Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גני ילדים

laviil
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערן, מה הקשר?

אתה מוזמן לקרוא את התגובה שלי, קצת מעל, בה סיפרתי על הורה שחסם מעבר חציה (בדיוק כמו בתמונה שאיתה התחיל השרשור!), כדי להוריד את הילד\ה שלו כמה שיותר קרוב לבית הספר.

לסכן ילדים של מישהו אחר זה גם בסדר, כדי שהילד שלך יצעד 3 -4 מטר פחות עד שער הבית ספר? איפה עובר הגבול?

נניח שלכולם פה יש ילדים, חוץ ממני, שלייקס וסופר במבמה. אז מה? מה זה מוכיח מעבר לזה שאתה חושב שמגיע לך משהו "כי ככה", ואני לא מסכים איתך? אני יכול להכיר לך מספר הורים (ובתוך זה ההורים שלי), שדווקא לא היו נוקטים בגישה שלך, ואבא שלי לא היה חוסם בחיים, אבל בחיים, נתיב עם רכב ליסינג (נניח והיה לו אחד), רק כדי לקרב אותי עוד קצת אל הבית ספר. בטח שהוא לא היה מעז אפילו על לחשוב על לחנות על מדרכה או מעבר חציה בשביל זה. אז?

עזוב גם רגע את הילדים. גם אני כהולך רגל מבוגר, רוצה לחצות בבטחה במעבר חציה. למה אני צריך לקבל את זה שאנשים חונים על מעברי חציה? שוב, הם מסכנים את עצמם ואת הילדים שלהם פחות, אבל המחיר הוא שהם מסכנים אחרים יותר. איך זה בסדר? איך זה קשור להאם יש לי אישית ילדים או לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עקבתי אחרי השרשור והחלטתי שגם אני רוצה להגיב, למרות שאין לי ילדים.

מעבר לפתרונות שכבר הוצעו כאן בשרשור אנשים עדיין לא קולטים את הנקודה שאנחנו מנסים להעביר. הטענה של חוסר תשתית היא ברורה ומוצדקת, אך העובדה שאין פתרון תשתיתי לבעיה לא נותנת להורים את הרשות לעבור על החוקים ולעכב אנשים אחרים בכביש. הזמן שלך לא בהרכח יקר יותר למשל מהזמן שלי. למה אני ונהגים אחרים צריכים לחכות להורים שיכניסו את ילדיהם לגן וחוסמים את הכביש? למה אנחנו צריכים להתקע בפקק ולאחר לעבודה, למשל?

הנה כמה אפשרויות נוספות שיכולות לפתור את הבעיה או לפחות להקטין אותה:

אפשר לצאת מוקדם יותר מהבית.

אפשר לחנות ברחוב אחר שיש בו חניה פנויה בצורה מסודרת, וללכת קצת עד הגן.

ילדים מעל גיל 9 יכולים להגיע לבית הספר גם בצורה עצמאית, או לפחות להקפיץ אותם לרחוב קרוב ולנסוע.

קו המחשבה של כמה מההורים כאן (מהקריאה בשרשור) להבנתי נשמע כך: "לחנות קצת רחוק לוקח הרבה זמן\לא נוח לי\קשה לי\בלתי אפשרי, ולכן אני אגיע עד שער הגן ואתקע את כל מי שנוסע מאחורי".

אני מבין את ההגיון, מן הסתם אף אחד לא רוצה לבזבז את זמנו ולהתאמץ יותר מהמינימום. אף אחד לא רוצה להתאמץ קצת, לדוגמא, כדי להכניס ולהוציא את העגלה מהרכב אם צריך ואז ללכת עם הילדים עד הגן ברגל.

מצד שני, אני מסתכל על זה מנקודת מבט אחרת.

לדוגמא משתמש דרך רגיל (כמוני) יתעצבן על פקק שנוצר מקדימה, ולא ממש מעניין אותו (אותי) אם הוא נוצר בגלל הורה שפורק את הילד שלו לגן או מישהו שעצר ל'רגע' כדי לקפוץ ולקנות סגריות או שווארמה. התנועה בכביש אמורה לזרום ואין הצדקה בשני המקרים לחסימת התנועה. כמובן אותו כנ"ל לכל אלה שחונים עקום, על המדרכה או באמצע מעבר חציה.

הבעיה היא שכמו שכבר נאמר כאן, רוב הישראלים מתנהגים כמו עדר ואם אחד עוצר אז גם הבא בתור יעשה כמוהו אחרת הוא יצא פרייאר. אפילו אם השרשור הזה ישנה את התנהגותם של כמה מנהגים כאן הבעיה לא תפטר כי הם אחוז זניח.

לכן ההורים צריכים לדרוש מהגן, מהעירייה או גורמים ממשלתיים כלשהם פתרון לבעיה.

הבעיה היא שאין פתרון מידי (חוץ מפקח שיעמוד ויחלק דוחות), אבל חייבים למצוא דרך לחנך את הנהגים שמתנהגים כאילו הכביש הוא של אבא שלהם. ואם בסופו של דבר הדרך היחידה לעשות זאת היא דרך הארנק, אז ככה זה צריך להיות.

פורסם

עם כל הכבוד - כותרת השרשור היא "גני ילדים". אפשר להרחיב אותה ל"גיל הרך" - עד כתה ג'. בגילים אלה יש להביא את הילדים או ממש לתוך הגן, או, לפחות עד פתח בית הספר. נקודה.

הבעיה, כפי שכבר נאמר מספר פעמים, היא תשתיות. הגנים בנויים ברחובות מגורים, בדרך כלל ללא רחבות חניה מספקות. ההורים רוצים, ובצדק, להביא את הילדים לתוך הגן ומי ששם לב למזג האויר היום - יש תנאים שבהם יש הצדקה מלאה לכך שהעצירה תהיה קרובה ככל האפשר לגן. במקומות אלה על העיריה לדאוג למספר מקומות עצירה. ד"א - הפתרון של השודדת ("הורה תורן") לא בהכרח ישים, מי שגידל ילדים יודע שהפרידה מההורים בבוקר לא תמיד קלה.

לגביבתי ספר - כאן הפתרון כבר יותר פשוט. חוץ מהימים הראשונים בכתה א' כמעט אין בעיה להוריד את הילד בעצירה קצרצרה בכניסה לבית הספר, בלי לעכב את התנועה יותר מדי. וד"א - בימים אלה, של טלפון נייד בכל כיס, גם לתאם אתם את האיסוף בצורה זריזה. כאשר בני הצעיר למד בבית ספר הממוקם על כביש מרכזי וחסר מקומות עצירה הייתי ממתין לו בחניה מסודרת במרחק 500 מ' מבית הספר, הבחור היה מודיע לי שהוא יוצא מהכיתבה ואז הייתי יוצא לדרך ומגיע יחד אתו לשער, עוצר ל-5 שניות כדי להכניסו וממשיך בדרכי. מעבר לכך - כיון שבתי הספר הם מוסדות יותר גדולים בדרך כלל יש בסמוך להם מגרשי חניה, וגם מערכת השעות מפזרת את התנועה (בעיקר באיסוף הילדים בסוף היום).

לגבי תחבורה ציבורית - גם כאן יש מגבלת גיל. אם לפני 50 שנה ילד היה יכול לנסוע עצמאית לבית הספר כבר בגיל 6-7 הרי היום צריך להמתין לפחות לגיל 9-10. גם אם נתעלם מנושא האלימות כלפי ילדים הרי שחציית כביש בתנועה דהיום מסוכנת פי כמה מאשר לפני 2 דורות ואפילו דור אחד.

ודבר אחרון - עלה נושא התנהגות כביש מסוכנת של הורים. מדובר בעניין נפרד לחלוטין, אבל כפי שכתבתי קודם אני לא יכול לסלוח להורים שמוציאים את ילדיהם מהרכב בצד הכביש, ואני מסכים עם כל מי שמתלונן על התנהגויות מסוכנות אחרות. אבל זה לא צריך למנוע גם מציבור הנהגים הכללי להתחשב בהורים לילדים קטנים, לאור בעית התשתיות המוכרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדילו בין הורה שמגיע כדי להכניס ילד קטן לגן, לבין מישהו שצריך לקנות שווארמה או סיגריות.

להורה אין ברירה במקרים רבים. פשוט אין מקום אחר, לא במרחק מטר ולא במרחק קילומטר מהגן.

סיגריות אפשר לקנות במקום נוח יותר, וכך גם שווארמה. את הילד לא תוכל לשים בגן אחר.

ואני שוב מדגיש, יש כאלה שיעשו זאת תוך נסיון להפריע בצורה המינימאלית ביותר, ולא יעמדו על

מעברי חציה, חניות שכנים או חניית נכים חו״ח. ויש את הבהמות שעושים את זה בכל מקום,

לא קשור אם זה להוציא כסף, לקנות סיגריות, או לקנות שווארמה, וגם שהם לוקחים את הילד לגן.

אני זוכר שהערתי פעם לאחת האמהות בגן הקודם של הבת שלי, למה היא חונה באלכסון, עם רכב

שחוסם חצי נתיב, למרות שהרחוב היה פנוי עם המון מקומות חניה. היא לא הבינה מה אני רוצה ממנה.

והיא גם לא הבינה מה אכפת לי. הסברתי לה שהיא מסכנת את עצמה, את הרכב שלה, מפריעה לתנועה,

כי כל פעם שמגיעים שני רכבים, כל אחד מכל כיוון, רכב אחד סוטה מהמסלול כדי לעקוף אותה, ומסכן את

זה שבא ממול. נראה לך שזה עזר? שזה עניין אותה?

לעומתה, רוב גדול של ההורים היה משתדל לעשות ככל שניתן על מנת למנוע הפרעה לתנועה, והיו הורים

שהיו רואים שאין חניה והיו לוקחים ילד נוסף של מישהו אחר, העיקר שההורה לא יאלץ לחסום את התנועה.

כמו שכתבתי, החיים הם לא שחור לבן, ועם ילדים זה לא תמיד פשוט.

פורסם
סוף סוף, צדיק בסדום! :arrow:

בדיוק!

אין להפריע לתנועה, גם אם אתה האפיפיור (אלא אם תיאמת את התהלוכה שלך עם המועצה המקומית 8)) או אבו אל בנת.

נקודה .

אני בעד שוטר מחוץ כל גן ואפילו כל קיוסק שיקנוס את כל אלה ש"רק קונה סיגריות שנייה", גם שירות אמיתי לציבור וגם פעולת חינוך נחוצה יותר ממים במדינה הזאת.

קשקשנים, מכיתה א' אני הולך (הלכתי, בעבר) ברגל לבית הספר (מעל קילומטר) וכשהייתי בגן, אמא פשוט הורידה אותי לפני הזמן ולכן לא נתקלה בבעיות חנייה אי פעם.

אם באמת אכפת לכם גם מילדכם וגם מהחברה, תגיעו מוקדם יותר!

משחקים אותה קדושים כשבעצם רוצים לזרוק את הילד דקה לפני שהשיעור מתחיל בכדי שתישנו עוד כמה דקות.

אני גר ברחוב צר שמאוכלס בעיקר ע"י זקנים,

צמוד לביתי יש גן ילדים,

אחרי הגן, משני צדדי הרחוב ועד סופו יש שתי רחבות ענק פנויות (אחרי הגן עד סוף הרחוב אין יותר בתים אלא שטח פנוי עם מעט עשבייה), ניתן להחנות שם לפחות 30 אוטובוסים, לפחות!

אבל איזו הפתעה, אף אחד לא חונה שם בכדי להוריד את הילד, בשביל לחסוך 10 מטר (כן, כן, 10 פאקינג מטר!!!!) הם מגיעים עד הגן,

ואז מה הם מגלים (למרות שניתן לראות זאת בבירור ממרחק)?

שיש עוד הורים חמורים שחשבו כמותם לחסוך עשר מטר ולהחנות על שער הגן,

מה קורה? אין מקום על השער של הגן, אז מתקדמים עוד קצת ואז מתחילים להחנות לכל אורך הרחוב, או יותר נכון - לחסום לו את האמא.

בסוף יוצא שהם החנו יותר רחוק מהגן תוך כדי חסימת הרחוב או מניעת יציאה של אחד הדיירים ע"י חסימת השער שלו.

אם אני לא עף מהאזור לפני שבע - הלך עליי.

בתאריך 21/12/12 - סוף העולם אם פיספסתם, לא התעוררתי בזמן לעבודה (בניתי על זה שהעולם יושמד :-P) אבל התעוררתי ב7:30 לצלילי מלחמת צופרים וצעקות, חשבתי שסוף העולם, אבל מסתבר שזאת חבורת חמורים, שזרקה את ילדיהם בגן תוך כדי חסימת הרחוב לכל אורכו, ומכיוון שהוא צר וכל ההורים חיכו לרגע האחרון להוריד את הילד, הם הצליחו לחסום את הרחוב משני הכיוונים בצורה כזאת שכל הרחוב תקוע והדרך היחידה היא להוציא ברוורס את כל המכוניות משני צדדי הרחוב.

אחרי 10 דקות של צפירות (בא לי להוציא להם את העיניים!!! הייתם מטומטמים מספיק בשביל לחסום ועכשיו אתם צופרים כי אתם חסומים!!! אם זה לא היה כל כך מעצבן ומרתיח... לא, בעצם זה רק מעצבן ומרתיח!!! :x) ראיתי שאחד החמורים הבין את המתרחש ובאמצעות עוד תבע (כל אחד הלך לצד אחר של הרחוב) התחילו לכוון את כל התנועה החוצה ברוורס, סך הכל איזה 20-25 דקות של אפס תנועה ברחוב...

מיותר לציין שהעדפתי לחכות בבית עד שעדר החמורים ייצא.

ולפני שקופצים עליי עם אבנים, מקלות וקללות, אני קורא להם חמורים כי הם בהמות, אם היו מחנים בכניסה לרחוב, היכן שיש רחבות ענק להחנות את הרכב מבלי מפריע, תוך כדי התחשבות בדיירי הרחוב ובזולת שמעוניין לעבור ברחוב, אולי היו מפרידים את עצמם מן הבהמות.

כל עוד יבחרו באופציה העדרתית, עם אפס התחשבות בזולת, לא מעניין אותי איזה יהלומים (ילדים) יש להם, הם בהמות.

יש גם צדיקים, לא כולם בהמות, אבל אתם יודעים בדיוק כמוני שהם הרוב.

אפס התחשבות בזולת = בהמיות ישראלית קלאסית

בישראל זאת מגפה

כל מילה בסלע! :mm_yeah:

בטח כל אחד אומר לעצמו "מה זה משנה אם אני אחנה קצת רחוק בצורה חוקית? במילא כולם עושים מה שבא להם ועוברים על החוק". אבל - אם כל אחד שאומר זאת ישים את האגו בצד ויחנה בצורה חוקית, אז כאשר בנו ישאל אותו "אבא, למה חנית כל כך רחוק?" הוא יסביר לו את המצב וככה בעוד כמה שנים טובות אני בטוח שהדור הבא יצא הרבה יותר מתחשב. ככה מחנכים ילדים בעקיפין. אני לא הורה, אבל יש לי אח קטן בן 9 וכשאני נוסע איתו אני מקפיד לומר לו למה חניתי טיפה רחוק ולמה חשוב לעבור במעבר חציה גם אם זה אפשרי שלא. גם את רומא לא בנו ביום אחד. אם אתם לא אוהבים את המצב הקיים ורוצים לשנותו, תתחילו מעצמכם.

פורסם

הכל עניין של תכנון לקוי, אין מה לעשות גם פה בשכונה השקטה הזו בירושלים בשעה 7:45 עד 8:00 לפחות יש עומס תנועה שלא מבייש את כבישי תל אביב.

כביש דו סטרי בקושי צר מאוד אין איפה לעמוד והמצב כיום מכריח את ההורים לעשות עבירות תנועה כאלו או אחרות מכיוון שעם המצב הבטחוני וכל האנסים שמסתובבים בחוץ ההורה יעדיף להסתכן בקנס ולחסום כביש שלם מאשר שיקרה משהו לבן שלו.

לפני שבונים בית ספר צריך לקחת בחשבון סוג של מגרש חנייה או מקום רחב שיוכלו לעמוד בו רכבים בלי לחסום את הכביש, אבל עד אז נמשיך לראות את התופעה הזו.

פורסם
אני זוכר שהערתי פעם לאחת האמהות בגן הקודם של הבת שלי, למה היא חונה באלכסון, עם רכב

שחוסם חצי נתיב, למרות שהרחוב היה פנוי עם המון מקומות חניה. היא לא הבינה מה אני רוצה ממנה.

והיא גם לא הבינה מה אכפת לי. הסברתי לה שהיא מסכנת את עצמה, את הרכב שלה, מפריעה לתנועה,

כי כל פעם שמגיעים שני רכבים, כל אחד מכל כיוון, רכב אחד סוטה מהמסלול כדי לעקוף אותה, ומסכן את

זה שבא ממול. נראה לך שזה עזר? שזה עניין אותה?

אם היה פקח שם כל בוקר, וכל בוקר היא הייתה מקבלת קנס על זה (כמה זה היום? 250? 500? 100?) אני מתערב איתך שאחרי שבוע לכל היותר היא הייתה לומדת לחנות כחוק.

נראה שבכל גן (וכל קבוצה) יש את המיעוט שמתנהג ככה גם כאשר יש לו אפשרות להתנהג אחרת, ועל זה יוצא קיצפנו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני האחרון שיצדיק מעבר על החוק.

החוקים שומרים על סדר ציבורי סביר.

בקלות אוכל להראות לכל אחד מהמבקרים שרשורים אחרים בהם הם מלינים על תשתיות דפוקות ועל כך שהן מכשילות את הציבור.

אין כאן הבדל. לטעון לעבריינות כלפי מי שהוכשל בתשתית לא ראויה זה ציניות במקרה הטוב...

ילדים חייבים להגיע לבי"ס בשעה מסויימת. לא כולם יכולים להגיע ברגל. מסיבות שונות.

ללא סידורים מתאימים, מדובר בהכשלת הציבור. לא ניתן להעמיד בי"ס עם 500 תלמידים כשבקוטר של 500 מטר ממנו אינה רציף העלאה/הורדה סבירים. או לפחות במרחק שבו משמרות זה"ב מאפשרות הורדה של ילדים בבטחה. כמות כזו של ילדים/הורים בשעה ספציפית - יוצרת גודש שבקלות הופך למטרד ציבורי.

כאשר מדובר בגן ילדים ציבורי אין מה לעשות - יש לאפשר נגישות בטוחה עד לקרבת השער.

אם אתם נהנים מלהטיח אשמות מבלי לחתור לפתרון - יגיע יומכם ותאכלו את הדייסה הזו. אני ואחרים כבר נהיה מזמן בצד השני...

דווקא הסגנון הזה של להאשים מבלי להבין את הבעיה הבסיסית אינו שונה ממה שאתם טוענים כלפי אותם "מפריענים".

תסלחו לי על הבוטות - אבל אף אחד לא יכול להבין סיטואציה של אחר מבלי להיות בנעליו. אפשר להזדהות/לא להזדהות, לפרגן או לא, לבקר ועוד הרבה דברים, אבל להבין אתם לא מבינים מבלי שתהיו שם.

כל מילה בסלע !

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

מכל הגנים שהכרתי בחיי לא זכור לי גן שלא היה במרחק עד מאה מטר ממנו מקום לעצור, או לפחות כביש רחב מספיק. לדוגמא. בראשון ליד הבית שלי יש בית ספר יסודי, ממוקם על רחוב צר ופנימי, על פניו מיקום נוראי להעמיד בית ספר, אבל אם הולכים 2 דקות ברגל בחלק האחורי של המוסד יש רחוב חד סטרי ברוחב שמתאים לתנועה מ2 הכיוונים. אף על פי שאין שם חניה אף פעם אין שום בעיה להעמיד שם רכבים כדי להוריד ילדים, ויודעים מה, אפילו להעמיד כדי לקנות סיגריות.

הבעיה של הורים היא שאם בטווח המטר הקרוב אין פינה ראויה אז לא.

באותו יסודי ההורים עומדים באמצע הרחוב הצר והורגים את התנועה, כשמסביב יש את הרחוב ההוא ועוד עשרות חניות (פרטיות ולא פרטיות) בטווחים שבין 10 מטר למאה מטר.

אבל בעצם ״למה להתחשב באחרים כשאני המלך והכל מותר לי?״

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

איפה שיש תשתית ראויה המיועדת ספציפית לייעוד הזה, אני בעד אכיפה.

מהתאור של SuperBamba לא התרשמתי שמדובר בתשתית מיועדת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

סופרבמבה, מוכן להזמין אותך לכמה סיבובי גנים באיזור רמת-גן, נראה אותך מוצא שם חניה בטווח

של חצי קילומטר לפחות. ונראה אותך צועד עם ילד או שניים בגשם לגן מרחק כזה.

כמו שכתבתי, יש את אלה שיעשו את זה בכל מקרה, גם אם יש חניה פנויה, ובמקרה קיצוני גם אם

יש לידם מקום לחנות כמו שצריך. והם עושים את זה בכל מקום, ללא קשר לגן, לבית הספר או לכל

סיבה אחרת. אלה הם החארות שעליהם כולנו תמיד מתלוננים.

עדיין, לדעתי, רוב ההורים לא בדיוק רוצים לעשות את זה, וזה נכפה עליהם, כי אין סידור הולם.

ואתה יודע מה, לפעמים אפילו שיש סידור כזה, תמיד תמצא את החרא התורן, שהוא בכלל לא הורה,

אלא איזה נהג חלוקה/בעל מקצוע וכד', שדואג לחנות עם טרנזיט או משאית, על שטח שמיועד להורדת

והעלאת ילדים. רק מה, אין מי שיאכוף גם את זה, וכמו כל דבר במדינה, הבלאגן חוגג.

פורסם

Oshri בהמשך לדבריך, אם יש לך 2 ילדים, לא באותו מוסד וחלילה תשאיר אחד באוטו, אגב קפיצה של 100 מטר לשער הגן, אתה בדרך לכלא...

לך תסביר את זה...

פורסם

ערב טוב,

עקבתי אחרי השרשור, ואני מבקש לנצל במה מכובדת זאת על מנת לחשוף בפני מי שעדיין לא מכיר את פעילותינו מזה 10 שנים, במתן פתרון לבעיות המצוינות כאן.

אתם מוזמנים לראות את הקובץ המצורף.

אשמח לענות לכל שאלה.

יחיאל מונטג

עמותת 'עיניים בדרכים'

נשק וסע בבטחה.pdf

פורסם

תודה רבה!

אני ממליץ!

• תוכן חדש...