Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי תאונה שבה נכנסו בי מאחורה, והשמאי קבע ירידת ערך של 10% לאוטו שלי. הביטוח של הנהג הפוגע שילם לי עבור התיקונים אך שילם לי פחות מ10% מירידת הערך בטענה שהרכב שלי היה רכב חברה. אני יד שנייה ברכב וקניתי את הרכב מאדם פרטי (יש לי את העברת הבעלות שעשיתי כשקניתי את הרכב ושם מצוין את שמו ותעודת זהות של האדם שקניתי ממנו). שלחתי צילום של העברת הבעלות לביטוח וחיכיתי לתשובה.

הביטוח שלך לי בחזקה טופס ממסלקת הביטוח ששם רשום כי הבעלים הראשון של האוטו היה חברה מסוימת ולא האדם שהיה רשום לי בטופס העברת הבעלות.

השאלה שלי זה איך זה הגיוני? בטופס העברת הבעלות רשום רשום שפ רטי ותעודת זהות ובטופס ממסלקת הביטוח רשום שם של חברה. מי צודק במקרה הזה ולפי מה נקבעת הבעלות, מטופס העברת הבעלות או מטופס מסלקת הביטוח?

תודה!

פורסם

את צריכה לגשת כדי לברר את העניין במשרד הרישוי.

קיים סיכוי שקנית את הרכב מסוחר ולכן הרישיון שראית היה רישיון זמני שבו הופיעו פרטי הסוחר ולא הפרטים של הבעלים הקודם (החברה).

בכל אופן, ברגע שתהיה לך תשובה ממשרד הרישוי זה ישמש כתור הוכחה חותכת עבור חברת הביטוח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני בן חחח תודה על התשובה. איזה טופס בדיוק אני צריך לקחת ממשרד הרישוי?

פורסם

תדפיס בעלים קודמים, רק לבעל הרכב יש גישה למידע הזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כלומר מה שיופיע בטופס ממשרד הרישוי, הוא הקובע מבחינת החוק?

פורסם

1. מה רשום ברשיון הרכב הנוכחי שלך בסעיף "מקוריות"?

2. ובסעיף "בעלים קודמים"?

3. אם יש לך את רשיון הרכב שרשום עדיין על שם הבעלים הקודם (מלפני העברת הבעלות) - תוכל להעלות לכאן סריקה שלו בניכוי פרטים מזהים?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אז ככה:

לרכב היו 3 בעלים:

1. הבעלים הראשון הוא אותו האדם שקניתי ממנו את הרכב שחברת הביטוח טוענים שהוא היה חברה. בהעברת הבעלות שנעשתה מהבעלים הראשון רשום את שמו הפרטי, המשפחה ומספר תעודת הזהות.

2. הבעלים השני הוא חבר של המשפחה שעליו נרשם האוטו אבל בפועל אני השתמשתי בו.

3. לאחרונה החלטתי להעביר את האוטו על שמי ולכן עדיין לא קיבלתי את רשיון הרכב על שמי ויש לי רק את טופס העברת הבעלות שנעשה על שמי מוצמד לרישיון הרכב שרשום עדיין על הבעלים השני.

חברת הביטוח שלחה לי טופס מ"מרכז הסליקה של חברות הביטוח בע"מ" ששם רשום כי הבעלים הראשון היה חברה.

• ספונסר פורום
פורסם
עברתי תאונה שבה נכנסו בי מאחורה, והשמאי קבע ירידת ערך של 10% לאוטו שלי. הביטוח של הנהג הפוגע שילם לי עבור התיקונים אך שילם לי פחות מ10% מירידת הערך בטענה שהרכב שלי היה רכב חברה. אני יד שנייה ברכב וקניתי את הרכב מאדם פרטי (יש לי את העברת הבעלות שעשיתי כשקניתי את הרכב ושם מצוין את שמו ותעודת זהות של האדם שקניתי ממנו). שלחתי צילום של העברת הבעלות לביטוח וחיכיתי לתשובה.

הביטוח שלך לי בחזקה טופס ממסלקת הביטוח ששם רשום כי הבעלים הראשון של האוטו היה חברה מסוימת ולא האדם שהיה רשום לי בטופס העברת הבעלות.

השאלה שלי זה איך זה הגיוני? בטופס העברת הבעלות רשום רשום שפ רטי ותעודת זהות ובטופס ממסלקת הביטוח רשום שם של חברה. מי צודק במקרה הזה ולפי מה נקבעת הבעלות, מטופס העברת הבעלות או מטופס מסלקת הביטוח?

תודה!

זה לא מקרה ראשון שאני שומע על כך שרכב רשום יד פרטית וברשימות חברת הביטוח מופיע חברה .

לדעתי אם חשבת ושילמת לפי יד פרטית לפי הרשום ברשיון הרכב ,הבעיה היא של משרד הרישוי שצריך לתת הסבר לנעשה במשרדו .

משרד הרישוי חייב לדעתי לרשום את עברו של הרכב בעינין הבעלים ,ויותר מכך לאפשר גישה חופשית לשמאי רכב לפחות ,בעינין עברו הביטוחי של כל רכב ,זה יחסוך הרבה טעויות .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

שלח לחברת הביטוח את העתק המסמך ממשרד הרישוי המציין את רשימת הבעלים הקודמים.

במכתב הנלווה לחברת הביטוח כתוב להם שמצ"ב פירוט הבעלים הקודמים ממשרד הרישוי המהווה את הגוף הקובע לגבי רישום בעלות רכב בישראל.

לכן, ברור שהמידע במסלקת הביטוח שגוי, ועליהם לשלם לפי בעלות פרטית.

אם לא יגיבו תוך זמן סביר פנה למפקח על הביטוח בעניין זה דרך אתר האינטרנט. כשהוא יפנה לחברת הביטוח הם כבר ידאגו לשלם לך מהר רק שתסגור את הפניה למפקח על הביטוח.

פורסם

שלחתי לחברת הביטוח שלי את העברות העלות והם שלחו את זה לביטוח של הנתבע. הביטוח של הנתבעשלח להם חזרה את הטופס ממסלקת הביטוח וטען כי לא מגיע לי ההפרש בגלל שמה שרשום במסלקת הביטוח הוא הקובע.

גם הביטוח שלי לא כזה רוצה לעזור לי. הוא אומר שהם צודקים.

אז מה שרשום בטופס העברת הבעלות הוא הקובע?

פורסם

זה מה שהם שלחו:

9528379.jpg

מצד אחד רשום פה שאלו נתונים ממשרד הרישוי ומצד שני בטופס העברת הבעלות רשום משהו אחר לגמרי. אני כבר לא מבין מי צודק...

פורסם

בטופס העברת הבעלות כנראה כתובים פרטי מיופה הכח. נראה שבמשרד הרישוי אכן כתוב שהבעלים הראשונים של הרכב היתה חברה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הולך למשרד הרישוי ומוציא תדפיס בעלים קודמים.

• תוכן חדש...