Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנהיגה שלך טובה בכל המקרים שהעלת (יפה!), חוץ מאשר מקרה מספר 4. רוצה לנחש מה הבעיה?

לא רוצה לנחש ולא רוצה שתגיד לי.

הבעיה היא אצלך שאתה שוב מתחיל לדבר עליי במקום על הדבילים.

פורסם
1. לא מאותת, לוקח זכות קדימה ובשביל מה? כדי לעקוף 5 מכוניות בפקק. (אני כ"כ מקווה שהאנשים האלה כבר ייכחדו)

4. אם אתה רוצה לפנות ימינה, מה אתה עושה בנתיב שמאל? (מעבר 3 נתיבים)

הראשון דווקא כן מאותת (מתחיל קצת לפני שאתה מגיע אליו), רק שהפנס נמוך ומואר בשמש. ולא, זה לא מצדיק את השאר.

ולגבי 4, אשלים את חן, זה ברור שהוא הולך לחתוך ימינה, אבל אתה "נלחם" על הזכות שלך. צודק, אבל לא חכם.

פורסם (נערך)

אמת.

ולא כל ההתעקשויות שוות בחומרתן. במקרה הזה, הסיכון להתנגשות (ובמהירות ופרופיל חמורים יחסית) נראה די גדול.

ואני לא בטוח שהוא גם טכנית "צודק", כי החוק מחייב את משתמשי הדרך לתת לזולתם להשלים תמרון שהם החלו בו. אין שום סייג שאומר שאם התמרון הזה לא חוקי מלכתחילה אז הם פשוט רשאים, בדיעבד, לנהוג את רכבם לתוך הרכב השני.

שלא לדבר על חובת הזהירות הכללית.

הבעיה היא אצלך שאתה שוב מתחיל לדבר עליי במקום על הדבילים.

אני מסכים איתך שהם דבילים, ואני חושב שבארבע מתוך חמש מקרים נהגת בסדר. אתה לא מוכן לקבל משוב על נהיגתך ולו במקרה נקודתי אחד?

אני לא מנסה להתחכם או להרתיח חלילה, אלא להצביע על דרך הנהיגה הרצויה מנקודת מבט מגננתית. רוצה דוגמה, הנה. אתה חושב שאם הנהג המצלם לא היה מאט אלא ממשיך במהירות הנסיעה שלו, זה היה גורם לנהג המונית לעצור?

אחרי שנהג מונית אחד כבר כמעט התנקש בי בפברואר, עכשיו מגיע כוכב נוסף... מזל שלמדתי מאז לשחרר את הגז בצמתים.

יפה! זו נהיגה מגננתית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אחרי שנהג מונית אחד כבר כמעט התנקש בי בפברואר, עכשיו מגיע כוכב נוסף... מזל שלמדתי מאז לשחרר את הגז בצמתים.

נהג שלא עצר ברמזור אדום כבר נכנס בי - מאז למדתי שאני נכנס לאט מאוד לצומת, גם אם הרמזור ירוק בצד שלי אני מאט ממש ומסתכל ל2 הכיוונים ומה אתם יודעים - כבר 3 פעמים "הצלתי" את עצמי מחוצי האדום למינהם, האשם המרכזי? הסלולרי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
נהג שלא עצר ברמזור אדום כבר נכנס בי - מאז למדתי שאני נכנס לאט מאוד לצומת, גם אם הרמזור ירוק בצד שלי אני מאט ממש ומסתכל ל2 הכיוונים ומה אתם יודעים - כבר 3 פעמים "הצלתי" את עצמי מחוצי האדום למינהם, האשם המרכזי? הסלולרי.

ספר לי על זה.

זה מה שהיה לי בפברואר:

נס שלא קרה לי כלום, הרכב טוטאלוס.

ומה הכי מרגיז? שאלה נהגי מונית שאמורים לשרת את הציבור....

בכל אופן גם אני מאז או שמאט לפני הצומת או שפשוט מוריד רגל מהגז עם מבט זריז שמאלה וימינה.

פורסם

גם לי לא קרה כלום, גם אצלי הרכב יצא טוטאלוס.

ושוב,

למדתי להאט באופן משמעותי בכניסה לצומת ולהסתכל ימינה ושמאלה גם כשהרמזור ירוק.

פורסם (נערך)
ושוב,

למדתי להאט באופן משמעותי בכניסה לצומת ולהסתכל ימינה ושמאלה גם כשהרמזור ירוק.

אני מופתע לטובה מכמות האנשים כאן שהפנימו את כללי הנהיגה המגננתית בנוגע לצמתים.

בכל אופן, ראוי לציין שאין הכרח להאט משמעותית לפני צומת. רק אם מגיעים אליה מאוד מהר או שיש הסתרת שדה ראיה, וגם אז לרוב די בהאטה יחסית מתונה.

העיקר זה פשוט להקדיש לצומת תשומת לב, להסתכל לצדדים פעם-פעמיים בהתקרבות לצומת ורצוי גם לסגור מצערת או לגעת בבלמים לרגע לפני הכניסה לשטח הצומת עצמו.

בזינוק לצומת מעמידה, אם עומדים בשורה הראשונה או השניה מהצומת, צריך להיכנס בהתחלה לאט ורק כשבטוחים שהצומת ריק ויישאר ריק - לתת בגז.

פורסם

התאונה הייתה צומת עם שדה ראייה מצויין ורחבת ידיים - אני יצאתי מעמידה מוחלטת ברמזור שרק התחלף לירוק, לאחר שהייתה עצירה מוחלטת של 2 הרכבים מהצד שבו פגעו בי(עמדו בנתיב השמלי והימני בכביש עם 3 נתיבים) ושיצאתי לצומת הוא טס ב70 קמ"ש(המהירות המותרת באותה הצומת) ונכנס בנתיב בין ה2 הרכבים שעמדו בצומת(שהן הסתירו לי את שדה הראייה לראות אותו לא עוצר) - פתאום בשבריר שניה אני קולט גריל של מאזדה משמאלי ואז מכה והסתחררות של הרכב - למזלי הוא שבר את ההגה שהוא ראה אותי לצד ופגע בי בחלק הקדמי(בעצם "תלש" כמעט לגמרי את כל מה שמקדמי הגלגלים הקדמים).

פורסם

זה ממש טמטום מה שעשית שם. ראבק, אתה רואה אותו מאותת וחותך את כל הנתיבים, לא תאט??? בכוח לעשות תאונה??

במקרה והייתי מאט והרכב מאחורי היה נכנס בי, יודע מי אשם?

אני.

למה?

כי האטתי בחריפות ללא אזהרה או הצדקה.

ולא. הדביל החותך לא היה עוזר לי בבית משפט לתעבורה.

ככל הנראה לא הפנמתם או הבנתם את החוק.

פורסם (נערך)

טוב, גם לי לעתים יוצא ניסוח עקום. ׳צטערת.

במקרה והייתי מאט והרכב מאחורי היה נכנס בי, יודע מי אשם?

אני.

למה?

כי האטתי בחריפות ללא אזהרה או הצדקה.

אם ואם ואם....

איזה מן תירוץ זה?! בכלל היה נהג מאחוריך?!

אז בוא לא נאט בגלל כלום. רמזור אדום? רכב עומד? ילד חוצה את הכביש? מה פתאום להאט, השתגעת?! הרי יכול להיות שייכנסו בי מאחורה!

הי, פעם הבאה שמישהו מפר את זכות הקדימה שלך, תדע שזה בגלל שהיה נהג מאחוריו שהיה נכנס בו אם הוא היה מאט כדי לתת לך זכות קדימה.

אם המציאות היתה כזאת, לא היה אפשר לנהוג בכלל כי הרכב מאחור כל הזמן היה דוחף את כולנו. בפועל, לא כך היא.

אני לא אומר שמה שמאחור לא חשוב, אבל האחריות שלנו היא קודם כל למנוע התנגשות מן החזית ואחר כך לדאוג למה שקורה מאחור. לפעמים גם אין ברירה ועדיף לספוג מכה מאחור מאשר להתנגש או לדרוס משהו מלפנים.

ורמז: מה יותר כואב, כשפגוש (אחורי) פוגש פגוש (קדמי), או כשפגוש (קדמי) פוגש דלת?

מי יישמע, ביקשו ממך מינימום להטיל עוגן....

פורסם (נערך)
ספר לי על זה.

זה מה שהיה לי בפברואר:

נס שלא קרה לי כלום, הרכב טוטאלוס.

ומה הכי מרגיז? שאלה נהגי מונית שאמורים לשרת את הציבור....

בכל אופן גם אני מאז או שמאט לפני הצומת או שפשוט מוריד רגל מהגז עם מבט זריז שמאלה וימינה.

דווקא זוכר את המקרה הזה, ביקשת עזרה כדי למצוא צילומים אם אני זוכר נכון.

אני עובר שם כל יום בדרך לעבודה, כמעט נכנסתי באנשים מפגרים ועלתי לפה סרטונים, אצלי היה רק אנשים עם אופניים שעושים מה שבזי* שלהם פשוט.

אני מקווה שהוא יצא אשם כמו שצריך ולקחו לו את הרישיון שלו לתקופה ערוכה לפחות. [emoji2]

וכל הדרך, שאלה לכולם.

בטיילת בתל אביב, ליד דויד אינטרקונטיננטל, יש לי רמזור ירוק, ואז רואה ניידת שבא לעשות פרסה או לקחת שמאולה (אני נסעתי לכיוון צפון) ואז עצרתי (כמובן שלהם היה אדום, אבל נזכרו להדליק את הסירנה אחרי שעצרתי, מצחיקים), חייב להגיד שלא הספקתי להסתכל המראה על מה שקורה מאחורי, אבל במידה והיו נכנסים בי...

על מי היו מעפילים את האשמה? עלי? על הניידת? או על מט שנכנס בי?

זה מקרה יוצא דופן פשוט, באמת רוצה לדעת מה היה יכול לקרות.. (אנסה להוציא את הסרטונים כשאגיע הביתה)

Enviado desde mi ONEPLUS A3003 mediante Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי kurko1992

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...