Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, om2 כתב:

אבל איזה ליצן אחר תשים במקומו?

את גנץ? שהיה רמטכ"ל 2011-2015

ושר ביטחון 2020-2022

וכנראה אשם בחלק מהמחדל?

לפיד שגם היה בממשלה הקודמת, כנראה ידע על המחדל ולא עשה כלום עם זה?

יש הבדל בין כנראה ידע לאחראי. 

לגנץ כרמטכ"ל , אחריות מאוד נמוכה. הוא לא מחליט אם להשמיד את חמאס. הוא רק מדווח לדרג המדיני מה המסוכנות של חמאס, וסביר להניח שמלבד רקטות היא לא הייתה גבוהה ב 2015, ועל הרקטות ביבי ידע. ומה המחיר הצבאי שנשלם במידה ונרצה להשמיד אותו. 

לגנץ כשר בטחון אחריות הרבה הרבה יותר גבוהה ויש צורך בועדת חקירה מה חלקו באירוע.

לפיד, שר חוץ וראש ממשלה זמני נטול הרבה סמכויות, אחריות כמעט אפסית. כשר חוץ, זה נושא שהוא אמור להיות מדווח עליו, ועליו להמליץ בהתאם לדיווח. אין לו אחריות לבצע מעקב אחר הדיווחים והערכות או סמכות ביצוע, זה תפקידם של שר בטחון וראש ממשלה.

כראש ממשלה זמני הוא אמור להגיב רק על איומים מידיים, כאלה שלא ניתן להמתין לחילופי שילטון. לפיד חשוב לציין היה ראש הממשלה היחיד מאז אולמרט שהוביל מבצע התקפי בעזה ולא תגובתי למרות היותו ראש ממשלה זמני במשך חצי שנה בלבד, דבר שביבי לא עשה מעולם למרות 15 שנות שלטונו.

על ליצן הטיקטוק אין צורך להגיב כמובן.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
  • מבאס 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, נקודה טובה כתב:

הזוי לגמרי הסיפור הזה.

גם אני שמעתי אותו מניחום של אחד מאלו שנהרגו.

אמרו שהם היו ביחס של שלוש מול חמישים.

אני מנסה להבין מה היה ההיגיון המבצעי בלשלוח את כל הצעירים למיגונית. לא היה עדיף להשתמש בכל מה ומי שיורה?

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • אהבתי 1
פורסם

תמיד אני אוהב לשמוע את הנסיך הירוק מדבר. 

• אהבתי 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, Pika007 כתב:

ומצד שני- הרגשה שהכל לגמרי מתמסמס, הרבה חזרה לשגרה, אפילו חמאס יורים פחות רקטות, מעין דעיכה שכזו.האם אנחנו עומדים לראות נסיון לחלזש את האסון הגדול בתולדות המדינה? מעניין שגם ההצהרות הלוחמניות של "נשמיד/נפרק את חמאס" הפסיקו להיזרק לחלל האוויר.

אם זה הכיוון, אני זורק הכל ומשקיע כל מה שיש לי בהוצאת אזרחות נוספת למשפחה.

אין לנו סיכוי לשרוד פה עם הנהגה עלובה כזאת.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תוציא בכל מקרה. 

המערכה מול חמאס זה רק טיפה בים. 

צפיפות, יוקר המחיה, דיור, שוויון בנטל, חיזבאללה, ערביי ישראל והשטחים, חרדים, ערסים ומעל הכל תרבות הביביזם. 

לא מאמין שנצליח לנצח את כולם. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

בוא נירגע קצת, להבדיל מביבי שכבר היה מזמן מתקפל וחוזר לנוחות שהוא מכיר.

ביידן לעומת זאת אולי מכיר את השכונה יותר טוב מסגול השיער.

כל יום הוא שונה וכל יום אנחנו צריכים לנצח.

כף רגל של חייל לא דרכה עד כה בעזה (אם נוציא את המקרה האחרון שהיה בגבול עזה), מוות מינימלי לעומת הצד השני שאצלו זה מתחיל להימדד באלפים.

אומנם אני מצדד בבריק אך חצי שנה זה אוברקיל.

וגם התנאים מבשילים לעסקאות חליפין, יכולות להביא קצת נחת לבני משפחה שעברו תופת ושואה.

תזכרו שאנחנו מקדשים את החיים והארנבים מקדשים את המוות.

כל יום ביומו, מה יהיה עוד שבוע או שבועיים זה לא חשוב עכשיו, מה שחשוב זה שכל יום אנחנו צריכים לנצח אותו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

במכה אולי לא, אבל בשלבים למה לא?

יכולות יש, רק צריך שמספיק אנשים ירצו.

צפיפות זו לא באמת בעיה. יש מקומות צפופים יותר עם איכות חיים טובה יותר.

יוקר המחיה זה פתיר. שוויון בנטל, חרדים, וביביזם אני באמת חושב שהאסון הזה יכריח את החברה בישראל לפתור את הבעיות האלה ולא להשאיר אותן כנורמות. 

ערביי ישראל חוץ מכמה מפגרים שהעלו פוסטים והלכו לכלא, מתנהגים יפה מאד.

עם חיזבאלה גם נתמודד, רק צריך מנהיג שלא יבלבל במח וינסה להכיל אותם בתמורה לסבב טילים כל שנה.

לפני 3 דקות, SurfHigh כתב:

תוציא בכל מקרה. 

המערכה מול חמאס זה רק טיפה בים. 

צפיפות, יוקר המחיה, דיור, שוויון בנטל, חיזבאללה, ערביי ישראל חרדים, ומעל הכל תרבות הביביזם. 

לא מאמין שנצליח לנצח את כולם. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

אני מנסה להבין מה היה ההיגיון המבצעי בלשלוח את כל הצעירים למיגונית. לא היה עדיף להשתמש בכל מה ומי שיורה?

מדובר בטירונים, פחות מחודשיים בצבא. רק ביוני האחרון היו במסיבת סיום תיכון. בקושי הספיקו לעשות כמה מטווחים. הם הוקפצו ממצב שינה והגיעו למיגונית בכפכפים ומכנסיים קצרים. מרוב לחץ חלקם שכח לקחת מחסנית מהחדר.

המפקדים לא ידעו את היקף האירוע והמפ הלך לפי הנוהל שבו המפקדים החליפו את הטירונים בעמדות השמירה.

בסוף מחבל שהצליח לחדור לבסיס, הרג טירון אחד ופצע בסכין טירון שני שנאבק בו. תוך כדי מאבק טירון שלישי הצליח לירות במחבל. כך שגם הטירונים תרמו את חלקם.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

כדאי שדור העתיד שלנו ידעו בדיוק באיזו סביבה אנחנו חיים ולא לברוח לאמירות של "הרוב לא כאלו" כי זה לטמון את הראש עמוד בחור התחת של הנחת higher moral ground שאנו כל כך אוהבים להחזיק בה. 

הבחור הופיע עכשיו בערוץ 12 וחזר על הדברים שהצגת. הוא לא מתכוון שנהיה כמוהם, אלא שנשמיד ונשפיל אותם בצורה מוחלטת. 

הבעיה היא שהרוב תמיד שקט, מרטין לותר קינג אמר שמי שפגע בו לא פחות אלו האנשים הטובים ששתקו. גם בישראל הרוב לא משיחי, אבל העבודה היא שהם תפסו את עיקר תשומת הלב של המדינה מאז ההתנתקות. גם במשיחיים שלנו צריך לטפל, להפסיק את מערכת הלימוד העצמית במימון המדינה, להפסיק את פעילות הרבנים שגורמים להם לחשוב שהם גזע עליון, שהאדמה מקודשת ושהם בכלל בשליחות האל ליישב או לכבוש את האדמה. 

תקף כמובן לכל חברה מודרנית כיום, הקיצוניים מסיתים את השיח, זוכים לכותרות באשמת התקשורת והם פתאום הופכים לדמויות לגיטימיות. מספיק להסתכל על בן גביר, התקשורת שלנו חיזרה אחריו כל כך הרבה והעניקה לו כל כך הרבה במה וזה מה שהביא אותו לשולחן הממשלה. לצערי, התקשורת לא השתנתה ולא למדה כלום והיא עדיין זו שמעניקה חיים לקיצוניים. 

מירי רגב הנבלה דאגה לרכוש על חשבון הציבור עגלת פוד-טראק, להפוך אותה לפוד טראק של משרד התחבורה והיא כמובן גם דאגה להצטלם עם חיוך הזבל שלה. מישהו כאן חושב שלא יתנו לכל החלאות האלו במה בתקשורת לאחר המלחמה? אהה, היא כמובן עושה שימוש בתקציב המשרד לפרסומות חסרות משמעות למשרד התחבורה. אני פשוט מתעב את האישה הזו. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • אהבתי 1
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יכול לשתף אותך שגם אצלנו היה "אירוע" (בסוף זה היה סתם גנבים) שבשבוע השני-שלישי לטירונות, מופעלת אזעקת אמת בבסיס. 

המפקד שלנו יוצא בתחתוני בוקסר (כן כן) עם ווסט. נשק ומחסנית בהכנס.

עוד כל מיני מפקדים בלבוש שינה כולל המב"ס בפיג'מה.

צעקו לנו לשכב על הרצפה, יש חדירה ודאית.

הם רצו לטפל באיום,

אבל אנחנו כמובן שלא נשכבנו על הרצפה אלא הצצנו לראות מה קורה. (עזוב ירי לא ירי, לראות את המפקד שלך בתחתונים זה לשלעצמו היתה חוויה)

אבל כן. גם אם היו הורגים חס וחלילה את כל הצוות. לנו הטירונים לא היה יותר מדי מה לעשות  רובנו ירינו כדורים בודדים במטווחים. ככה שגם אם היינו רוצים לתת מכת אש. לא באמת היינו יכולים.

האירוע לפני כ15 שנים

.

פורסם
לפני 5 שעות, garicho כתב:

דבר אחד שאני כבר כמה ימים מנסה להבין זה איפה נעלמה ״כוננות עם שחר״? איך יכול להיות שחיילים היו בתחתונים בזמן ההתקפה?

לצערנו, כבר שנים שאין את זה בצבא. התייחסו אל הגבול עם עזה כמשהו בלתי עביר, כמשהו שבמקסימום יחדרו ממנו חולייה או שתיים, 20-30 מחבלים. סד"כ נמוך ושאננות של שנים הם חלק בלתי נפרד מהמחדל הזה. 

פורסם
פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

אני לא מבין למה סוללות התותחים לא התחילו להמתיר כבר פגזים על כל מה שמצפון לנחל עזה. פגז בכל 20 מטר. לא להשאיר שם שום דבר עומד/חי.

לא בטוח שסתם הרס זה  פתרון. סטלינגרד הייתה הרוסה לגמרי, אבל צבא אדום הביס את הגרמנים מתוך ההריסות האלה. כנ"ל גרמנים בקרב על מונטה קאסינו, כאשר אמריקאים מחקו לגמרי את המנזר עם מטוסי B-17 - המבצר המעופף. ולאף אחד לא הייתה שם עיר תת קרקעית.

לפני 8 שעות, עדי-אל כתב:

באותו נושא יש בעיה נוספת. אנשים חושבים שאם יש קציני צבא שנלחמו בערבים זה הופך אותם למומחים באיסלאם ובערבים 

הם לא חייבים להיות מומחים לאסלאם. הם צריכים  להיות קציני צבא. כאלה שניצחו ב-48/67/73 להבדיל ממומחי אסלאם מקארספורום.

לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

פעם, כשאמרתי שאנחנו מחפשים פתרון מערבי לבעיה מזרח תיכונית, אמרו לי שאני מדבר שטויות.

כשאמרו שכל הפלשתינאים שונאים אותנו היו פה כמה שאמרו שיש להם חבר שהם אוכלים אצלו חומוס.

התעוררו.

ואתה עדיין מדבר שטויות. 

80% מערביי ישראל מתנגדים למתקפה הרצחנית של חמאס בדרום

סליחה, שכחתי. זה סקר של שמ0לנים אנכיסטים.

לפני 5 שעות, garicho כתב:

מה זאת אומרת מה תעשה? זה תמורת הספקה ״הומניטרית״ לרצועה. אתה באמת חושב שזה בחינם?

ברגע שלא ישארו יותר אזרחים זרים חטופים, כל מי שעד עכשיו שיחק שהוא לצד ישראל ילחץ מהר מאוד להפסיק. כמובן, העגל (ממשלת ישראל) רוצה לינוק לא פחות ממה שהפרה רוצה להניק, אז כנראה זה עוזר לממשלה. ועכשיו יש להם גם שעירי מחמד בקבינט ואת הדוד סם לבוא אליו בתלונות (״ממש ממש רצינו אבל האמריקאים אמרו לנו לא…״)

בלי דוד סם לישראל אין אפילו מיירטים לכיפת ברזל. בלי לדבר על כל השאר. ואולי ביידן דווקא מאלץ אותנו לפעול עם הראש ולא מהבטן.

לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

שום כיתת כוננות, תגבור עמדות או מאג בעמדה לא יכול לעמוד בזה. מוצבים ערוכים ל5 עד 10 מחבלים בגדול.

לא יודע על איזה בדיוק מוצבים מדובר. מה שאני מכיר זה לפחות 8/10 חיילים עם מאגים בכל העמדות. וב-73 הם עצרו הרבה יותר מ5-10 מחבלים.

לפני 3 שעות, om2 כתב:

כן.

אבל איזה ליצן אחר תשים במקומו?

את גנץ? שהיה רמטכ"ל 2011-2015

ושר ביטחון 2020-2022

וכנראה אשם בחלק מהמחדל?

לפיד שגם היה בממשלה הקודמת, כנראה ידע על המחדל ולא עשה כלום עם זה?

כל אחד שהזכרת יותר טוב ממנו. אפילו עציץ יותר טוב ממנו - לפחות לא יגרום נזק.

לפני 3 שעות, om2 כתב:

או בן גביר. שתכלס מדבר ערבית, אבל נשמע לרוב חברי הכנסת פאנט-משיחסט

אחד שכל בוקר מנקה רחוב לידי גם מדבר ערבית.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יוסף חדאד מאשר שערבי ישראל באמת בשוק. כי הם נחשפו דרך המדיה החברית הערבית לזוועות שפרסם חמאס.

מספר שאחד שהיה מאיים עליו באופן קבוע התקשר בבוקר השבת השחורה להתנצל, כי הוא הבין מי האויב האמיתי שלו.

אומר גם שבעולם הערבי הזעזעו איך החמאס השתמשו במסגד ללוחמה.

הוא מדבר 10 דקות, ממש שווה לראות.

התכנית שלו לאחרי המלחמה נראית לי קצת לא מציאותית, אבל המציאות כבר נתנה לנו כאפה אחת רצינית, אז מי יודע.

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • מבאס 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

אני לא מבין למה סוללות התותחים לא התחילו להמתיר כבר פגזים על כל מה שמצפון לנחל עזה. פגז בכל 20 מטר. לא להשאיר שם שום דבר עומד/חי.

ההנחה היא שמרבית לוחמי חמאס נמצאים כרגע בבתי חולים, בתי ספר של אונר"א ועוד וסביר להניח שגם חלק מהכוח הפך לכוח מילואים וירד לדרום הרצוע שנחשבת כרגע לשטח בטוח. אין טעם בסתם מטחים של תותחים, את זה יעשו בשילוב עם כניסה קרקעית.

• תוכן חדש...