Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת איזה מנוע יהיה יותר חזק ויותר אמין ואני יסביר ראיתי הונדה סיוויק שנת 97 שעשה רק 150 אלף ק''מ שזה ממש קצת וראיתי סיוויק 2004 שעשה 175 אלף ק''מ אם שניהם מטופלים היטב לאיזה מנוע צפוי אורך חיים גדול יותר?

*משהו שנראה לי הגיוני שבמנוע ישן כל החלקים כבר התבלו בלאי טבעי שזה אומר הברזל והצינורות והגומייות וכל המערכת קבלה הרבה בלאי במשך משנת 97 זה 16 שנה בערך מנוע כזה נחשב אמין ואין קשר להתיישנות? או שיש קשר?

*לא אכפת לי לקנות את הסיוויק הישנה השאלה עם זה בעייתי שהמנוע יישן או אין חשש זה ק''מ מצויין?

מקווה שהבנתם אותי

תודה רבה.

"נהג שמח פעמיים פעם כאשר קונה מכונית ופעם כאשר מוכר אותה".

פורסם

לדעתי (הלא מקצועית ולא מלומדת)

מנוע שעבר בלאי מאומץ יסבול מהרבה יותר בעיות בעתיד ממנוע שלא עבד קשה כל החיים

זה מה שאני רואה ברכבים שונים אצלנו במשפחה, אבל ברור לי שזה לא גורף

כמובן שזה תלוי בסוג המנוע וסגנון הנהיגה והאקזמפלר הספציפי

אם אתה מתלבט בקניה של אחד הרכבים, כנראה שהייתי מייעץ לך לוותר על שניהם

שנתון והחסרונות שלו

בלאי והחסרונות שלו

פורסם

עד כמה שאני יודע, המנוע של ההונדה הוא סוס עבודה רציני והמספרים שציינת לא מפחידים אותו. כמובן שאם תוכל לקחת רכב שנת 2004 , מה טוב. ברכב משנתון זה הייתי מחפש קילומטר'ז נמוך יותר. אבל כמו שאמרתי, המנוע של הונדה חזק ואיכותי.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

תלוי בכמה וכמה דברים:

1. איך וע"י מי הרכב טופל, מרווחי טיפולים, חומרים נוזלים ופילטרים שבהם השתמשו (מקוריים / חלופיים).

2. אופי הנסיעה מבחינת טוואי הדרך - בעיר יותר שחיקה של הגיר (בעיקר אם הוא אוטומטי). בבניעירוני - פחות.

3. אופי הנסיעה מבחינת הנהג - נהיגה רגועה יותר מבחינת סל"ד - תיטיב עם המנוע ("משיכת" הילוכים ועלייה לסל"ד גבוה - לא מיטיבים עם הרכב אם זה נעשה באופן קבוע. אם באופן "מבוקר" - זה יכול לעזור דווקא ב"ניקוי" המנוע מפיח וכיו"ב).

אל תשכח, שלרכב ממודל ישן יותר (97' במקרה דנן) - יש בלאי גבוה יותר של כל חלק שאופציונלי ויכול להתקלקל מאשר במודל חדש יותר (2004).

alfa 156 2.5.

פורסם

המנוע של הונדה מאוד רגיש להתחממויות. צריך לראות אם עבר התחממות. ואם שופץ או הוחלף מנוע.

הייתי הולך על שנתון גבוהה יותר ועם ק"מ נמוך יותר. צריך לחפש.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לעתים נדירות מנוע מתקלקל כי הגיע לסוף אורך החיים שלו

בדרך כלל הוא מת בשל תקלה במערכת הקירור, השימון או התזמון.

בקיצור לך על המנוע שטופל בזמן ובנוזלים מתאימים (מי ברז במקום נוזל קרור למשל)

פורסם

הסיוויק 97 היא משכן זקן שאני מכיר אבל לא מעניין אותו טיפולים ודברים רק מה הק''מ נמוך מאוד....לא מטופל בחברה שם מים מהברז ואין היסטורית טיפולים אני אומר לו עשית לרכב טיימינג הוא אומר לי מה זה ?

בכללי יש לרכב נתונים טובים טסט שנה אבל אני חושש והוא רוצה מחירון

פורסם

שומר נפשו ירחק!

אם לא בוצע טיימינג ברכב אף פעם לא ממליץ לך אפילו להסתכל לכיוון.

ז"א לא הוחלף שמן מנוע ככל הנראה, לא הוחלפו שום חלקים ברכב.

לא היתי חושב לרגע לקנות רכב כזה, גם רכב חדש שעבר 30-40 אלף ק"מ ולא הוחלף לו שמן עלול להיות התחלה לבעיות לא קטנות.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...