Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי פותח את הנושא בכלל אם לא הייתי במצב שאני כבר חודש לא מוצא זמן לקפוץ למוסך והתקלה ממש מסקרנת אותי.

הבעיה הופיעה לפני שלושה שבועות בערך, קצת אחרי שנקרע לי הכבל של פתיחת מכסה מנוע אז אני אפילו לא יכול לבדוק את התיאוריות שלי.

כאשר ממש קר בחוץ במובנים של 8-10 מעלות המחוג טמפ נשאר ברבע הדרך לטמפ עבודה.

בכל זמן אחר, כאשר אני מעביר את המיזוג לחימום ללא מדחס, אפילו אם המאוורר מנותק המחוג טמפ נעמד באמצע הדרך לטמפ עבודה(הפעלת המדחס לא פותרת את התופעה).

הנטייה הראשונית היא להאשים את הטרמוסטט, אבל לפני שאני רץ להחליף אותו אני רוצה לדעת אם גם חוסר בנוזל קירור יכול לגרום לתופעה ברכב הנ"ל?

למכירי הדגם, האם החיישן טמפ' נמצא בבלוק או בצנרת מים? האם קיים חיישן גיבוי (אני זוכר שבחלק מהרכבים קיים חיישן טמפ' שני ליד החיישן נקישות)?

ישנה הרעה בצריכת דלק והצ'ק פתוח ומכאן אני מסיק שזאת לא תקלת חיווי.

פורסם

אני מניח שטרמוסטט תפוס על פתוח. מנוע לא מגיע לטמפרטורת העבודה משפיעה לרעה על צריכת הדלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תנסה לפתוח את מכסה המנוע עם מברג (אם אתה לא בטוח בעצמך שתצליח אז אל תנסה), תנקז מים ותוציא את הטרמוסטט תראה באיזה מצב הוא ומשם תידע איך להמשיך

פורסם

כמו שכתבתי, הנטייה הטבעית היא הטרמוסטט. אבל היות ואני זוכר שקצת לפני שנקרע הכבל של פתיחת המכסה מנוע המפלס נוזל קירור היה קרוב למינימום.

מה שאני מנסה להבין זה אם מחסור בנוזל קירור יכול לפגוע בקריאה של החיישן ברכב הספציפי הזה.

פורסם

יש לי כמה שאלות:

1. האם בעמידה בפקק החום מגיע ל90 מעלות?

2. אם כן, שאתה צובר תאוצה חום המנוע יורד?

3. על כביש מהיר במהירות של בערך 100 קמ"ש חום המנוע יורד לרבע?

אם כל התשובות נכונות, 99 אחוז שהלך לך הטרמוסטט.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

kookoo שלום:

העדר נוזל קירור אכן יכול לתת קריאה שגוייה אודות חום המנוע כי החיישן חום בודקת את המעלות בנוזל קירור ולא במנוע עצמו, ולכן אם אין נוזל קירור דווקא תראה במחוג שהאוטו לא מתחמם, אבל בפועל ההפוך הוא נכון! ותתכונן להוצאה כספית $$$$ גדולה....

לכן, בכל דרך, תפתח את מכסה המנוע (תמצא זמן לזה זה ישתלם לך...) ותבדוק רישא את מפלס הנוזל קירור, אחרי זה תטפל בעניין של אוטו שלא מתחמם כראוי.

MY 2 CENTS

• תוכן חדש...