עליהם במשהו שמפחיד אותם 

מוות לא מפחיד אותם? אז למה מאות אם לא יותר הרימו ידיים ב-7/10 ובמבצעים הקודמים?

לפני 6 שעות, Giant_TA כתב:

כל זה יפה. רק שהמצב בחלק מהמדינה גרוע יותר מאזורים גדולים מהם ברחו פליטים באוקראינה. רוב הפליטים לא ברחו מהחזית. 

אבל כשראיתי בקבוצה בפייסבוק אנשים שהעלו את האפשרות למעמד פליט זה רק העלה גיחוך אצל כולם והתשובות היו ״אין סיכוי״.

אז מה בדיוק שווה האמנה הזו לישראל אם במצב של פיזדץ גם ככה אף אחד לא יוכל לברוח מהארץ…?

עוד לא למדת שפוטין/רוסיה הם בעלי ברית של חמאס/חיזבאללה/אירן/סיריה ואויבים של ישראל? או שנאמנות לרוסיה גוברת על הכל?

לפני שעתיים, Michazzz כתב:

party pooper

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, mikyl כתב:

התעלקו על משלם המיסים הישראלי? הם דווקא אלה שעובדים ומשלמים מסים. כאשר רצו להעיף את האריתראים אחד משרים אמר שענף מסעדנות יקרוס. מי יתפוס את מקומם?

שום מסעדה לא תקרוס והמדינה תמשיך להתקיים גם לאחר החזרת כול הנתינים הזרים שנכנסו לארץ בדרכים לא חוקיות ויפה שעה אחת קודם.

רשות האוכלוסין וההגירה נכון להיום עד כמה שידוע מאריכה להם את וויזות השהייה בארץ מתוך חמלה וגם בגלל בג"צ. 

לפני 31 דקות, mikyl כתב:

חבריך טהורי גזע מהעם הנבחר? אלה שמנסים בזמן המלחמה להשתלט על הכספים הקואליציוניים?

אין לי שם חברים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

גם לפני הבחירות אמרתי לכולם שלדעתי סמוטריץ' מטורלל, לא היה לי מושג עד כמה ובאיזו מחויבות.

הוא חכם ויודע לשמור על הפה שלו, אבל קצין המילואים ההוא שדיבר באקסטזה על כך שזה, למעט הטבח, החודש המאושר בחיים שלו שישלים את חזון ארץ ישראל הגדולה עם עזה ולבנון, או סטרוק עם החלום לשוב לעזה, זה בדיוק סמוטריץ'. 

• מבאס 1
פורסם

בקיצור, סמוריץ מדבר על אופק חדש אבל אבל - אין שום הסכם רשמי. הוא שקרן ורמאי. זה העברות אתנן פוליטיות ואחרי זה אי אפשר יהיה להפסיק את התקצובים האלה. בגלל זה זה היה צריך להיכנס למסגרת התקציב, אבל אז זה היה יותר שקוף וגלוי. הרי אם היה הסכם רשמי, הוא היה אומר שאי מעבר הכספים הוא עבירה על החוק.

אז הוא כל פעם מזכיר את אופק חדש ומנסה לערבב את כולנו. אין סיבה לשום רפורמה כושלת בחינוך החרדי עכשיו.

הסעות, תקציבים, עבור שום כלום.

מדינת ישראל נכנסה למלחמה עם כלכלה מוחלשת באשמת מחריבי הבית.

הוא רוצה לדחוף כסף לעמותות פרטיות ללא פיקוח, הן לא מדווחות על כלום. 

זה כמו העמותות שמנהלות את המעונות ילדים של גולדקנופ הגנב. משלם שכר מינימום למטפלות וחומס את השאר.

עוד מישהו שנתניהו היה צריך לפטר ב8.10 ולמעשה לא לתת לו את התפקיד.

• אהבתי 1
פורסם

וזאת בדיוק הסיבה מדוע גנץ לא היה צריך להכנס לממשלה הזאת. אם אין אחדות אמיתית, אין לו מה לעשות שם. גם מה הקטע הטיפשי הזה של ראש הממשלה לא לענות לשאלות?

אתה ראש ממשלה במלחמה אחרי טבח. אתה עובד של העם. אתה צריך לענות לכל שאלה ולא רק על השאלות הנוחות לך.

ברגע שהמלחמה הזאת תתקרב לסיומה, הוא יתן בעיטה לגנץ וימדר את שר הבטחון מהחלטות וממידע. הוא ירצה לקחת את הקרדיט לעצמו על מיטוט חמאס. ביבי לא השתנה. 

image.thumb.png.50b57df6f2a573a2d70ab8e06f98f6a7.png

פורסם
לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

טוב שיש מבוגר אחראי, בחיי. גם לפני הבחירות אמרתי לכולם שלדעתי סמוטריץ' מטורלל, לא היה לי מושג עד כמה ובאיזו מחויבות.

מסכים עם הכל אבל זה בכלל בסמכותה לדרוש שזה יאושר בישיבות ממשלה?

פשוט למיטב ידיעתי יש חוק ונהלים שכולם כפופים להם כל הזמן. אם זה מה שצריך אז איפה היא וקודמיה היו עד היום ואם הנהלים לא קובעים את זה אז באיזו סמכות?

ולמען הסר ספק אני חושב שזו החלטה מצילת חיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

שום מסעדה לא תקרוס והמדינה תמשיך להתקיים גם לאחר החזרת כול הנתינים הזרים שנכנסו לארץ בדרכים לא חוקיות ויפה שעה אחת קודם.

ומי ישטוף כלים? אתה?
"מי ישטוף כלים": המלונות והמסעדות חוששים כי גירוש המסתננים ימוטט אותם

180 מסעדנים יוצאים נגד גירוש מבקשי המקלט

מי יחליף את המהגרים? 

לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

רשות האוכלוסין וההגירה נכון להיום עד כמה שידוע מאריכה להם את וויזות השהייה בארץ מתוך חמלה וגם בגלל בג"צ. 

רשות האוכלוסין וההגירה וחמלה? 😂

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מסכים עם הכל אבל זה בכלל בסמכותה לדרוש שזה יאושר בישיבות ממשלה?

פשוט למיטב ידיעתי יש חוק ונהלים שכולם כפופים להם כל הזמן. אם זה מה שצריך אז איפה היא וקודמיה היו עד היום ואם הנהלים לא קובעים את זה אז באיזו סמכות?

ולמען הסר ספק אני חושב שזו החלטה מצילת חיים.

מאוד פשוט, הם לא עומדים בסיכום הראשוני. בשום מבחן שהוא.

עוד לפני המלחמה.

ואז הגיעה החלטת ממשלה שאומרת שהכספים הקואליציונים מוקפאים לטובת המלחמה וכיוצא בזה.

אז היועצת המשפטית אומרת משהו מאוד מאוד פשוט - תחליטו לבטל או לעדכן את החלטת הממשלה הקודמת. זה הכל. היא שומרת על החוק ועל הסדר התקין של הניהול.

סמוטריץ לא יכול לעבור על החלטת הממשלה הזאת.

אגב "אופק חדש" זה שם מכובס לחלוטין לתשלום שכר מהממשלה, אין שם שום רפורמה אחרת.

שם הרפורמה האמיתית זה "משכורות למורים חרדיים".

הסיכום היה שהם מדווחים רק על המורים כלומר שמות מורים, כמות שעות וכו. אני בטוח שיש כפילויות ושלישויות. הם לא עומדים בדיווח מינימלי שכל מערכת ממוחשבת בשנת 2023 צריכה לתת במיידי או נניח ביומיים עבודה.

זה בקושי קשור לחומרי הלימוד, תכני הלימוד ובטח שלא בעמידה ביעדים ברורים ומדידים - נניח בגרות במתמטיקה ובאנגלית.

אני רק רוצה להגיד שכל מורה אישה בחינוך החרדי, לרוב נשואה לאברך. כלומר, נתת להם עוד כסף, נתת להם עוד תקציב לאנשים שלא יצאו לעבוד ולא רק זה, נתת עוד תקציב לילדים, אני לא זוכר מה החישוב המדוייק, אבל פעם היה חישוב די מדוייק כמה ילדים אתה עושה בכמה משכורת, זה בהנחה שאין לך בעיות פריון ושאתה מבין שגם לילד חרדי יש עלות קיום שאתה לשלם.

אין לי שום דבר נגד חרדים כאנשים פרטיים, יש לי המון נגד כציבור חמדן.

אז הכספים האלה לא עוזרים להכניס את הציבור החרדי אל מתחת האלונקא של משלמי המיסים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 26 דקות, KipodYam כתב:

אגב "אופק חדש" זה שם מכובס לחלוטין לתשלום שכר מהממשלה, אין שם שום רפורמה אחרת.

שם הרפורמה האמיתית זה "משכורות למורים חרדיים".

קודם כל תודה על ההבהרה. החלטת הממשלה זה מה שהיה חסר לי בלוגיקה.

לגבי אופק חדש זה לא האופק חדש של הסתדרות המורים אלא השם שנתנו למנהלת השיקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני חושב שאתה עדיין מבלבל. אני מכיר "אופק חדש" רק כתוכנית של משרד החינוך עבור בתי הספר.

יש אותה ויש את "עוז לתמורה" או משהו כזה. אני לא מכיר שום שימוש במילים אופק חדש לנושא אחר.

מה שראשי הרשתות החרדיים עושים הוא עיכוב שכר (אני חושב שהלנת שכר זה מושג מוחלט והוא רק אחרי תקופה מסויימת), הם יכולים לשלם את המשכורות ללא התוספת שכר האמורה אבל הם לא משלמים כדי ליצור מנוף לחץ על הממשלה.

ברור לי שהממשלה תיכנע. הממשלה הזאת אוהבת להיכנע לכל מיגזר לא יצרני.

אף אחד לא התייחס לכך שזה יגרום לכך שכל מי שירצה לפתוח בית ספר פרטי חילוני או כלשהוא, יפתח ויקבל כספים מהממשלה. בכל העולם מקובל שחינוך פרטי מקבל תקציבים מועטים לעומת לינוך ממשלתי או לא מקבל בכלל.

ראה החלטת ממשלה 511 סעיף 4 -

https://www.gov.il/he/departments/policies/dec511-2023

ציטוט

4 .     להקצות סכום של 302 מיליון ש"ח בשנת 2023 וסכום של 880 מיליון ש"ח בשנת 2024 מתוך הסכומים האמורים בסעיף 1 להחלטה 241 עבור העלאת שכר עובדי ההוראה בחינוך שאינו רשמי, בכפוף לכל אלה:

א.      שר החינוך יתקן את סעיף 3א(6) בתקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים) התשי"ד-1953, באופן שייקבע כי משכורות המורים בבתי הספר המוכרים שאינם רשמיים יהיו בהתאם לשיעורים והכללים הנהוגים בבתי ספר רשמיים הכלולים בתוכנית החדשה (להלן – תוכנית אופק חדש) וכפי שיושם בחוזר "העסקת עובדי הוראה, עובדי בעלות, בבתי ספר לחינוך מיוחד מוכרים שאינם רשמיים בהתאם לרפורמת אופק חדש בשנה"ל תשפ"ב".

ב.       בכיר באגף כוח אדם בהוראה וחשבות משרד החינוך יקבעו, באמצעות חוזר לבעלויות בתי הספר המוכרים שאינם רשמיים (להלן – החוזר) את תנאי העבודה והשכר לעובדי ההוראה (להלן – תנאי העבודה החדשים). במסגרת החוזר ייקבעו הוראות שנועדו להבטיח כי הסכומים שיוקצו כאמור בסעיף זה לצורך שיפור שכר עובדי ההוראה בלבד וכי תוספת השכר המלאה תגיע לעובדי ההוראה ישירות.

ג.       משרד החינוך יקים צוות יישום לבתי ספר מוכרים שאינם רשמיים. צוות היישום יכלול עובדים מאגף בכיר כוח אדם בהוראה, המחוז החרדי, חשבות, מנהל רישוי, בקרה ואכיפה, ומינהל כלכלה ותקציבים במשרד החינוך. הצוות יהיה אחראי על ניהול הליך הכניסה לאופק חדש, לרבות קביעת דרגות עובדי ההוראה בהתאם להסכם אופק חדש, הטמעה של תנאי העבודה החדשים בבתי הספר וכן פיקוח על יישום כלל תנאי תוכנית אופק חדש בבתי הספר.

ד.       הצטרפות בתי הספר, הגנים ומוסדות החינוך לתנאי העבודה החדשים תיעשה בהדרגה לפי יכולת הביצוע של משרד החינוך.

ה.      למען הסר ספק, מובהר כי החלת תוכנית אופק חדש במוסדות מוכרים שאינם רשמיים לא תביא לשינוי יחסי העבודה הנהוגים וכי לא יהיה בהן בכדי ליצור יחסי עובד-מעביד בין משרד החינוך לבין עובדי התאגידים, הבעלויות שלוחותיהם ומי מטעמם.

ראה אתר כלכלה חרדי -

https://bizzness.net/אופק-חדש-משכורות-המורים-לאוקטובר-טרם/

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
הבהרה שזה אתר כלכלה חרדי
פורסם

לא רוצים להחליף ראש ממשלה תו״כ לחימה, לפחות תחליפו שר אוצר, כדי שיהיה עם מה לעבוד אחרי המלחמה.

image.thumb.png.d1d9a6b75a1b674c00dc68694e92945d.png

בתאריך 28.10.2023 בשעה 20:29, SlowRide כתב:

עזוב את ההתנהלות המתריסה שלו, איך טוויטר מתפקדת גרוע יותר ממקודם?

דוגמה קטנה לאיך מאסק הפך את טוויטר לפח אשפה.

חשבונות מאומתים (וי כחול) סימנו פעם מקורות מידע אמינים, בעיקר עיתונאים. היום הם מחולקים לכל מי שמשלם כמה דולרים. גם חשבונות אנונימיים.

המשתמשים המשלמים, מקבלים יותר חשיפה ויותר קידום.

מודל התשלום לפי חשיפה, נותן מוטיבציה להפצת תוכן פוגעני וקיצוני.

כשמנסים לדווח על פייק ניוז, שנאה, אנטישמיות וכו׳, החשבונות הרווחיים מקבלים הגנה מטוויטר. לא נחסמים ולא נמחקים.

וככה אתה מקבל פחי אשפה כמו ההינקל הזה, שמאז פרוץ המלחמה הוסיף לעצמו מעל מליון עוקבים, בעזרת חומר אנטישמי ואנטי ישראלי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...