Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יובל, זה שאני בעד שלום עם השכנים שלי גם אם הוא כרוך בויתורים מסויימים לא אומר שכשהשכנים שלי יורים עליי אני נגד לשבור להם את העצמות.

ושוב, אני לא תומך באמירות כאלה ובטח שלא אצא נגד מי שמגנה אותן.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד לא חייב להשתתף בתפילות המוניות, לא מבין מה הבעיה עם זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אף אחד לא חייב להשתתף בתפילות המוניות, לא מבין מה הבעיה עם זה.

שאלה לאלה שאומרים שזה בסדר.

מה זה שונה ממצעד הגאווה במאה שערים או מתפילה המונית לעשורה במרכז המסחרי של אריאל?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למצעד הגאווה יש בערך 0 אחוז ביקוש במאה שערים, לערוך אותו דווקא שם זה בפירוש תקיעת אצבע בעין.

אבל תפילה בתל אביב, מי אתה חושב שיבוא לשם ביום כיפור? חרדים ממאה שערים ומתנחלים מהגבעות? או פשוט תושבי העיר שיש להם זיקה לדת/מסורת? אם יש ביקוש לאירוע שכזה מצד התושבים, למה זה בעיה ולסגור כבישים בשישי בבוקר בשביל מרוץ זה לא?

פורסם

לגבי מצעד הגאווה לדעת הגורמים האלימים יש 0 ביקוש. בכל קהילה ללא יוא מן הכלל יש אחוז מסויים של להטבים בארון או מחוצה לו אז ביקוש וחשיבות יש.

לגבי תפילות יש בתי כנסת בשביל זה.

ולא התייחסת לתפילת מוסלמים. יש לא מעט מוסלמים בסביבות אריאל ואם הם באים אז כנראה שיש ביקוש.

פורסם
לפני 51 דקות, SurfHigh כתב:

מזכיר באופן מחשיד את התפילות האלו שהמוסלמים עורכים במרחב הציבורי באירופה. 

הם עושים את זה גם בארץ. ותתפלא, בעידוד עיריית תל אביב. 

המוסר הכפול של עיריית ת"א: מה שאסור ליהודים מותר לערבים 

מקומם: עיריית ת"א אוסרת על יהודים להתפלל עם מחיצה במרחב הציבור

עתירה נגד עיריית תל אביב: "תפילות מוסלמיות מתקיימות בעיר בהפרדה ללא מפריע"

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

יש אחוז מסויים של להטבים בארון או מחוצה לו אז ביקוש וחשיבות יש.

אותם להטבים במאה שערים הרי ילכו למצעד הגאווה אם הוא מתקיים בתל אביב, נכון? כן בטח... ואם תקיים בכל זאת את המצעד במאה שערים, כמה אחוזי השתתפות מהמקומיים אתה חושב שתקבל?

לגבי תפילות יש בתי כנסת בשביל זה.

תפילה זו פעילות ציבורית שאפשר לעשות גם במרחב הציבורי, כמו למשל הופעות רחוב של אמנים.

יש לא מעט מוסלמים בסביבות אריאל ואם הם באים אז כנראה שיש ביקוש

ומה בדיוק הבעיה בזה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אותם להטבים במאה שערים הרי ילכו למצעד הגאווה אם הוא מתקיים בתל אביב, נכון? כן בטח... ואם תקיים בכל זאת את המצעד במאה שערים, כמה אחוזי השתתפות מהמקומיים אתה חושב שתקבל?

זהו שמצעד הגאווה לא נועד בשביל השתתפות אלא הוא בא לעורר מודעות לתופעה, להגיד שבסדר להיות להט"ב ושמגיע להם שיקבלו אותם כמו את כל אחד אחר.

זה כמו להגיד שלא צריך לפרסם שיש טיפול לשפעת כי מי שיש לו שפעת ממילא מגיע לרופא.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

ומה בדיוק הבעיה בזה?

אתה רואה אישור לדבר כזה באריאל?

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

כל שנה יש תפילה, דווקא השנה אסרו. זה גם קשור לעילת הסבירות או סתם לבוא להגיד "אני אראה לכם מה זה"? 

אין תפילה כל שנה. זו ״מסורת״ שהחלה בשנת הקורונה. וכמו כל הפגנת בעלות על השטח מצד חובבי המאחזים, אין כמובן סיבה לעצור אותה מבחינתם. אלא להפך. ומבחינתי יש, כי אני מסתכל על תפילה בהפרדה היום, ורואה את האוטובוסים המופרדים - כמובן לא בשבת, זה יעלם בכלל - מחר. וזה קשור בהחלט לתהליך שהואץ פה לפני 8 חודשים. יש יותר חילוניים שמתעוררים ושמבינים שאסור להתפשר מול הדתיים והחרדים. כי התוצאה היא פשוט מחיקה של הזהות שלנו ואורח החיים שלנו. 

לפני 43 דקות, יובל .מ. כתב:

גנץ צייץ נגד הקריאות בהפגנה ונגד האמירות של רון קופמן.

הקיצוניים של השמאל קפצו נגדו בטוויטר (כמו חלק פה).

הם (ואתם) באותה רמה כמו הקיצוניים של נוער הגבעות. תתקפו כל מי שילך לכיוון פשרה או הרגעת הרוחות.

העיקר "ליברליות". בדיחה.

למה אתה לא מצביע למרצ בעצם, עם כל הפייסנות שלך? למה כשיורים טילים מעזה, אתה לא קורא פה ל״פשרה״ ו״הרגעת הרוחות״? 

איזו פשרה אתה רוצה מול לוינשטין ההומופוב וזעירא המחזיר בתשובה? הדברה של הומואים? חזרה המונית בתשובה של ילדי ת״א?

אין כאן פשרה. זה או שננצח, והם יעופו לנו מהחיים בחזרה למאחזי חור התחת שלהם, רצוי בלי מעטפת ההגנה שצהל מספק להם על חשבוננו גם כן. או שנפסיד. ואז פשוט לא נהייה כאן. זה הכל.

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

למצעד הגאווה יש בערך 0 אחוז ביקוש במאה שערים, לערוך אותו דווקא שם זה בפירוש תקיעת אצבע בעין.

אבל תפילה בתל אביב, מי אתה חושב שיבוא לשם ביום כיפור? חרדים ממאה שערים ומתנחלים מהגבעות? או פשוט תושבי העיר שיש להם זיקה לדת/מסורת? אם יש ביקוש לאירוע שכזה מצד התושבים, למה זה בעיה ולסגור כבישים בשישי בבוקר בשביל מרוץ זה לא?

אני בכנות לא מבין למה שמישהו דתי יבחר לחיות היום בת״א, בטח לא חרדים. כמו שאני לא אבין אם זוג הומואים מהצפון הישן יעברו למאה שערים פתאום.

אין בעיה עקרונית עם תפילה בכיכר דיזנגוף. אין בעיה עם שום טקס דתי סטנדרטי במרחב הציבורי. יש בעיה עם התהליכים. עם ארגונים מחזירים בתשובה שממציאים פתאום ״מסורת״, עם פסיב אגרסיב מתקרבן, שתכליתו היא שלדתיים וחרדים מותר הכל ואנחנו צריכים לעמוד במחבני ״ליברליזם״ מצוצים מהאצבע ולהפגין ״אחווה״ מול איומים עלינו ועל כל מה שאנחנו מאמינים בו.

יש כאן המון המון המון התממות. וצריך לדבר על הדברים כמו שהם. יש כאן מאבק על המרחב הציבורי, על האופי של המדינה, על החוקים שלה, גבולות שלה, בשם מה שולחים את בני ה18 שגדלים בה למות, או נותנים להם פטור גורף מזה. אי אפשר להתנהל כאילו זה לא קיים ואין קונטקסט לכלום.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

זה כמו להגיד שלא צריך לפרסם שיש טיפול לשפעת כי מי שיש לו שפעת ממילא מגיע לרופא.

כי אם יהיה מצעד במקום אחר, הם לא ישמעו עליו...

נו באמת בן אדם, אתה לא תתלה פרסומות לטסלה בכפר של אמישים ואתה לא תערוך מצעד גאווה בישוב של אנשים שמכחישים את זה. מה זה משנה אם הם צודקים או לא?

אתה גם לא תערוך טקס יום העצמאות באום אל פחם.

תל אביב היא עיר של חילונים ודתיים ומסורתיים ולהטבים וחרדים ואתאיסטים ומה אין שם.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אין לי כוח לעצימת עיניים שלך פינדר חג שמח וצום קל שיהיה לך.

בקיצור, שוב המצאת דוגמה מהדמיון שלך.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

העיקר "ליברליות". בדיחה.

בפעם ה100, ליברליות לא אומר סובלנות כלפי כל דיעה וכל אדם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

דיזנגוף. אין בעיה עם שום טקס דתי סטנדרטי במרחב הציבורי. יש בעיה עם התהליכים. עם ארגונים מחזירים בתשובה שממציאים פתאום ״מסורת״, עם פסיב אגרסיב מתקרבן, שתכליתו היא שלדתיים וחרדים מותר הכל ואנחנו צריכים לעמוד במחבני ״ליברליזם״ מצוצים מהאצבע ולהפגין ״אחווה״ מול איומים עלינו ועל כל מה שאנחנו מאמינים בו

אתה צודק לחלוטין אבל לא כל דבר ציבורי שדתיים עושים זה כדי להשתלט ולהרוס את החיים של כל מי שלא דתי.

אני באמת ובתמים לא מאמין שרוב הציבור הדתי והמסורתי בישראל רוצה מדינת הלכה. זה שהם בוחרים נציגים גזענים ומטומטמים שכן רוצים, זה בדיוק אותו הדבר כמו אנשי כלכלה חופשית שמצביעים לליכוד "כי זה הרע במיעוטו" או תירוץ דומה. אנשים זה דבר מסובך.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, לב טוב כתב:

אני לא מת על תפילות מוסלמיות במרחב הציבורי, עם או בלי הפרדה.

אבל בא ניקח את זה חזרה למישור המעשי:

כמה מוסלמים יושבים בממשלה?

איזה חלק מהתקציב נלקח מחינוך של הילדים שלי, לטובת חינוך עצמאי מוסלמי?

איזה חוקים מוסלמים עוברים, כדי להגביל את החופש שלי?

כרגע מי שמאיים על העתיד של הילדים שלי פה, זה המגזר החרדי והחרד״לי. לא המוסלמים.

פרצתם את הסטטוס קוו, אל תתפלאו שאנחנו נפרוץ אותו לכיוון השני.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 53 דקות, פינדר כתב:

בפעם ה100, ליברליות לא אומר סובלנות כלפי כל דיעה וכל אדם.

"לִיבֵּרָלִיּוּת, לִיבֵּרָלִיזְם

שֵׁם עֶצֶם - נְקֵבָה

1.

שְׁאִיפָה לְחֵרוּת הַפְּרָט וְהַכְּלָל. יַחַס שֶׁל סוֹבְלָנוּת לְדֵעוֹתֵיהֶם שֶׁל אֲחֵרִים, תְּבִיעַת חֹפֶשׁ הַמַּחְשָׁבָה וְהַדֵּעָה שֶׁל כָּל אָדָם בַּתְּחוּם הַחֶבְרָתִי, הַכַּלְכָּלִי אוֹ הַדָּתִי."

זה בול, אבל בול ההגדרה. כל אדם, כל דעה.

• תוכן חדש...