Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק, חלקית.

ניתן לעקוף רכב כאשר שניכם בתוך הצומת כאשר מדובר בשני נתיבי נסיעה באותו הכיוון ומעלה,

אסור לעקוף רכב לפני כניסה לצומת \ מפגש רכבת \ מעבר חצייה.

ערב נעים.

לא מדוייק.

אסור לעקוף בתוך צומת.

אסור לעקוף לפני צומת כאשר אי אפשר להשלים את העקיפה לפני ההגעה לצומת.

זה לא חל על צמתים בכבישים עם 2 נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה.

פורסם

אני התכוונתי לסיטואציה הנדונה בה קיימים שני נתיבי נסיעה חד-סיטריים לאותו כיוון, די ברור שמותר לרכב בנתיב השמאלי לחלוף על פני הרכב בנתיב הנסיעה הימני (בשביל זה ורק בשביל זה הנתיב השמאלי קיים, אלא אם יש עומס בצומת ואז רצוי להשתמש בכל הנתיבים. די ברור גם שאסור לבצע עקיפה על ידי שימוש בנתיב הנגדי בתוך צומת.

השאלה היא רק אם מותר לעבור מנתיב לנתיב בתוך צומת (שני הנתיבים לאותו כיוון נסיעה):

למיטב הבנתי: כששני הנתיבים ממשיכים ישר הדבר מותר, וכשאחד הנתיבים הוא לפנייה, גם אם שני הנתיבים פונים שמאלה למשל, הדבר אסור ואף מסוכן.

פורסם

לגבי 2 נתיבים שפונים שמאלה, התקלת אותי :-)

ניסיתי לחפש בתקנות התעבורה, אבל אין למקרה הזה התייחסות ספציפית.

אני מניח שזה אסור מתוקף הסיכון שבדבר.

40(א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.
פורסם
לא מדוייק.

אסור לעקוף בתוך צומת.

אסור לעקוף לפני צומת כאשר אי אפשר להשלים את העקיפה לפני ההגעה לצומת.

זה לא חל על צמתים בכבישים עם 2 נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה.

משהו לא מסתדר לי.

תקנה 47(ה)(4) : איסור עקיפה :

"בתוך צומת (או כאשר העקיפה לא תושלם עד לכניסה לצומת). חריג: האיסור איננו חל אם בכביש קיימים שני נתיבים או יותר בכיוון הנסיעה או שהנעקף הינו רכב דו גלגלי, בעל חיים או רכב הנגרר על ידי בהמה."

האם החריג הוא לא המקרה המתואר במקרה הנ"ל?

תודה.

פורסם
פרסום נכון במקו םהלא נכון. שיך לדף הפייסבוק של המשטרה ,ואולי גם של מדור הרכב בטמקא.

לא פרסמתי בעמוד הפייסבוק של המשטרה, מכיוון שהשוטרים הם מעל לחוק - הם עלולים להתנקם. מי שלא מפחד מוזמן לפרסם את הסרטון שם. התאריך והשעה מוטבעים בסרטון, המיקום הוא כביש 65 בצומת הסרגל.

בינתיים:

אתמול בנסיעה חזרה מהים בכביש 70 לצפון קצת לפני מחלף אליקים, נוצר פקק גדול בעקבות תאונה. אמבולנס ממהר לפלס את דרכו כדי להעניק טיפול לפצועים, אבל רכב אזרחי טופס טרמפ, מנצל את ההזדמנות ונוסע אחרי האמבולנס! כזאת חוצפה לא ראיתי הרבה זמן. בנוסף, אחרי הקטע הנ"ל תוכלו לראות את התאונה עצמה על השוליים מימין.

ידוע לי שיש חוק האוסר על נסיעה בשוליים בעת פקק, אבל האם יש חוק שמתייחס לנסיעה אחרי אמבולנס? או שזה "חוקי אבל מסריח"?

http://www.youtube.com/watch?v=nykSAD5qMRo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אכן אסור להיצמד לרכב חירום.

בכל מקרה, קצת קשה לראות אבל האם מדובר באמבולנס של מד"א בכלל?

מזכיר טיפה אמבולנס צבאי, ולכן אני חושב שאולי הרכב מאחור גם היה קשור לכך.

כשאתה מגיע לזירת התאונה שניהם כבר לא שם, אז קשה לדעת, אלא אם כן מייחסים למקרה זה את "הישראלי המכוער".

פורסם

אמבולנס צבאי הוא עם מס' שחור ופה הוא עם מס' צהוב, חוץ מזה על הדלת האחורית של האמבולנס הנ"ל רשום "מגידו". יש תחנת מד"א באזור זה?

אני חושב שהוא הוזנק מיקנעם, נסע עד בת שלמה, הסתובב בגשר וחזר חזרה. חוץ מזה כשאני מגיע לאזור התאונה יש בנתיב הנגדי אמבולנס צהוב עומד בשוליים, זה אולי של טיפול נמרץ.

פורסם

שני מקרים מהיום.

הראשון - בכל מה שנוגע למשאיות זבל, אנשים פשוט חסרי סבלנות ונוטים להתפרע.

ממתי מותר לעקוף על מדרכות?

http://www.youtube.com/watch?v=EwBLH0TEhP4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

השני - הנה צעיר שלומד איך לא לנהוג.

אני לא יודע במה המורה שלו עסוק, אבל זה בטוח לא קשור לכביש.

http://www.youtube.com/watch?v=1a43wZ6tX_M דרך יוטיוב
פורסם
שני מקרים מהיום.

הראשון - בכל מה שנוגע למשאיות זבל, אנשים פשוט חסרי סבלנות ונוטים להתפרע.

ממתי מותר לעקוף על מדרכות?

4 דרך יוטיוב

השני - הנה צעיר שלומד איך לא לנהוג.

אני לא יודע במה המורה שלו עסוק, אבל זה בטוח לא קשור לכביש.

h דרך יוטיוב

תלמיד מפגר ומורה לא ערני, היה צריך ללחוץ לו על הברקס

אין סאונד ככה שאי אפשר לדעת אם אותת, אבל אפשר למנוע מקרים כאלה עם איתות בתוך הכיכר

חופשי להתגלגל כמה שארצה :D

10$ הנחה (לכם ולי) להזמנה מ-vitacost.com - אם תרשמו דרך הלינק הזה. :arrow:

פורסם

מקרה קלאסי לבלימה של מורה, יכל להיגמר אחרת..

יש גם מורים כאלה - מה לעשות.

(אישית הייתי מחפש הזדמנות לעצור לידו ולצעוק על המורה)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא הבנתי למי העוקף על המדרכה הפריע. :-P

אחד הקטעים ההזויים עם המורה, הרבה פעמים עושים לי את זה אומנם, אבל כשזה תלמיד נהיגה זה ממש מוזר לראות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...