Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המורה נהיגה היה עסוק כניראה בלהיות המזכירה של עצמו - לדבר בטלפון ולקבוע שיעורים לתלמידים או סתם לדפדף באימייל.

חבל שיש מורי נהיגה שלא דרוכים מספיק (למרות הקושי להיות דרוך כל היום), בסופו של דבר אם יקרה משהו זו תיהיה

אחריותם המלאה ואשמתם.

פורסם
לא הבנתי למי העוקף על המדרכה הפריע. :-P

לא מדובר על הפרעה.

האם יש מצב חוקי שבו מותר לרכב ליסוע על מדרכה?

לא בדרך לחניה, אלא ממש לעלות על מדרכה וליסוע (לצורך עקיפה למשל)?

עריכה:

מצאתי את התקנה, באמת לא קשור להפרעה.

זה פשוט אסור על פי חוק:

מעבר על פני מדרכה או שולי הדרך

38. (א) לא ינהג אדם רכב או בעלי חיים על פני מדרכה, שביל או נתיב שיועד וסומן לסוג מסוים של רכב או של עובר דרך מסוים, אלא לשם חצייתם כדי להיכנס לחצרים או לצאת מהם.

פורסם
המורה נהיגה היה עסוק כניראה בלהיות המזכירה של עצמו - לדבר בטלפון ולקבוע שיעורים לתלמידים או סתם לדפדף באימייל.

חבל שיש מורי נהיגה שלא דרוכים מספיק (למרות הקושי להיות דרוך כל היום), בסופו של דבר אם יקרה משהו זו תיהיה

אחריותם המלאה ואשמתם.

המורה נהיגה שלי בזמנו היה סוגר עסקאות בטלפון, רושם את כל הבנות שלו לקייטנות (בהתמקחות כבדה על המחיר), רב עם אישתו

על כל שטות בטלפון, לפעמים פותר סודוקו, אבל מה, בכל פעם שהייתי עושה משהו לא נכון או לא בסדר הייתי מקבל ממנו כזה ברקס, עוד לפני שהספקתי להבין מה קרה. היה לי מורה אדיר. ברוך השם טפו טפו טפו 5 שנים על הכביש ללא תאונות כלל.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

עוד בשיעורי נהיגה הייתי נוסע עם הרכב של המורה על 120 קמ"ש בכביש הסרגל והוא לא היה שם לב. פעם קיבלתי על זה ברקס, לטענתי אמרתי לו שזה מגוחך לנסוע פה 90. הוא אמר שאני צודק, אבל הוא מפחד שישללו לו את הרישיון...

ובעוד אנחנו מדברים, נעצרתי הערב ע"י משטרה לבדיקת רישיון נהיגה בנשר. חבל שלא ראיתם את הפרצוף של אחד השוטרים אחרי שראה את המצלמה. פשוט לא הוריד ממנה את העיניים מרגע שקלט אותה! בעצם כשאני חושב על זה אתם יכולים לראות, זה מצולם :)

פורסם

מולטיטאסקינג רידפיינד. לחלקם אכן יש מיומנות בזה, בערך כמו שנהגי אוטובוס מיומנים יכולים לצאת מהתחנה כשכל הנוסעים שהעמיסו משלמים להם בשטרות של אלפיים, הנייר במכונת הכרטוס נתקע, נפלו כמה מטבעות על הריצפה ועדיין להצליח להניע מכונה של יותר מעשרה טון בבטחה אל התחנה הבאה ולא לתוך העץ הקרוב.

פורסם
שני מקרים מהיום.

הראשון - בכל מה שנוגע למשאיות זבל, אנשים פשוט חסרי סבלנות ונוטים להתפרע.

ממתי מותר לעקוף על מדרכות?

http://www.youtube.com/watch?v=EwBLH0TEhP4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הם לא עוקפים על מדרכה, אם אתה היית נוסע אתה עוקף ואין הצדקה לכך, צריך לחכות עד שהדרך תתפנה. הם מגיעים ממול והכביש לא מספיק רחב לשני הרכבים, גם אם הם ימתינו זה לא יעזור, שהרי הכביש לא יתרחב פתאום.

מה אתה מצפה שהם ייעשו?

כן, במקרה כזה אין ברירה וחייבים לטפס על המדרכה.

פורסם
הם לא עוקפים על מדרכה, אם אתה היית נוסע אתה עוקף ואין הצדקה לכך, צריך לחכות עד שהדרך תתפנה. הם מגיעים ממול והכביש לא מספיק רחב לשני הרכבים, גם אם הם ימתינו זה לא יעזור, שהרי הכביש לא יתרחב פתאום.

מה אתה מצפה שהם ייעשו?

כן, במקרה כזה אין ברירה וחייבים לטפס על המדרכה.

1. הדרך מספיק רחבה לשני רכבים פרטיים אבל הם לא התאמצו לרדת חזרה לכביש אחרי שעקפו את המשאית.

אדישות וחוסר אכפתיות כבר אמרנו?

2. כאשר אתה מגיע מול משאית גדולה ואין מקום לעבור, אתה תעצור במקום הרחב הראשון שאתה מוצא לפני שאתה מגיע כדי שיהיה מקום לעבור לשניכם.

אם אתה מעוניין אני יכול לשים את המשך הווידאו, כמה מטרים קדימה יש כניסה לחניה גדולה (מגרש), יש מקום אבל לאנשים אין רצון לפתור בעיות בצורה חוקית אלא בצורה מהירה ומיידית ללא התחשבות בזולת או בחוקים.

פורסם

לגבי סעיף 2, כן כאשר אתה מגיע מול משאית נוסעת אתה נעמד ומאפשר לה לעבור. אך כאשר אתה נוסע ורואה מולך משאית שעומדת אתה לא יודע למה היא עומדת ולכן אתה ממשיך בנסיעה.

לגבי סעיף 1, למה הם לא חזרו מיד לכביש זה סיפור אחר, אך זה לא מה ששאלת בהתחלה (ולא לחזור מיד לכביש כמובן שלא נראה התפרעות).

פורסם
לגבי סעיף 2, כן כאשר אתה מגיע מול משאית נוסעת אתה נעמד ומאפשר לה לעבור. אך כאשר אתה נוסע ורואה מולך משאית שעומדת אתה לא יודע למה היא עומדת ולכן אתה ממשיך בנסיעה.

לגבי סעיף 1, למה הם לא חזרו מיד לכביש זה סיפור אחר, אך זה לא מה ששאלת בהתחלה (ולא לחזור מיד לכביש כמובן שלא נראה התפרעות).

אתה צודק.

אתה לא יכול לנחש למה משאית זבל עומדת בכביש ועל ידה יש עובד בחליפה צהובה.

עדיף לעלות על המדרכה.

למה הם לא חזרו לכביש?

תן לי לענות:

עשרים מטר בערך מאחורי יש פניה עם הנמכה של המדרכה.

מבין?

הם מרשים לעצמם לעלות על המדרכה, ולא לרדת ממנה אחרי המשאית כדי לא להרוס את הרכב (אז למה הם עלו על המדרכה?)

פורסם

המשאית לא היתה צריכה לעמוד באמצע הכביש. בסרטון רואים שיש מקום בצד מימין לעמוד, אז למה לעמוד באמצע הכביש ולהפריע לתנועה, כדי שיהיה יותר קל לסחוב את הפח שגם כך הוא על גלגלים?

נהג המשאית טעה בשיקול הדעת ולא היה צריך להעמיד את הרכב באמצע הכביש ולעצור את התנועה. אומנם לא חוקי לנסוע על מדרכות, אך אני לא מאשים את הנהגים שעקפו על המדרכה, בתנאי שלא הפריעו להולכי רגל כמובן.

פורסם
המשאית לא היתה צריכה לעמוד באמצע הכביש. בסרטון רואים שיש מקום בצד מימין לעמוד, אז למה לעמוד באמצע הכביש ולהפריע לתנועה, כדי שיהיה יותר קל לסחוב את הפח שגם כך הוא על גלגלים?

נהג המשאית טעה בשיקול הדעת ולא היה צריך להעמיד את הרכב באמצע הכביש ולעצור את התנועה. אומנם לא חוקי לנסוע על מדרכות, אך אני לא מאשים את הנהגים שעקפו על המדרכה, בתנאי שלא הפריעו להולכי רגל כמובן.

אין וויכוח שהרבה נהגי משאיות אגוצנטריים ונהגים גרועים.

את מי זה מפתיע שנהג משאית הזבל לא מתחשב?

מצד שני, גם לא חסרים מקרים שנהגים לא מתחשבים בהולכי רגל. לחלוטין. גם כשחובה (מעברי חציה לדוגמא).

גם לא חסרו מקרים שנהגים (או שליחים) נסעו על המדרכה ודחפו אותי הצידה בכח (או שהאפשרות השניה - אני אדרס. על המדרכה.)

בווידאו המדובר, גם אם המשאיות עמדה באמצע, זה לא מצדיק בשום אופן נסיעה על המדרכה.

גם אם אין הולכי רגל באותו זמן.

לא מדובר על המתנה של חצי שעה אלא של פחות מדקה עד שהמשאית תעבור.

פורסם

אין צורך כל פעם לצטט הודעות.

מוטב לכולנו לקרוא את הספר 1984, חכו ליום שבו כל הצילומים והסרטים שאנו מעלים לאינטרנט ישמשו כנגדנו וכולנו נלשין איש על רעו, אחיו והוריו.

יש סיפור על ישו הנוזף בהמון הסוקל את האשה "הסוררת", ומציע שמי שלא חטא יזרוק את האבן הראשונה.

גם אני מציע שכל אחד יפשפש טוב טוב בצורת הנהיגה שלו ויגיד בכנות שכל היום הוא נוהג מושלם ורק אז שיטיף לנהיגת אחרים.

ואינני מתכון לעבירות חמורות, מעבר אור אדום וכו'.

פורסם

הנה טרונצ'ו, בלי ציטוט :wink: .

לא צריך לפשפש, אני יודע שאני לא נוהג מושלם.

אני חושב שגם רוב משתמשי הפורום לא נוהגים מושלם, וגם אף אחד לא חף מטעויות פה ושם.

אבל השאלה היא האם אתה מנסה להפוך את הכביש למקום נעים יותר או לא?

מעבר על מדרכות, כמו נסיעה באור אדום (למרות ההבדל הגדול בין השניים), לא תורם.

אני יודע שאני לא נוהג על מדרכות. אף פעם.

אז בנושא זה אני מרגיש חופשי לתת ביקורת.

אני חושב שרב הגולשים כאן גם כן לא מבצעים עבירות חמורות ומנסים לשפר את השהות בכביש.

אז יש סיבה שהשירשור הזה נפתח, ויש סיבה שרובנו מרגישים בנח לתת ביקורת.

תראה מה שכתבתי אתמול באשכול הזה לגבי הרכב שנסע אחרי האמבולנס, ותבין את הכיוון.

פורסם

תתנהגו לשוטר יפה - הוא יתנהג יפה חזרה:

מארב משטרתי אתמול בערב על כביש 752 בעיר נשר לכיוון קיבוץ יגור. בדק רישיון נהיגה בלבד, לא בדק במחשב, ניידת של שיטור קהילתי כנראה של נשר. אז מה הוא עשה פה בעצם, רשם את המס' רישיון על הדף? ואם הנהג נוהג נניח בפסילה, אז למה שווה כל הבדיקה שלו? הזוי.

בכל מקרה מדובר בצילום הבכורה במפגש עם שוטרים, וכמו שאפשר לראות בסרטון אחד מהם שם לב בוודאות למצלמה אחרי שהוא כבר שחרר אותי. 5 שנים לא עצרו אותי בכלל ובמקביל התעלמתי מהודעות משרד התחבורה לקורס רענון נהיגה, ואיך שעשיתי אותו מגיעה ביקורת. אחלה טיימינג שבעולם... (הסרטון ללא עריכה מלבד תרגום).

* קורס רענון נהיגה נדרש כל נהג צעיר לבצעו מעל 5 שנות רישיון ללא קשר לעברות אותם הוא ביצע, אם בכלל.

http://www.youtube.com/watch?v=xUwFPT-MHeQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לסיום, עוד חוצפה ישראלית נפוצה: לחתוך טור מכוניות שרוצה לפנות ימינה, מנתיב שממשיך בכלל ישר. כי למה לחכות בפקק שאפשר לעקוף? פה כבר התעצבנתי ועקפתי חזרה, אבל באופן חוקי מהנתיב השמאלי. איך זקני השבט אומרים? "הבא לעוקפך, השקם לעוקפו" ;)

http://www.youtube.com/watch?v=yMLqpWu4vYY דרך יוטיוב
פורסם

צריך לשנות לך את התואר מ"פורמהוליק" ל"הספק הרשמי של נהמות פאביה" :lol:

גם אותי עצרו כבר כמה וכמה פעמים לצורך רישום פרטים, זה ביקורות שהם עושים. אין לי שמץ של מושג בשביל מה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...